Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-10-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 14/10/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ελληνας λοχαγός κρατείται όμηρος απο αντάρτες στην Αμπχαζία.
- Τυπικά υποψήφια χώρα στην ΕΕ η Τουρκία.Προειδοποίηση Γ.Παπανδρέου.
- Στις πιο ανεπτυγμένες χώρες η Ελλάδα το 2004 δηλώνει ο Σημίτης.
- Δηλώσεις Χριστοδουλάκη για αυξήσεις σε εργαζόμενους-συνταξιούχους.
- Σεισμόπληκτοι άλλοι επτά δήμοι της Αττικής.
- Η ΝΔ κηρύσσει "ανένδοτο" κατά της διαφθοράς στο Δημόσιο.
- Μειωμένες απο τα μεσάνυχτα οι τιμές των καυσίμων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Απόλλων και Παναχαϊκή είπαν αντίο στο κύπελλο Ελλάδος.
- "Λίμιτ απ" για την εθνική μας ποδοσφαίρου στην παγκόσμια κατάταξη.
- Την πρώτη νίκη σε ευρωπαϊκή διοργάνωση (κόρατς) πέτυχε η Νήαρ Ηστ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ελληνας λοχαγός κρατείται όμηρος απο αντάρτες στην Αμπχαζία.

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στην Αμπχαζία της Γεωργίας για την απελευθέρωση του Ελληνα λοχαγού, Γιώργου Κόπανου και των άλλων πέντε στρατιωτικών παρατηρητών του ΟΗΕ, που κρατούν ως ομήρους απο χθες οι αντάρτες. Οι ένοπλοι ζητούν λύτρα 200.000 δολάρια για να τους απελευθερώσουν. Οι όμηροι είναι καλά στην υγεία τους και οι διαπραγματεύσεις γίνονται τηλεφωνικώς. Τον αποτροπιασμό της εξέφρασε η ελληνική κυβέρνηση, που παρακολουθεί στενά τις προσπάθειες απελευθέρωσής τους.

Τυπικά υποψήφια χώρα στην ΕΕ η Τουρκία.Προειδοποίηση Γ.Παπανδρέου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει 13 υποψήφιες χώρες για την ΕΕ. Ανάμεσά τους είναι και η Τουρκία, για την οποία όμως "δεν τίθεται στην παρούσα φάση θέμα έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων, διότι δεν πληροί τα πολιτικά κριτήρια της Κοπεγχάγης". Επίσης η Κύπρος, οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της οποίας είναι σε εξέλιξη. Ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Παπανδρέου, επανέλαβε την υποστήριξη της χώρας μας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, τονίζοντας, ωστόσο, οτι η ψήφος μας δεν είναι δεδομένη, αλλά θα κριθεί μέχρι τη σύνοδο κορυφής.

Στις πιο ανεπτυγμένες χώρες η Ελλάδα το 2004 δηλώνει ο Σημίτης.

Το 2004, η Ελλάδα θα βρίσκεται ανάμεσα στις πιο ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου. Ο μέσος ρυθμός ανάπτυξής της θα ξεπερνά το 4% και το μέσο επίπεδο ευημερίας της θα βρίσκεται στο 85% του ευρωπαϊκού επιπέδου. Αυτά δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, χθες στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, κ. Διαμαντίδη. Ο κ.Σημίτης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι από την είσοδο της χώρας μας στην ΟΝΕ θα βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα, θα τονωθεί η απασχόληση και θα καλυτερεύσει η ποιότητα της ζωής των Ελλήνων.

Δηλώσεις Χριστοδουλάκη για αυξήσεις σε εργαζόμενους-συνταξιούχους.

Αυξήσεις 2,3% κατά μέσο όρο θα πάρουν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών, Νίκο Χριστοδουλάκη. Σε ορισμένες περιπτώσεις η αύξηση θα φτάσει το 3% και για τους συνταξιούχους 4,5% με προβλεπόμενο πληθωρισμό σαφώς κάτω του 2%. Στη Βουλή σε παρέμβασή του, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, διευκρινησε ότι, όταν το ποσό της φοροαπαλλαγής των πολύτεκνων αυξάνεται κατά 10.000, θα αυξάνεται όχι μόνο για το επιπλέον παιδί, αλλά για κάθε παιδί.

Σεισμόπληκτοι άλλοι επτά δήμοι της Αττικής.

Αλλοι επτά δήμοι της Αττικής προστίθενται, με απόφαση των αρμοδίων υπουργών, στους ήδη 39, που έχουν κηρυχθεί σεισμόπληκτοι. Πρόκεται για τους δήμους Αθηναίων, Γαλατσίου, Παλαιού Φαλήρου, Βριλησσίων, Καισαριανής, Κρωπίας και Σαλαμίνας. Για τους πολίτες, που επλήγησαν απο τον καταστροφικό σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου θα ισχύσουν τα μέτρα στεγαστικής συνδρομής, που εφαρμόζονται και στις υπόλοιπες σεισμόπληκτες περιοχές. Στο μεταξύ, άρχισε χθες η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την επιδότηση ενοικίου και το βοήθημα συγκατοίκησης.

Η ΝΔ κηρύσσει "ανένδοτο" κατά της διαφθοράς στο Δημόσιο.

"Ανένδοτο" κατά της διαφθοράς και της κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος, κηρύσσει η Νέα Δημοκρατίας,ανακοίνωσε ο πρόεδρός της Κώστας Καραμανλής, μιλώντας χθες στην Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος. Ο κ.Καραμανλής είπε ότι ο δημόσιος τομέας χαρακτηρίζεται από σπατάλη, κομματισμό και αναξιοκρατία και τόνισε ότι το μείζον πρόβλημα είναι η αδιαφάνεια και η διαφθορά που έχουν ως αποτέλεσμα την κατασπατάληση πόρων, την κοινωνική αδικία, την προώθηση του κυνισμού και της ισοπέδωσης όλων.

Μειωμένες απο τα μεσάνυχτα οι τιμές των καυσίμων.

Μειώθηκαν απο τα μεσάνυχτα οι τιμές των καυσίμων. Η βενζίνη πωλείται φθηνότερη κατά 4,40 δρχ το λίτρο, το πετρέλαιο κίνησης 3,50 δρχ και το ντίζελ θέρμανσης 4 δρχ το λίτρο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απόλλων και Παναχαϊκή είπαν αντίο στο κύπελλο Ελλάδος.

Αντίο στο κύπελλο είπαν ο Απόλλων και η Παναχαϊκή. Οι δύο αυτές ομάδες της Α' Εθνικής, ήταν τα ``θύματα`` των εκπλήξεων στο πρώτο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδος. Ενώ απομένουν τέσσερις αγώνες γιά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης, υπάρχει μόνο μία θέση κενή. Αυτή είναι η δεύτερη του 7ου Ομίλου, που διεκδικούν η Ξάνθη και ο ΠΑΣ Γιάννενα και θα κριθεί στις 27 Οκτωβρίου στην μεταξύ τους αναμέτρηση. Συνολικά στους αγώνες για την 5η ημέρα του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: 1ος ΟΜΙΛΟΣ Λεωνίδιο -Ιάλυσος 3-0, Ιωνικός-Κερατσίνι 3-2, Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 5-1, 2ος ΟΜΙΛΟΣ Αγερσανί Νάξου-Ολυμπιακός Βόλου 1-0, Παναχαϊκή-Ποσειδών Μηχανιώνας 0-2, ΠΑΟΚ-Βέροια 1-0, 3ος ΟΜΙΛΟΣ Δόξα Βύρωνα-Αγιος Νικόλαος 2-4, ΟΦΗ-Νίκη Βόλου 4-1, Προοδευτική-Αναγέννηση Καρδίτσας 2-0, 4ος ΟΜΙΛΟΣ Αρης - Κιλκισιακός 1-0, Πανιώνιος-Απόλλων Καλαμαριάς 2-2, Θεσπρωτός -Παναιγιάλειος 2-3, 5ος ΟΜΙΛΟΣ Εθνικός Αστέρας-Εθνικός 4-3, Πανηλειακός-Ατρόμητος Αθηνών 1- 0, 6ος ΟΜΙΛΟΣ Εθνικός Κατερίνης-Λάρισα 1-3, Ηρακλής-Κοζάνη 7-1, 7ος ΟΜΙΛΟΣ Oλυμπιακός-Απόλλων Κρύας Βρύσης 2-0, Εδεσσαϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-3, Ξάνθη- Νάουσα 3-0, 8ος ΟΜΙΛΟΣ ΑΟ Καρδίτσας-Αθηναϊκός 1-1, Τρίκαλα-Αιγάλεω 1-0, ΑΕΚ- Ακράτητος 3-0, 9ος ΟΜΙΛΟΣ Ναυπακτιακός Αστέρας-Πανελευσινιακός 3-1, Καλαμάτα-Πιερικός 2-0 και Απόλλων Αθηνών-Λύκοι 1-0.

"Λίμιτ απ" για την εθνική μας ποδοσφαίρου στην παγκόσμια κατάταξη.

"Λίμιτ απ" για την εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA για τον μήνα Οκτώβριο. Οι δύο νίκες επί της Αλβανίας (2-0) και Σλοβενίας (3-0) για τα προκριματικά του EURO 2000, έφεραν την εθνική μας στην 30η θέση, από την 37η που βρισκόταν τον περασμένο μήνα. Η Ελλάδα έχει 591 βαθμούς, ενώ προηγείται πάντα η Βραζιλία με 839 και ακολουθούν η Τσεχία με 771, η Γαλλία με 768, η Ισπανία με 767 και η Γερμανία με 734 βαθμούς.

Την πρώτη νίκη σε ευρωπαϊκή διοργάνωση (κόρατς) πέτυχε η Νήαρ Ηστ.

Την πρώτη νίκη τής ιστορίας της σε ευρωπαϊκή διοργάνωση πέτυχε η Νήαρ Ηστ που επικράτησε με 75-71 της σλοβενικής Σλόβαν Λιουμπλιάνα. Το ματς έγινε στο κλειστό της Καισαριανής, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του κυπέλλου Κόρατς. Η ομάδα του Γιώργου Ζευγώλη έχει 3 βαθμούς και βρίσκεται στην πρώτη θέση του 13ου ομίλου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 310,24 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 512,88, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 287,87, ελβετικό φράγκο προς 209,69, τη λίρα Κύπρου προς 577,45, δολάριο Καναδά προς 209,86, δολάριο Αυστραλίας 203,40, το γερμανικό μάρκο προς 170,63, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,23, γαλλικό φράγκο προς 50,87, και το ευρώ προς 333,73 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σ'όλη τη χώρα και μόνο στα βόρεια θα υπάρχουν νεφώσεις με πιθανότητα βροχών κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς και στα πελάγη μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 8 με 26, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 10 με 29 και στα νησιά 16 με 27 βαθμούς. Αίθριο καιρό, ασθενείς βοριάδες και θερμοκρασία 15 με 28 βαθμούς θα έχει στην Αθήνα. Νεφώσεις με πιθανότητα βροχής, μέτριοι βοριάδες και θερμοκρασία 13 με 25 βαθμούς θα έχει η Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 14 October 1999 - 7:00:12 UTC