Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-10-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 12/10/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Επίσκεψη Σημίτη σε Ζεφύρι και Μεταμόρφωση.
- Ξεπερνούν 50.000 οι "κόκκινες- κίτρινες" κατοικίες-επιχειρήσεις.
- Μήνυμα του πρωθυπουργού στον Τούρκο ομόλογό του.
- Συνάντηση Σημίτη - Παπαντωνίου για την πορεία της οικονομίας.
- Προσλήψεις αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών.
- Περισσότεροι απο 30.000 καπνιστές πεθαίνουν απο καρδιά.
- Επίσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας στο Ιράν.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Πέθανε χθες ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ Γιώργος Δέδες.
- Με τη βοήθεια των "μπέμπηδων" θα χτιστεί το νέο γήπεδο της ΑΕΚ.
- Αμφίβολη η συμμετοχή Γκόγκιτς στο παιχνίδι με την Μόλντε.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Επίσκεψη Σημίτη σε Ζεφύρι και Μεταμόρφωση.

Οργανωμένους καταυλισμούς σεισμόπληκτων στο Ζεφύρι και τη Μεταμόρφωση επισκέφθηκε χθες ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης και επανέλαβε τη διαβεβαίωσή του να μη βρει ο χειμώνας κανέναν σε σκηνή. Επίσης, κάλεσε τους σεισμοπαθείς να κάνουν χρήση του επιδόματος ενοικίασης και συγκατοίκησης, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες στέγασής τους, όσο το δυνατόν συντομότερα. Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους υπουργούς Εσωτερικών και ΠΕΧΩΔΕ για να εξετάσουν την πορεία υλοποίησης των μέτρων αποκατάστασης των σεισμοπαθών.

Ξεπερνούν 50.000 οι "κόκκινες- κίτρινες" κατοικίες-επιχειρήσεις.

Ολοκληρώθηκε η απογραφή στις σεισμόπληκτες περιοχές σε 33 δήμους, ενω αυτό το Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί σε άλλους 17 δήμους και πέντε κοινότητες της Αττικής και σε 4 δήμους της Βοιωτίας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δύο πρώτων ημερών, οι "κόκκινες" και "κίτρινες" κατοικίες φθάνουν τις 46.277, ενω ακόμη 4.000 επιχειρήσεις και καταστήματα έχουν υποστεί σημαντικότατες ζημιές. Από αύριο Τετάρτη ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση επιδόματος ενοικίασης και του βοηθήματος συγκατοίκησης.

Μήνυμα του πρωθυπουργού στον Τούρκο ομόλογό του.

Προφορικό μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, στον Τούρκο ομόλογό του, Μπουλέντ Ετζεβίτ, μέσω του πρέσβη μας στην Αγκυρα. Στο μήνυμά ο κ. Σημίτης τονίζει οτι η Ελλάδα περιμένει τώρα απο την Τουρκία συγκεκριμένες πράξεις καλής θέλησης. Επίσης, αναφέρει οτι η χώρα μας υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.

Συνάντηση Σημίτη - Παπαντωνίου για την πορεία της οικονομίας.

Η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού και των επιτοκίων είναι το αντικείμενο της σημερινής συνάντησης του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννο Παπαντωνίου. Επίσης, θα εξεταστούν θέματα, που έχουν άμεση σχέση με την αίτηση που θα υποβάλει η χώρα μας για ένταξή της στην ΟΝΕ.

Προσλήψεις αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών.

Προσλαμβάνονται 1000 επιπλέον εκπαιδευτικοί. Συγκεκριμένα, 186 νηπιαγωγοί και δάσκαλοι και 705 ακόμη εκπαιδευτικοί για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως προσωρινοί αναπληρωτές. Ολοι τους απο τον ενιαίο πίνακα που καταρτίστηκε μετά την ψήφιση του άρθρου 138 του Ν. 2725/1999. Επίσης θα προσληφθούν προσωρινοί αναπληρωτές από τους πίνακες διοριστέων του Ν. 1566/85 και τους πίνακες επιτυχόντων του ΑΣΕΠ. Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιασθούν στις αρμόδιες διευθύνσεις απο σήμερα έως μεθαύριο.

Περισσότεροι απο 30.000 καπνιστές πεθαίνουν απο καρδιά.

Τουλάχιστον 30.000 - 35.000 καπνιστές - κυρίως άνδρες - χάνουν από αιφνίδιο θάνατο τη ζωή τους, κάθε χρόνο στη χώρα μας. Ο αιφνίδιος καρδιακός θάνατος συμβαίνει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έως ένα λεπτό από την εκδήλωση των συμπτωμάτων, ενώ συχνά σημειώνεται τις πρωινές ώρες, κυρίως 5-10 το πρωί.

Επίσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας στο Ιράν.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, συνοδευόμενος από κυβερνητικό κλιμάκιο, με επικεφαλής τον Υπουργό των Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και Ελληνες επιχειρηματίες, αναχωρεί σήμερα για την Τεχεράνη, όπου θα πραγματοποιήσει τεραήμερη επίσημη επίσκεψη,ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου του Ιραν Μοχαμάντ Χαταμί.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέθανε χθες ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ Γιώργος Δέδες.

Φτωχότερο έγινε το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού απώλεσε μια από τις σημαντικότερες μορφές του, τον Γιώργο Δέδε, ο οποίος έχασε την άνιση μάχη με την επάρατη νόσο. Ο Γιώργος Δέδες διετέλεσε πρόεδρος της ΕΠΑΕ από το 1981 έως το 1983 και από το 1989 έως το 1997, ενώ από το 1969 έως το 1974 ήταν πρόεδρος της ΕΠΟ.Από το 1974 ήταν εκπρόσωπος της UEFA στην εκτελεστική επιτροπή της FIFA. Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη στον Αγιο Τρύφωνα Παλλήνης.

Με τη βοήθεια των "μπέμπηδων" θα χτιστεί το νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

Με τη βοήθεια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα χτιστεί το νέο γήπεδο της ΑΕΚ!Η δημοφιλέστερη ομάδα του πλανήτη μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα επισκεφθεί την Ελλάδα για ένα φιλικό με την ΑΕΚ τα έσοδα τουοποίου θα διατεθούν για την κατασκευή του νέου γηπέδου. Το ματς "κλείστηκε" στη συνάντηση που είχε ο γενικός διευθυντής της Γιουνάιτεντ, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ ΑΕΚ, Πέτρο Στάθη.

Αμφίβολη η συμμετοχή Γκόγκιτς στο παιχνίδι με την Μόλντε.

"Αγώνα δρόμου" ξεκίνησε ο Σίνισα Γκόγκιτς προκειμένου να προλάβει την καθοριστική αναμέτρηση του Ολυμπιακού, εναντίον της Μόλντε για την 4η ημέρα του Τσάμπιονς Λιγκ, που θα γίνει στις 20 Οκτωβρίου στη Νορβηγία. Ο Σερβοκύπριος επιθετικός υπέστη τράβηγμα στο δικέφαλο στον ματς Αυστρία- Κύπρος (3-1) για τα προκριματικά του EURO 2000.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 313,32 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 519,01, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 293,64, ελβετικό φράγκο προς 208,96, τη λίρα Κύπρου προς 577,02, δολάριο Καναδά προς 212,74, δολάριο Αυστραλίας 204,69, το γερμανικό μάρκο προς 170,38, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,21, γαλλικό φράγκο προς 50,80, και το ευρώ προς 333,24 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός και μόνο στα νότια και ανατολικά θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέχρι ισχυροί και στο νότιο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 6 με 26, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 10 με 28 και στο Αιγαίο 15 με 25 βαθμούς.Αίθριο καιρό, μέτριοι βοριάδες και θερμοκρασία 15 με 27 και 14 με 25 βαθμούς αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 12 October 1999 - 7:00:17 UTC