Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-10-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 31/10/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Τραγωδία στον Ατλαντικό. Συνετρίβη αιγυπτιακό αεροσκάφος.
- Νεκροί πέντε ιρακινοί λαθρομετανάστες στην Εβρο
- Συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΝΔ.
- Θερμή υποδοχή Ακη Τσοχατζόπουλου στην πρόταση Εβερτ
- Βολές Πάγκαλου κατά της πολιτικής του Γιώργου Παπανδρέου
- Νέες μεταρρυθμίσεις στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση
- Εκρηξη βόμβας σε εταιρία στην Καλλιθέα

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τραγωδία στον Ατλαντικό. Συνετρίβη αιγυπτιακό αεροσκάφος.

Αγνωστα παραμένουν τα αίτια του αεροπορικού δυστυχήματος που σημειώθηκε στον Ατλαντικό, όταν αιγυπτιακό αεροσκάφος που μετέφερε 214 επιβάτες και εκτελούσε την πτήση Νέα Υόρκη-Κάιρο κατέπεσε 100 χλμ ανοικτά της Μασαχουσέτης. Αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, μετέδωσε οτι το Μπόϊνγκ 767 εξερράγη στον αέρα, ενώ εκπρόσωπος της αστυνομίας στη Νέα Υόρκη δήλωσε ότι καμιά απειλή δεν είχε διατυπωθεί για την πτήση 990 του μοιραίου αεροσκάφους.

Νεκροί πέντε ιρακινοί λαθρομετανάστες στην Εβρο

Φρικτό θάνατο βρήκαν τα ξημερώματα στον Εβρο πέντε ιρακινοί λαθρομετανάστες, ενώ 16 συμπατριώτες τους τραυματίσθηκαν, όταν στην προσπάθειά τους να περάσουν από την Τουρκία στη χώρα μας εισήλθαν σε επισημασμένο ναρκοπέδιο της περιοχής των Κήπων προκαλώντας την έκρηξη νάρκης. Νεκροί και τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Δεκαπέντε ομοεθνείς τους δεν έπαθαν το παραμικρό.

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΝΔ

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΝΔ. Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τη ΝΔ ότι παραπληροφορεί αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στη Χίο και τις Οινούσες κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν βρίσκεται στην υπηρεσία των πολιτών αλλά των λίγων και μεγάλων συμφερόντων, κάνοντας λόγο για νοσηρά φαινόμενα αδιαφάνειας και διαφθοράς.

Θερμή υποδοχή Ακη Τσοχατζόπουλου στην πρόταση Εβερτ

Ρεαλιστική και έξυπνη χαρακτηρίζει με συνέντευξή του στο "Εθνος της Κυριακής" ο υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος την πρόταση του Μιλτιάδη Εβερτ για κοινή στήριξη του Κωστή Στεφανόπουλου στην προεδρία της Δημοκρατίας και εθνικές εκλογές τον Ιούνιο. Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ Ιωάννης Βαρβιτσιώτης με συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" προτείνει τη σύναψη πολιτικής συμφωνίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για το θέμα της προεδρικής εκλογής.

Βολές Πάγκαλου κατά της πολιτικής του Γιώργου Παπανδρέου

Νέες βολές κατά της πολιτικής που ασκεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος. Προειδοποίησε μάλιστα τόσο τον κ. Παπανδρέου όσο και τον πρωθυπουργό ότι τους περιμένει ένα άσχημο 24ωρο στη Σύνοδο Κορυφής του Ελσίνκι, εξαιτίας των χειρισμών στα ελληνοτουρκικά και τις ευρωτουρκικές σχέσεις.

Νέες μεταρρυθμίσεις στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση

Διορθωτικές παρεμβάσεις στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση ετοιμάζει ο υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης σύμφωνα με συνέντευξή του στην "Καθημερινή της Κυριακής". Μελετάται η μείωση του χρόνου των εξετάσεων στο Λύκειο, η επανάληψη των τεστ δεξιοτήτων στη Β' και Γ' Λυκείου μέχρι να επιτύχουν οι μαθητές την καλύτερη επίδοση και η μή διεξαγωγή εξετάσεων για τα μαθήματα επιλογής τον Ιούνιο. Φέτος προβλέπεται να εισαχθούν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ 85.000 φοιτητές.

Εκρηξη βόμβας σε εταιρία στην Καλλιθέα

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί στην είσοδο των γραφείων της εταιρίας "Ιντεάλ Μεντιτεράνιαν Αντβάνς Σίστεμ", στην Καλλιθέα. Ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείτο από δέσμη δυναμίτιδας και βραδύκαυστο φυτίλι. Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές. Η εταιρία είχε εισαχθεί πρόσφατα στο Χρηματιστήριο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην Τούμπα έγινε το ...μπαμ της 6ης ημέρας του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α` Εθνικής κατηγορίας. Η ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, Πανηλειακός, νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ και παρέμεινε στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας. Στους υπόλοιπους αγώνες, οι γηπεδούχοι είχαν την ...τιμητική τους. Ο Εθνικός Αστέρας επικράτησε στην Καισαριανή 2-0 της Καλαμάτας, η Ξάνθη ξέσπασε στον Πανιώνιο τον οποίο και νίκησε με 5-0, ο Αρης καρδιοχτύπησε κόντρα στην Καβάλα όμως κέρδισε τελικά με 1-0, ενώ ισόπαλος 2- 2 τελείωσε ο αγώνας των Τρικάλων ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τον Ιωνικό. Χθες, η Παναχαϊκή πέτυχε μια ακόμη εντός έδρας νίκη, αυτή τη φορά επί της Προοδευτικής με 2-0.

Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Β` Εθνικής κατηγορίας, παρέμεινε ο Αθηναϊκός. Η ομάδα του Βύρωνα, σε αγώνα για την 7η ημέρα που διεξήχθη στο Στάδιο Καραϊσκάκη, επικράτησε με 4-1 του Εθνικού. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα: Ιάλυσος-Πανελευσινιακός 2-0, Ολυμπιακός Β-Πιερικός 4-0, ΠΑΣ Γιάννινα-Νάουσα 3-0, Αγ. Νικόλαος-Αναγέννηση Καρδίτσας 4-1, Καλλιθέα-Παναιγιάλειος 4-1, Πανσερραϊκός-Παναιτωλικός 1-1 και Λάρισα-Αιγάλεω 0-0. Η 7η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί αύριο με τη συνάντηση Καλαμαριά-Βέροια. Προηγείται ο Αθηναϊκός με 17 βαθμούς, έναντι 15 του Αγιου Νικόλαου, 13 του Παναιγιάλειου και της Λάρισας.

Το Ηράκλειο έκανε την μεγάλη έκπληξη της 6ης ημέρας του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1. Οι Κρητικοί, μετά το Περιστέρι, νίκησαν και τον Πανιώνιο εκτός έδρας με 64-62 και έφτασαν τις δυο νίκες στο πρωτάθλημα. Σούπερ ντέρμπι έγινε στο Περιστέρι, όπου η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη χρειάστηκε δυο παρατάσεις για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Νήαρ Ηστ, την οποία και νίκησε με 102-96 (κ.α. 70-70, 84-84 α` παράταση). Στις υπόλοιπες συναντήσεις, η ΑΕΚ πρόσθεσε ένα ακόμη ``ροζ`` φύλλο στο ενεργητικό της επικρατώντας με 80-65 του Αρη, ενώ άνετες νίκες πέτυχαν ο Ηρακλής και ο Ολυμπιακός επί της Δάφνης με 81-59 και του Σπόρτιγκ με 77-63 αντίστοιχα.

Παραμένουμε στο μπάσκετ και στην Α2, όπου συνέχισαν την προέλαση τόσο ο Απόλλων Πατρών όσο και ο Μακεδονικός που νίκησαν 74-62 τη ΜΕΝΤ και 78-64 τον ΚΑΟΔ αντίστοιχα. Στους υπόλοιπους αγώνες σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Π. Φάληρο-Ιωνικός ΝΦ 56-77, Λάρισα-Παπάγου 66-59, Φίλιππος Θεσ.-Πειραϊκός 74-58, Αρίων-Ολύμπια Λαρ. 64-66 και Ιωνικός Νικ.-Μίλων 58- 65. Προηγούνται Απόλλων Πατρών και Μακεδονικός με 12 βαθμούς, ενώ ακολουθούν Μίλωνας και Λάρισα με 11.

Δύο ήττες σε ισάριθμους αγώνες ήταν ο απολογισμός των ελληνικών ομάδων χάντμπολ στα Κύπελλα Ευρώπης. Συγκεκριμένα, η γυναικεία ομάδα της Νέας Ιωνίας, έχασε με 31-20 στο Γκαλάτι από τη ρουμανική Οτέλου στον πρώτο αγώνα για τον β` γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων, ενώ η Αναγέννηση Αρτας ξεκίνησε με το ...αριστερό τις υποχρεώσεις της στον Δ` Ομιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού ηττήθηκε στην έδρα της με 29-21 από την κροατική Ποντράβκα.

Η ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών της Πάτρας προκρίθηκε στην επόμενη φάση του κυπέλλου "Λεν Τρόφι", αφού κατέλαβε τη 2η θέση στον όμιλο της προ- προκριματικής φάσης που διεξήχθη στο Μονπελιέ της Γαλλίας. Η Πάτρα, στον τελευταίο αγώνα της έχασε 8-7 από τη ρουμανική Κριζούλ, η οποία πήρε την πρώτη θέση στον όμιλο.

Τέσσερα στα τέσσερα για την ανδρική ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού στην Α1. Οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν με 3-0 του Πανελληνίου και έφτασαν τους οκτώ βαθμούς, έναν περισσότερο από Ηρακλή και Ορεστιάδα που νίκησαν 3-1 τη Φιλία και την ΕΑ Πατρών αντίστοιχα. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα: Ιωνικός Νικαίας-ΑΕΚ 3-2, Κτησιφών-Παναθηναϊκός 3-2 και Αρης-ΠΑΟΚ 3-2.

Σε αγώνες για την 4η ημέρα του πρωταθλήματος βόλεϊ της Α1 εθνικής κατηγορίας γυναικών, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Ηρακλής-Βριλήσσια 1- 3, Ηλιούπολη-Φιλαθλητικός 1-3, Αγιος Σώστης-Παναθηναϊκός 0-3, Βύρωνας-Νίκη Αλεξανδρούπ. 3-0 και Αρης-ΕΑ Λαρίσης 0-3.

Σε αγώνες της 3ης ημέρας για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α2 εθνικής κατηγορίας γυναικών, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Ακαδημία 75-ΔΑΣΑΛ 66- 72 Μ. Αλέξανδρος-ΜΕΝΤ 90-77 Ηρακλής-Καλαμαριά 66-54 Αστέρας Εξαρχείων- Παναθηναϊκός 62-64 και Απόλλων Πτολεμαίδας-Σπόρτιγκ 80-75. Στη βαθμολογία προηγείται ο Παναθηναϊκός με 6 βαθμούς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 320,78 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 524,73, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 305,17, ελβετικό φράγκο προς 208,98, τη λίρα Κύπρου προς 580,82, δολάριο Καναδά προς 217,61, δολάριο Αυστραλίας 205,82, το γερμανικό μάρκο προς 171,28, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,30, γαλλικό φράγκο προς 51,07, και το ευρώ προς 335,00 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος προβλέπεται αύριο ο καιρός σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με λίγες νεφώσεις που τοπικά στα δυτικά και βόρεια θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Αιγαίο τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 6 έως 22 βαθμούς, στη δυτική Ελλάδα απο 10 εως 27 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική αίθριος προβλέπεται ο καιρός για αύριο Δευτέρα και μόνο κατά περιόδους θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι και τοπικά στα ανατολικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 31 October 1999 - 18:00:36 UTC