Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-11-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 11/11/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Την επόμενη Παρασκευή στην ΑΘήνα ο Αμερικανός πρόεδρος.
- Αντιδράσεις για την αναβολή της επίσκεψης Κλίντον.
- Καταγράφονται οι ζημιές απο τις πρόσφατες πλημμύρες.
- Ενα ακόμη βήμα της Ελλάδας προς την ένταξη στην ΟΝΕ.
- Ψηφίστηκε ρύθμιση για τους συγγενείς των θυμάτων του σεισμού.
- Απεργούν σήμερα και αύριο οι εφοριακοί.
- Σήμερα το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Αλμπέρτο Μπιγκόν θα είναι ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού.
- Νίκη ΠΑΟΚ, στην Γαλλία επι της Σολέ, με 66-48 για την Ευρωλίγκα.
- Μαρούσι και Περιστέρι νίκησαν στην 5η ημέρα του Κυπέλλου Κόρατς,

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Την επόμενη Παρασκευή στην ΑΘήνα ο Αμερικανός πρόεδρος.

Μετατέθηκε τελικά για τις 19 και 20 του μηνός η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Μπίλ Κλίντον στη χώρα μας που ήταν προγραμματισμένη γι αυτό το σαββατοκύριακο. Οπως ανακοινώθηκε, η πρόταση για μετάθεση της ημερομηνίας της επίσκεψης έγινε από την ελληνική πλευρά και η Ουάσιγκτον συμφώνησε, ώστε να υπάρξουν καλύτερος προγραμματισμός και ουσιαστικότερες προετοιμασίες, για να γίνει η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου παραγωγικότερη.

Αντιδράσεις για την αναβολή της επίσκεψης Κλίντον.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο,η μετάθεση της επίσκεψης δεν σχετίζεται με τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Ο ΥΠΕΞ κ. Παπανδρέου τόνισε οτι η επίσκεψη Κλίντον αποτελεί ευκαιρία για την προώθηση των συμφερόντων της χώρας. Η ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανευθυνότητα και το ΔΗΚΚΙ έκανε λόγο για υποχωρητικότητα. Το ΚΚΕ κάλεσε το λαό να εντείνει τις κινητοποιήσεις. Ο ΣΥΝ κατήγγειλε εκβιασμό απο μέρους των ΗΠΑ σε βάρος της χώρας μας. Σήμερα είναι η προγραμματισμένη συνάντηση πρωθυπουργού - προέδρου ΝΔ ενόψει της επίσκεψης Κλίντον.

Καταγράφονται οι ζημιές απο τις πρόσφατες πλημμύρες.

Αρχισε η καταγραφή των ζημιών, που προκάλεσε η πρόσφατη θεομηνία που εκδηλώθηκε στη χώρα προκειμένου να δοθούν αποζημιώσεις στους πλημμυροπαθείς, οι περιουσίες των οποίων υπέστησαν καταστροφές. Στους πλημμυροπαθείς θα δοθεί έκτακτο βοήθημα 200.000 δρχ και αποζημίωση για τις οικοσκευές μέχρι δύο εκατομμυρίων δρχ, ενώ στους αγρότες τα ΕΛΓΑ θα καταβάλουν αποζημιώσεις για την καταστροφή που υπέστη η γεωργική παραγωγή.

Ενα ακόμη βήμα της Ελλάδας προς την ένταξη στην ΟΝΕ.

Σημαντικό βήμα για την ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ,έγινε με απόφαση της ΚΟΜΙΣΙΟΝ,ύστερα από πρόταση του συμβουλίου υπουργών,να απαλλαγεί απο το καθεστώς του υπερβολικού δημοσιονομικού ελλείμματος. Οπως δήλωσε ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος, πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα της Ελλάδας προς την ΟΝΕ και τη ζώνη του Ευρώ. Το έλλειμμα από 13,8% του ΑΕΠ το 1993, έπεσε στο 2,5% το 1998, δηλαδή κάτω από την τιμή αναφοράς του 3% για ένταξη στην ΟΝΕ.

Ψηφίστηκε ρύθμιση για τους συγγενείς των θυμάτων του σεισμού.

Δυνατότητα διορισμού στο Δημόσιο συζύγων ή τέκνων θυμάτων από τον πρόσφατο σεισμό στην Αττική παρέχει διάταξη που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία χθές από τη Βουλή. Η υπουργός Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου τόνισε ότι η ρύθμιση αυτή αποτελεί έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης προς τις οικογένειες των νεκρών από τον πρόσφατο σεισμό. Βουλευτές της αντιπολίτευσης υποστήριξαν οτι η συγκεκριμένη ρύθμιση γίνεται ειδικά για τους ψηφοφόρους της Β` Αθηνών.

Απεργούν σήμερα και αύριο οι εφοριακοί.

Σαρανταοκτάωρη απεργία έχουν κηρύξει απο σήμερα οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών αντιδρώντας στις αρμοδιότητες που παραχωρούνται στα υπο ίδρυση τοπικά ελεγκτικά κέντρα.

Σήμερα το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται το πρωί στην Αθήνα. Η ΟΛΜΕ έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία, ενώ η Διδασκαλική Ομοσπονδία τρίωρες στάσεις εργασίας. Κύριο αίτημα των εκπαιδευτικών είναι η κατάργηση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, καθώς και οι ελλείψεις σε προσωπικό και βιβλία .

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Αλμπέρτο Μπιγκόν θα είναι ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού.

Ο Αλμπέρτο Μπιγκόν θα είναι ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού.Ο Ιταλός προπονητής, που θα αντικαταστήσει τον παραιτηθέντα Ντούσαν Μπάγεβιτς, έγινε ευρύτερα γνωστός το 1990, όταν οδήγησε τη Νάπολι, στην οποία αγωνιζόταν μεταξύ άλλων ο Ντιέγκο Μαραντόνα, στην κατάκτηση του καμπιονάτο. Ο Μπιγκόν, παλιός διεθνής ποδοσφαιριστής, εργάστηκε στη συνέχεια στην Λέτσε και την Ουντινέζε, καθώς και στην ελβετική Σιόν.

Νίκη ΠΑΟΚ, στην Γαλλία επι της Σολέ, με 66-48 για την Ευρωλίγκα.

Μετά από 26 μήνες ο ΠΑΟΚ κατάφερε να σημειώσει νίκη εκτός έδρας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, συντρίβοντας με 66-48 τη Σολέ στην Γαλλία, για την 7η αγωνιστική της Ευρωλίγκα και ανέβηκε, έστω και προσωρινά, στην κορυφή του Α' Ομίλου.Αντίθετα, την ήττα με 61-54 γνώρισε ο Ολυμπιακός από τη Βιλερμπάν στη Λιόν. Η γαλλική ομάδα ανέβηκε στην πρώτη θέση του Γ'' ομίλου με 12 βαθμούς, ενώ οι ``ερυθρόλευκοι`` έχουν 11.

Μαρούσι και Περιστέρι νίκησαν στην 5η ημέρα του Κυπέλλου Κόρατς,

Μαρούσι και Περιστέρι πέτυχαν εντός έδρας νίκες στην 5η ημέρα του Κυπέλλου Κόρατς, ενώ την ήττα γνώρισαν εκτός έδρας Αρης και Νήαρ Ηστ. Το Μαρούσι επικράτησε 85-82 της Σπάρτα Πράγας και πέρασε στους "32", ενώ το Περιστέρι νίκησε 64-53 την PTT Αγκυρας και βρίσκεται κοντά στην πρόκριση. Ο Αρης έχασε 88-73 στην Κύπρο από τον Απόλλωνα Λεμεσού όμως έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή του, ενώ η Νήαρ Ηστ έχασε στην Σλοβενία 91-66 από την Σλόβαν Λιουμπλιάνας και κινδυνεύει.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 320,56 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 519,45, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 304,93, ελβετικό φράγκο προς 207,28, τη λίρα Κύπρου προς 577,02, δολάριο Καναδά προς 217,29, δολάριο Αυστραλίας 205,27, το γερμανικό μάρκο προς 170,50, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,22, γαλλικό φράγκο προς 50,83, και το ευρώ προς 333,47 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφελώδης θα είναι και σήμερα ο καιρός σ'όλη τη χώρα, με τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και πιθανόν στα δυτικά καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί μέτριοι στην υπόλοιπη χώρα βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 6 με 15, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 11 με 20 και στο Αιγαίο 14 με 21 βαθμούς. Λιγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, βορειοανατολικοί μέτριοι άνεμοι και θερμοκρασία 12 με 18 και 10 με 15 βαθμούς, αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 11 November 1999 - 8:00:14 UTC