Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-09-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 27/09/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Λειτουργούν απο σήμερα τα σχολεία στους σεισμόπληκτους δήμους.
- Με ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
- Βέβαιη η νίκη της ΝΔ δηλώνει ο Κώστας Καραμανλής.
- Ομιλία Παπαντωνίου στη σύνοδο του ΔΝΤ.
- Συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου στα ΝΕΑ.
- Το Κυπριακό στην ατζέντα των συνομιλιών Κλίντον - Ετζεβίτ.
- Δηλώσεις Τσοχατζόπουλου για ελληνοτουρκικά και Κυπριακό.
- Κριτική απο Τσοβόλα κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Παναθηναϊκού επι της ΑΕΚ με 2-1.
- Αύριο το παιχνίδι Ολυμπιακού- Μόλντε για το Τσάμπιονς Λίγκ.
- Ο Ολυμπιακός δύσκολα νίκησε με 55-52 την ομάδα του Ηρακλείου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Λειτουργούν απο σήμερα τα σχολεία στους σεισμόπληκτους δήμους.

Ολα τα σχολεία των δήμων της Αττικής, που είχαν πληγεί απο το σεισμό θα λειτουργήσουν απο σήμερα. Ωστόσο, οι ζημιές, που έχουν προκληθεί σε πολλά απο αυτά έχουν ως αποτέλεσμα την συστέγασή τους με άλλα. Ηδη σχετικές ανακοινώσεις έχουν αναρτηθεί έξω απ' όλα τα σχολεία.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά τη μεγάλη πτώση, που παρουσίασαν οι τιμές των μετοχών την περασμένη εβδομάδα. Ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, Θεόδωρος Καρατζάς, με συνέντευξή του στην Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ εκτίμησε οτι το Χρηματιστήριο θα επανέλθει αργά ή γρήγορα στα προ δεκαημέρου "κλέη" του και οτι η κρίση σε αυτό δεν θα έχει επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Λουκάς Παπαδήμος, σε συνέντευξή του στο Κυριακάτικο ΒΗΜΑ τόνισε οτι τίποτα δεν άλλαξε στα μακροοικονομικά μεγέθη της οικονομίας που να προδικάζει αλλαγή στην συμπεριφορά του Χρηματιστηρίου.

Βέβαιη η νίκη της ΝΔ δηλώνει ο Κώστας Καραμανλής.

Τη βεβαιότητά του για νίκη της ΝΔ στις εθνικές εκλογές επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, στη χθεσινή συνέντευξή εφ'όλης της ύλης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη ΔΕΘ. Ο κ. Καραμανλής δήλωσε οτι δεν πρόκειται να εμπλακεί πρόωρα σε οποιαδήποτε συζήτηση για την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας. Υποστήριξε, επίσης, οτι η οικονομία στηρίζεται σε γυάλινα πόδια και κατηγόρησε την κυβέρνηση για διαρροές και απαράδεκτες παρεμβάσεις στο Χρηματιστήριο, που είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν μεγάλες ζημίες.

Ομιλία Παπαντωνίου στη σύνοδο του ΔΝΤ.

Στη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις νέες προοπτικές με την ένταξή της στην ΟΝΕ, αναμένεται να αναφερθεί ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου, στην ετήσια σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, που πραγματοποιείται στην Ουάσιγκτον.

Συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου στα ΝΕΑ.

Μοναδική είναι η τωρινή συγκυρία για πρόοδο στο Κυπριακό, δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ. Επίσης, υποστηρίζει οτι η μελλοντική ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ είναι προς το μακροπρόθεσμο συμφέρον της Ελλάδας. Σημειώνει ομως οτι η ελληνική στάση στο θέμα αυτό θα εξαρτηθεί απο τη συμπεριφορά της Τουρκίας στα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό και απο τα ανταλλάγματα που θα πάρει η Ελλάδα απο την ΕΕ προς όφελος των εθνικών μας συμφερόντων.

Το Κυπριακό στην ατζέντα των συνομιλιών Κλίντον - Ετζεβίτ.

"Βλέπω θέληση από την Κύπρο, βλέπω θέληση από την Ελλάδα, για την επανάληψη των συνομιλιών, οπότε κάτι μας λείπει", δήλωσε χαρακτηριστικά ο ειδικός συντονιστής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό, Τόμας Γουέστον, καλώντας εμμέσως την τουρκική πλευρά να προσέλθει στο διάλογο. Μιλώντας σε εκδήλωση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής, ο κ. Γουέστον ανέφερε ότι το Κυπριακό θα είναι από τα κύρια θέματα που θα συζητήσει αύριο ο πρόεδρος Κλίντον με τον κ. Ετζεβίτ.

Δηλώσεις Τσοχατζόπουλου για ελληνοτουρκικά και Κυπριακό.

"Βρισκόμαστε σε μια καλή στιγμή να προσπαθήσουμε για μια θετική εξέλιξη στο Κυπριακό", δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος και προειδοποίησε οτι από τη στάση της Τουρκίας θα κριθεί η ευρωπαϊκή της προοπτική. Επίσης, υπογράμμισε οτι πρέπει να γίνει κάθε προσπάθεια για την εξομάλυνση των σχέσεων, "διατηρώντας βεβαίως η Ελλάδα τα δεδομένα και απαράγραπτα δικαιώματά της, όπως προκύπτουν από τις διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις και αρνουμένη κάθε υποχώρηση επ'αυτών".

Κριτική απο Τσοβόλα κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας περιοδεύοντας τους νομούς Καστοριάς, Φλωρίνης και Πέλλης. Ο κ. Τσοβόλας κατηγόρησε την κυβέρνηση οτι "μαγειρεύει λύσεις σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου". Επίσης, δήλωσε οτι με την πολιτική της η κυβέρνηση δυναμιτίζει την παραγωγική βάση της χώρας, την ανάπτυξη και κυρίως την ανάπτυξη της περιφέρειας. Κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση ότι μέσω του χρηματιστηρίου παίζει παιγνίδια για να εξυπηρετήσει τα μικροκομματικά της συμφέροντα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Παναθηναϊκού επι της ΑΕΚ με 2-1.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής στο πρώτο αθηναϊκό ντέρμπι του φετινού πρωταθλήματος, αφού επικράτησε 2-1 της ΑΕΚ στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Στους υπόλοιπους αγώνες της 2ης ημέρας, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 4-2 της Καλαμάτας, ο ΟΦΗ 2-1 της Ξάνθης, ο Αρης 2-0 της Παναχαϊκής και ο Ιωνικός με το ίδιο σκορ της Προοδευτικής. Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πέτυχε ο Εθνικός Αστέρας στα Τρίκαλα με 2-1. Θυμίζουμε ότι στους αγώνες του Σαββάτου ο Ολυμπιακός συνέτριψε 5-0 τον Πανιώνιο, ενώ στη Ριζούπολη Απόλλων και Πανηλειακός έμειναν στο 0-0.

Αύριο το παιχνίδι Ολυμπιακού- Μόλντε για το Τσάμπιονς Λίγκ.

Η Μόλντε δεν έχει "ξεγράψει" την πρόκριση στον επόμενο γύρο τoυ Τσάμπιονς Λιγκ! Αυτό τουλάχιστον "βγαίνει" από τις δηλώσεις του προπονητή της Ερικ Μπράκσταντ, κατά την άφιξη της αποστολής της ομάδας στην Αθήνα, όπου αύριο αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό για την 3η ημέρα του Τσάμπιονς Λιγκ. "Θα παίξουμε γιά τη νίκη, αλλά και η ισοπαλία θα είναι ένα καλό αποτέλεσμα" είπε ο Μπράγκσταντ.

Ο Ολυμπιακός δύσκολα νίκησε με 55-52 την ομάδα του Ηρακλείου.

Το χάρο με τα μάτια του είδε ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1. Ομως, χάρη στο ``κρύο αίμα`` του Μίλαν Τόμιτς οι ``ερυθρόλευκοι`` πέρασαν με νίκη 55-52 επί του Ηράκλειου στο ``Λίντο``. Στο ΟΑΚΑ, ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός νίκησε εύκολα τη Νήαρ Ηστ με 79-54, ενώ στο Αλεξάνδρειο ο ΠΑΟΚ έκανε επίδειξη δύναμης και νίκησε 80-62 τον Πανιώνιο.Στους αγώνες του Σαββάτου σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Ηρακλής-Αρης 81-69, Σπόρτιγκ-ΑΕΚ 75-84 και Μαρούσι-Δάφνη 66-67

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 317,03 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 521,10, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 303,35, ελβετικό φράγκο προς 207,69, τη λίρα Κύπρου προς 576,27, δολάριο Καναδά προς 215,18, δολάριο Αυστραλίας 205,71, το γερμανικό μάρκο προς 170,01, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,17, γαλλικό φράγκο προς 50,69, και το ευρώ προς 332,51 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός, αλλά αργότερα στα δυτικά και βόρεια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 17 με 34 και στο Αιγαίο 21 με 30 βαθμούς. Αίθριο καιρό, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 21 με 34 και 17 με 31 βαθμούς, αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 27 September 1999 - 7:00:14 UTC