Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-10-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 27/10/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Επιτόκια - πληθωρισμός στη συνάντηση Σημίτη με Παπαδήμο.
- Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών το Δεκέμβριο.
- Ο Μπίλ Κλίντον στην Αθήνα απο 13-15 Νοεμβρίου.
- Δόνηση μεγέθους 3,9 Ρίχτερ,σημειώθηκε στις 8.00 το πρωί,στην Αθήνα.
- Μέτρα για τη στέγαση των σεισμοπαθών.
- Αυξήσεις 2,5% θα πάρουν οι δημόσιοι υπάλληλοι την ερχόμενη χρονιά.
- Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης.
- Φυλακίστηκε ο κατηγορούμενος για παιδεραστία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης επί του Ολυμπιακού με 3-0.
- Μια ακόμη θέση κέρδισε ο Ολυμπιακός στην ευρωπαϊκή κατάταξη.
- Με πρόστιμο 5 εκατομμυρίων τιμωρήθηκε η Προοδευτική.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Επιτόκια - πληθωρισμός στη συνάντηση Σημίτη με Παπαδήμο.

Η πορεία των επιτοκίων και του πληθωρισμού, θα συζητηθούν στη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού, κ. Σημίτη, με το διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, κ. Παπαδήμο. Ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, κ. Καρατζάς, άφησε χθες να εννοηθεί οτι οι εμπορικές τράπεζες δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε μείωση των επιτοκίων, αν η Κεντρική Τράπεζα δεν κάνει ανάλογες κινήσεις. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ εκτίμησε ότι οι πληθωριστικές πιέσεις που παρατηρούνται είναι παροδικό φαινόμενο και δεν διαφοροποιούνται οι προοπτικές ένταξης της χώρας στην ΟΝΕ.

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών το Δεκέμβριο.

Ολοκληρώθηκε χθες στην Αθήνα ο τρίτος γύρος ελληνοτουρκικού διαλόγου, όπου συζητήθηκαν θέματα τουρισμού, επιστημονικής, πνευματικής και οικονομικής συνεργασίας, προστασίας του περιβάλλοντος και καταπολέμηση λαθρομετανάστευσης και εγκλήματος. Οι δύο πλευρές θα έχουν νέα συνάντηση το Νοέμβριο, ενω ο τέταρτος γύρος συνομιλιών θα γίνει το Δεκέμβριο. Σήμερα, συναντώνται στη Θεσσαλονίκη οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, κύριοι Παπανδρέου και Τζεμ, στο περιθώριο της συνόδου Παρευξείνιας Συνεργασίας.

Ο Μπίλ Κλίντον στην Αθήνα απο 13-15 Νοεμβρίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπιλ Κλίντον, θα επισκεφθεί διαδοχικά επίσημα την Ελλάδα απο 13-15 Νοεμβρίου και την Τουρκία απο 17-19 Νοεμβρίου. Αυτό ανακοινώθηκε χθες απο τον Λευκό Οίκο, προσθέτοντας οτι ο πρόεδρος Κλίντον θα παραβρεθεί στη σύνοδο κορυφής του ΟΑΣΕ, που θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ 17-19 Νοεμβρίου. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου διέψευσε τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, κυρία Ολμπράιτ, σχεδιάζει να επισκεφθεί την Αθήνα λίγες ημέρες πριν την άφιξη του κ. Κλίντον.

Δόνηση μεγέθους 3,9 Ρίχτερ,σημειώθηκε στις 8.00 το πρωί,στην Αθήνα.

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 8.00 το πρωί, στην Αθήνα. Η δόνηση προερχόταν απο τον ίδιο εστιακό χώρο της Πάρνηθας του σεισμού της 7ης Σεπτεμβρίου. Χθές δύο σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν το απόγευμα στην περιοχή της Νοτιοδυτικής Ελλάδας. Η πρώτη δόνηση έγινε στις 16.50 και ανησύχησε τους κατοίκους της Κυλλήνης, καθώς είχε μέγεθος 4,5 Ρίχτερ και το επίκεντρό της εντοπίστηκε στο θαλάσσιο χώρο ανοικτά της Κυλλήνης.Επίσης, σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 18.28 με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρίου - Αντιρρίου.

Μέτρα για τη στέγαση των σεισμοπαθών.

Η απαλλαγή της φορολογίας επιδότησης ενοικίου, ώστε οι ιδιοκτήτες να διαθέσουν τα σπίτια τους για τη στέγαση των σεισμοπαθών, αποφασίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους συναρμόδιους υπουργούς. Ο κ. Λαλιώτης, επανέλαβε ότι μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα έχουν εγκατασταθεί 5.000 οικίσκοι σε 35 οργανωμένους καταυλισμούς και 7.500 μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου. Ο κ. Παπαντωνίου, εκτίμησε ότι το συνολικό κόστος των ζημιών ανέρχεται στα 500 δις δρχ και τα μισά απο αυτά αναμένται να καλύψει η ΕΕ.

Αυξήσεις 2,5% θα πάρουν οι δημόσιοι υπάλληλοι την ερχόμενη χρονιά.

Αυξήσεις 2,5% κατά μέσο όρο θα πάρουν οι δημόσιοι υπάλληλοι την ερχόμενη χρονιά, ενώ αν συνυπολογιστούν και οι φορολογικές ελαφρύνσεις, το ύψος της αύξησης θα φτάσει το 3%. Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Χριστοδουλάκης, παρουσιάζοντας στην ΑΔΕΔΥ την εισοδηματική πολιτική για το 2000. Επίσης, ανακοίνωσε οτι επίδομα θα πάρουν και οι υπάλληλοι των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων ύψους 8.000 δρχ απο 1/1/2000 και ακόμα 9.000 δρχ απο 1/1/2001. Η ΑΔΕΔΥ δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιητικές οι αυξήσεις.

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης.

Παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου, συνεχίζονται στη Θεσσαλονίκη οι εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους, τον πολιούχο της Αγιο Δημήτριο και την επέτειο του ΟΧΙ. Σήμερα, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, γίνεται η μαθητική παρέλαση και αύριο οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τη στρατιωτική παρέλαση, στην οποία θα παρουσιασθούν για πρώτη φορά δύο σύγχρονα οπλικά συστήματα, οι γνωστοί Πάτριοτ και οι αντιαεροπορικοί πύραυλοι Τορ Μ1.

Φυλακίστηκε ο κατηγορούμενος για παιδεραστία.

Στις φυλακές Αλικαρνασσού οδηγήθηκε, μετά την απολογία του, ο 48χρονος βιοτέχνης Φώτης Μενούχος, που κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκου και άλλα αδικήματα. Ο Μενούχος συνελήφθη στην Καλλιθέα μετά από καταγγελίες γονέων ότι χρησιμοποιώντας δώρα παρέσυρε ανηλίκους, σε βάρος των οποίων ασελγούσε.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης επί του Ολυμπιακού με 3-0.

Πεθαίνοντας στη Μαδρίτη. Στην ισπανική πρωτεύουσα "θάφτηκαν" οι τελευταίες ελπίδες του Ολυμπιακού για πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε τους ``ερυθρόλευκους`` με 3-0 χάρη σε γκολ των Ραούλ (20'), Μοριέντες (64') και Ρομπέρτο Κάρλος (83'), όμως η φάση που έκρινε τον αγώνα έγινε στο 27', όταν ένα σουτ του Γκόγκιτς απέκρουσε με το χέρι δίκην τερματοφύλακα ο Ρομπέρτο Κάρλος.

Μια ακόμη θέση κέρδισε ο Ολυμπιακός στην ευρωπαϊκή κατάταξη.

Μια ακόμη θέση κέρδισε αυτή την εβδομάδα ο Ολυμπιακός στην ευρωπαϊκή κατάταξη συλλόγων που δημοσιεύει το πρακτορείο Ρόιτερ και στηρίζεται στα αποτελέσματα των ομάδων στα εθνικά τους πρωταθλήματα, ενώ υπάρχει ένα επιπλέον μπόνους βαθμών και για όσες συμμετέχουν στα κύπελλα Ευρώπης. Οι "ερυθρόλευκοι" ανέβηκαν στην 9η θέση της κατάταξης με 82.86β, από τη 10η που κατείχαν την περασμένη εβδομάδα

Με πρόστιμο 5 εκατομμυρίων τιμωρήθηκε η Προοδευτική.

Με πρόστιμο 5.200.000 δραχμών τιμωρήθηκε η Προοδευτική, με απόφαση του αθλητικού δικαστή, για επεισόδια οπαδών και παραγόντων της στον αγώνα με τον ΟΦΗ, που έγινε στο Ηράκλειο. Παράλληλα, ο αθλητικός δικαστής κάλεσε σε απολογία την Παρασκευή έξι ΠΑΕ της Α' εθνικής. Πρόκειται για τους Εθνικό Αστέρα, Παναθηναϊκό, Πανηλειακό, ΑΕΚ, Ηρακλή και ΠΑΟΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 314,98 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 522,62, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 301,05, ελβετικό φράγκο προς 209,51, τη λίρα Κύπρου προς 579,16, δολάριο Καναδά προς 213,86, δολάριο Αυστραλίας 205,38, το γερμανικό μάρκο προς 171,23, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,29, γαλλικό φράγκο προς 51,06, και το ευρώ προς 334,90 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σ'όλη τη χώρα και μόνο στα κεντρικά και βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις και το απόγευμα είναι πιθανό να βρέξει στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στο νότιο Αιγαίο βόρειοι μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 12 με 24, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 15 με 29 και στα νησιά 17 με 28 βαθμούς. Γενικά αίθριο καιρό, με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 17 με 28 βαθμούς θα έχει στην Αττική. Λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθεί βροχή, ασθενείς άνεμοι και θερμοκρασία 13 με 24 βαθμούς θα έχει στη Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 27 October 1999 - 7:00:17 UTC