Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-09-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 25/09/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εν αναμονή της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου τη Δευτέρα.
- Ομιλία Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη.
- Τη Δευτέρα θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία της Αττικής.
- Ασθενής σεισμική δόνηση στους πρόποδες του Βερμίου.
- Πυρκαγιά στη βόρεια Χίο. Κάηκαν 2.000 στρέμματα δασικής έκτασης.
- Ληστεία στο κέντρο της Αθήνας, με λεία 13 εκατ. δραχμές.
- Τα ελληνοτουρκικά στις συνομιλίες Παπανδρέου - Τζεμ.
- Για την Ουάσιγκτον αναχωρεί αύριο ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εν αναμονή της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου τη Δευτέρα.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου τη Δευτέρα, μετά τις σημαντικές απώλειες που υπέστη η αξία των μετοχών τις προηγούμενες ημέρες. Στο χώρο της κυβέρνησης, πάντως, επικρατεί αισιοδοξία οτι η κατάσταση στη Σοφοκλέους θα ομαλοποιηθεί. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, οτι η μακροπρόθεσμη τάση του Χρηματιστηρίου θα παραμείνει ανοδική.

Ομιλία Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη.

Από την πλευρά της η ΝΔ ανεβάζει τους τόνους, με κορύφωση, την ομιλία του προέδρου του κόμματος απόψε, στο Βελλίδειο Πνευματικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ο κ.Καραμανλής κατηγόρησε την κυβέρνηση για για προσπάθεια χειραγώγησης του Χρηματιστηρίου, η οποία προκάλεσε τεράστιες ζημιές στο επενδυτικό κοινό. Επίσης, ο κ.Καραμανλής παρουσίασε το πρόγραμμα της ΝΔ για την οικονομία και παράλληλα, κάλεσε τους Ελληνες σε ένα νέο αναπτυξιακό άλμα.

Τη Δευτέρα θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία της Αττικής.

Κανονικά θα λειτουργήσουν απο την ερχόμενη Δευτέρα, τα σχολεία στις σεισμόπληκτες περιοχές της Αττικής, έστω και αν χρειαστεί κάποια απο αυτά να μεταστεγαστούν, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης. Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έλεγχοι απο συνεργεία μηχανικών, των κτιρίων που έχουν υποστεί ζημιές απο το σεισμό, ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει τις προσπάθειες για τη μεταστέγαση των σεισμοπαθών σε λυόμενα.

Ασθενής σεισμική δόνηση στους πρόποδες του Βερμίου.

Ασθενής σεισμική δόνηση έντασης 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στους πρόποδες του Βερμίου, περίπου 20 χλμ νότια της Βέροιας. Οι σεισμολόγοι θεωρούν το γεγονός μεμονωμένο και τονίζουν οτι δεν εμπνέει ανησυχία. Στο μεταξύ, ομαλά εξελίσσεται η μετασεισμική δραστηριότητα στην Αττική, όπως δήλωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, μετά τη σύσκεψη μεταξύ σεισμολόγων, φυσικών και γεωλόγων, με τη συμμετοχή εκπροσώπου της ομάδας ΒΑΝ.

Πυρκαγιά στη βόρεια Χίο. Κάηκαν 2.000 στρέμματα δασικής έκτασης.

Περίπου 2.000 στρέμματα δασικής έκτασης έκαψε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε περιοχή του χωριού Σιδηρούντος, στη βόρεια Χίο. Στις προσπάθειες κατάσβεσής της συμμετείχαν έξι αεροσκάφη και ισχυρές χερσαίες δυνάμεις.

Ληστεία στο κέντρο της Αθήνας, με λεία 13 εκατ. δραχμές.

Ληστεία σημειώθηκε σε χρηματαποστολή της "Βάκενχαντ", στη οδό Κολοκοτρώνη, στο κέντρο της Αθήνας. Δύο ένοπλοι, οι οποίοι επέβαιναν σε κλεμμένη μοτοσυκλέτα, άρπαξαν πέντε σάκους απο τους υπαλλήλους της εταιρίας, που περιείχαν συνολικά 13 εκατομμύρια δραχμές και εξαφανίστηκαν.

Τα ελληνοτουρκικά στις συνομιλίες Παπανδρέου - Τζεμ.

Σε αξιολόγηση των μέχρι σήμερα βημάτων στις ελληνοτουρκικές σχέσεις προχώρησαν οι υπουργοί Εξωτερικών των δυο χωρών στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Οπως δήλωσε ο κ. Παπανδρέου ο διάλογος Αθηνών - Αγκυρας κρίθηκε θετικός και αποφασίστηκε να διευρυνθούν οι στόχοι του και σε άλλους τομείς. Επίσης, ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι για τα θέματα του Αιγαίου και το Κυπριακό οι θέσεις των δυο πλευρών είναι γνωστές και διαφορετικές.

Για την Ουάσιγκτον αναχωρεί αύριο ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας.

Αναχωρεί αύριο για την Ουάσιγκτον ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας προκειμένου να συμμετάσχει στην ετήσια σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Στην ομιλία του ο κ. Παπαντωνίου θα αναφερθεί μεταξύ άλλων στη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις νέες προοπτικές με την ένταξή της στην ΟΝΕ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλλος ένας "μνηστήρας" προέκυψε για τον Ντέμη Νικολαίδη, αφού μετά τις φήμες που θέλουν την Φιορεντίνα να ενδιαφέρεται για τον διεθνή άσο, παράγοντες της Γιουβέντους ενημέρωσαν την ΠΑΕ ΑΕΚ, ότι θα παρακολουθήσουν τον ''Ντεμίνιο'' στο Κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Στο μεταξύ, ο Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς έδειξε ότι μετά από πολύ καιρό θα χρησιμοποιήσει στην αρχική ενδεκάδα τον Τόνι Σαβέβσκι. Την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα θα παρατάξει και ο Γιάννης Κυράστας στο ντέρμπι του Καραϊσκάκη.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο πρωταθλητής μας της ιστιοσανίδας, Νίκος Κακλαμανάκης, στις δύο τελευταίες κούρσες της Προολυμπιάδας, που διεξάγεται στο Σίδνεϊ. Ο Ολυμπιονίκης μας τερμάτισε 2ος και 4ος, ανέβηκε στην 3η θέση της γενικής κατάταξης και είναι πολύ κοντά στην κατάκτηση μεταλλίου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 317,03 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 521,10, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 303,35, ελβετικό φράγκο προς 207,69, τη λίρα Κύπρου προς 576,27, δολάριο Καναδά προς 215,18, δολάριο Αυστραλίας 205,71, το γερμανικό μάρκο προς 170,01, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,17, γαλλικό φράγκο προς 50,69, και το ευρώ προς 332,51 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα, αλλά το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο από 17 έως 34 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική και Θεσσαλονίκη ο καιρός αύριο θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 20 έως 34 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 25 September 1999 - 18:00:15 UTC