Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-10-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 24/10/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Απολογούνται αύριο οι ρατσιστές.
- Καθησυχάζουν οι σεισμολόγοι.
- Προσκύνημα εικόνας "Αξιον Εστί".
- Οι αυξήσεις στο δημόσιο.
- Στην Τουρκία ο Κωνσταντόπουλος.
- Μνημόσυνο για θύματα "Φάλκον".
- Στη Θεσ/κη ο Στεφανόπουλος.
- Αλλαγές στη Σοφοκλέους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Ολυμπιακός νίκησε τα Τρίκαλα, για το πρωτάθλημα της Α'εθνικής.
- Προελαύνει ο ΠΑΟ στο μπάσκετ με 5 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Απολογούνται αύριο οι ρατσιστές.

Στον ανακριτή οδηγείται αύριο προκειμένου να απολογηθεί ο 23χρονος, Παντελής Καζάκος, ο οποίος κατηγορείται για τις επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών, στο κέντρο της Αθήνας. Εναντίον του ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για δέκα κακουργήματα και ειδικότερα για δύο ανθρωποκτονίες και οκτώ απόπειρες ανθρωποκτονιών. Στον ανακριτή θα οδηγηθεί και ο 22χρονος Απόστολος Αποστόλου, ο οποίος διώκεται για απλή συνέργεια στην τελευταία επίθεση και για κατοχή ποσότητας ναρκωτικών.

Καθησυχάζουν οι σεισμολόγοι.

Καθησυχαστικοί είναι οι σεισμολόγοι, οι οποίοι χαρακτηρίζουν μεμονωμένο γεγονός το χθεσινό σεισμό μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, που σημειώθηκε στις Αλκυονίδες. Τονίζουν οτι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και προσθέτουν οτι η δόνηση είναι απόλυτα φυσιολογική για τη σεισμικότητα της περιοχής.

Προσκύνημα εικόνας "Αξιον Εστί".

Χιλιάδες πιστοί εξακολουθούν να συρρέουν απο όλα τα μέρη της Ελλάδος στο ναό του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών για να προσκυνήσουν τη θαυματουργό εικόνα της Παναγίας του "Αξιον Εστί". Ο χρόνος αναμονής χθές ξεπέρασε και τις πέντε ώρες, στη διάρκεια των οποίων, σημειώθηκαν λιποθυμίες απο ηλικιωμένα, κυρίως, άτομα. Σήμερα κατά πάσα πιθανότητα, θα αποφασιστεί αν η εικόνα θα παραμείνει για προσκύνημα έως τα τέλη του μήνα.

Οι αυξήσεις στο δημόσιο.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης αναμένεται να ανακοινώσει την Τρίτη στο προεδρείο της ΑΔΕΔΥ την εισοδηματική πολιτική για το 2000. Σύμφωνα με πληροφορίες του "Βήματος της Κυριακής" , οι αυξήσεις θα κλιμακωθούν απο 2,5% οι κατώτερες ως 8% οι υψηλότερες. Η μέση αύξηση για τους δημοσίους υπαλλήλους θα είναι 4%, ενώ σημαντικές θα είναι και οι αυξήσεις των συντάξεων και των επιδομάτων.

Στην Τουρκία ο Κωνσταντόπουλος.

Για την Κωνσταντινούπολη αναχώρησε το πρωί ο πρόεδρος του Συνασπισμού,Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος θα επισκεφθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο και θα μεταβεί σε σεισμόπληκτες περιοχές. Ο κ. Κωνσταντόπουλος αύριο θα μεταβεί στην Αγκυρα, όπου θα γίνει δεκτός απο τον πρόεδρο της Τουρκίας Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ και θα συναντηθεί με αρχηγούς κομμάτων.

Μνημόσυνο για θύματα "Φάλκον".

Σαράντα ημέρες συμπληρώθηκαν απο την τραγωδία του μοιραίου "Φάλκον". Σήμερα, θα τελεστεί το μνημόσυνο για τους δύο δημοσιογράφους και τον κάμεραμαν της ΕΡΤ. Χθές, έγινε το μνημόσυνο για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιάννο Κρανιδιώτη και το γιό του Νικόλα.

Στη Θεσ/κη ο Στεφανόπουλος.

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει αύριο το απόγευμα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης και της 28ης Οκτωβρίου. Ο κ. Στεφανόπουλος την Τρίτη, εορτή του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου και επέτειο απελευθέρωσης της πόλης απο τους Τούρκους, θα παραστεί στη δοξολογία, που θα ψαλεί. Εξάλλου, ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας την Πέμπτη θα γίνει η στρατιωτική παρέλαση.

Αλλαγές στη Σοφοκλέους.

Ριζικές αλλαγές στη Σοφοκλέους προωθεί η κυβέρνηση. Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας", το ανώτατο όριο ανόδου των τιμών θα αυξηθεί στο 12%, όταν μια μετοχή "κλειδώνει" στο λίμιτ άπ. Το όριο πτώσης παραμένει στο 8%, ενώ θα παραταθεί κατά 1 ή 2 ώρες ο χρόνος της συνεδρίασης, ώστε να εναρμονιστεί με τα ωράρια των κυριοτέρων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ολυμπιακός νίκησε τα Τρίκαλα, για το πρωτάθλημα της Α'εθνικής.

Τρόμαξε ο Ολυμπιακός έως να λυγίσει την αντίσταση των Τρικάλων και να φθάσει στη 5η νίκη του σε ισάριθμους αγώνες για το πρωτάθλημα της Α' εθνικής. Τελικά επικράτησε στο άδειο από κόσμο ΟΑΚΑ με 3-1, μετά από μέτρια απόδοση. Το παιχνίδι διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών.

Προελαύνει ο ΠΑΟ στο μπάσκετ με 5 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε απρόσμενα από την Δάφνη στο ΟΑΚΑ, όμως επικράτησε με 81-74 και προελαύνει με 5 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Ο ΠΑΟΚ, επεβλήθη στα Πατήσια του Σπόρτιγκ με 75-74 και ακολουθεί τους πράσινους με 9β, όσους έχει και η ΑΕΚ, που νίκησε άνετα με 83-66 στην Κρήτη το Ηράκλειο. Ο Ολυμπιακός, που ξέσπασε στη Νήαρ Ηστ κερδίζοντας με 82-51, ακολουθεί με 8 βαθμούς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 310,23 δραχμές, τη λίρα Αγγλίας προς 520,69, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 294,76, το ελβετικό φράγκο προς 209,81, τη λίρα Κύπρου προς 579,84, το δολλάριο Καναδά προς 209,29, το δολλάριο Αυστραλίας 201,90, το γερμανικό μάρκο προς 171,80, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,29, το γαλλικό φράγκο προς 51,03, και το ευρώ προς 334,79 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Στα δυτικά και βόρεια προβλέπονται τοπικές βροχές,ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και πρόσκαιρα στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 10 με 18,στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 14 με 24 και στο Αιγαίο 17 με 25 βαθμούς. Παροδικές νεφώσεις, μέτριοι βοριάδες και θερμοκρασία 15 με 23 και 13 με 23 βαθμούς αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 24 October 1999 - 7:00:12 UTC