Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-10-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 22/10/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Στην ασφάλεια δύο άτομα για τη δολοφονία δύο αλλοδαπών.
- Απορρίφθηκε απ'τη Βουλή η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για Φάλκον.
- Δηλώσεις Δ.Ρέππα για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.
- Την κακοκαιρία θα αντιμετωπίσουν και πάλι οι σεισμοπαθείς.
- Παρέμβαση εισαγγελέα για διαφθορά των δημοσίων λειτουργών.
- Διεγράφη από τους "Γιατρούς Χωρίς Σύνορα" το ελληνικό τμήμα.
- Τούρκος δουλέμπορος έχασε τη ζωή του, σε συμπλοκή με λιμενικούς.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στην ασφάλεια δύο άτομα για τη δολοφονία δύο αλλοδαπών.

Στην ασφάλεια ανακρίνονται ο 23χρονος Παντελής Καζάκος και ο 22χρονος Απόστολος Αποστόλου, που κατηγορούνται ως δράστες των πρωτοφανών επιθέσεων σε αλλοδαπούς, στη διάρκεια των οποίων, δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους και πέντε τραυματίσθηκαν, από τους οποίους οι τρεις δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή. Οι δύο δράστες ομολόγησαν την πράξη τους, ενώ ο Καζάκος ευθύνεται για παρόμοια επίθεση πρίν από μερικές μέρες στην πλατεί Κουμουνδούρου, εναντίον Κούρδων. Την ενέργεια καταδίκασαν τα κόμματα και ο Αρχιεπίσκοπος.

Απορρίφθηκε απ'τη Βουλή η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για Φάλκον.

Με 141 ψήφους κατά και 93 υπέρ, απορρίφθηκε τελικά από τη βουλή η πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνούσε τα αίτια της τραγωδίας με το πρωθυπουργικό ΦΑΛΚΟΝ, όπου έχασε τη ζωή του ο Γιάννος Κρανιδιώτης, ο γιος του και άλλα πέντε άτομα. Στη διάρκεια της συζήτησης κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση διασταύρωσαν τα πυρά τους, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, στην ομιλία του, εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά του πρωθυπουργού για το θέμα του Βιντεολόττο.

Δηλώσεις Δ.Ρέππα για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.

Η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας υπό την προϋπόθεση ότι θα συνδυαστεί με θετικές εξελίξεις στο Κυπριακό και στο ζήτημα καλής γειτονίας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, η οποία ασχολήθηκε με τη στάση που θα τηρήσει ο χώρα, στη σύνοδο κορυφής του Ελσίνκι, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Ο κ. Ρέππας δήλωσε ότι οι χειρισμοί είναι λεπτοί και κρίσιμοι για το λόγο αυτό οι δημόσιες ανακοινώσεις υπόκεινται σε περιορισμούς, ώστε να διατηρήσει η χώρα τα διπλωματικά της πλεονεκτήματα.

Την κακοκαιρία θα αντιμετωπίσουν και πάλι οι σεισμοπαθείς.

Το μεγάλο εχθρό τους, τη χειμωνιά, αντιμετωπίζουν και πάλι οι σεισμοπαθείς, που ζουν στις σκηνές, οι οποίοι περνούν πραγματικά δύσκολες ώρες, εξαιτίας της λάσπης και της υγρασίας, που προκαλούν οι βροχές και καταιγίδες, που έπληξαν και πάλι την Αττική. Στο μεταξύ, άρχισε η διαδικασία υποβολής των δικαιολογητικών για την επιδότηση ενοικίου, για τους σεισμοπαθείς τα σπίτια των οποίων έχουν χαρακτηριστεί ακατάλληλα.

Παρέμβαση εισαγγελέα για διαφθορά των δημοσίων λειτουργών.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν καταγγελίες στον Τύπο, για διαφθορά δημοσίων λειτουργών. Ο εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξετασης για να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και αν διαπράχθηκαν ή όχι αξιόποινες πράξεις. Καθήκον του κρατικού λειτουργού είναι η αποφυγή της διαφθοράς και καθήκον του πολίτη να την καταγγέλει, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης κηρύσσοντας την έναρξη του διεθνούς συνεδρίου που διοργάνωσε το εφετείο Αθηνών, με θέμα η καταπολέμηση της διαφθοράς των κρατικών λειτουργών.

Διεγράφη από τους "Γιατρούς Χωρίς Σύνορα" το ελληνικό τμήμα.

Την οργή της ελληνικής κοινωνίας προκάλεσε η απόφαση του Διεθνούς Συμβουλίου "Γιατροί Χωρίς Σύνορα" να διαγράψει το ελληνικό τμήμα της οργάνωσης, επειδή παρέκαμψε την εντολή της να μη σταλεί ανθρωπιστική βοήθεια στη Σερβία. Η κυβέρνηση εξέφρασε την έκπληξή της και έκανε λόγο για δυσάρεστη εξέλιξη, ενώ έντονες ήταν οι αντιδράσεις από τα πολιτικά κόμματα και φορείς.

Τούρκος δουλέμπορος έχασε τη ζωή του, σε συμπλοκή με λιμενικούς.

Ενας τούρκος δουλέμπορος έχασε τη ζωή του, στη διάρκεια καταδίωξης του σκάφους του από άνδρες του Λιμενικού, στη θαλάσσια περιοχή της Χίου. Οι λιμενικοί στην προσπάθειά τους να ακινητοποιήσουν το σκάφος του Τούρκου, πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα. Στην Κω, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 46 μηνών και χρηματική ποινή 610.000 δρχ σε άλλο τούρκο δουλέμπορο που πριν δύο εβδομάδες είχε αποβιβάσει στο νησί 18 λαθρομετανάστες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΑΕΚ θα δώσει τα δύο προσεχή εντός έδρας παιχνίδια της κεκλεισμένων των θυρών, μετά τη σημερινή απόφαση του αθλητικού δικαστή, λόγω των επεισοδίων που προκάλεσαν οι οπαδοί της στον τελευταίο αγώνα με τον Ηρακλή, στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Ετσι, η Ενωση, που τιμωρήθηκε και με ένα εκατομμύριο δρχ, θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα χωρίς τους φιλάθλους της. Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ με ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι δεν αισθάνθηκε καμμία έκπληξη για την απόφαση αυτή και αφήνει να εννοηθεί ότι μετά την απώλεια της φυσικής της έδρας, τώρα θα έχει το... προνόμοιο να αγωνίζεται και χωρίς τους φίλους της ομάδας.

ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ απογοήτευσαν χθες στους αγώνες που έδωσαν για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ, καθώς ηττήθηκαν όλοι με το ίδιο σκορ, 2-1, ο τελευταίος στην καυτή του έδρα. Και οι τρεις ομάδες μας απογοήτευσαν - μετά τον Ολυμπιακό, που γκρεμοτσακίστηκε στο γραφικό και γαλήνιο Μόλντε - και έδειξαν ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο παραμένει τουλάχιστον στάσιμο, παρά τις φετεινές ακριβές μεταγραφές που πραγματοποιήθηκαν απ'όλες τις ομάδες που μας εκπροσωπούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πάντως, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έχουν αρκετές πιθανότητες να περάσουν αν βελτιωθούν και γίνουν στοιχειωδώς σοβαροί, αφού και οι δύο αντίπαλοί τους είναι μειωμένης δυναμικότητας.

Το τελευταίο αντίο είπαν εκατοντάδες φίλοι της ΑΕΚ, ένδοξοι ποδοσφαιριστές του παρελθόντος, παράγοντες και φίλοι του στον κορυφαίο παράγοντα του ποδοσφαίρου και πρώην πρόεδρο της Ενωσης Λουκά Μπάρλο, που πέθανε προχθές, από την επάρατη νόσο, σε ηλικία 79 χρόνων. Ολοι με δάκρυα στα μάτια είχαν να διηγηθούν μία ιστορία που χαρακτήριζε την αρχοντιά και το μεγαλείο του Λουκά Μπάρλου, του ανθρώπου που έδωσε στην ΑΕΚ τους περισσότερους τίτλους, διακρίσεις, τα μεγαλύτερα αστέρια του ποδοσφαίρου, τους κορυφαίους τεχνικούς και βέβαια τη σκεπαστή εξέδρα στο Στάδιο της Νέας Φιλαδέλφειας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 310,23 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 520,69, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 294,76, ελβετικό φράγκο προς 209,81, τη λίρα Κύπρου προς 579,84, δολάριο Καναδά προς 209,29, δολάριο Αυστραλίας 201,90, το γερμανικό μάρκο προς 171,80, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,29, γαλλικό φράγκο προς 51,03, και το ευρώ προς 334,79 δραχμές.

Ιδιαίτερα "νευρική" παρουσιάστηκε η χρηματιστηριακή αγορά και στη σημερινή συνεδρίαση, "νευρικότητα" η οποία αποτυπώθηκε και στις διακυμάνσεις του γενικού δείκτη τιμών. Πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της αγοράς και ο γενικός δείκτης υποχώρησε στα επίπεδα των 5.510 μονάδων, καταγράφοντας απώλειες 2,82%. Προς το μέσον των συναλλαγών ο δείκτης ανέκτησε το χαμένο έδαφος και κινήθηκε στα επίπεδα της χθεσινής συνεδρίασης. Η αντίδραση όμως της αγοράς ήταν μικρής διάρκειας και οι τιμές των μετοχών κινήθηκαν και πάλι καθοδικά. Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές των επενδύσεων και των Κατασκευών, ενώ με σημαντικό κέρδος έκλεισαν οι Διάφορες επιχειρήσεις. Στο πλαφόν του 8% έκλεισε η τιμή 36 μετοχών ενώ στο πλαφόν πτώσης έκλεισε η τιμή 7 μετοχών. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 5.600,15 μονάδες έναντι 5.670,43 μονάδων της προηγούμενης, καταγράφοντας πτώση 70,28 μονάδων ή σε ποσοστό 1, 24%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα με νεφώσεις και βροχές ή καταιγίδες, αλλά σταδιακά θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και πρόσκαιρα στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 14 εως 19 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα Ηπειρωτικά απο 16 εως 25 και στα νησιά του Αιγαίου απο 18 εως 26 βαθμούς Κελσίου. Παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρη βροχή το πρωί, ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 18 με 24 και 16 με 19 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 22 October 1999 - 19:00:18 UTC