Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-11-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 01/11/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ακαρπες οι έρευνες για επιζώντες του αιγυπτιακού αεροσκάφους.
- Ανέβηκαν οι τόνοι αντιπαράθεσης κυβέρνησης - αντιπολίτευσης.
- Διορθωτικές αλλαγές στην εκπαίδευση προαναγγέλει ο Αρσένης.
- Κινητικότητα για το θέμα της εκλογής προέδρου Δημοκρατίας.
- Εξι οι νεκροί αλλοδαποί απο νάρκες στον Εβρο.
- Αιματηρό το τριήμερο σε τροχαία.
- Τηλεμαραθώνιος σήμερα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
- Μαίνεται η πυρκαγιά στη Σάμο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη-έκπληξη του Πανηλειακού μέσα στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ με 1- 0.
- Με άνεση ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Αμαρουσίου με 71-52.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ακαρπες οι έρευνες για επιζώντες του αιγυπτιακού αεροσκάφους.

Δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής κανείς επιζώντας απο το αεροπορικό δυστύχημα, στο Μπόινγκ των Αιγυπτιακών Αερογραμμών στα ανοικτά των ακτών της Μασσαχουσέτης. Στο μοιραίο αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά 217 άτομα. Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπιλ Κλίντον, δήλωσε ότι "δεν υπάρχουν στοιχεία" που να αποδεικνύουν ότι η τραγωδία οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια. Ο Αιγύπτιος υπουργός Μεταφορών απέκλεισε το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

Ανέβηκαν οι τόνοι αντιπαράθεσης κυβέρνησης - αντιπολίτευσης.

Σφοδρή επίθεση κατά της ΝΔ εξαπέλυσε απο την Αρκαδία ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Σημίτης, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι ασκεί παραπολιτική και οτι στελέχη της παραπληροφορούν την ΕΕ για την ελληνική οικονομία. Ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Καραμανλής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα και έκανε λόγο για νοσηρά φαινόμενα αδιαφάνειας και διαφθοράς.

Διορθωτικές αλλαγές στην εκπαίδευση προαναγγέλει ο Αρσένης.

Διορθωτικές παρεμβάσεις στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση ετοιμάζει ο υπουργός Παιδείας, Γεράσιμος Αρσένης, σύμφωνα με συνέντευξή του στην "Καθημερινή της Κυριακής". Μελετάται η μείωση του χρόνου των εξετάσεων στο Λύκειο, η επανάληψη των τεστ δεξιοτήτων στη Β' και Γ' Λυκείου μέχρι να επιτύχουν οι μαθητές την καλύτερη επίδοση και η μη διεξαγωγή εξετάσεων για τα μαθήματα επιλογής τον Ιούνιο. Φέτος προβλέπεται να εισαχθουν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ 85.000 φοιτητές.

Κινητικότητα για το θέμα της εκλογής προέδρου Δημοκρατίας.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, χαρακτήρισε έξυπνη και ρεαλιστική την πρόταση του κ. Εβερτ για κοινή στήριξη του Κωστή Στεφανόπουλου στην προεδρία της Δημοκρατίας και εθνικές εκλογές τον Ιούνιο. Ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Βαρβιτσιώτης, πρότεινε τη σύναψη πολιτικής συμφωνίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για το θέμα της προεδρικής εκλογής. Θέτει ως προϋποθέσεις τη θέσπιση κανόνων διαφάνειας στις προμήθειες και τις συμβάσεις του δημοσίου, διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων και πλαίσιο λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών.

Εξι οι νεκροί αλλοδαποί απο νάρκες στον Εβρο.

Αυξήθηκε σε έξι ο αριθμός των νεκρών Ιρακινών λαθρομεταναστών, που είχαν εισέλθει σε ναρκοπέδιο στην περιοχή του Εβρου. Δεκαπέντε άλλοι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία. Η κατάσταση τριών εξ αυτών είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη. Μαζί τους ήταν ακόμη 15, οι οποίοι δεν έπαθαν το παραμικρό και όπως δήλωσαν στις Αρχές, είχαν πληρώσει δουλέμπορους για να τους περάσουν παράνομα στη χώρα μας.

Αιματηρό το τριήμερο σε τροχαία.

Εντεκα άτομα σκοτώθηκαν και 253 τραυματίστηκαν σε 193 τροχαία δυστυχήματα σε όλη τη χώρα απο το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι σήμερα τα ξημερώματα.

Τηλεμαραθώνιος σήμερα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Με τον Τηλεμαραθώνιο, που θα διεξαχθεί σήμερα από την ΕΤ1, ολοκληρώνεται το φετινό πρόγραμμα του Ραδιομαραθώνιου για παιδιά με ειδικές ανάγκες, μια κορυφαία προσπάθεια κοινωνικής αλληλεγγύης, μια πράξη ανθρωπιάς, συμπαράστασης και αγάπης. Ο Ραδιομαραθώνιος διοργανώνεται ταυτόχρονα σε όλες τις χώρες όπου υπάρχει Ελληνισμός. Στόχος του Ραδιομαραθώνιου είναι η πληροφόρηση, η ευαισθητοποίηση και η κινητοποίηση του κοινού για συγκέντρωση οικονομικών πόρων για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Μαίνεται η πυρκαγιά στη Σάμο.

Υπό μερικό έλεγχο ήταν τις πρώτες πρωινές ώρες η μεγάλη φωτιά, που ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην περιοχή Καλλιθέας της Σάμου. Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνεται από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη-έκπληξη του Πανηλειακού μέσα στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ με 1- 0.

Στην Τούμπα έγινε το ``μπαμ`` στην 6η ημέρα της Α` Εθνικής. Η έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, ο Πανηλειακός, νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ και παρέμεινε στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας.Στους υπόλοιπους αγώνες, οι γηπεδούχοι είχαν την τιμητική τους. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε στο ΟΑΚΑ 3-0 του Ηρακλή, ο Εθνικός Αστέρας νίκησε στην Καισαριανή 2-0 την Καλαμάτα, η Ξάνθη ξέσπασε στον Πανιώνιο τον οποίο και συνέτριψε με 5-0, ο Αρης κόντρα στην Καβάλα κέρδισε με 1-0, ενώ ισόπαλος 2-2 τελείωσε ο αγώνας των Τρικάλων ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τον Ιωνικό. Χθες, η Παναχαϊκή πέτυχε μια ακόμη εντός έδρας νίκη, αυτή τη φορά επί της Προοδευτικής με 2-0.

Με άνεση ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Αμαρουσίου με 71-52.

Με άνεση ο Παναθηναϊκός επικράτησε εκτός έδρας του Αμαρουσίου με 71-52 και σημείωσε την 6η νίκη του σε ισάριθμους αγώνες στο πρωτάθλημα της Α1. Οι ``πράσινοι`` είναι φυσικά μόνοι πρώτοι στην κατάταξη με 12 βαθμούς, έναν περισότερο από την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ και δύο από τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ συνέτριψε τον Εσπερο στο Αλεξάνδρειο με 95-61,ενώ στα άλλα παιχνίδια της 6ης ημέρας είχαμε:Πανιώνιος-Ηράκλειο 62-64, Δάφνη-Ηρακλής 59-81, Σπόρτιγκ- Ολυμπιακός 63-87, Περιστέρι-Νήαρ Ηστ 102-96 μετά από δύο παρατάσεις και ΑΕΚ- Αρης 80-65.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 320,78 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 524,73, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 305,17, ελβετικό φράγκο προς 208,98, τη λίρα Κύπρου προς 580,82, δολάριο Καναδά προς 217,61, δολάριο Αυστραλίας 205,82, το γερμανικό μάρκο προς 171,28, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,30, γαλλικό φράγκο προς 51,07, και το ευρώ προς 335,00 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που στα δυτικά και βόρεια θα είναι αυξημένες.Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 6 με 22, στα δυτικά 10 με 27 και στην υπόλοιπη χώρα 11 με 25 βαθμούς. Αίθριο καιρό με λίγες νεφώσεις, μέτριους βοριάδες και θερμοκρασία 12 με 24 και 10 με 22 βαθμούς, αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 1 November 1999 - 8:00:18 UTC