Browse through our Interesting Nodes for Greek Discussion Lists & Newsgroups Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-11-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 08/11/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σοβαρά προβλήματα στην Πελοπόννησο απο την κακοκαιρία.
- Τρομοκρατικές επιθέσεις κατά "Λιβάις"- Ελληνοαμερικανικής Ενωσης.
- Εφ'όλης της ύλης οι συνομιλίες Σημίτη - Κλίντον.
- Δήλωση Σημίτη για την υποψηφιότητα της Τουρκίας στην ΕΕ.
- Συζήτηση σε επίπεδο υπουργών ΕΕ για την ισοτιμία δραχμής - ευρώ.
- Συνέντευξη Γιάννου Παπαντωνίου στα " ΝΕΑ".
- Επίθεση Καραμανλή κατά κυβέρνησης στην περιοδεία του στην Αχαϊα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του ΟΦΗ επί της Καβάλας με 1-0.
- Αλλη μια νίκη Παναθηναϊκού στο μπάσκετ. Νίκησε τον ΠΑΟΚ με 68- 57.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σοβαρά προβλήματα στην Πελοπόννησο απο την κακοκαιρία.

Το κύμα της κακοκαιρίας, που πλήττει απο χθες τη χώρα έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο. Τα ξημερώματα διεκόπη η κυκλοφορία επι της εθνικής Αθηνών - Κορίνθου απο το 57ο χλμ εως το 63ο χλμ απο κατωλισθήσεις, που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές. Η κίνηση των οχημάτων γίνεται απο την παλαιά εθνική οδό. Ακόμη οι ραγδαίες βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμύρες και προβλήματα στα οδικά δίκτυα στην περιοχή του Λουτρακίου, στην Αργολίδα, στην Αρκαδία και στη Λακωνία, κυρίως στο Γύθειο.

Τρομοκρατικές επιθέσεις κατά "Λιβάις"- Ελληνοαμερικανικής Ενωσης.

Η οργάνωση "Αντικαπιταλιστική Δράση" ανέλαβε με τηλεφώνημα την ισχυρή έκρηξη ωρολογιακού μηχανισμού, στις 9μμ στην αντιπροσωπεία της "Λιβάις", στο Χαλάνδρι, για την οποία είχε προειδοποιήσει άγνωστος τηλεφωνώντας στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Απο την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές. Δύο ώρες νωρίτερα δύο άγνωστοι, που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, πυροβόλησαν έξι φορές με πιστόλι κατά του κτιρίου της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης στη διασταύρωση των οδών Μασσαλίας και Σόλωνος στο Κολωνάκι.

Εφ'όλης της ύλης οι συνομιλίες Σημίτη - Κλίντον.

Σημαντικά θέματα περιλαμβάνει η ατζέντα των συνομιλιών, που θα έχουν ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης και ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπιλ Κλίντον, κατά την επίσκεψή του το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, θα εξεταστούν η πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, το Κυπριακό, η ανασυγκρότηση των Βαλκανίων, η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και οι διμερείς σχέσεις.

Δήλωση Σημίτη για την υποψηφιότητα της Τουρκίας στην ΕΕ.

Η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που θα συζητηθεί στο Συμβούλιο Κορυφής στο Ελσίνκι, αφορά ιδιαίτερα την Ελλάδα επειδή τίθεται το θέμα της υποψηφιότητας της Τουρκίας. Αύτό δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, μετά τη συνομιλία που είχε χθες στο Παρίσι με τον Ολλανδό ομόλογό του Βιμ Κοκ, στο πλαίσιο του συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. "Θέλουμε να διασφαλίσουμε ολους τους όρους της διεύρυνσης, που θα εγγυηθούν μια ειρηνική πορεία στην περιοχή", πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Συζήτηση σε επίπεδο υπουργών ΕΕ για την ισοτιμία δραχμής - ευρώ.

Στις Βρυξέλλες συνεδριάζουν σήμερα οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννος Παπαντωνίου και θα συζητήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα αλλαγής της ισοτιμίας της δραχμής έναντι του Ευρώ. Εντός της εβδομάδος ο υπουργός αναμένεται να ανακοινώσει αλλαγές στη λειτουργία του Χρηματιστηρίου. Συγκεκριμένα θα παραταθεί ο χρόνος της συνεδρίασης, ενώ θα αυξηθεί από 8 σε 12% το πλαφόν ανόδου και πτώσης των τιμών των μετοχών.

Συνέντευξη Γιάννου Παπαντωνίου στα "ΝΕΑ".

"Η επερχόμενη εκλογική μάχη θα επικεντρωθεί στο τεράστιο έργο που έχει παραχθεί στον τομέα της οικονομίας". Αυτό τονίζει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου,σε συνέντευξή του στα "ΝΕΑ". Ο κ. Παπαντωνίου όμως επιτίθεται ευθέως κατά της ΝΔ και την κατηγορεί οτι υπονομεύει "τη βαρύτητα και τη βασιμότητα" των επιχειρημάτων που χρησιμοποιούνται στη διαδικασία των συζητήσεων που γίνονται σε κοινοτικό επίπεδο για την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ.

Επίθεση Καραμανλή κατά κυβέρνησης στην περιοδεία του στην Αχαϊα.

Με νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, συνόδευσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, την περιοδεία του στην Αχαία, όπου μεταξύ άλλων επισκέφθηκε τα Καλάβρυτα και το Αίγιο. Ο κ. Καραμανλής επανέφερε τα θέματα της διαφάνειας και έκανε λόγο για συμφέροντα που επιχειρούν να ποδηγετήσουν τα πάντα στη χώρα. Αίσθηση προκάλεσε η ενέργεια του Αρχιεπισκόπου Καλαβρύτων, Αμβρόσιου, ο οποίος κάλεσε τον κ. Καραμανλή να παραστεί, ώς πρωθυπουργός, όπως είπε, στις εκδηλώσεις στην ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του ΟΦΗ επί της Καβάλας με 1-0.

Στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος Α'εθνικής βρίσκεται έστω και προσωρινά, ο ΟΦΗ που πέρασε με νίκη και από την Καβάλα επικρατώντας με 1-0 της τοπικής ομάδας. Ηταν και η μοναδική εκτός έδρας επιτυχία στους μέχρι τώρα αγώνες της 7ης ημέρας. Σημαντικές νίκες πέτυχαν ο Πανιώνιος με 2-1 επι της Παναχαϊκής και η Καλαμάτα με 2-0 την Προοδευτική, ενώ με το ίδιο σκορ ο Ηρακλής επικράτησε του Εθνικού Αστέρα. Τέλος, Απόλλων και Ξάνθη έμειναν στο 0-0, ενώ θυμίζουμε ότι το Σάββατο η ΑΕΚ ``στραβοπάτησε`` αφού αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον Ιωνικό.

Αλλη μια νίκη Παναθηναϊκού στο μπάσκετ. Νίκησε τον ΠΑΟΚ με 68- 57.

Στο μπάσκετ τώρα, τελειωμό δεν έχει το σερί του Παναθηναϊκού. Οι πρωταθλητές νίκησαν τον ΠΑΟΚ με 68-57 στο ΟΑΚΑ και έφτασαν στις 15 νίκες σε ισάριθμους αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Με το παιχνίδι αυτό έπεσε η αυλαία της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1. Ο Παναθηναϊκός παραμένει μόνος πρώτος και αήττητος με 14 βαθμούς, ενώ ακολουθεί η ΑΕΚ με 13 και ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ που έχουν από 12.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 320,86 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 520,59, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 304,42, ελβετικό φράγκο προς 206,57, τη λίρα Κύπρου προς 578,57, δολάριο Καναδά προς 219,38, δολάριο Αυστραλίας 204,23, το γερμανικό μάρκο προς 170,50, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,22, γαλλικό φράγκο προς 50,83, και το ευρώ προς 333,47 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που στο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Μακεδονία τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο θα είναι ισχυρές. Οι ανεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί πολύ ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι με την ιδια ενταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 8 με 17, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 12 με 20 και στο Αιγαίο 14 με 23 βαθμούς. Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατα περιόδους, ανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί άνεμοι και θερμοκρασία 16 με 20 και 14 με 17 βαθμούς, αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 8 November 1999 - 8:00:14 UTC