Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-10-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 13/10/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Περίπου 67.000 οι άστεγες οικογένειες απο τον σεισμό.
- Αρχές Νοεμβρίου κατατίθεται ο προϋπολογισμός στη Βουλή.
- Υψηλοί τόνοι χθες στη Βουλή στο φορολογικό νομοσχέδιο.
- Ο Αμερικανός πρόεδρος θα επισκεφθεί την Ελλάδα στις 13 Νοεμβρίου.
- Απαράδεκτο χαρακτήρισε η ΝΔ το μήνυμα Σημίτη σε Ετζεβίτ.
- Οι ρυθμίσεις εισαγωγής αποφοίτων ΤΕΕ σε ΤΕΙ.
- Ενταση στις σχέσεις Πατριαρχείου - Ελληνικής Εκκλησίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Παναθηναϊκός και Μπεσίκτας έδωσαν μήνυμα φιλίας και αλληλεγγύης.
- Με νίκες συνέχισαν στο Κύπελλο Σαπόρτα η ΑΕΚ και ο Ηρακλής.
- Αρης και Πανιώνιος, στην επόμενη φάση του Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Περίπου 67.000 οι άστεγες οικογένειες απο τον σεισμό.

Με εντατικούς ρυθμούς υλοποιούνται τα μέτρα για τους σεισμοπαθείς και την εγκατάσταση οικίσκων και λυομένων μέχρι τις 15 Νοεμβρίου για τη στέγαση όλων των αστέγων. Περίπου 67.000 οικογένειες έχουν μείνει άστεγες, ενώ χωρίς στέγη έμειναν και 7.000 επιχειρήσεις, για τις οποίες θα ανακοινωθούν ειδικά μέτρα. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, το κόστος των ζημιών απο τους σεισμούς είναι πολύ μεγαλύτερο απ' ότι αρχικά είχε υπολογιστεί και αναμένεται το 50 ή 70% του κόστους των ζημιών να καλυφθεί απο πόρους της ΕΕ.

Αρχές Νοεμβρίου κατατίθεται ο προϋπολογισμός στη Βουλή.

Δεν πρόκειται να υπάρξει άλλο πακέτο παροχών, πέρα απο εκείνο που ανακοινώθηκε απο τον πρωθυπουργό τον Σεπτέμβριο. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, μετά τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, όπου συζητήθηκε ο προϋπολογισμός για το 2000 που θα κατατεθεί στις αρχές Νοεμβρίου στη Βουλή. Στη συνάντηση συζητήθηκε η κατάρτιση του προϋπολογισμού, καθώς και η πορεία της οικονομίας, οι εξελίξεις στο μέτωπο του πληθωρισμού και των επιτοκίων.

Υψηλοί τόνοι χθες στη Βουλή στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Ανέβασε χθες τους τόνους στη Βουλή κατά τη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, επικρίνοντας την οικονομική πολιτική, που ακολουθεί η κυβέρνηση σ' ό,τι αφορά τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, ενω έκανε λόγο και για σπάταλο κράτος. Στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος παρουσίασε επίσημα στοιχεία, τα οποία - όπως είπε - αποδεικνύουν τη βελτίωση των οικονομικών μεγεθών στη χώρα μας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα επισκεφθεί την Ελλάδα στις 13 Νοεμβρίου.

Στις 13 Νοεμβρίου αντί από τις 22 του ίδιου μήνα, θα επισκεφθεί τη χώρα μας ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπιλ Κλίντον. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε οτι είναι μια επίσκεψη πολύ σημαντική και μπορεί να αποδειχθεί και το ίδιο χρήσιμη. Η ατζέντα των συνομιλιών θα περιέχει θέματα οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας, καταπολέμησης της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος, τις σχέσεις των δυο χωρών κλπ.

Απαράδεκτο χαρακτήρισε η ΝΔ το μήνυμα Σημίτη σε Ετζεβίτ.

Χαμηλούς τόνους προσπαθεί να κρατήσει η κυβέρνηση στο θέμα της αποστολής μηνύματος από τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, προς τον Τούρκο ομόλογό του, στο οποίο του τονίζει ότι η χώρα μας βλέπει με ευνοϊκό μάτι την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και την προσέγγισή της με την ΕΕ. Στο μήνυμα αναφέρεται επίσης οτι η Ελλάδα αναμένει να επιδειχθεί έμπρακτη βούληση απο την πλευρά της Τουρκίας, που θα συμβάλει στη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Απαράδεκτο χαρακτήρισε το μήνυμα η ΝΔ.

Οι ρυθμίσεις εισαγωγής αποφοίτων ΤΕΕ σε ΤΕΙ.

Ανακοινώθηκαν οι νέες ρυθμίσεις, σύμφωνα με τις οποίες οι πτυχιούχοι των νέων Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων (ΤΕΕ) θα μπορούν να φοιτήσουν στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ). Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, ο κάτοχος πτυχίου β' κύκλου ΤΕΕ, που έχει μέσο όρο βαθμολογίας τουλάχιστον δέκα (10) στα μαθήματα, που εξετάζονται πανελλαδικά, μπορεί να συμμετέχει σε διαδικασία επιλογής για παρακολούθηση προγράμματος ειδικής εκπαίδευσης σε τμήμα ΤΕΙ συναφούς ειδικότητας με τον αντίστοιχο τομέα σπουδών του ΤΕΕ.

Ενταση στις σχέσεις Πατριαρχείου - Ελληνικής Εκκλησίας.

Σε νέα περίοδο έντασης εισέρχονται οι σχέσεις Φαναρίου και Εκκλησίας της Ελλάδος, μετά την επιστολή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, με αφορμή την πρόθεση του τελευταίου να μνημονεύεται το όνομά του και στις λεγόμενες νέες χώρες, δηλαδή στις Μητροπόλεις της Βορείου Ελλάδος, αλλά και να περιβληθεί, γενικότερα, εξουσίες Πατριάρχη. Το θέμα της επιστολής αναμένεται να συζητηθεί σήμερα στη σύνοδο της Εκκλησίας, οι εργασίες της οποίας συνεχίζονται.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παναθηναϊκός και Μπεσίκτας έδωσαν μήνυμα φιλίας και αλληλεγγύης.

Η ομορφιά του ποδοσφαίρου, τόσο ως συναρπαστικό θέαμα όσο και ως μέσο συμφιλίωσης και ειρήνης, επιβεβαιώθηκε γιά μία ακόμη φορά στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Ο Παναθηναϊκός και η Μπεσίκτας έδωσαν μήνυμα φιλίας και αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο σε μία συναρπαστική παρά τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα της αναμέτρηση, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν προς ενίσχυση των Τούρκων σεισμοπαθών. Δύο γκολ, πέντε δοκάρια, γερές μονομαχίες και πείσμα γιά τη νίκη χαρακτήρισαν την αναμέτρηση, που έληξε ισόπαλη 1- 1.

Με νίκες συνέχισαν στο Κύπελλο Σαπόρτα η ΑΕΚ και ο Ηρακλής.

Με άνετες νίκες συνέχισαν την πορεία τους στο Κύπελλο Σαπόρτα η ΑΕΚ και ο Ηρακλής. Η Ενωση επικράτησε με 83-63 της βελγικής Σαρλερουά στο ΟΑΚΑ και πέτυχε την τέταρτη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες. Ετσι, βρίσκεται στην πρώτη θέση του Α' ομίλου με 8 βαθμούς, ενώ ακολουθεί η Σαρλερουά με 7. Από την πλευρά του, ο Ηρακλής νίκησε στο Ιβανόφειο την αυστριακή Σανκτ Πόλτεν με 86-53 σε αγώνα του Ε' ομίλου και έφτασε τους 7 βαθμούς.

Αρης και Πανιώνιος, στην επόμενη φάση του Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο.

Ο Αρης και ο Πανιώνιος είναι οι ομάδες του Δ` Ομίλου, που πήραν το "εισιτήριο" για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο. Οι ``κίτρινοι`` σε αγώνα για την 5η ημέρα της διοργάνωσης που έγινε στο γήπεδο της Καλαμαριάς, επικράτησαν με 1-0 του Κιλκισιακού. Ετσι έφτασαν τους 10 βαθμούς, έναντι 9 του Πανιωνίου που έχει έναν αγώνα λιγότερο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 312,83 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 516,43, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 294,30, ελβετικό φράγκο προς 209,09, τη λίρα Κύπρου προς 577,37, δολάριο Καναδά προς 212,13, δολάριο Αυστραλίας 204,25, το γερμανικό μάρκο προς 170,53, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,22, γαλλικό φράγκο προς 50,84, και το ευρώ προς 335,52 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά 8 με 28 και στο Αιγαίο 15 με 26 βαθμούς. Αίθριο καιρό, ασθενείς βοριάδες και θερμοκρασία 15 με 28 και 13 με 26 βαθμούς, αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 13 October 1999 - 7:00:13 UTC