Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-10-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 27/10/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Χριστουγεννιάτικο μπουναμά σε μισθωτούς ετοιμάζει η κυβέρνηση.
- Η πορεία του πληθωρισμού ανησυχεί τον Γ.Παπαντωνίου.
- Συνάντηση Γ.Παπανδρέου-Τζεμ στη Θεσσαλονίκη.
- Περισσότερες από 4.000 οικογένειες ζουν σε σκηνές.
- Αύριο η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την 28η Οκτωβρίου.
- Στις φυλακές Νεαπόλεως Λασιθίου οδηγήθηκε ο ρατσιστής Π.Καζάκος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Χριστουγεννιάτικο μπουναμά σε μισθωτούς ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Χριστουγεννιάτικο μπουναμά σε μισθωτούς και συνταξιούχους ετοιμάζει η κυβέρνηση, καθώς όπως ανακοινώθηκε με το δώρο των Χριστουγέννων θα επιστραφούν και οι αυξημένοι φόροι που κατέβαλαν με βάση το παλιό φορολογικό νομοσχέδιο και όχι με το νέο που περιέχει χαμηλότερη φορολογική κλίμακα. Επίσης μειώνονται περίπου 2 μονάδες, κατά μέσο όρο, τα επιτόκια των νέων στεγαστικών δανείων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την απόκτηση πρώτης κατοικίας.

Η πορεία του πληθωρισμού ανησυχεί τον Γ.Παπαντωνίου.

Η πορεία του πληθωρισμού ανησυχεί τον Γιάννο Παπαντωνίου, ο οποίος συνέστησε εγρήγορση όλων των οικονομικών παραγόντων για την επίτευξη και του κριτηρίου αυτού, που θα διασφαλίσει την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ. Αντίθετα ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, εμφανίσθηκε αισιόδοξος λέγοντας ότι ο εναρμονισμένος δείκτης, ο οποίος θα ληφθεί υπόψη για την ΟΝΕ εξελίσσεται ομαλά και απέδωσε τις όποιες πιέσεις στον πληθωρισμό σε συγκυριακούς παράγοντες και κυρίως τις τιμές των οπωροκηπευτικών.

Συνάντηση Γ.Παπανδρέου-Τζεμ στη Θεσσαλονίκη.

Την ικανοποίησή τους για την πορεία του ελληνοτουρκικού διαλόγου διατύπωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, μετά τη συνάντηση που είχαν στη Θεσσαλονίκη. Κάνοντας απολογισμό του μέχρι στιγμής έργου των διμερών επιτροπών οι κύριοι Παπανδρέου και Τζεμ το χαρακτήρισαν θετικό και διαπίστωσαν ότι υπάρχουν τομείς κοινών συμφερόντων που χρήζουν υπογραφής συμφωνιών και εξέφρασαν την ελπίδα ότι θα υπάρξουν ανάλογες συμφωνίες και σε άλλους τομείς.

Περισσότερες από 4.000 οικογένειες ζουν σε σκηνές.

Μόνο 4.367 οικογένειες, από τα περίπου 74.000 νοικοκυριά που καταγράφηκαν ώς άστεγα, ζούν σε σκηνές σε οργανωμένους καταυλισμούς, σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής του υπουργείου Εσωτερικών. Οι υπόλοιποι διαμένουν σε μεμονωμένες σκηνές ή σε τροχόσπιτα ή έχουν τακτοποιηθεί προσωρινά ή μόνιμα σε σπίτια που έχουν νοικιάσει ή φιλοξενούνται, ενώ πολλοί επανήλθαν στα δικά τους σπίτια εφόσον οι ζημιές δεν ήταν μεγάλες.

Αύριο η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την 28η Οκτωβρίου.

Με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας, κορυφώνονται αύριο στη Θεσσαλονίκη οι εορταστικές εκδηλώσεις της απελευθέρωσης της πόλης από τους Τούρκους, του Πολυούχου Αγίου Δημητρίου και της επετείου του ΟΧΙ. Εκδήλωση για την εθνική επέτειο πραγματοποιήθηκε στη Βουλή παρουσία του προέδρου Απόστολου Κακλαμάνη.

Στις φυλακές Νεαπόλεως Λασιθίου οδηγήθηκε ο ρατσιστής Π.Καζάκος.

Στις φυλακές Νεαπόλεως Λασιθίου οδηγήθηκε ο 23χρονος ρατσιστής δολοφόνος Παντελής Καζάκος, ο οποίος κατηγορείται για 10 κακουργήματα. Η μεταφορά του Καζάκου στις φυλακές αυτές αποφασίστηκε καθώς εκεί υπάρχουν λιγότεροι αλλοδαποί και είναι μικρότερες οι πιθανότητες να λυντσαριστεί. Υπενθυμίζεται ότι ο Καζάκος έσπειρε το θάνατο σε αλλοδαπούς, υπακούοντας... στη συνείδησή του.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέο "στραπάτσο' για τον Ολυμπιακό που έχασε με 62-69 από τη Βαρέζε στο ΣΕΦ, σε αγώνα για την 5η ημέρα του Γ' ομίλου της Ευρωλίγκα. Προσθέτοντας άλλη μία μετριότατη εμφάνιση στο ενεργητικό τους, οι ερυθρόλευκοι γνώρισαν δίκαια την ήττα από την ιταλική ομάδα που είχε ως κορυφαίο τον Αντρέα Μενεγκίν που πέτυχε 19 πόντους. Από τον Ολυμπιακό μόνο ο Ρόμπινσον (24π.) διασώθηκε.

Και τρίτη ομάδα από την Α` Εθνική, έπεσε θύμα έκπληξης στον α` γύρο του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο. Μετά την Παναχαϊκή και τον Απόλλωνα Αθ. και η Ξάνθη αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης μετά την ήττα που γνώρισε στα Γιάννενα από τον τοπικό ΠΑΣ με 2-0. Σε άλλους εξ αναβολής αγώνες για την ίδια διοργάνωση, η Καβάλα νίκησε με 4-1 τον Πανσερραϊκό, ενώ η ΑΕΚ, με τη δεύτερη ομάδα της, επικράτησε με 2-1 εκτός έδρας των Τρικάλων.

Την επιστροφή της ΑΕΚ στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, που είχε πάθει σοβαρές ζημιές από τον μεγάλο σεισμό της 7/9, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της αθηναϊκής ΠΑΕ, Πέτρος Στάθης, σε συνέντευξη Τύπου, ενώ διαβεβαίωσε, ότι θα κατασκευαστεί οριστικά το νέο γήπεδο της ομάδας. Εξάλλου για το θέμα της άδειας που πρέπει να πάρει η ΑΕΚ από τη Νομαρχία, για τη χρήση του τόνισε: "Δεν θα βάζαμε τον κόσμο στο γήπεδο, εάν δεν ήμασταν 100% βέβαιοι για την ασφάλειά του".

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 315,50 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 522,21, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 302,80, ελβετικό φράγκο προς 209,37, τη λίρα Κύπρου προς 580,27, δολάριο Καναδά προς 213,84, δολάριο Αυστραλίας 204,18, το γερμανικό μάρκο προς 171,26, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,30, γαλλικό φράγκο προς 51,06, και το ευρώ προς 334,97 δραχμές.

Εντονες πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με αποτέλεσμα η αγορά να κινηθεί κάτω από τα επίπεδα των 5.400 μονάδων. Οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις, επηρεαζόμενοι από τις εξελίξεις στο μέτωπο του πληθωρισμού, ενώ η αγορά έως ένα βαθμό επηρεάστηκε και από το "κλείσιμο θέσεων" των xρηματιστηριακών εταιρειών, καθώς τελειώνει ο μήνας. Σε χαμηλότερα επίπεδα κυμάνθηκε και ο όγκος των συναλλαγών. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 5.390,37 μονάδες, έναντι 5.524,32 μονάδων της προηγουμένης, καταγράφοντας πτώση 133,95 μονάδων ή σε ποσοστό 2,42%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός με λίγες νεφώσεις στα δυτικά, ενώ στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις και ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές, μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά μέτριοι μέχρι ισχυροί, στα ανατολικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί με τάση ενίσχυσης. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και στα βόρεια θα κυμανθεί απο 9 εως 18 βαθμούς, στα δυτικά 14 με 23 και στην υπόλοιπη χώρα 11 με 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική προβλέπονται παροδικές νεφώσεις και ενδέχεται να βρέξει. Οι άνεμοι θα είναι μέτριοι μέχρι ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 14 με 21 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις θα έχει και η Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα είναι μέτριοι μέχρι ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 11 με 18 βαθμούς Κελσίου.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 27 October 1999 - 18:00:17 UTC