Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-10-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 05/10/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Οριστικά κατεδαφιστέα 2.000 σπίτια μέχρι στιγμής.
- Σεισμός 4,6 Ρίχτερ ανοικτά της Ρόδου.
- Υποστήριξη της Γερμανίας στην ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ.
- Δεκαεννιάχρονος χωρίς δίπλωμα οδηγούσε το μοιραίο πούλμαν.
- Δηλώσεις Παπανδρέου - Τζεμ για ελληνοτουρκικά.
- Δημοσκόπηση V.PRC στα ΝΕΑ.
- Παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής δηλώσεων στο Εθνικό Κτηματολόγιο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Αρη επί της Προοδευτικής με 1-0.
- Αύριο ο αγώνας της εθνικής με την Αλβανία για το ΕURO 2000.
- Ικανοποίηση Σάμαρανκ για προετοιμασία της Ολυμπιάδας του 2004.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Οριστικά κατεδαφιστέα 2.000 σπίτια μέχρι στιγμής.

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζονται οι δευτεροβάθμιοι έλεγχοι στα κτίρια. Μέχρι στιγμής απο 6.250 σπίτια με "κόκκινο", που ελέγχθησαν τα 4.310 κρίθηκαν επισκευάσιμα και τα 1.940 κατεδαφιστέα. Επίσης, ανακοινώθηκε η διενέργεια απογραφής στις σεισμόπληκτες περιοχές απο 9 εως 11 του μηνός, με στόχο να υπάρξει ακριβής εικόνα για την κατάσταση των κτιρίων, αλλά και για τον αριθμό των αστέγων.

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ ανοικτά της Ρόδου.

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 04.05 ώρα Ελλάδος, με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο βορείως της Ρόδου. Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Δωδεκανήσου η δόνηση έγινε αισθητή στη Ρόδο και ιδιαίτερα στην Κω, αλλά δεν υπήρξε ανησυχία των κατοίκων, ενω μέχρι στιγμής δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές.

Υποστήριξη της Γερμανίας στην ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ.

Την υποστήριξη της χώρας του στην ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ εξέφρασε χθες ο Γερμανός καγκελάριος, Γκέρχαρντ Σρέντερ. Ο κ.Σρέντερ εξέφρασε επίσης την πεποίθηση οτι "ο κ. Σημίτης θα πετύχει". Για την υποψηφιότητα της Τουρκίας στην ΕΕ, τόνισε οτι η ΕΕ είναι κοινότητα αξιών, δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μόνο με βάση αυτές τις αξίες μπορούμε να δεχθούμε κάποιο μέλος. Ο κ. Σρέντερ, που πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας είχε χθες συνομιλίες με τον πρωθυπουργό, ενω σήμερα θα γίνει δεκτός απο τον πρόεδρο Δημοκρατίας.

Δεκαεννιάχρονος χωρίς δίπλωμα οδηγούσε το μοιραίο πούλμαν.

Ο 19χρονος Ιωάννης Ντοκούσης, ο οποίος υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία και δεν διέθετε το απαιτούμενο δίπλωμα, ήταν τελικά ο οδηγός του μοιραίου λεωφορείου που χθες τα ξημερώματα ανετράπη στην κοιλάδα των Τεμπών με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 7 άνθρωποι και να τραυματιστούν 27 σοβαρά και 6 ελαφρά. Ωστόσο, ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν η απειρία του 19χρονου, ο οποίος είναι ανηψιός του οδηγού, ήταν αυτή που προκάλεσε το δυστύχημα.

Δηλώσεις Παπανδρέου - Τζεμ για ελληνοτουρκικά.

Την εκτίμηση ότι η πόρτα διαλόγου που άνοιξε μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας δεν σημαίνει ότι λύθηκαν και τα προβλήματα Αθήνας - Αγκυρας, διατύπωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, κύριοι Παπανδρέου και Τζεμ, κατά τη συνάντησή τους χθες στην Κωνσταντινούπολη. Στο μεταξύ, σε 20 παραβάσεις στα FIR Αθηνών και Λευκωσίας προέβησαν 28 τουρκικά αεροσκάφη χθες, πρώτη μέρα της διεξαγωγής των κοινών ασκήσεων Ελλάδας - Κύπρου, "Νικηφόρος - Τοξότης.

Δημοσκόπηση V.PRC στα ΝΕΑ.

Πολύ καλό βαθμό απο τους ψηφοφόρους λαμβάνει η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την πορεία προς την ΟΝΕ και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης V.PRC, που δημοσιεύονται στα ΝΕΑ, με άριστα το 10 οι ερωτηθέντες βαθμολογούν με 6,70 την ικανότητα της κυβέρνησης να εντάξει την χώρα στην ΟΝΕ και με 5,58 στα ελληνοτουρκικά. Αντίθετα, 4,26 της δίνουν για την παιδεία, 4,23 για την εγκληματικότητα και 3,85 για την ανεργία.

Παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής δηλώσεων στο Εθνικό Κτηματολόγιο.

Παρατείνεται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας στο Εθνικό Κτηματολόγιο για 276 δήμους που μετέχουν στη δεύτερη φάση του προγράμματος. Ανάμεσά τους είναι και πάρα πολλοί δήμου του λεκανοπεδίου Αττικής. Η προθεσμία έληγε σήμερα. Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 6505600 και 6505700.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Αρη επί της Προοδευτικής με 1-0.

Με τον "αέρα" της Γενεύης και της μεγάλης πρόκρισης επί της Σερβέτ, ο Αρης πέρασε νικηφόρα και από τη Νίκαια στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Οι "κίτρινοι", νίκησαν 1-0 την Προοδευτική και "σκαρφάλωσαν" στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, με 7 βαθμούς, όσους και ο Παναθηναϊκός και ο Πανηλειακός, ενώ προηγείται με 9 ο Ολυμπιακός. Επίσης, την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχε ο Πανιώνιος που επικράτησε στην Νέα Σμύρνη του Ιωνικού με 2-0.

Αύριο ο αγώνας της εθνικής με την Αλβανία για το ΕURO 2000.

Χωρίς τον Στέλιο Βενετίδη και τον Γρηγόρη Γεωργάτο θα παραταχθεί η εθνική μας στους δύο τελευταίους αγώνες των προκριματικών του EURO 2000, με την Αλβανία αύριο Τετάρτη στο ΟΑΚΑ και τη Σλοβενία το Σάββατο στο Μάριμπορ. Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ είναι τραυματίας και ο Βασίλης Δανιήλ τον αντικατέστησε με τον Μανόλη Δερμιτζάκη, ενώ όσον αφορά τον Γεωργάτο υπέστη τράβηγμα στον δικέφαλο και και όπως όλα δείχνουν δεν θα παίξει στο παιχνίδι με την Αλβανία.

Ικανοποίηση Σάμαρανκ για προετοιμασία της Ολυμπιάδας του 2004.

Την ικανοποίησή του για την πορεία προετοιμασίας της χώρας μας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΟΕ Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσε στα γραφεία της ΕΟΕ. ``Η Ελλάδα τα πάει καλά σε όλους του τομείς. Εχει όλα τα εφόδια για την άψογη διοργάνωση των Αγώνων και είμαστε ικανοποιημένοι από την πρόοδο των εργασιών``, τόνισε ο κ Σάμαρανκ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 310,94 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 515,07, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 293,86, ελβετικό φράγκο προς 209,78, τη λίρα Κύπρου προς 574,49, δολάριο Καναδά προς 210,95, δολάριο Αυστραλίας 204,83, το γερμανικό μάρκο προς 170,58, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,23, γαλλικό φράγκο προς 50,86, και το ευρώ προς 333,63 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες, προβλέπονται στις δυτικές νησιωτικές και ηπειρωτικές περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις, που αργότερα στα ηπειρωτικά και τα νότια θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα δυτικά και βόρεια 13 με 28, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 16 με 31 και στο Αιγαίο 19 με 29 βαθμούς. Αραιές νεφώσεις, που αργότερα θα πυκνώσουν, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 19 με 29 και 16 με 27 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 5 October 1999 - 7:00:17 UTC