Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-10-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 25/10/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ανησυχία Παπαντωνίου για τον πληθωρισμό.
- Στον ανακριτή οι δράστες των δολοφονικών επιθέσεων κατά αλλοδαπών.
- Παραδίδονται οι πρώτοι οικίσκοι στους σεισμόπληκτους.
- Συνάντηση Παπανδρέου - Τζεμ στη Θεσσαλονίκη.
- Απο σήμερα λειτουργεί η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ.
- Μέτρα για την ενίσχυση της λειτουργίας του Χρηματιστηρίου.
- Εικοσιένα τα θύματα στον "πόλεμο της ασφάλτου".

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Ηρακλή επί του ΠΑΟΚ με 3-1.
- Το Περιστέρι νίκησε με 64-63 τον Αρη στο Αλεξάνδρειο.
- Προκρίθηκε η εθνική παίδων στο Ευρωπαϊκό πρωταθλήμα ποδοσφαίρου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ανησυχία Παπαντωνίου για τον πληθωρισμό.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία του πληθωρισμού, ο οποίος φαίνεται να παραμένει αμετάβλητος στο 2% και τον Οκτώβριο. Ωστόσο, ο κ. Παπαντωνίου εκτίμησε ότι η χώρα μας θα επιτύχει, έστω και οριακά, τον περιορισμό του πληθωρισμού, για την ένταξη στην ΟΝΕ. Επίσης, ανέφερε οτι μέσα στο 2000 τα επιτόκια θα πέσουν σημαντικά, ενόψει της ένταξης της χώρας στην ΟΝΕ.

Στον ανακριτή οι δράστες των δολοφονικών επιθέσεων κατά αλλοδαπών.

Απολογούνται σήμερα στον τακτικό ανακριτή οι δύο δράστες των δολοφονικών επιθέσεων εναντίον 7 αλλοδαπών. Ο 23χρονος Παντελής Καζάκος, κατηγορείται για δύο δολοφονίες και οκτώ απόπειρες ανθρωποκτονιών και του έχει ασκηθεί δίωξη για δέκα κακουργήματα. Ο δεύτερος των κατηγορουμένων Απόστολος Αποστόλου, 22 χρόνων, διώκεται για απλή συνέργια και για κατοχή ναρκωτικών.

Παραδίδονται οι πρώτοι οικίσκοι στους σεισμόπληκτους.

Οι πρώτοι λυόμενοι οικίσκοι θα εγκατασταθούν σήμερα στο δήμο Μεταμόρφωσης. Στο μεταξύ, απολύτως φυσιολογική και εντασσόμενη στην ομαλή μετασεισμική ακολουθία, χαρακτήρισαν οι σεισμολόγοι την ασθενή δόνηση, μεγέθους, 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε χθες το πρωί από τον εστιακό χώρο της Πάρνηθας.

Συνάντηση Παπανδρέου - Τζεμ στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνάντηση, που θα έχουν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας στο περιθώριο της υπουργικής συνόδου του ΟΣΕΠ, που συνέρχεται την Τετάρτη και την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη θα προσδιοριστεί η περαιτέρω διαδικασία του ελληνοτουρκικού διαλόγου. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπουλέντ Ετζεβίτ, δήλωσε οτι θα προτιμούσε να δεί μία διαρκή ειρήνη με την Ελλάδα, η οποία να βασιζεται σε έναν διακανονισμό για την Κύπρο, με αμοιβαία αναγνώριση δύο ανεξάρτητων κρατών στην Κύπρο.

Απο σήμερα λειτουργεί η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ.

Ξεκινά από σήμερα η λειτουργία της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας. Πρόκειται για ένα ανεξάρτητο όργανο, το οποίο θα διερευνά τις καταγγελίες για κρούσματα διαφθοράς στους κόλπους της αστυνομίας. Η εφαρμογή του θεσμού γίνεται σε μια περίοδο, κατά την οποία αυξάνονται τα κρούσματα των επίορκων αστυνομικών.

Μέτρα για την ενίσχυση της λειτουργίας του Χρηματιστηρίου.

Σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία του Χρηματιστηρίου μελετά η κυβέρνηση και τα μέτρα που προωθούνται αναμένεται να εφαρμοστούν σύντομα στη Σοφοκλέους. Μεταξύ των μέτρων, σύμφωνα με δημοσιεύματα περιλαμβάνονται η παράταση κατά δύο ώρες του χρόνου της συνεδρίασης, ώστε να εναρμονιστεί με τα ωράρια των κυριοτέρων Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων. Επίσης το ανώτατο όριο ανόδου των τιμών θα αυξηθεί στο 12%, ενώ το όριο πτώσης παραμένει στο 8%.

Εικοσιένα τα θύματα στον "πόλεμο της ασφάλτου".

Θλιβερός ήταν και αυτό το τριήμερο ο απολογισμός των θυμάτων στον πόλεμο της ασφάλτου. Σύμφωνα με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης 21 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 218 τραυματίσθηκαν σε 173 τροχαία δυστυχήματα σε όλη τη χώρα απο το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Ηρακλή επί του ΠΑΟΚ με 3-1.

Μεγάλη νίκη με 3-1 σημείωσε ο Ηρακλής στο Καυταζόγλειο επί του ΠΑΟΚ, για την 5η ημέρα του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α'εθνικής κατηγορίας. Σε άλλους αγώνες ο ΟΦΗ σημείωσε άνετη νίκη με 4-1 επί του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, ενώ ο Ευρωπαίος Αρης αναδείχθηκε ισόπαλος 3-3 με τον Απόλλωνα στα Στάδιο Καραϊσκάκη και η Καλαμάτα 1-1 στην έδρα της με την Παναχαϊκή.Ισόπαλα χωρίς τέρματα έληξαν και τα άλλα δύο ματς της ημέρας ανάμεσα στην Προοδευτική και την Ξάνθη και την Καβάλα με τον Ιωνικό. Ο Ολυμπιακός που νίκησε το Σάββατο 3-1 στο ΟΑΚΑ τα Τρίκαλα προηγείται με 15 βαθμούς, έναντι 11 του Αρη και 10 του ΟΦΗ και του Παναθηναϊκού που έχει ένα λιγότερο και 9 του Ηρακλή.

Το Περιστέρι νίκησε με 64-63 τον Αρη στο Αλεξάνδρειο.

Με μία σημαντική έκπληξη ολοκληρώθηκε η 5η ημέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών, καθώς το Περιστέρι πέτυχε την πρώτη του νίκη κερδίζοντας με 64-63 τον Αρη στο Αλεξάνδρειο. Στο πρωτάθλημα πάντως προελαύνει ο Παναθηναϊκός που νίκησε την Δάφνη 81-74 και είναι μόνος πρώτος με 10β. Ο ΠΑΟΚ επεβλήθη του Σπόρτιγκ με 75-74 και είναι 2ος με 9β, όσους έχει και η ΑΕΚ, που νίκησε με 83-66 το Ηράκλειο. Ο Ολυμπιακός, που κέρδισε 82-51 τη Νήαρ Ηστ, ακολουθεί με 8 βαθμούς.

Προκρίθηκε η εθνική παίδων στο Ευρωπαϊκό πρωταθλήμα ποδοσφαίρου.

Στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος παίδων που θα γίνει τον ερχόμενο Μάιο στο Ισραήλ προκρίθηκε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρο, αφού στον προκριματικό όμιλο που διεξήχθη στην Τυφλίδα, πέρασε με επιτυχία και το εμπόδιο της Κροατίας. Το ελληνικό συγκρότημα νίκησε στον τρίτο αγώνα 4-2 την Κροατία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 310,23 δραχμές, τη λίρα Αγγλίας προς 520,69, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 294,76, το ελβετικό φράγκο προς 209,81, τη λίρα Κύπρου προς 579,84, το δολλάριο Καναδά προς 209,29, το δολλάριο Αυστραλίας 201,90, το γερμανικό μάρκο προς 171,80, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,29, το γαλλικό φράγκο προς 51,03, και το ευρώ προς 334,79 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που στα βόρεια θα είναι κατα περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί μέτριοι, στα ανατολικά βόρειοι μέτριοι και πρόσκαιρα στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 10 με 23, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 13 με 27 και στα νησιά 16 με 26 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι βοριάδες και θερμοκρασία 17 με 25 και 15 με 23 βαθμούς, αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 25 October 1999 - 6:00:16 UTC