Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-10-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 21/10/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ματαιώθηκε το Ολυμπιακό Βιντεολόττο.
- Σφοδρές επικρίσεις κατά της κυβέρνησης απο την αντιπολίτευση.
- Στο 1,5% ήταν ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο σύμφωνα με την ΕΕ.
- Σήμερα στα Προπύλαια πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.
- Μέτρα για τους αγρότες ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
- Στη Ρόδο αρχίζουν οι εργασίες του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ.
- Απεργία στη χωματερή των Ανω Λιοσίων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη της Νορβηγικής Μόλντε επί του Ολυμπιακού με 3-2.
- Ο Ολυμπιακός έχασε από την Πιβοβάρνα με 63-56, για την Ευρωλίγκα.
- Τρίτη συνεχόμενη νίκη στο Κύπελλο Κόρατς, πέτυχε το Μαρούσι.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ματαιώθηκε το Ολυμπιακό Βιντεολόττο.

Την ματαίωση του Ολυμπιακού Βιντεολόττο ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, τονίζοντας οτι δεν θα αφήσει τη ΝΔ να δηλητηριάζει τη δημόσια ζωή και να εμφανίζει την Ελλάδα ως χώρα του τζόγου και των κουλοχέρηδων. Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τη ΝΔ οτι έχει καταφύγει στο γνώριμο σε αυτήν ολισθηρό και αδιέξοδο δρόμο της σκανδαλολογίας.

Σφοδρές επικρίσεις κατά της κυβέρνησης απο την αντιπολίτευση.

"Ατακτη υποχώρηση" και "ομολογία ενοχής", χαρακτήρισε την απόφαση του πρωθυπουργού ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής. Επικριτικοί των χειρισμών της κυβέρνησης αλλά και της στάσης της ΝΔ εμφανίστηκαν οι πρόεδροι του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας και του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, καθώς και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Ορέστης Κολοζώφ.

Στο 1,5% ήταν ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο σύμφωνα με την ΕΕ.

Μειώθηκαν απο χθες κατά μισή μονάδα τα επιτόκια της Τράπεζας της Ελλάδος. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, εκτίμησε οτι στο τέλος του 2000 τα επιτόκια στην Ελλάδα θα βρίσκονται στο επίπεδο του 3%. Στο μεταξύ, η Ελλάδα δεν είναι πλέον η χώρα της ΕΕ με το μεγαλύτερο πληθωρισμό. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΕ, τον Σεπτέμβριο ο πληθωρισμός ήταν 1,5%, ενω στην Ιρλανδία 2,6%, Ισπανία 2,5% και Δανία 2,4%.

Σήμερα στα Προπύλαια πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, που αποφάσισε η κυβέρνηση, αλλά και τις ελλείψεις στο χώρο της παιδείας, πραγματοποιείται στις 11.30 στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου με τη συμμετοχή μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών. Παρόμοιες εκδηλώσεις έχουν εξαγγελθεί οτι θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Μέτρα για τους αγρότες ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Απο τη Μυτιλήνη, που θα επισκεφθεί σήμερα ο πρωθυπουργός, αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέτρα, που αφορούν τον αγροτικό τομέα. Χθες η κυβέρνηση ανακοίνωσε μια σημαντική δέσμη μέτρων για τους αγρότες, που περιλαμβάνει την αύξηση από 1/1/2000 από 2,5 έως 6% του συντελεστή επιστροφής ΦΠΑ. Ο κ. Σημίτης δεσμεύθηκε επίσης ότι από το νέο έτος θα μειωθούν και τα επιτόκια δανεισμού της Αγροτικής Τράπεζας προς τους αγρότες και θα διαμορωθούν κάτω του 10%, ενώ το χορηγούμενο για αγροτική χρήση ηλεκτρικό ρεύμα, θα παρέχεται με έκπτωση 38%.

Στη Ρόδο αρχίζουν οι εργασίες του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ.

Αρχίζουν σήμερα στη Ρόδο οι εργασίες του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ με τη συμμετοχή 4.000 εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρός της, Δήμαρχος Κοζάνης, Πάρης Κουκουλόπουλος, υπεραμύνθηκε της συνένωσης των μικρών κοινοτήτων τονίζοντας οτι η εφαρμογή και ολοκλήρωση του "Καποδίστρια" τυγχάνει της πλήρους στήριξης της ΚΕΔΚΕ. Επίσης, σχετικά με τις επικρίσεις, που δέχθηκε η Τοπική Αυτοδιοίκηση με αφορμή τους σεισμούς, κατήγγειλε οτι αυτές εντάσσονται σε μια λογική περιορισμού των αρμοδιοτήτων της.

Απεργία στη χωματερή των Ανω Λιοσίων.

Προβλήματα στην υγειονομική ταφή των απορριμμάτων της Αττικής παρουσιάζονται, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων, που έχουν ξεκινήσει οι εργαζόμενοι στη χωματερή των Ανω Λιοσίων. Ο Δήμος Αθηναίων με ανακοίνωσή του τονίζει ότι τίθεται θέμα δημοσιας υγείας και απευθύνει έκκληση προς την κυβέρνηση και τους λειτουργούς της δικαιοσύνης να παρέμβουν. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την ανεξέλεγκτη και παράνομη λειτουργία χωματερών στο λεκανοπέδιο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη της Νορβηγικής Μόλντε επί του Ολυμπιακού με 3-2.

Αδοξο τέλος θα έχει, όπως φαίνεται, το όνειρο του Ολυμπιακού στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Πειραιώτες ``αυτοκτόνησαν`` στη Νορβηγία, όπου έχασαν με 3-2 από τη Μόλντε, μολονότι στο ημίχρονο προηγήθηκαν με 2-0. Την ίδια ώρα, η Πόρτο νικούσε με 2-1 τη Ρεάλ Μαδρίτης και εξασφάλιζε την πρόκριση στην επόμενη φάση. Το μόνο σενάριο που ``στέλνει`` τον Ολυμπιακό στους ``16`` είναι να νικήσει την επόμενη Τρίτη τη Ρεάλ μέσα στο ``Σαντιάγκο Μπερναμπέου``.

Ο Ολυμπιακός έχασε από την Πιβοβάρνα με 63-56, για την Ευρωλίγκα.

Στη χειρότερη περίοδο της ιστορίας του, βρίσκεται ο Ολυμπιακός που έχασε στο Λάσκο από την Πιβοβάρνα με 63-56 στην 4η αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Ηταν η πρώτη ήττα των ``ερυθρολεύκων`` στον Γ' όμιλο, αλλά και τρίτη συνεχόμενη γενικά, αφού προηγήθηκαν αυτές από Αρη και ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα της Α1. Ο ``δικέφαλος του βορρά`` γνώρισε μια ακόμη εκτός έδρας ήττα, αυτή τη φορά στην Ιταλία από την Μπενετόν Τρεβίζο με 69-66.

Τρίτη συνεχόμενη νίκη στο Κύπελλο Κόρατς, πέτυχε το Μαρούσι.

Το σερί των επιτυχημένων εμφανίσεων στο Κύπελλο Κόρατς, συνέχισε το Μαρούσι. Η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή, σε αγώνα για την 3η ημέρα της διοργάνωσης, νίκησε με 81-77 τη Μακάμπι Ραμάτ Γκαν και έμεινε μόνη πρώτη και αήττητη στην κορυφή του 7ου Ομίλου με έξι βαθμούς, έναν περισσότερο από τους Ισραηλινούς. Οσο για το Περιστέρι, έστω και μετά βίας κατάφερε να νικήσει με 77-68 την Τσίτλουκ στο κλειστό ``Ανδρέας Παπανδρέου``.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 310,31 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 517,55, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 292,03, ελβετικό φράγκο προς 210,20, τη λίρα Κύπρου προς 578,83, δολάριο Καναδά προς 208,58, δολάριο Αυστραλίας 201,39, το γερμανικό μάρκο προς 171,05, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,28, γαλλικό φράγκο προς 51,00, και το ευρώ προς 334,54 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές νεφώσεις προβλέπονται σ'όλη τη χώρα και μόνο στα δυτικά θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες.Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 10 με 21 στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 15 με 27 και στο Αιγαίο 17 με 27 βαθμούς. Λίγες παροδικές νεφώσεις νοτιοανατολικοί ασθενείς άνεμοι και θερμοκρασία 17 με 27 και 15 με 21 βαθμούς, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 21 October 1999 - 7:00:12 UTC