Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-10-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 07/10/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ερευνες για το ναυάγιο του "Κατερίνα".
- Σύσκεψη υπο τον πρωθυπουργό χθες για τα εθνικά μας θέματα.
- Δήλωση Γ. Παπανδρέου για ελληνοτουρκικές σχέσεις - Κυπριακό.
- Διαφάνεια στη διανομή των λυομένων σε σεισμόπληκτους.
- Κατά 10.000 δρχ αυξάνονται οι συντάξεις του ΟΓΑ.
- Θα προσληφθούν 3.000 αστυφύλακες εως το 2003.
- Πρωτοβουλία Σούρλα για διαφάνεια στο Χρηματιστήριο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Μέτρια εμφάνιση της εθνική μας ποδοσφαίρου,που νίκησε την Αλβανία.
- Ο ΠΑΟΚ συνέτριψε με 83-63, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, για την Ευρωλίγκα.
- Τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες των ελληνικών ομάδων στο Κόρατς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ερευνες για το ναυάγιο του "Κατερίνα".

Συνεχίζονται οι έρευνες ανοιχτά της Φαλκονέρας, που βρίσκεται μεταξύ Μήλου και Κρήτης, για τον εντοπισμό του ναυαγίου του πλοίου "Κατερίνα". Ο τύπος του πλοίου παραμένει άγνωστος, όπως επίσης και ο αριθμός των επιβαινόντων σε αυτό. Μέλος του πληρώματος λίγο πριν βυθιστεί στο πλοίο έστειλε SOS και ειδοποίησε την αίθουσα επιχειρήσεων του ΥΕΝ ότι είχε ξεσπάσει φωτιά.

Σύσκεψη υπο τον πρωθυπουργό χθες για τα εθνικά μας θέματα.

Οι εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα και κυρίως οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και οι σχέσειες Τουρκίας - ΕΕ, ήταν το αντικείμενο της χθεσινής σύσκεψης του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, με την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε και ενόψει της διπλωματικής εκστρατείας, που ξεκινούν οι κύριοι Παπανδρέου και Ροκόφυλλος, με στόχο την πραγματοποίηση διμερών επαφών με όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, σε μια προσπάθεια να εξηγήσει η ελληνική πλευρά καλύτερα τις θέσεις της, ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Ελσίνκι.

Δήλωση Γ. Παπανδρέου για ελληνοτουρκικές σχέσεις - Κυπριακό.

Η Ελλάδα δεν περιμένει μια συγκεκριμένη κίνηση καλής θέλησης απο την Τουρκία, αλλά μια συγκεκριμένη αλλαγή στη βούλησή της όσον αφορά τόσο το Κυπριακό όσο και τα διμερή θέματα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου. Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν την προσπάθεια για την έναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού, δήλωσε απο την Ουάσιγκτον ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γρηγόρης Νιώτης, μετά από την συνάντηση, που είχε χθες με τον ελληνικής καταγωγής διευθυντή του Λευκού Οίκου, Τζον Ποντέστα, στο προεδρικό μέγαρο.

Διαφάνεια στη διανομή των λυομένων σε σεισμόπληκτους.

Προτεραιότητα στις οικογένειες που έχουν θύματα από τους σεισμούς εγκύους, νεογέννητα, υπερήλικες, κατάκοιτα άτομα και στις πολύτεκνες οικογένειες, θα δοθεί στη διανομή των οικίσκων και των λυόμενων σπιτιών. Αυτό δήλωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ και κάλεσε τους δημάρχους να συγκροτήσουν διαπαραταξιακές επιτροπές, ώστε να υπάρξει πλήρης διαφάνεια και να μη σημειωθούν αμφισβητήσεις. Ο υπουργός επανέλαβε ότι μέχρι τις 15 Νοεμβρίου θα έχουν εγκατασταθεί 4.000 οικίσκοι και λυόμενα στις σεισμόπληκτες περιοχές.

Κατά 10.000 δρχ αυξάνονται οι συντάξεις του ΟΓΑ.

Αυξάνονται κατά 10.000 δραχμές οι συντάξεις του ΟΓΑ από την 1η Ιανουαρίου. Επίσης, από την 1η Ιανουαρίου όλοι οι άνεργοι ηλικίας 29 έως 55 ετών θα καλύπτονται για παροχές ασθενείας σε είδος από τον ασφαλιστικό φορέα στον οποίο ασφαλίζονταν πριν τη διακοπή της εργασίας τους. Απαιτούμενες προϋποθέσεις, να έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 600 ένσημα (και επιπλέον 100 ένσημα για κάθε χρόνο από το 30ό έτος της ηλικίας τους) και να έχουν εγγραφεί στον ΟΑΕΔ για τουλάχιστον 12 μήνες.

Θα προσληφθούν 3.000 αστυφύλακες εως το 2003.

Την πρόσληψη 3.000 αστυφυλάκων προβλέπει σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που κατατέθηκε στο Συμβούλιο Επικρατείας, για επεξεργασία. Οι προσλήψεις θα γίνουν σταδιακά, κατά έτη 2.000 έως και 2.003, με εισαγωγή κατ' έτος 750 σπουδαστών στη Σχολή Αστυφυλάκων. Το προτεινόμενο σχέδιο ΠΔ υπογράφουν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και ο υφυπουργός Οικονομικών.

Πρωτοβουλία Σούρλα για διαφάνεια στο Χρηματιστήριο.

Να απαγορευθεί σε υπουργούς, διοικητές ΔΕΚΟ και κυβερνητικά στελέχη να συναλλάσσονται στο Χρηματιστήριο ζητεί με τροπολογία, που πρόκειται να καταθέσει σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Σούρλας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μέτρια εμφάνιση της εθνική μας ποδοσφαίρου,που νίκησε την Αλβανία.

Μία ακόμη μέτρια εμφάνιση πραγματοποίησε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, που νίκησε με 2-0 την αντίστοιχη της Αλβανίας στο ΟΑΚΑ στον προτελευταίο αγώνα της γιά τα προκριματικά του ΕURO 2000. Δυο παίκτες που φόρεσαν μετά από πολύ καιρό την φανέλα της εθνικής μας, οι Βασίλης Τσάρτας και Γιώργος Γεωργιάδης, πέτυχαν τα τέρματα που έδωσαν τη νίκη σκοράροντας στο 1ο και 87ο λεπτό αντίστοιχα.

Ο ΠΑΟΚ συνέτριψε με 83-63, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, για την Ευρωλίγκα.

Στη δεύτερη θέση του Α' ομίλου της Ευρωλίγκα ανέβηκε ο ΠΑΟΚ που σε αγώνα για την 3η ημέρα της διοργάνωσης συνέτριψε με 83-63, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Αλεξάνδρειο. Ο ``Δικέφαλος του Βορρά`` πραγματοποίησε ίσως την καλύτερη φετινή του εμφάνιση και δίκαια έφτασε στη νίκη, έχοντας ως κορυφαίους τους Εντουαρντς και Αλεξάντερ.

Τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες των ελληνικών ομάδων στο Κόρατς.

Τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες ήταν ο απολογισμός των ελληνικών ομάδων στην πρεμιέρα του α` γύρου στο Κύπελλο Κόρατς. Ο Αρης (15ος Ομιλος) επικράτησε με 87-79 στη Θεσσαλονίκη της βουλγαρικής Λέφσκι Σόφιας, το Περιστέρι (14ος Ομιλος) συνέτριψε στην έδρα του με 85-51 τη γερμανική Τρίερ, ενώ το Μαρούσι (7ος Ομιλος) νίκησε με 80-66 στο γήπεδό του την κροατική ΚΚ Ζάγκρεμπ. Αντίθετα, η Νήαρ Ηστ (13ος Ομιλος) ηττήθηκε με 79-73 από την Καρσίγιακα στη Σμύρνη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 309,74 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 513,12, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 288,81, ελβετικό φράγκο προς 209,75, τη λίρα Κύπρου προς 577,31, δολάριο Καναδά προς 210,95, δολάριο Αυστραλίας 204,92, το γερμανικό μάρκο προς 170,41, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,21, γαλλικό φράγκο προς 50,81, και το ευρώ προς 333,29 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριο καιρό με λίγες νεφώσεις θα έχουν οι περισσότερες περιοχές και μόνο στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι στα δυτικά και βόρεια θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί και στα υπόλοιπα νοτιοδυτικοί που αργότερα θα γίνουν βόρειοι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Βόρεια 13 με 24, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 16 με 28 και στα νησιά 19 με 27 βαθμούς. Παροδικές νεφώσεις, βόρειοι ισχυροί άνεμοι και θερμοκρασία 19 με 28 και 17 με 24 βαθμούς θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 7 October 1999 - 6:00:18 UTC