Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-10-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 23/10/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σεισμός 4,4 ρίχτερ στις Αλκυονίδες.
- Ρατσιστικό αμόκ στην Αθήνα.
- Βουλή για "Φάλκον".
- Τροχαίο με 4 νεκρούς στη Θεσ/κη.
- Συνελήφθη αστυνόμος για ζάρια.
- Κυβέρνηση - Ευρωτουρκικές σχέσεις.
- "Γιατροί χωρίς Σύνορα".
- Κεραυνός σκότωσε κυνηγό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η ΑΕΚ θα δώσει τα 2 προσεχή παιχνίδια της κεκλεισμένων των θυρών.
- Δεύτερη νίκη της εθνικής παίδων στο Ευρωπαϊκό Πρωταθλήμα.
- Σύσσωμη η οικογένεια της ΑΕΚ "αποχαιρέτησε" τον Λουκά Μπάρλο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στις Αλκυονίδες.

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 5.25 το πρωί. Η δόνηση προερχόταν απο απόσταση 45 χιλιομέτρων δυτικά της Αθήνας και το επίκεντρό της εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή του Κορινθιακού κόλπου στις Αλκυονίδες. Ο σεισμός έγινε αισθητός στην πρωτεύουσα, καθώς και στους γύρω νομούς.

Ρατσιστικό αμόκ στην Αθήνα.

Ο 23χρονος Παντελής Καζάκος ομολόγησε μετά απο πολύωρη ανάκριση τις επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών που έγιναν σε κεντρικά σημεία της Αθήνας. Στην τελευταία επίθεση πήρε μέρος και ο Απόστολος Αποστόλου, 22 χρονών. Απο τις επιθέσεις αυτές έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, ενώ άλλα τέσσερα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία. Εντός της ημέρας οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Τις επιθέσεις αυτές καταδίκασαν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και τα κόμματα.

Βουλή για "Φάλκον".

Απορρίφθηκε απο τη Βουλή, με 141 ψήφους κατά και 93 υπέρ, η πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, που θα διερευνούσε τα αίτια της τραγωδίας του "Φάλκον". Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού για το θέμα του βιντεολόττο και μίλησε για ευθύνες του υπουργού Μεταφορών στο θέμα του "Φάλκον". Ο κ. Μαντέλης είπε οτι είναι σε εξέλιξη οι έρευνες, ενώ αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του κ. Πάγκαλου ο οποίος ζήτησε απο τον υπουργό να φέρει σύντομα στη Βουλή τα πορίσματα για το δυστύχημα.

Τροχαίο με 4 νεκρούς στη Θεσ/κη.

Πολύνεκρο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθές το βράδυ στο 45ο χιλιόμετρο του εθνικού δρόμου Θεσσαλονίκης - Καβάλας. ΙΧ ξέφυγε απο την πορεία του, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε με νταλίκα. Νεκροί είναι ο οδηγός του ΙΧ Γιώργος Μπισκιντζής, 42 ετών, η σύζυγός του Δέσποινα, 33 ετών, ο τρίχρονος γιός τους, καθώς και ο 17χρονος Δημήτριος Μαργαριτίδης, που επέβαινε στο αυτοκίνητο. Και τα τέσσερα θύματα ήταν κάτοικοι Ορεστιάδας.

Συνελήφθη αστυνόμος για ζάρια.

Ο προϊστάμενος του γραφείου ασφαλείας του αστυνομικού τμήματος Συντάγματος Αστυνόμος Ελευθέριος Κόνιαρης, 48 ετών συνελήφθη σε καφενείο του Ζωγράφου, στην Αθήνα να παίζει ζάρια με άλλα δύο άτομα. Εναντίον του αστυνόμου και των άλλων δύο ατόμων ασκήθηκε δίωξη για παράβαση του νόμου περί τυχερών παιχνιδιών, ενώ κατασχέθηκαν 540.000 δραχμές.

Κυβέρνηση - Ευρωτουρκικές σχέσεις.

Το θέμα των ευρωτουρκικών σχέσεων και η στάση που θα τηρήσει η χώρα μας στη σύνοδο του Ελσίνκι εξετάστηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής. Ο κ. Ρέππας δήλωσε οτι προϋπόθεση για την αναβάθμιση της Αγκυρας αποτελεί η απρόσκοπτη ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση και η θετική στάση της Τουρκίας στο ευρωπαϊκό κεκτημένο.

"Γιατροί χωρίς Σύνορα".

Δυσάρεστη εξέλιξη χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την απομάκρυνση απο την οργάνωση "Γιατροί Χωρίς Σύνορα" του ελληνικού τμήματος. Το θέμα εξετάστηκε στη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής και η κυβέρνηση θα ζητήσει απο τη διεθνή οργάνωση να επανεξετάσει την απόφασή της.

Κεραυνός σκότωσε κυνηγό.

Σοβαρά προβλήματα δημιούργησε χθές η κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές της Μακεδονίας. Στα Γρεβενά κεραυνός σκότωσε έναν 38χρονο κυνηγό απο τη Ζάκυνθο και τραυμάτισε δύο ακόμα φίλους του. Νεκρός είναι ο Σπύρος Τσουκαλάς, ο οποίος είχε πάει στα Γρεβενά μαζί με τους φίλους του για κυνήγι.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΑΕΚ θα δώσει τα 2 προσεχή παιχνίδια της κεκλεισμένων των θυρών.

Η ΑΕΚ θα δώσει τα 2 προσεχή παιχνίδια της που θα είναι γηπεδούχος κεκλεισμένων των θυρών, μετά από απόφαση του αθλητικού δικαστή, ο οποίος παράλληλα επέβαλε στην ''Ενωση'' πρόστιμο 1 εκ. δρχ για τα επεισόδια οπαδών της στον αγώνα με τον Ηρακλή. Η ΑΕΚ θα εκτίσει την ποινή της στους αγώνες της με τον Ολυμπιακό και τον τον Αρη, εκτός και αν κληρωθεί γηπεδούχος στην επόμενη φάση του κυπέλλου.

Δεύτερη νίκη της εθνικής παίδων στο Ευρωπαϊκό Πρωταθλήμα.

Δεύτερη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια γιά την εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των παίδων στον προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, οι αγώνες του οποίου διεξάγονται στην Τυφλίδα. Μετά τη νίκη της επί της διοργανώτριας Γεωργίας, η ελληνική ομάδα επεβλήθη και της Βουλγαρίας με 3-1.Ετσι, αρκεί μία ισοπαλία την Κυριακή στο ματς με την Κροατία γιά να πάρει την πρόκριση στα τελικά.

Σύσσωμη η οικογένεια της ΑΕΚ "αποχαιρέτησε" τον Λουκά Μπάρλο.

Πλήθος κόσμου και σύσσωμη η ''οικογένεια'' της ΑΕΚ ''αποχαιρέτησε'' τον ''πρόεδρο των έργων και των τίτλων'', Λουκά Μπάρλο, που πέθανε σε ηλικία 81 ετών κτυπημένος από την επάρατη νόσο. Η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλη στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ψυχικού και την παρακολούθησαν όλα τα ''παιδιά'' του αείμνηστου παράγοντα, μεταξύ των οποίων οι Θωμάς Μαύρος, Χρήστος Αρδίζογλου, Τάκης Νικολούδης και Πέτρος Ραβούσης, οι οποίοι σήκωσαν στους ώμους τους το φέρετρο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 310,23 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 520,69, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 294,76, ελβετικό φράγκο προς 209,81, τη λίρα Κύπρου προς 579,84, δολάριο Καναδά προς 209,29, δολάριο Αυστραλίας 201,90, το γερμανικό μάρκο προς 171,80, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,29, γαλλικό φράγκο προς 51,03, και το ευρώ προς 334,79 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις προβλέπονται σ'όλη τη χώρα, με βροχές και καταιγίδες στη Θράκη και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στη δυτική Ελλάδα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι ανεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 13 με 19,στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 16 με 26 και στο Αιγαίο 18 με 26 βαθμούς. Λίγες παροδικές νεφώσεις, μέτριοι βοριάδες και θερμοκρασία 18 με 24 και 14 με 19 βαθμούς, αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 23 October 1999 - 6:00:16 UTC