Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-11-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 07/11/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους.
- Επαφή με τους πιστούς μέσω των ερτζιανών είχε ο Χριστόδουλος.
- Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης από τον Κ.Καραμανλή.
- Αρχισε στο Παρίσι το συνέδριο της σοσιαλιστικής διεθνούς.
- Συνάντηση Τσοχατζόπουλου-Αραφάτ στην Παλαιστίνη.
- Συνεδριάζουν αύριο οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας της ΕΕ.
- Βυθίστηκε ελληνικό πλοίο στο Βόσπορο. Σώοι και οι 20 ναυτικοί.
- Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους.

Δύσκολες στιγμές αναμένεται να περάσουν οι σεισμοπαθείς που ζούν στις σκηνές, καθώς αναμένεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού με βροχές καταιγίδες και πολύ ισχυρούς ανέμους. Σε έκτακτο δελτίο επικινδύνων καιρικών φαινομένων η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ότι οι ισχυρές καταιγίδες που εκδηλώνονται ήδη στα Δυτικά θα επεκταθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε όλη τη χώρα. Στις σεισμόπληκτες περιοχές θα τεθούν και πάλι σε ισχύ έκτακτα μέτρα για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που τυχόν να δημιουργηθούν.

Επαφή με τους πιστούς μέσω των ερτζιανών είχε ο Χριστόδουλος.

Αιφνιδίασε και πάλι ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο οποίος μέσω του Ραδιοφωνικού σταθμού της εκκλησίας, απάντησε σε ερωτήματα των πιστών, σχετικά με την επίσκεψη Κλίντον, το ντύσιμο των νέων και άλλα. Ο κ. Χριστόδουλος είπε ότι παρά τις διαφωνίες μας με την πολιτική Κλίντον, δεν ξεχνάμε τα ασθήματα αγάπης και φιλοξενίας και πως αν τον συναντήσει κατ' ιδίαν δεν θα διστάσει να του πεί αυτά που πιστεύει. Ο Αρχιεπίσκοπος υπεραμύνθηκε της πολιτικής που ακολουθεί για την προσέλκυση των νέων στην εκκλησία.

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης από τον Κ.Καραμανλή.

Με νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, συνόδευσε ο πρόεδρος της ΝΔ, την περιοδεία του στην Αχαία, όπου μεταξύ άλλων επισκέφθηκε τα Καλάβρυτα και το Αίγιο. Ο κ. Καραμανλής επανέφερε θέμα διαφάνειας, κάνοντας λόγο για συμφέροντα που επιχειρούν να ποδηγετήσουν τα πάντα στη χώρα. Αίσθηση προκάλεσε η ενέργεια του Αρχιεπισκόπου Καλαβρύτων, Αμβόσιου, ο οποίος κάλεσε τον κ. Καραμανλή να παραστεί, ώς πρωθυπουργός, όπως είπε, στις εκδηλώσεις στην ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας.

Αρχισε στο Παρίσι το συνέδριο της σοσιαλιστικής διεθνούς.

Αρχισαν στο Παρίσι οι εργασίες του συνεδρίου της σοσιαλιστικής διεθνούς, στη διάρκεια του οποίου αναμένεται να διαμορφωθεί το νέο μανιφέστο των σοσιαλιστών, ενόψει της νέας χιλιετίας, προσαρμοσμένο όμως και στο ευρωπαϊκό Περιβάλλον. Στο συνέδριο παίρνει μέρος και ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίός στο περιθώριο των εργασιών θα συναντηθεί με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Γαλλίας, κυρίους Σιράκ και Ζοσπέν, ενόψει και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κορυφής του Ελσίνκι, όπου θα τεθεί το θέμα των ευρωτουρκικών σχέσεων.

Συνάντηση Τσοχατζόπουλου-Αραφάτ στην Παλαιστίνη.

Επι μιαμιση ώρα συζήτησαν τις εξελίξεις στο παλαιστινιακό, αλλά και την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, οι Γιάσερ Αραφάτ και Ακης Τσοχατζόπουλος, στη συνάντηση που είχαν στη Ραμάλα, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του έλληνα υπουργού Αμυνας στην Παλαιστίνη. Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο της ελληνικής πρωτοβουλίας για ειρήνη και συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Ο Παλαιστίνιος ηγέτης ευχαρίστησε τον κ. Τσοχατζόπουλο για τη στήριξη της Ελλάδος στον Παλαιστινιακό λαό.

Συνεδριάζουν αύριο οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας της ΕΕ.

Στις Βρυξέλλες συνεδριάζουν αύριο οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο Γιάννος Παπαντωνίου που συμμετέχει στη συνεδρίαση, θα συζητήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα αλλαγής της ισοτιμίας της δραχμής έναντι του Ευρώ. Εντός της εβδομάδος ο κ. Παπαντωνίου αναμένεται να ανακοινώσει αλλαγές στη λειτουργία του Χρηματιστηρίου. Συγκεκριμένα θα παραταθεί ο χρόνος της συνεδρίασης στη Σοφοκλέους, ενώ θα αυξηθεί από 8 σε 12% το πλαφόν ανόδου και πτώσης των τιμών των μετοχών.

Βυθίστηκε ελληνικό πλοίο στο Βόσπορο. Σώοι και οι 20 ναυτικοί.

Σώοι είναι οι έξι Ελληνες και 14 αλλοδαποί ναυτικοί, μέλη του πληρώματος του ελληνικού φορτηγού πλοίου ΣΕΜΕΛΗ, το οποίο βυθίστηκε το μεσημέρι στο Βόσπορο, ύστερα από σύγκρουσή του με βουλγαρικό εμπορικό πλοίο. Οι Ελληνες ναυτικοί που περισυνέλεξαν παραπλέοντα πλοία είναι: Δημήτρης Βρακάς, πλοίαρχος, Στέφανος Αμαριώτης, υποπλοίαρχος, Μιχάλης Κυρίτσης, Α'μηχανικός, Γιάννης Φιλίτσης, Γ' μηχανικός, Νίκος Νικολάιτ, μάγειρας και Κώστας Σαβάνης, εφαρμοστής.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών.

Αλλο ένα κύκλωμα εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών, εξάρθωσε η ασφάλεια Αττικής. Ως εγκέφαλος της σπείρας συνελήφθη ο Γιώργος Μπελετσιώτης, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία με τη βοήθεια ενός Βούλγαρου, περνούσε αλλοδαπές στη χώρα και τις κρατούσε παράνομα σε σπίτι, στην περιοχή Βρανά του Μαραθώνα και τις ανάγκαζε να δουλεύουν ως σερβιτόρες, στριπτιζέζ και συνοδοί θαμώνων, χωρίς να τις πληρώνει.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε αγώνες που έγιναν σήμερα για την 7η αγωνιστική ημέρα του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της 'Α εθνικής, ο ΟΦΗ νίκησε μέσα στην Καβάλα την ομώνυμη ομάδα με 1-0 και ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, ο Ηρακλής πέτυχε ακόμη μία νίκη, αυτή τη φορά επί του Εθνικού Αστέρα με 2-0 στη Θεσσαλονίκη, η Καλαμάτα σημείωσε την πρώτη της νίκη εντός έδρας με 2-0 επί της Προοδευτικής, ο Απόλλωνας και η Ξάνθη έμειναν στο 0-0, ενώ ο Πανιώνιος επικράτησε δύσκολα επί της Παναχαϊκής με 2-1 στη Ν.Σμύρνη. Αύριο θα γίνουν τα παιχνίδια Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ, Πανηλειακού-Παναθηναϊκού και Τρικάλων-Αρη. Χθες η ΑΕΚ έχασε ακόμη δύο πολύτιμους βαθμούς, μετά την ισοπαλία 1-1 με τον Ιωνικό στο Στάδιο Καραϊσκάκη.

Σε περίπατο μετέτρεψε ο Παναθηναϊκός το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, που έγινε σήμερα στο ΟΑΚΑ, καθώς επικράτησε με 68-57 ( ημίχρονο 36-20), σε έναν ενδιαφέροντα αγώνα, για το πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 κατηγορίας. Ετσι, οι πράσινοι, που είχαν ως κορυφαίους τους Ρότζερς, Φώτση, συνεχίζουν αήττητοι σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ από τον ΠΑΟΚ, που δεν παρουσίασε τίποτα το ιδιαίτερο, μοναδικός διακριθείς ήταν ο Αλεξάντερ.

Σε αγώνες για την 8η ημέρα του πρωταθλήματος της Β' εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Ολυμπιακός Β-Ιάλυσος 3-1, Πανελευσινιακός- Καλαμαριά 0-2, Πιερικός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1, Νάουσα-Εθνικός 2-1, Αναγ. Καρδίτσας-Καλλιθέα 0-0, Αθηναϊκός -Πανσερραϊκός 0-0, Παναιγιάλειος-Λάρισα 3- 2, Παναιτωλικός-Αιγάλεω 0-1 και χθες: Βέροια-Αγιος Νικόλαος 1-1. Στη βαθμολογία προηγείται ο Αθηναϊκός με 18 βαθμούς και ακολουθούν με 16 Αγιος Νικόλαος και Παναιγιάλειος.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 320,86 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 520,59, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 304,42, ελβετικό φράγκο προς 206,57, τη λίρα Κύπρου προς 578,57, δολάριο Καναδά προς 219,38, δολάριο Αυστραλίας 204,23, το γερμανικό μάρκο προς 170,50, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,22, γαλλικό φράγκο προς 50,83, και το ευρώ προς 333,47 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες, που στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι πολύ ισχυρές, προβλέπει για αύριο η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι ανεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο θυελλώδεις και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι με την ιδια ενταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 8 εως 16 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 12 με 20 και στο Αιγαίο 14 με 23 βαθμούς Κελσίου. Βροχές και καταιγίδες, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 14 με 19 και 11 με 15 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 7 November 1999 - 19:00:47 UTC