Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-11-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 10/11/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Τεράστιες οι καταστροφές απο τις πλημμύρες.
- Κανονικά η επίσκεψη Κλίντον το Σαββατοκύριακο.
- Σεισμική δόνηση 3,9 Ρίχτερ με επίκεντρο την Καλαμάτα.
- Απεργούν αύριο εφοριακοί και καθηγητές.
- Συνάντηση χθές Κώστα Σημίτη - Ζάκ Σιράκ.
- Ενίσχυση των αγροτών υποσχέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ.
- Ο Ν.Κωνσταντόπουλος εγκαινίασε την προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΝ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας το ντέρμπι ΑΕΚ- Ολυμπιακός.
- Νέες επιτυχίες για τους εκπροσώπους μας στο Κύπελλο Σαπόρτα.
- Απογοήτευση στον ΠΑΟΚ μετά τη συντριβή με 4-1, από τον Ολυμπιακό.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τεράστιες οι καταστροφές απο τις πλημμύρες.

Αλλά δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους απο τις πλημμύρες,που έπληξαν το τελευταίο διήμερο τις περισσότερες περιοχές της χώρας και προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές. Νεκροί είναι μια ηλικιωμένη γυναίκα και ένας Πολωνός εργάτης στην Λακωνία. Στην Πιερία έχουν εγκλωβιστεί περίπου 100 τσιγγάνοι και γίνονται προσπάθειες απεγκλωβισμού τους. Η περιοχή των Μεγάρων και του Μεγάλου Πεύκου κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τη Λακωνία επισκέπτεται ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Ανωμερίτης.

Κανονικά η επίσκεψη Κλίντον το Σαββατοκύριακο.

Τέλος στη φιλολογία περί αναβολής ή ματαίωσης της επίσκεψης για το σαββατοκύριακο του Αμερικανού προέδρου Μπίλ Κλίντον στη χώρα μας έθεσε με δήλωσή του ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. Το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψής του θα ανακοινωθεί σήμερα. Ο ίδιος ο Κλίντον σε δηλώσεις του τόνισε ότι δεν ανησυχεί καθόλου απο τις διαδηλώσεις. Υπογράμμισε δε οτι οι ΗΠΑ και η Ελλάδα είναι σύμμαχοι, όχι μόνο στο ΝΑΤΟ αλλά επίσης και σε άλλους σημαντικούς τομείς". Επανέλαβε δε την επιθυμία του για εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Σεισμική δόνηση 3,9 Ρίχτερ με επίκεντρο την Καλαμάτα.

Ασθενής σεισμική δόνηση 3,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 4.21 το πρωί με επίκεντρο την περιοχή της Καλαμάτας, 180 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αθήνας.

Απεργούν αύριο εφοριακοί και καθηγητές.

Απεργούν αύριο και μεθαύριο οι εργαζόμενοι στις εφορίες και απειλούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους στο επόμενο διάστημα αν δεν αποσυρθεί η επίμαχη τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο στη Βουλή και προβλέπει την ίδρυση τοπικών ελεγκτικών κέντρων που θα αναλάβουν τον τακτικό και οριστικό έλεγχο στις επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο μέχρι 350.000.000 δρχ. Απεργία για αύριο επίσης έχει εξαγγείλει και η ΟΛΜΕ διαμαρτυρόμενη για τις μεγάλες ελλείψεις που παρατηρούνται στα σχολεία.

Συνάντηση χθές Κώστα Σημίτη - Ζάκ Σιράκ.

Η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης ήταν στο επίκεντρο των επαφών που είχε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με Ευρωπαίους ηγέτες κατά την παραμονή του στο Παρίσι για το συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Χθές συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Γαλλίας Ζακ Σιράκ. Αποψη της Γαλλίας είναι να φθάσουν οι "15" σε μια κοινή θέση αναφορικά με το θέμα της τουρκικής υποψηφιότητας. Πληροφορίες αναφέρουν οτι ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε τη βαθιά ικανοποίηση της χώρας του προς τον κ. Σημίτη για τη βελτίωση του κλίματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και για το διάλογο που έχει ξεκινήσει σε υψηλό επίπεδο.

Ενίσχυση των αγροτών υποσχέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στις θέσεις του κόμματός του για την αγροτική πολιτική αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμαμνλής κατά την περιοδεία του στα Χανιά και το Ρέθυμνο. Ο κ.Καραμανλής υποσχέθηκε πως αν το κόμμα του έρθει στην εξουσία θα επεκτείνει το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης και στους συνταξιούχους του ΟΓΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει παραμελήσει την επαρχία και υποστήριξε ότι στην Κρήτη τα τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει κανένα σοβαρό έργο.

Ο Ν.Κωνσταντόπουλος εγκαινίασε την προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΝ.

Το ζήτημα της διαπλοκής επιχειρηματικών, εκδοτικών και πολιτικών συμφερόντων ανέδειξε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, σε ομιλία του σε συγκέντρωση του κόμματος στο θέατρο "Γκλόρια", εγκαινιάζοντας ουσιαστικά την προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΝ. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα διαπλοκής, ο κ. Κωνσταντόπουλος επικαλέστηκε το διορισμό του διευθυντή του "Βήματος" Σταύρου Ψυχάρη ως διοικητού του Αγίου Ορους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας το ντέρμπι ΑΕΚ- Ολυμπιακός.

Στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας θα διεξαχθεί οριστικά το ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Οπως είναι γνωστό, το εν λόγω παιχνίδι επρόκειτο να γίνει πριν από περίπου δέκα ημέρες όμως αναβλήθηκε για την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων των δύο ομάδων. η Νομαρχία Αθηνών ενημέρωσε επίσημα τους αρμόδιους φορείς ότι επαναχορηγεί άδεια λειτουργίας στο ``Νίκος Γκούμας``, με την προϋπόθεση να αποκλεισθεί όχι μόνο η χρήση, αλλά και η ενδεχόμενη πρόσβαση στους χώρους των κερκίδων που κρίθηκαν ακατάλληλες.

Νέες επιτυχίες για τους εκπροσώπους μας στο Κύπελλο Σαπόρτα.

Νέες επιτυχίες για τους εκπροσώπους μας στο Κύπελλο Σαπόρτα. Η ΑΕΚ σημείωσε την έβδομη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες ξεπερνώντας εύκολα το εμπόδιο της Τσέρνο Μόρε Βάρνας, καθώς επικράτησε με 103-75 στο ΟΑΚΑ. Η ``Ενωση`` ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει την πρωτιά του Α' ομίλου τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος της πρώτης φάσης της διοργάνωσης. Παράλληλα, στην πρώτη θέση του Ε' ομίλου παρέμεινε ο Ηρακλής, που νίκησε δύσκολα στη Βόνη την Τέλεκομ με 64-59.

Απογοήτευση στον ΠΑΟΚ μετά τη συντριβή με 4-1, από τον Ολυμπιακό.

Απογοήτευση, δυσφορία και πανικό προκάλεσε στο ``στρατόπεδο`` του ΠΑΟΚ η συντριβή με 4-1, που γνώρισε η ομάδα στο ΟΑΚΑ από τον Ολυμπιακό. Απογοήτευση για την νέα ήττα που ``τραυμάτισε`` την ψυχολογία των παικτών, δυσφορία γιατί παίκτες και τεχνική ηγεσία δεν βρέθηκαν σε καλή ημέρα και πανικό, γιατί η ομάδα της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε το πρωτάθλημα με στόχο τον τίτλο και ήδη έχει χάσει 11 βαθμούς και βρίσκεται στην 12η θέση της βαθμολογίας, αρκετά μακριά από την κορυφή. Ο Αρι Χάαν είναι αναγκασμένος να κάνει αρκετές αλλαγές, στο επόμενο παιχνίδι της ομάδας, αν και μέχρι την επανέναρξη του πρωταθλήματος, θα έχουν επιστρέψει οι τραυματίες Τετράντζε και Κατσιαμπής.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 321,28 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 521,04, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 305,44, ελβετικό φράγκο προς 207,81, τη λίρα Κύπρου προς 580,41, δολάριο Καναδά προς 218,59, δολάριο Αυστραλίας 204,45, το γερμανικό μάρκο προς 170,86, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,25, γαλλικό φράγκο προς 50,94, και το ευρώ προς 334,18 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις προβλέπονται σ'όλη τη χώρα με τοπικές βροχές και στα νότια παροδικές καταιγίδες.Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 6 με 15, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 11 με 20 και στο Αιγαίο 14 με 21 βαθμούς. Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχής, βορειοανατολικοί ισχυροί άνεμοι και θερμοκρασία 14 με 18 και 11 με 15 βαθμούς, αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 10 November 1999 - 8:00:15 UTC