Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-10-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 12/10/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Νέες εξαγγελίες υπέρ των σεισμοπαθών από το ΥΠΕΧΩΔΕ.
- Στο αυτόφωρο ιδιοκτήτης κέτερινγκ για χαλασμένα φαγητά.
- Μία εβδομάδα νωρίτερα θα έλθει στην Ελλάδα ο Κλίντον.
- Χαμηλούς τόνους κρατάει η κυβέρνηση.
- Η πορεία της οικονομίας απασχόλησε πρωθυπουργό και Γ.Παπαντωνίου.
- Αναστάτωση στη Ρηγίλλης μετά τη συνέντευξη του Γ.Λούλη.
- Ενταση ανάμεσα στις σχέσεις Φαναρίου και της Εκκλησίας της Ελλάδος.
- Ενοχος ο γυμνασιάρχης για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας.
- Νέα εξάρθρωση κυκλώματος μαστροπών από τις αρχές.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Νέες εξαγγελίες υπέρ των σεισμοπαθών από το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Οφελος από 1 έως 2,5 εκατ. δραχμές αναμένεται να έχουν οι σεισμόπληκτοι, με την εφαρμογή των νέων μέτρων που ανακοίνωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ. Μεταξύ άλλων, για τους ιδιοκτήτες των σπιτιών που έχουν χαρακτηριστεί κατεδαφιστέα οι άδειες θα εκδίδονται δωρεάν και θα πληρώνουν μόνο τις εισφορές προς το ΙΚΑ, ενώ το υπουργείο έχει αναλάβει να διαμορφώσει περίπου 12 αρχιτεκτονικούς τύπους σπιτιών, από τα οποία οι δικαιούχοι θα μπορούν να επιλέξουν, χωρίς να πληρώσουν χρήματα. Στο μεταξύ, σύμφωνα με την απογραφή περίπου 67.000 οικογένειες έχουν μείνει άστεγες, ενώ χωρίς στέγη έμειναν περίπου 7.000 επιχειρήσεις.

Στο αυτόφωρο ιδιοκτήτης κέτερινγκ για χαλασμένα φαγητά.

Στο αυτόφωρο οδηγείται αύριο ο ιδιοκτήτης της εταιρίας κέτερινγκ Γαστρονομία, ο οποίος κατηγορείται για διάθεση 250 μερίδων φαγητού στα μέλη των συνεργείων απογραφής των ζημιών, ακατάλληλων προς κατανάλωση. Η πορεία των έργων για την αποκατάσταση των σεισμοπλήκτων ήταν το αντικείμενο σύσκεψης το απόγευμα μεταξύ του πρωθυπουργού και των υπουργών Εσωτερικών και ΠΕΧΩΔΕ. Συναυλία συμπαράστασης πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, ενώ ο Στέλιος Καζαντζίδης προσφέρθηκε να πουλήσει τα μουσικά του όργανα και τα κοσμήματα της μητέρας του για να ενισχυθούν οι σεισμοπαθείς.

Μία εβδομάδα νωρίτερα θα έλθει στην Ελλάδα ο Κλίντον.

Νωρίτερα κατά μία εβδομάδα θα έλθει τελικά στη χώρα μας, στις 13 Νοεμβρίου από τις 22 του ίδιου μήνα, ο αμερικανός πρόεδρος, κίνηση την οποία διπλωματικοί κύκλοι στο ενδιαφέρον της Ουάσιγκτον για προώθηση του ελληνοτουρκικού διαλόγου. Σε ερώτηση για το γεγονός ότι η επίσκεψη Κλίντον συμπίπτει με τις εκδηλώσεις για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου ο κ.Ρέππας δήλωσε κατηγορηματικά ότι αυτές δεν πρόκειται να ματαιωθούν.

Χαμηλούς τόνους κρατάει η κυβέρνηση.

Χαμηλούς τόνους προσπαθεί να κρατήσει η κυβέρνηση στο θέμα της αποστολής μηνύματος από τον πρωθυπουργό προς τον τούρκο ομόλογό του, στο οποίο του τονίζει ότι η χώρα μας είναι έτοιμη να στηρίξει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και αναμένει από την Αγκυρα θετικά δείγματα γραφής. Απαράδεκτο χαρακτήρισε το μήνυμα η Νέα Δημοκρατία, η οποία κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ασκεί μυστική διπλωματία.

Η πορεία της οικονομίας απασχόλησε πρωθυπουργό και Γ.Παπαντωνίου.

Η πορεία της οικονομίας, οι εξελίξεις στο μέτωπο του πληθωρισμού και των επιτοκίων, αλλά και η κατάρτιση του προϋπολογισμού, ο οποίος αναμένεται να κατατεθεί στη βουλή στις αρχές Νοεμβρίου, απασχόλησαν τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας. Ο υπουργός είπε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει άλλο πακέτο παροχών εκτός αυτού που ανακοινώθηκε το Σεπτέμβριο, ότι η οικονομία πάει καλά και η προοπτική της ΟΝΕ εμφανίζεται πλεόν αρκετά βέβαιη.

Αναστάτωση στη Ρηγίλλης μετά τη συνέντευξη του Γ.Λούλη.

Αναστάτωση εξακολουθεί να υπάρχει στο στρατόπεδο της Ρηγίλλης, με αφορμή τη συνέντευξη του συμβούλου του προέδρου της ΝΔ Γιάννη Λούλη, ο οποίος είπε ότι το κόμμα είναι ένα φθαρμένο προϊόν. Ο κ.Λούλης επέμεινε στην άποψή του λέγοντας ότι πρόκειται για μια τεχνοκρατική προσέγγιση και ανάλυση που έκανε με βάση τις δημοσκοπήσεις. Ο κ.Λούλης δεν έχει κομματική ιδιότητα, συνεργάζεται ως επιστήμονας με το κόμμα, τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Αρης Σπηλιωτόπουλος.

Ενταση ανάμεσα στις σχέσεις Φαναρίου και της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σε νέα περίοδο έντασης εισέρχονται οι σχέσεις Φαναρίου και εκκλησίας της Ελλάδος, μετά την επιστολή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, με αφορμή την πρόθεση του τελευταίου να μνημονεύεται το όνομά του και στις λεγόμενες νέες χώρες, δηλαδή στις Μητροπόλεις της Βορείου Ελλάδος, αλλά και να περιβληθεί, γενικότερα, εξουσίες Πατριάρχη.

Ενοχος ο γυμνασιάρχης για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας.

Σε φυλάκιση 12 μηνών καταδικάστηκε σήμερα από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Δράμας, ο Κωνσταντίνος Ξανθόπουλος, 56 χρόνων, καθηγητής και γυμνασιάρχης στο 5ο γυμνάσιο της πόλης, ο οποίος κατηγορείτο για σεξουαλική παρενόχληση 14χρονης μαθήτριάς του. Ο καταδικασθείς άσκησε έφεση κατά της απόφασης και αφέθηκε ελεύθερος.

Νέα εξάρθρωση κυκλώματος μαστροπών από τις αρχές.

Καθημερινό φαινόμενο αποτελεί πλέον η εξάρθρωση από τις αρχές κυκλωμάτων μαστροπών και σωματεμπορίας. Η αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα, τους Δημήτρη Γιακουμέλο, 34 χρόνων και την Αννα Κουβαρά, 45 χρόνων, οι οποίοι είχαν στήσει επιχείρηση εμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ και κατακρατούσαν παράνομα έξι αλλοδαπές σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας και με απειλές κατά της ζωής τους τις ανάγκαζαν να εκδίδονται.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλλος ένας περίπατος για την ΑΕΚ, που επικράτησε 83-63 (ημ. 42-29) της βελγικής Σαρλερουά στο ΟΑΚΑ και πέτυχε την τέταρτη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες στο κύπελλο Σαπόρτα. Ο Μιούρσεπ με 17 πόντους ήταν πρώτος σκόρερ της "Ενωσης" που φυσικά βρίσκεται στην πρώτη θέση του Α' ομίλου με 8 βαθμούς, ενώ ακολουθεί η Σαρλερουά με 7.

Επιστροφή στις νίκες για τον Ηρακλή. Ο "γηραιός" σε αγώνα για την 4η ημέρα του Κυπέλλου Σαπόρτα (Ε` Ομιλος) που διεξήχθη στο Ιβανόφειο της Θεσσαλονίκης, επικράτησε με 86-53 (ημ. 50-30) της αυστριακής Σανκτ Πόλτεν και έφτασε τους επτά βαθμούς.

Δραστικά μέτρα κατά της βίας στα γήπεδα παίρνει η Πολιτεία με στόχο την καταστολή της. Οπως δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Ανδρέας Φούρας, σε συνενόηση με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης θα "οχυρωθούν" τα γήπεδα που γίνονται επεισόδια, ενώ σύντομα θα τοποθετηθούν κάμερες στις εξέδρες του ΟΑΚΑ. Ακόμη είπε ότι αποφασίστηκε να σταματήσουν οι μετακινήσεις των οπαδών και είναι στην ευχέρεια της γηπεδούχου ομάδας εάν θα δώσει εισιτήρια στη φιλοξενούμενη.

Εξι αγώνες για το πρωτάθλημα θα δώσει η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Στην απόφαση αυτή κατέληξαν ο ΓΓΑ Γιάννης Σγουρός με εκπροσώπους της ΑΕΚ και του ΟΑΚΑ, δεδομένου ότι το γήπεδο της ΑΕΚ έχει υποστεί σημαντικές ζημιές από το σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου. Η ΑΕΚ θα παίξει στο ΟΑΚΑ, στις εξής ημερομηνίες: 16/10 με Ηρακλή, 31/10 με Ολυμπιακό, 14/11 με Αρη, 21/11 με ΟΦΗ, 5/12 με Παναχαϊκή και 19/12 με Πανιώνιο.

Σε θρίλερ αναμένεται να εξελιχθεί η υπόθεση πρόκριση στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου των νέων, μετά την σημερινή ισοπαλία με 3-3 ανάμεσα στην εθνική μας ομάδα και την Αυστρία, στην Ανδόρα. Οπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, την πρόκριση στα τελικά θα πάρει η ομάδα που θα πετύχει περισότερα τέρματα σε βάρος της διοργανώτριας, την οποία η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη και η Αυστρία το Σάββατο.

Πρόταση για συνδιοργάνωση του EURO 2008 με την Ελλάδα, θα καταθέσει στο άμεσο μέλλον ο Τούρκος αντιπρόεδρος της UEFA, Σενέ Ερτζίκ. Με δηλώσεις του στην "Μιλιέτ", ο Τούρκος παράγοντας τόνισε ότι οι Ελληνες είναι φίλοι του τουρκικού λαού και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κ Αλημίσης και η ΕΠΟ, θα απαντήσουν θετικά. "Θα κάνω ότι πρέπει για να πετύχουμε αυτόν τον στόχο", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ Ερτζίκ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 312,83 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 516,43, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 294,30, ελβετικό φράγκο προς 209,09, τη λίρα Κύπρου προς 577,37, δολάριο Καναδά προς 212,13, δολάριο Αυστραλίας 204,25, το γερμανικό μάρκο προς 170,53, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,22, γαλλικό φράγκο προς 50,84, και το ευρώ προς 335,52 δραχμές.

Ισχυρή άνοδο παρουσίασαν οι τιμές των μετοχών κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με το γενικό δείκτη τιμών να ξεπερνά με σχετική ευκολία και πάλι τα επίπεδα των 6.000 μονάδων, κλείνοντας μάλιστα στα υψηλότερα επίπεδα της ημέρας. Η άνοδος των τιμών των μετοχών συνοδεύθηκε και από την παράλληλη αύξηση του όγκου των συναλλαγών, η αξία των οποίων προσέγγισε τα 500 δισεκατομμύρια δραχμές. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν σήμερα οι μετοχές μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης και η τιμή 108 μετοχών της κατηγορίας αυτής έκλεισε στο "limit up". Αντιθέτως, ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές του τραπεζικού τομέα, οι οποίες "χαλάρωσαν" προς το τέλος της συνεδρίασης. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 6.127,74 μονάδες, έναντι 5.972,75 μονάδων της προηγούμενης, καταγράφοντας άνοδο 154,99 μονάδων ή σε ποσοστό 2,59%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα προβλέπεται αύριο γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά από 8 έως 28 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος, με ανέμους ασθενείς και θερμοκρασία 13 με 28 βαθμούς. Αίθριος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 12 October 1999 - 18:00:13 UTC