Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-10-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 09/10/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού στη Βουλή για στέγαση σεισμοπαθών.
- Ξεκινά απο σήμερα η απογραφή των σεισμοπλήκτων.
- Στο 2% όσος και τον Αύγουστο ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο.
- Ομιλία του πρωθυπουργού στις Επιτροπές Ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ.
- Επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη του προέδρου της ΝΔ.
- Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του Συνασπισμού.
- Περισσότερα απο 800 δις θα διατεθούν για πληροφορική μέχρι 2006.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η εθνική μας των Ελπίδων συνέτριψε με 5-0 την Σλοβενία.
- Σήμερα στο Μάριμπορ ο αγώνας της εθνικής ανδρών με την Σλοβενία.
- Χωρίς θεατές θα δώσει τους δύο επόμενους αγώνες ο Ολυμπιακός.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού στη Βουλή για στέγαση σεισμοπαθών.

Δεν θα υπάρχει άστεγος σεισμοπαθής μετά τις 15 Νοεμβρίου διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μιλώντας χθές στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων. Επίσης, χαρακτήρισε επιτυχή την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και επανέλαβε οτι θα αναζητηθούν οι ευθύνες για την κατάρρευση των κτιρίων. Οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση για έλλειψη σχεδιασμού και τα μέτρα που ελήφθησαν ανεπαρκή.

Ξεκινά απο σήμερα η απογραφή των σεισμοπλήκτων.

Αρχίζει σήμερα και θα ολοκληρώνεται τη Δευτέρα η απογραφή των ζημιών κατοικιών και καταστημάτων από τους σεισμούς σε 33 δήμους. Στο μεταξύ, σεισμική δόνηση 4 ρίχτερ σημειώθηκε μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα με επίκεντρο τον εστιακό χώρο της Πάρνηθας.

Στο 2% όσος και τον Αύγουστο ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο.

Στάσιμος στο 2%, όσο δηλαδή και τον Αύγουστο, παρέμεινε τον Σεπτέμβριο ο πληθωρισμός. Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, οφείλεται στις αυξήσεις των τιμών στα οπωροκηπευτικά και τα φρούτα, καθώς και στην άνοδο των διεθνών τιμών του πετρελαίου. Ωστόσο η Υπηρεσία προβλέπει πως ο τιμάριθμος θα επανέλθει σε πτωτική τροχιά, εξαιτίας της συγκράτησης των διεθνών τιμών του πετρελαίου.

Ομιλία του πρωθυπουργού στις Επιτροπές Ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ.

Στις 11 το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης θα μιλήσει στα στελέχη των Επιτροπών Ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης θα τονίσει την ανάγκη για την άμεση και έγκαιρη ανασύνταξη των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ ωστε να αποκτήσει το ΠΑΣΟΚ τη σφριγηλότητα ενός ζωντανού κομματικού σχηματισμού. Αναμένεται επίσης να αναφερθεί στο επιτελούμενο κυβερνητικό έργο και τη σπουδαιότητα που έχει για την πορεία της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ να ενημερωθούν οι πολίτες για το έργο αυτό.

Επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη του προέδρου της ΝΔ.

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από χθές ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής. Στις 12 το μεσημέρι ο κ. Καραμανλής θα συναντηθεί και θα συζητήσει με νέους στο νεανικό στέκι του "Μύλου" σε εκδήλωση που διοργανώνει η λέσχη διαλόγου "Θεσσαλονικέων πολιτεία" . Αύριο στις 11.30 ο κ.Καραμανλής θα επισκεφθεί την 13η Διεθνή Εκθεση πληροφορικής Infosystem στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Εκθεσης και θα περιηγηθεί τα περίπτερα της.

Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του Συνασπισμού.

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζονται οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού με θέμα το 3ο Συνέδριο του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο. Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε στην εσωκομματική κατάσταση που επικρατεί μετά την ίδρυση της νέας τάσης αλλά και στο θέμα της εκλογής του προέδρου. Σήμερα θα ψηφιστεί το νέο καταστατικό του κόμματος και θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν οι θέσεις για το συνέδριο.

Περισσότερα απο 800 δις θα διατεθούν για πληροφορική μέχρι 2006.

Σε πάνω από 800 δισ. δρχ. θα ανέλθουν τα κονδύλια που πρόκειται να διατεθούν κατά την περίοδο 2000-2006 για την ανάπτυξη του τομέα της πληροφορικής στη χώρα μας, δήλωσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Λεωνίδας Τζανής.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η εθνική μας των Ελπίδων συνέτριψε με 5-0 την Σλοβενία.

Με άνεση η εθνική μας ομάδα των Ελπίδων συνέτριψε με 5-0 την αντίστοιχη της Σλοβενίας και ``σφράγισε`` την πρόκρισή της στους ``16`` του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ο Λάμπρος Χούτος σημείωσε και πάλι τρία τέρματα και ήταν ο βασικός συντελεστής της μεγάλης εκτός έδρας επιτυχίας για την ομάδα του Γιάννη Κόλλια, η οποία πήρε την πρώτη θέση στον όμιλό της μπροστά από τη Νορβηγία.

Σήμερα στο Μάριμπορ ο αγώνας της εθνικής ανδρών με την Σλοβενία.

Από την πλευρά της, η εθνική μας ομάδα των ανδρών, που σίγουρα ζηλεύει την μεγάλη επιτυχία των Ελπίδων, δίνει στο Μάριμπορ τυπικό αγώνα με την Σλοβενία, καθώς έχει ήδη αποχαιρετήσει τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2000. Το ενδιαφέρον, πάντως, δεν λείπει, καθώς οι διεθνείς μας θα μοιραστούν 150 εκατομμύρια δραχμές άν φτάσουν τους 15 βαθμούς, κάτι που θα γίνει με νίκη στο Μάριμπορ, ενώ παράλληλα διατηρούν ελπίδες για κατάκτηση της τρίτης θέσης στον όμιλο, που πιθανόν να εξασφαλίζει ευνοϊκότερη ``μεταχείριση`` στην κλήρωση της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2002.

Χωρίς θεατές θα δώσει τους δύο επόμενους αγώνες ο Ολυμπιακός.

Ημέρα τιμωριών γιά τον Ολυμπιακό. Οι ``ερυθρόλευκοι``, με απόφαση του αθλητικού δικαστή θα δώσουν χωρίς θεατές τους δύο επόμενους εντός έδρας αγώνες τους, με τα Τρίκαλα γιά το πρωτάθλημα και τον Απόλλωνα Κρύας Βρύσης για το Κύπελλο, λόγω των σοβαρών επεισοδίων που δημιούργησαν οι οπαδοί τους στο παιχνίδι της Ριζούπολης με τον Απόλλωνα.Παράλληλα,η UEFA επέβαλε στον Ολυμπιακό πρόστιμο 10 εκατ. δραχμών, για τα καπνογόνα, τις κροτίδες και τααντικείμενα που έπεσαν στον αγώνα με τη Ρεάλ στην πρεμιέρα του Ε' ομίλου στο Τσάμπιονς Λιγκ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 312,40 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 515,66, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 290,81, ελβετικό φράγκο προς 209,09, τη λίρα Κύπρου προς 577,02, δολάριο Καναδά προς 212,09, δολάριο Αυστραλίας 205,31, το γερμανικό μάρκο προς 170,42, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,21, γαλλικό φράγκο προς 50,81, και το ευρώ προς 333,32 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος καιρός προβλέπεται σ'όλη τη χώρα και μόνο στα ανατολικά και νότια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 8 με 20, στα δυτικά 11 με 26 και στην υπόλοιπη χώρα 12 με 25 βαθμούς. Αίθριο καιρό με λίγες νεφώσεις, βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί άνεμοι και θερμοκρασία 15 με 23 και 12 με 19 βαθμούς αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 9 October 1999 - 6:00:19 UTC