Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-11-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 20/11/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ολοκλήρωσε την επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα ο πρόεδρος Κλίντον.
- Απέφυγε να δεσμευτεί ο Κλίντον για λύσεις στα εθνικά μας θέματα.
- Το εγκώμιο της Ελλάδος έπλεξε ο πρόεδρος Κλίντον.
- Εκτεταμένη αναφορά του Κλίντον στην ομογένεια της Αμερικής.
- Ποινική δίωξη σε 26 νεαρούς για τα χθεσινά επεισόδια στην Αθήνα.
- Πλημμύρισε σήμερα η Πάτρα εξ αιτίας της ραγδαίας νεροποντής.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ολοκλήρωσε την επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα ο πρόεδρος Κλίντον.

Κάτω από συνεχή βροχή και με καθυστέρηση πλέον της μιας ώρας και αφού τελικά κατάφερε να επισκεφθεί τη ναυαρχίδα του ελληνικού πολιτισμού, τον ιερό βράχο της Ακροπόλεως, αναχώρησε στις 5:30 το απόγευμα, ο αμερικανός πρόεδρος Μπίλ Κλίντον με προορισμό την Ιταλία. Η 24ωρη επίσκεψη, που άρχισε με τους χειρότερους οιωνούς, εξαιτίας των θλιβερών επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, χαρακτηρίσθηκε τελικά και από τις δύο πλευρές απολύτως επιτυχημένη, καθώς συζητήθηκαν ουσιαστικά θέματα, όπως τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό.

Απέφυγε να δεσμευτεί ο Κλίντον για λύσεις στα εθνικά μας θέματα.

Ο κ. Κλίντον απέφυγε να δεσμευτεί για λύσεις στα εθνικά μας θέματα δήλωσε όμως ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για λύση του Κυπριακού και εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Χαρακτήρισε απαράδεκτη τη διαιωνιζόμενη κατάσταση στην Κύπρο, τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας περνάει μέσα από την Ελλάδα ενώ για τις διαφορές που υπάρχουν σχετικά με την υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου τάχθηκε υπέρ της παραπομπής του θέματος στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης, ή σε άλλο μηχανισμό επίλυσης διαφορών, κάτι που παγίως υποστηρίζει η Ελλάδα.

Το εγκώμιο της Ελλάδος έπλεξε ο πρόεδρος Κλίντον.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, έπλεξε το εγκώμιο της Ελλάδος, αρχίζοντας από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό μέχρι τη σημερινή σύγχρονη Ελλάδα, την οποία αποκάλεσε περιφερειακό ηγέτη στα βαλκάνια, με ανθίζον χρηματιστήριο και τους σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Αν υπήρχε Ολυμπιακό μετάλλιο για την οικονομία, σίγουρα θα ανήκε στην Ελλάδα, τόνισε χαρακτηριστικά και κάλεσε του αμερικανούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα και πρότεινε να καθιερωθεί υποτροφία του Ιδρύματος Φούλμπράϊτ στη μνήμη του Γιάννου Κρανιδιώτη.

Εκτεταμένη αναφορά του Κλίντον στην ομογένεια της Αμερικής.

Πολύ συχνές αναφορές έκανε ο κ. Κλίντον στην ομογένεια της Αμερικής, σημειώνοντας με έμφαση ότι στενοί του σύμβουλοι, από τον επικεφαλής του Λευκού Οίκου, μέχρι αυτόν που του γράφει τους λόγους, είναι έλληνες. Διπλωματικοί κύκλοι εκτιμούν ότι οι αναφορές αυτές έχουν τη σημασία τους, καθώς η κυρία, Χίλαρι Κλίντον, έχει ήδη εκφράσει τις πολιτικές επιδώξεις για τη γερουσία και ο κ. Κλίντον γνωρίζει πολύ καλά τη δύναμη και την επιρροή που έχει το ελληνικό λόμπυ.

Ποινική δίωξη σε 26 νεαρούς για τα χθεσινά επεισόδια στην Αθήνα.

Ποινική δίωξη για σωρεία αδικημάτων, ορισμένα από τα οποία και σε βαθμό κακουργήματος, άσκησε ο εισαγγελέας εναντίον των 26 από τους 30 νεαρούς που συνελήφθησαν στα χθεσινά θλιβερά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Οι 26 παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή και οι 4 οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο. Στο μεταξύ, ο υπουργός ανάπτυξης Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι σε σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία, το ΕΒΕΑ και τον Εμπορικό Σύλλογο, θα κινηθεί αμέσως η διαδικασία καταγραφής των ζημιών και καταβολής αποζημιώσεων στις πληγείσες επιχειρήσεις.

Πλημμύρισε σήμερα η Πάτρα εξ αιτίας της ραγδαίας νεροποντής.

Πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα σήμερα στην Πάτρα εξ αιτίας της ραγδαίας νεροποντής. Η Πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 200 κλήσεις για την παροχή βοήθειας, στις νότιες περιοχές της πόλης, εξαιτίας της υπερχείλισης του χειμμάρου Διακονιάρη. Συνεργεία της Νομαρχίας Αχαϊας καθάρισαν την κοίτη του χειμμάρου απο πέτρες, και άλλα αντικείμενα και τα νερά βρήκαν διέξοδο προς τη θάλασσα. Στο συγκεκριμένο σημείο έχουν σημειωθεί και στο παρελθόν μεγάλες ζημιές.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιστροφή στις νίκες για την ΑΕΚ που επικράτησε με 2-0 του Αρη στη Ν. Φιλαδέλφεια και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. Το πρώτο γκολ ...δεν μπήκε ποτέ, αφού στο 14' την κεφαλιά του Καψή σταμάτησε ο Κατεργιαννάκης πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, όμως ο διαιτητής Μποροβήλος "έδειξε σέντρα". Το 2- 0 διαμορφώθηκε στο 68' με αυτογκόλ του Μάντζιου. Επίσης, σε άλλον αγώνα της 8ης ημέρας της Α' εθνικής, η Ξάνθη επικράτησε με 1-0 της Καβάλας με γκολ του Κονάτε στο 62'.

Με τον "αέρα" της παράδοσης, ο Ολυμπιακός περιμένει το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, την Κυριακή στο ΟΑΚΑ. "Εναντίον της ΑΕΚ σπάσαμε μια αρνητική παράδοση. Τώρα πρέπει να διαφυλάξουμε μια θετική" είπε Αλμπερτίνο Μπιγκόν, που πιστεύει πως η ομάδα του μπορεί να συνεχίσει το αήττητο σερί επί του "αιωνίου" αντιπάλου της. Οσον αφορά στην ενδεκάδα, ο Μπιγκόν φαίνεται πως θα προτιμήσει τον Σίνισα Γκόγκιτς αντί του Αλέξη Αλεξανδρή.

Στόχος είναι η νίκη, όμως ευχή να αποφευχθούν τα επεισόδια. Αυτή είναι η τοποθέτηση του προπονητή του Παναθηναϊκού, Γιάννη Κυράστα ενόψει του μεγάλου ντέρμπι της Κυριακής εναντίον του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ. "Και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη. Αυτό όμως δεν πρέπει να σταθεί αφορμή στο α ξεφύγουμε από τα όρια και να πάμε ακόμη πιο πίσω το ποδόσφαιρο. Ολοι έχουμε ευθύνη να ανεβάσουμε την αξιοπρέπεια του ελληνικού ποδοσφαίρου."

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 323,68 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 522,90, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 305,41, ελβετικό φράγκο προς 208,37, τη λίρα Κύπρου προς 576,07, δολάριο Καναδά προς 220,23, δολάριο Αυστραλίας 206,57, το γερμανικό μάρκο προς 170,66, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,23, γαλλικό φράγκο προς 50,88, και το ευρώ προς 333,78 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Υφεση θα παρουσιάσει αύριο η κακοκαιρία, καθώς οι βροχές και πιθανές καταιγίδες θα περιοριστούν στα Δυτικά και στο Ανατολικό Αιγαίο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί στα δυτικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και στις υπόλοιπες περιοχές ασθενείς μέχρι μέτριοι και στο Αιγαίο τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 7 έως 18 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 10 με 21 και στα νησιά του Αιγαίου από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 15 με 21 και 12 με 18 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 20 November 1999 - 20:00:19 UTC