Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-11-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 14/11/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ξεπέρασαν τους 370 οι νεκροί στην Τουρκία από τον σεισμό
- Η Αγκυρα πρώτος σταθμός της δεκαήμερης περιοδείας του Κλίντον
- Δηλώσεις κ.Παπανδρέου για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας
- Επίθεση Καραμανλή στην κυβέρνηση για επίσκεψη Κλίντον
- Στα ίχνη μελών της 17Ν και του ΕΛΑ, οι αστυνομικές αρχές
- Δέχθηκε ο Ντενκτάς πρόταση του ΟΗΕ για συνομιλίες με Κληρίδη
- Σκοτώθηκε κατά λάθος μέλος της επιχείρησης "Αδελφοί Διαμαντή"

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ξεπέρασαν τους 370 οι νεκροί στην Τουρκία από τον σεισμό

Το ψύχος και οι χαμηλές θερμοκρασίες δυσκολεύουν το έργο των σωστικών συνεργείων για την ανεύρεση επιζώντων στα ερείπεια που προκάλεσε ο καταστροφικός σεισμός των 7,2 Ρίχτερ στη βορειοδυτική Τουρκία. Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 370 και οι τραυματίες τους 2.900. Αύριο αναμένεται να αποσταλεί στις τουρκικές αρχές το τρίτο μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας της χώρας μας, ενώ στη σεισμόπληκτη περιοχή βρίσκονται ήδη ομάδες της ΕΜΑΚ και του ΕΚΑΒ. Στο μεταξύ, τούρκοι σεισμολόγοι επισημαίνουν τον κίνδυνο που διατρέχει η Κωνσταντινούπολη από την πιθανότητα να χτυπηθεί από μεγάλο σεισμό.

Η Αγκυρα πρώτος σταθμός της δεκαήμερης περιοδείας του Κλίντον

Με πρώτο σταθμό την Αγκυρα ξεκινάει η δεκαήμερη περιοδεία του αμερικανού προέδρου στην ανατολική Μεσόγειο. Ο κ.Κλίντον θα μετάσχει στη διάσκεψη κορυφής του ΟΑΣΕ στις 18 και 19 Νοεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Αθήνα. Στην ατζέντα των συνομιλιών του με την ελληνική και την τουρκική κυβέρνηση περιλαμβάνεται όλο το φάσμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και το Κυπριακό. Αύριο, οι ελληνικές αρχές αναμένεται να οριστικοποιήσουν τα μέτρα που θα ισχύσουν κατά την παραμονή του στην Αθήνα.

Δηλώσεις κ.Παπανδρέου για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας

Μόνο εάν γίνουν αποδεκτές οι γνωστές προϋποθέσεις που έχει θέσει η Ελλάδα, θα συμφωνήσουμε στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Αυτό δηλώνει στο "Εθνος της Κυριακής" ο υπουργός Εξωτερικών. Παράλληλα, ο κ.Παπανδρέου, θεωρεί οτι μας συμφέρει το γεγονός οτι ο πρόεδρος δΚλίντον θα επισκεφθεί πρώτα την Τουρκία, αφού θα μπορούμε να αξιολογήσουμε και τα αποτελέσματα των εκεί επαφών του.

Επίθεση Καραμανλή στην κυβέρνηση για επίσκεψη Κλίντον

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στο θέμα της επίσκεψης Κλίντον, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας σε ημερίδα του κόμματός του στην Αθήνα, για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ο κ.Καραμανλής έκανε λόγο για εθνική ζημιά από την αναβολή της επίσκεψης υποστηρίζοντας οτι "τσαλακώθηκε η εικόνα της χώρας". Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση οτι δεν μπορεί να διαχειρισθεί τις εθνικές υποθέσεις και οτι δείχνει ατολμία.

Στα ίχνη μελών της 17Ν και του ΕΛΑ, οι αστυνομικές αρχές

Τα ίχνη που οδηγούν στη 17Ν και τον ΕΛΑ, έχουν εντοπίσει, σύμφωνα με το ΒΗΜΑ της Κυριακής, οι αστυνομικές αρχές και ο αριθμός των υπόπτων έχει περιορισθεί σε 10 άτομα τα οποία παρακολουθούνται στενά. Η εφημερίδα τονίζει μάλιστα, οτι η ΕΛ.ΑΣ εντόπισε την ιδιωτική κλινική όπου είχε εισαχθεί, με ψεύτικα στοιχεία ένας από τους δράστες της επίθεσης εναντίον της κατοικίας του Γερμανού πρεσβευτή στην Αθήνα. Απο την πλευρά του το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, τόνισε οτι το θέμα της τρομοκρατίας δεν προσφέρεται για δημόσια συζήτηση.

Δέχθηκε ο Ντενκτάς πρόταση του ΟΗΕ για συνομιλίες με Κληρίδη

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς δήλωσε οτι αποδέχεται σχετική πρόσκληση του γγ του ΟΗΕ να συμμετάσχει σε εκ του σύνεγγυς συνομιλίες με τον πρόεδρο της Κύπρου Γλαύκο Κληρίδη, στις αρχές Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη. Οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες έχουν στόχο να ανοίξουν το δρόμο για απ'ευθείας συνομιλίες των κυρίων Κληρίδη και Ντενκτάς.

Σκοτώθηκε κατά λάθος μέλος της επιχείρησης "Αδελφοί Διαμαντή"

Σε ατύχημα αποδίδει η Αστυνομία το θάνατο του 76χρονου Μιλτιάδη Διαμαντή, της γνωστής επιχείρησης "Αδελφοί Διαμαντή", σε αγροτική περιοχή της Παιανίας. Το θύμα κυνηγούσε με το φίλο του Αντώνιο Πρίμη. Κάποια στιγμή ο άτυχος επιχειρηματίας ζήτησε το όπλο του φίλου του, αλλά καθώς εκείνος του το έδινε, το όπλο εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα ο Διαμαντής να τραυματιστεί θανάσιμα στο κεφάλι. Ο Πρίμης έπαθε ισχυρό σοκ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε αγώνες για την 8η ημέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: ΑΕΚ-Περιστέρι Μαρούσι-Ηράκλειο 73-71 Εσπερος-Ολυμπιακός 67-80 Δάφνη-Αρης 87-83 Πανιώνιος-Νήαρ Ηστ 93-85 Σπόρτιγκ-Παναθηναϊκός 62-77 ΠΑΟΚ-Ηρακλής 62-57

Βαθμολογία (σε 8 αγώνες)

Παναθηναϊκός 16 ΑΕΚ 15 ΠΑΟΚ 14 Ολυμπιακός 14 Πανιώνιος 12 Δάφνη 12 Μαρούσι 12 Ηρακλής 12 Νήαρ Ηστ 11 Αρης 11 Ηράκλειο 11 Περιστέρι 11 Εσπερος 9 Σπόρτιγκ 8

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 321,55 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 520,26, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 307,22, ελβετικό φράγκο προς 207,22, τη λίρα Κύπρου προς 576,09, δολάριο Καναδά προς 219,24, δολάριο Αυστραλίας 206,73, το γερμανικό μάρκο προς 170,38, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,21, γαλλικό φράγκο προς 50,80, και το ευρώ προς 333,24 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις και καταιγίδες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του αυριανού καιρού. Τη νύχτα οι βροχές στα βορειοδυτικά θα ενταθούν, θα εκδηλωθούν καταιγίδες και τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί, ενισχυόμενοι τη νύχτα σε πολύ ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 5 έως 15 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 19 και στο Αιγαίο από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι και τη νύχτα ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Παρόμοιος καιρός θα επικρατήσει και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 14 November 1999 - 19:00:32 UTC