Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-11-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 16/11/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ο Κλίντον εξήρε τις προσπάθειες της Αθήνας στα ελληνοτουρκικά.
- Την Πέμπτη η συνάντηση Σημίτη - Ετζεβίτ στην Κωνσταντινούπολη.
- Εγγυήσεις απο ΕΕ ζητεί η Ελλάδα για την υποψηφιότητα της Τουρκίας.
- Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων απο τον σεισμό στην Τουρκία.
- Εμμένουν στην πραγματοποίηση διαδηλώσεων εως την πρεσβεία των ΗΠΑ.
- Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.
- Παράταση για την υποβολή δηλώσεων φόρου εισοδήματος.
- Συμπληρωματικά μέτρα για σεισμόπληκτες επιχειρήσεις.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Επεισόδια με πυροβολισμούς σημάδεψαν τον αγώνα Ολυμπιακού - ΑΕΚ.
- Στο Παλέρμο θα γίνει ο αγώνας του Ολυμπιακού με τη Γιουβέντους.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ο Κλίντον εξήρε τις προσπάθειες της Αθήνας στα ελληνοτουρκικά.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπιλ Κλίντον, εξήρε τις προσπάθειες, που καταβάλλει η χώρα μας για τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, μιλώντας χθες στην τουρκική εθνοσυνέλευση. "Η Ελλάδα, είπε, διακινδύνευσε για την ειρήνη αναγνωρίζοντας οσο ποτέ κατά το παρελθόν οτι το μέλλον της Τουρκίας είναι στην Ευρώπη", τόνισε ο πρόεδρος Κλίντον, ο οποίος ζήτησε παράλληλα τη μείωση της έντασης στο Αιγαίο και ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για εξεύρεση μόνιμης λύσης στο Κυπριακό.

Την Πέμπτη η συνάντηση Σημίτη - Ετζεβίτ στην Κωνσταντινούπολη.

Κατ' ιδίαν συνάντηση θα έχουν την Πέμπτη στην Κωνσταντινούπολη οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Τουρκίας, Κώστας Σημίτης και Μπουλέντ Ετσεβίτ, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΟΑΣΕ. Σήμερα ο κ. Σημίτης θα έχει σύσκεψη με τους συναρμόδιους υπουργούς για την προετοιμασία της ελληνικής παρουσίας στον ΟΑΣΕ.

Εγγυήσεις απο ΕΕ ζητεί η Ελλάδα για την υποψηφιότητα της Τουρκίας.

Η Ελλάδα ζητά εγγυήσεις απο την ΕΕ ότι ενδεχόμενη υποψηφιότητα της Τουρκίας στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής θα λειτουργήσει θετικά, τόσο για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ίδια τη χώρα, όσο και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό. Οι απόψεις αυτές βρίσκουν ανταπόκριση στους κόλπους της ΕΕ, όπως προκύπτει και από τις διμερείς επαφές που πραγματοποίησε στις Βρυξέλλες ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος είχε κατ' ιδίαν συναντήσεις με τους ομολόγους του του Βελγίου και της Ολλανδίας.

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων απο τον σεισμό στην Τουρκία.

Κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την ανεύρεση τυχόν επιζώντων από τα ερείπια που προκάλεσε ο καταστροφικός σεισμός των 7,2 Ρίχτερ, που συγκλόνισε την Παρασκευή τη βορειοδυτική Τουρκία. Οι νεκροί φθάνουν τους 452, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 2.900. Με αεροσκάφος της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας μεταφέρθηκαν στην Κωνσταντινούπολη φαρμακευτικό υλικό και κουβέρτες για ανακούφιση των σεισμοπαθών της γειτονικής χώρας.

Εμμένουν στην πραγματοποίηση διαδηλώσεων εως την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Οριστικοποιήθηκαν χθες τα μέτρα ασφαλείας κατά την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου την Παρασκευή και το Σάββατο στην Αθήνα. Το θέμα αυτό θα συζητηθεί σήμερα και στη σύσκεψη στελεχών της ΝΔ. Οι πολιτικές νεολαίες της Αριστεράς εμμένουν στην απόφασή τους οι διαδηλώσεις που προγραμματίζουν να φθάσουν μέχρι την αμερικανική πρεσβεία. Τα ξημερώματα εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στην είσοδο της Εθνικής Τράπεζας στην Καισαριανή. Την ευθύνη ανέλαβε η "Αντικρατική δράση".

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Δρακόντεια μέτρα περιφρούρησης έχουν πάρει οι φοιτητές και οι καθηγητές του Πολυτεχνείου, καθώς και εκπρόσωποι φορέων, ώστε να μη σημειωθούν έκτροπα στη φετινή 25-η επέτειο της φοιτητικής εξέγερσης. Ωστόσο κάποιοι βεβήλωσαν το χώρο του Πολυτεχνείου, βάφοντας με μπογιά την προτομή όπου γίνεται η κατάθεση των στεφάνων. Οι πόρτες του πολυτεχνείου θα ανοίγουν στις 9 το πρωί και θα κλείνουν στις 10 το βράδυ, ενώ αύριο Τετάρτη θα κλείσουν μόλις ξεκινήσει η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, οπότε θα κορυφωθούν και οι εκδηλώσεις.

Παράταση για την υποβολή δηλώσεων φόρου εισοδήματος.

Παρατείνεται μέχρι και σήμερα η προθεσμία υποβολής δηλώσεων και απόδοσης Φόρου Εισοδήματος που έληγε σήμερα. Αυτό ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν από την απεργία των εφοριακών υπαλλήλων στις 11 και 12 Νοεμβρίου, η οποία επαναλαμβάνεται αύριο και μεθαύριο.

Συμπληρωματικά μέτρα για σεισμόπληκτες επιχειρήσεις.

Νέα σημαντικά μέτρα για την επιδότηση σεισμόπληκτων επιχειρήσεων ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Τα μέτρα αυτά αφορούν επιδοτούμενα δάνεια, που σε ορισμένες περιπτώσεις η επιδότητη φθάνει μέχρι και το 100% του επιτοκίου. Τα δάνεια αυτά παρέχονται για μετεγκατάσταση, για προστασία περιβάλλοντος, αποκατάστασης ζημιών, μηχανολογικού εξοπλισμού, εμπορευμάτων και πρώτων υλών και άλλα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επεισόδια με πυροβολισμούς σημάδεψαν τον αγώνα Ολυμπιακού - ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής του εξ αναβολής ντέρμπι της 6ης ημέρας γιά το πρωτάθλημα της Α` Εθνικής κατηγορίας, που διεξήχθη στην άδεια Νέα Φιλαδέλφεια. Οι ``ερυθρόλευκοι`` με τον Μπιγκόν για πρώτη φορά στην τεχνική τους ηγεσία, νίκησαν 2-0 την ΑΕΚ, σε έναν αγώνα όπου ο διαιτητής Δημητρόπουλος έγινε το κόκκινο πανί για τους παίκτες, τη διοίκηση αλλά και τους λιγοστούς φίλους της ΑΕΚ.Σε δηλώσεις τους ο Ηλίας Ατματζίδης ο Ντέμης Νικολαϊδης και ο Μιχάλης Κασάπης,είπαν ότι δεν πρόκειται να αγωνιστούν ξανά με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας γιά την διαιτησία του κ.Δημητρόπουλου στον αγώνα της Νέας Φιλαδέλφειας. Για ``έγκλημα εκ προμελέτης`` εκανε λόγο η ΠΑΕ ΑΕΚ, λίγα λεπτά μετά το τέλος του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ενώ σκηνές "απείρου κάλλους" διαδραματίσθηκαν λίγο μετά το τέλος του ντέρμπι.Στο μέμπερς κλαμπ αντηλλάγησαν πυροβολισμοί, ένας ``μπράβος`` του προέδρου της ΕΠΑΕ Βίκτωρα Μητρόπουλου μαχαιρώθηκε, ενώ στους διαδρόμους του γηπέδου έπεσαν αρκετές ``ψιλές`` με βασικό ``στόχο`` τον διαιτητή.

Στο Παλέρμο θα γίνει ο αγώνας του Ολυμπιακού με τη Γιουβέντους.

Στο Παλέρμο θα διεξαχθεί ο επαναληπτικός αγώνας του Ολυμπιακού με τη Γιουβέντους για την φάση των ``32`` του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Η διοίκηση της "γηραιάς κυρίας",ελπίζει ότι στο γήπεδο του Παλέρμο,η ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι οπαδοί της θα είναι ιδιαίτερα "καυτή" και θα αποτελέσει στον 12ο παίκτη στην προσπάθεια που θα κάνει το ιταλικό συγκρότημα κόντρα στον Ολυμπιακό.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 323,05 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 522,27, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 307,76, ελβετικό φράγκο προς 207,49, τη λίρα Κύπρου προς 578,04, δολάριο Καναδά προς 220,37, δολάριο Αυστραλίας 208,02, το γερμανικό μάρκο προς 170,38, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,14, γαλλικό φράγκο προς 50,80, και το ευρώ προς 333,24 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις προβλέπονται σ'όλη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο,την ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί πολύ ισχυροί, στην υπόλοιπη χώρα νότιοι με την ίδια ένταση και στα πελάγη τοπικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 9 με 15, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 13 με 23 και στο Αιγαίο 16 με 25 βαθμούς.Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής, νότιοι ισχυροί άνεμοι και θερμοκρασία 14 με 21 βαθμούς θά έχει στην Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες ανατολικοί μέτριοι άνεμοι και θερμοκρασία 10 με 14 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 16 November 1999 - 7:00:20 UTC