Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-09-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 26/09/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ολμπράιτ για λύση του Κυπριακού και ελληνοτουρκικών διαφορών.
- Αναμένεται ομαλοποίηση του Χρηματιστηρίου.
- Επικρίσεις απο ΝΔ προς την κυβέρνηση.
- Προσπάθειες να λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία στην Αττική.
- Αποτεφρώθηκαν 2.500 αγροτοδασικά στρέμματα στη Χίο.
- Εκδηλώσεις για τα 178 χρόνια απο την Αλωση της Τρίπολης.
- Επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη στη Λέρο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Το χάλκινο κατέκτησε στην Ελληνορωμαϊκή Πάλη, ο Δημήτρης Αβράμης.
- Ο Ολυμπιακός συνέτριψε με 5-0 τον Πανιώνιο.
- Ο Ηρακλής νίκησε τον Αρη στη πρεμιέρα στο μπάσκετ της Α1.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ολμπράιτ για λύση του Κυπριακού και ελληνοτουρκικών διαφορών.

"Εφτασε η ώρα να λυθεί το Κυπριακό, ενω υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπισθούν οι όποιες ελληνοτουρκικές διαφορές στο Αιγαίο και σε μια σειρά τέτοιας υφής διμερών τριβών". Αυτό επισημαίνει σε κοινή συνέντευξη προς την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και την ΜΙΛΙΕΤ η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Μαντλίν Ολμπράιτ, εκφράζοντας την πολιτική βούληση του Αμερικανού προέδρου Κλίντον να ενεργοποιηθεί για την εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Ο Τούρκος υπουργός Αμυνας άφησε να εννοηθεί ότι η Τουρκία θα μειώσει τον αριθμό των ασκήσεων στο Αιγαίο.

Αναμένεται ομαλοποίηση του Χρηματιστηρίου.

Αισιοδοξία επικρατεί στην κυβέρνηση οτι η κατάσταση στο Χρηματιστήριο θα ομαλοποιηθεί, μετά τις σημαντικές απώλειες που υπέστησαν οι μετοχές την προηγούμενη εβδομάδα, ενω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αυριανή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας δήλωσε οτι η μακροπρόθεσμη τάση του Χρηματιστηρίου θα παραμείνει ανοδική, εκφράζοντας τη θετική τάση της ελληνικής οικονομίας.Με συνέντευξή του στα "Νέα",ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου κ. Κουνιάκης, προανήγγειλε νέα μέτρα για τη διαφάνεια των συναλλαγών.

Επικρίσεις απο ΝΔ προς την κυβέρνηση.

Σε υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους κινήθηκε η ομιλία του προέδρου της ΝΔ χθες προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων της Θεσσαλονίκης. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για τον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων από τον καταστρεπτικό σεισμό και για την τραγωδία του "Φάλκον". Ο κ. Καραμανλής άφησε να εννοηθεί ότι εμμένει στην άποψη για εκλογές το Μάρτιο του 2000, ενώ για το Χρηματιστήριο, είπε ότι η ΝΔ εχει συγκεκριμένο πακέτο μέτρων για την ενίσχυση του. Ο κ. Ρέππας σχολίασε οτι ο κ.Καραμανλής έκανε ένα ακόμη βήμα στο παρελθόν.

Προσπάθειες να λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία στην Αττική.

Κανονικά θα λειτουργήσουν από αύριο Δευτέρα, τα σχολεία στις σεισμόπληκτες περιοχές της Αττικής, έστω και αν χρειαστεί κάποια από αυτά να μεταστεγαστούν, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας. Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έλεγχοι από συνεργεία μηχανικών, των κτιρίων που έχουν υποστεί ζημιές από το σεισμό, ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει τις προσπάθειες για τη μεταστέγαση των σεισμοπαθών σε λυόμενα.

Αποτεφρώθηκαν 2.500 αγροτοδασικά στρέμματα στη Χίο.

Σε εξέλιξη ήταν μέχρι τις 7 το πρωί η μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής σε περιοχή του χωριού Σιδηρούντας, στη βόρεια Χίο, χωρίς να απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά έχει ήδη αποτεφρώσει περίπου 2.500 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης, ενω στις προσπάθειες κατάσβεση συμμετέχουν έξι αεροσκάφη και ισχυρές χερσαίες δυνάμεις.

Εκδηλώσεις για τα 178 χρόνια απο την Αλωση της Τρίπολης.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος θα παραστεί σήμερα στις εκδηλώσεις για την 178η επέτειο απο την άλωση της Τρίπολης. Ο κ. Στεφανόπουλος θα παρακολουθήσει τη δοξολογία, που θα γίνει στον μητροπολιτικό ναό της αρκαδικής πρωτεύουσας και ακολούθως θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο.

Επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη στη Λέρο.

Στη Λέρο βρίσκεται απο χθες ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος έγινε δεκτός με ιδιαίτερα θερμές τιμές. Σήμερα, ο κ. Βαρθολομαίος θα χοροστατήσει δοξολογίας, που θα γίνει για τη συμπλήρωση 56 χρόνων απο τη βύθιση του πολεμικού "Βασίλισσα Ολγα" στο λιμάνι της Λέρου.Αύριο θα κηρύξει την έναρξη Διεθνούς Συνέδριου, με θέμα "Ορθόδοξος Κόσμος και Ευρωπαική Ενωση μπροστά στη τρίτη χιλιετία", που θα πραγματοποιηθεί στο συγκεκριμένο Κέντρο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το χάλκινο κατέκτησε στην Ελληνορωμαϊκή Πάλη, ο Δημήτρης Αβράμης.

Το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 76 κιλών κατέκτησε ο πρωταθλητής μας της Ελληνορωμαϊκής Πάλης, Δημήτρης Αβράμης, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αθήνας. Στον ''μικρό τελικό'' ο Αβράμης νίκησε με διακοπή στο 5.33' το Γεωργιανό Μελελασβίλι. Ο πρωταθλητής μας στο σημείο της διακοπής προηγείτο 5-0 στα σημεία.

Ο Ολυμπιακός συνέτριψε με 5-0 τον Πανιώνιο.

Ο Ολυμπιακός εσωτερικού έδρασε και πάλι και συνέτριψε με 5-0 τον Πανιώνιο, σε ματς για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ξεκούρασε αρκετούς παίκτες ενόψει της αναμέτρησης με τη Μόλντε για το Τσάμπιονς Λιγκ, αυτό όμως δεν εμπόδισε τους πρωταθλητές να πετύχουν μια άνετη νίκη με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Καραπιάλη, που σημείωσε 3 γκολ. Σε άλλο αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 2ης ημέρας, Απόλλων και Πανηλειακός έμειναν στο 0-0 στη Ριζούπολη.

Ο Ηρακλής νίκησε τον Αρη στη πρεμιέρα στο μπάσκετ της Α1.

Πρεμιέρα στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 με τον Ηρακλή να μετατρέπει σε περίπατο το ντέρμπι της συμπρωτεύουσας και να επικρατεί με 81-69 του Αρη στο Ιβανώφειο.Επίσης σε άλλους αγώνες που έγιναν σήμερα, η ΑΕΚ νίκησε στα Πατήσια τον Σπόρτιγκ με 84-75, το Περιστέρι τον Εσπερο στην Καλλιθέα με 81- 73, ενώ η μεγάλη έκπληξη έγινε στο Μαρούσι όπου η τοπική ομάδα γνώρισε την ήττα με 67-66 από τη Δάφνη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 317,03 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 521,10, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 303,35, ελβετικό φράγκο προς 207,69, τη λίρα Κύπρου προς 576,27, δολάριο Καναδά προς 215,18, δολάριο Αυστραλίας 205,71, το γερμανικό μάρκο προς 170,01, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,17, γαλλικό φράγκο προς 50,69, και το ευρώ προς 332,51 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 17 με 34 και στο Αιγαίο 20 με 30 βαθμούς. Αίθριο καιρό, βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι άνεμοι και θερμοκρασία 20 με 34 και 17 με 31 βαθμούς, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 26 September 1999 - 8:00:26 UTC