Browse through our Interesting Nodes for Internet Searching Tools & Sources Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-11-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 21/11/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ικανοποιημένη η κυβέρνηση από την επίσκεψη Κλίντον στην Ελλάδα.
- Διαφορετικές εκτιμήσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
- Αρχίζουν στην Αθήνα οι συνομιλίες Σημίτη-Κληρίδη.
- Συνεργεία εργάζονται για την αποκατάσταση των ζημιών στην ΑΘήνα.
- Δοξολογία για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.
- Με έμφραγμα του μυοκαρδίου νοσηλεύεται ο Στ.Κόκοτας.
- Νέα τιμολόγια για τον ΟΤΕ από αύριο.
- Νέα 48ωρη απεργία έχουν εξαγγείλει για αύριο οι εφοριακοί.
- Εκδήλωση ενίσχυσης του Καρδιολογικού Κέντρου "Κερύνεια"

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ικανοποιημένη η κυβέρνηση από την επίσκεψη Κλίντον στην Ελλάδα.

Ικανοποιημένη φέρεται η κυβέρνηση για τα αποτελέσματα της επίσκεψης Κλίντον στην Αθήνα, παρά το γεγονός ότι ο αμερικανός πρόεδρος δεν ανέλαβε δεσμεύσεις για προώθηση των εθνικών θεμάτων. Εκτός από το εγκώμιο που έπλεξε ο πρόεδρος Κλίντον για το ρόλο της Ελλάδος στα Βαλκάνια και την πρόοδο της οικονομίας, αποδέχθηκε την ελληνική θέση για παραπομπή στη Χάγη των διαφορών στο Αιγαίο, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας περνάει μέσα από την Ελλάδα και τη λύση του Κυπριακού.

Διαφορετικές εκτιμήσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Διαφορετικές εκτιμήσεις κάνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την επίσκεψη Κλίντον. Η ΝΔ δια του εκπροσώπου της κάνει λόγο για μεγάλο φιάσκο και διεθνή διασυρμό της χώρας, αποδίδοντας στην κυβέρνηση ανικανότητα να προωθήσει τα εθνικά θέματα. Θετική χαρακτηρίζουν την επίσκεψη Κλίντον οι κύριοι Μητσοτάκης και Εβερτ. Το ΚΚΕ προβλέπει επιδείνωση των εθνικών μας θεμάτων, ο Δημήτρης Τσοβόλας αναμένει νέες πιέσεις της Ουάσιγκτον προς τη χώρα μας, ενώ ο Νίκος Κωνσταντόπουλος μίλησε για δημόσιες σχέσεις του Αμερικανού προέδρου.

Αρχίζουν στην Αθήνα οι συνομιλίες Σημίτη-Κληρίδη.

Αρχίζουν αύριο στην Αθήνα οι συνομιλίες μεταξύ του προέδρου της Κύπρου Γλαύκου Κληρίδη και του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, για το Κυπριακό. Στόχος των συνομιλιών, που γίνονται μετά την επίσκεψη Κλίντον και τη συνάντηση Σημίτη-Ετσεβίτ, είναι να καθοριστεί η στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς, στις εκ του σύνεγγυς διαβουλεύσεις που αρχίζουν στις τρεις Δεκεμβρίου, στη Νέα Υόρκη, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ

Συνεργεία εργάζονται για την αποκατάσταση των ζημιών στην ΑΘήνα.

Σε μεγάλο εργοτάξιο έχει μετατραπεί το κέντρο της Αθήνας, καθώς συνεργεία διαφόρων ειδικοτήτων εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση των ζημιών, που προκάλεσαν οι συνήθεις ύποπτοι, με αφορμή τη συγκέντρωση του ΚΚΕ για την επίσκεψη Κλίντον. Αύριο οδηγούνται στον ανακριτή 26 συλληφθέντες, εναντίον των οποίων έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Το ΚΚΕ θα διαδηλώσει έξω από την ασφάλεια, γιατί μεταξύ των συλληφθέντων είναι και μέλη της ΚΝΕ.

Δοξολογία για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας τελέστηκε στον ιερό ναό Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, στην Αθήνα, η δοξολογία, με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων. Σε δηλώσεις του ο υπουργός Αμύνης τόνισε ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις έχουν αναδειχθεί σε συντελεστή για την ασφαλή πορεία της χώρας, για την ικανότητα της να διεκδικήσει το ρόλο της ως δύναμη ειρήνης, ασφάλειας σταθερότητας και συνεργασίας στην ευρύτερη γεωπολιτική περιφέρεια, κάτι που όπως είπε επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος Κλίντον, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα.

Με έμφραγμα του μυοκαρδίου νοσηλεύεται ο Στ.Κόκοτας.

Στην Εντατική Μονάδα του νοσοκομείου Ευαγγελισμός νοσηλεύεται από χθές, με έμφραγμα του μυοκαρδίου, ο δημοφιλής λαϊκός τραγουδιστής Σταμάτης Κόκοτας. Η κατάστασή του σύμφωνα με τους γιατρούς δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία αν και το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου παρουσιάζει επιπλοκές επειδή ο Κόκοτας πάσχει και από ζαχαρώδη διαβήτη. Από την πρώτη στιγμή δίπλα του βρίσκονται η γυναίκα του και ο γιος του Δημήτρης.

Νέα τιμολόγια για τον ΟΤΕ από αύριο.

Νέα τιμολόγια για τον ΟΤΕ θα ισχύσουν απο αύριο. Η αστική μονάδα αυξάνεται απο 6 σε 7 δραχμές ανά λεπτό. Μειώνονται τα υπεραστικά τηλεφωνήματα γύρω στο 15%, ενώ παράλληλα μειώνονται και τα διεθνή τηλεφωνήματα. Από αύριο επίσης τα τηλεφωνήματα στα όρια του νομού θα χρεώνονται ώς αστικά, ενώ μειώνεται απο 15.000 σε 10.000 δραχμές το τέλος νέας σύνδεσης.

Νέα 48ωρη απεργία έχουν εξαγγείλει για αύριο οι εφοριακοί.

Νέα 48ωρη απεργία έχουν εξαγγείλει για αύριο και μεθαύριο οι εφοριακοί υπάλληλοι, αντιδρώντας στη δημιουργία των τοπικών ελεγκτικών κέντρων που προωθεί η κυβέρνηση. Οι εφορίες θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Εκδήλωση ενίσχυσης του Καρδιολογικού Κέντρου "Κερύνεια"

Ενα εκατομμύριο δολάρια απέφερε προχθές η εκδήλωση ενίσχυσης των αναγκών του Καρδιολογικού Κέντρου "Κερύνεια" που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της ομογένειας και είναι μια πτέρυγα του νοσοκομείου της Νέας Υόρκης στο Κουίνς και διαθέτει πάνω από σαράντα κορυφαίους Ελληνες και Κύπριους γιατρούς. Στην εκδήλωση τιμήθηκε για την ακούραστη προσφορά του ο διευθυντής του Καρδιολογικού Κέντρου Ελληνοαμερικανός Ουίλιαμ Τένετ και παραβρέθηκαν πολλοί επίσημοι και επώνυμοι.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Παναθηναϊκός, που κυριάρχησε από το πρώτο λεπτό μέχρι το τέλος, ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό με το φτωχό... 2-0, καθώς έχασε αρκετές ευκαιρίες για να αυξήσει το σκορ. Για τους πράσινους, που πέρασαν στην κορυφή της βαθμολογίας, σκόραραν οι Ολιβάρες στο 58' και Βαζέχα στο 63'. Ο Μπιγκόν σίγουρα θα πρέπει να προβληματίστηκε από την απόδοση των παιχτών του εν όψει του αγώνα με τη Γιουβέντους στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Στους υπόλοιπους αγώνες της 8ης αγωνιστικής, ο Απόλλωνας έκανε τη μεγάλη έκπληξη νικώντας για πρώτη φορά εφέτος στην Πάτρα την Παναχαϊκή με 2-1, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-0 του Ιωνικού, ο Εθνικός Αστέρας νίκησε με 3-1 τον Πανηλειακό, ο Ηρακλής νίκησε στο τελευταίο λεπτό με 2-1 την Καλαμάτα, ο ΟΦΗ τα Τρίκαλα με 2-0, ενώ η Προοδευτική πέτυχ την πρώτη της νίκη επί του Πανιωνίου με 1-0. Σε χθεσινούς αγώνες η ΑΕΚ νίκησε τον Αρη με 2-0 και η Ξάνθη την Καβάλα με 1-0.

Αδιέξοδο ήταν το αποτέλεσμα των επαφών που είχε ο Λούβαρης με το μάνατζερ του Ζάχοβιτς και πιθανότατα δεν θα ξαναδούμε τον Σλοβένο άσο να φορά την ερυθρόλευκη φανέλα. Ο ξένος μάνατζερ προσπάθησε χωρίς επιτυχία να πείσει τον Λούβαρη να βρεθεί μία φόρμουλα για λύση του συμβολαίου του παίχτη, ενώ τώρα ο Ολυμπιακός θα προσφύγει στη ΦΙΦΑ καταγγέλοντας τον Ζάχοβιτς για αθέτηση όρων του συμβολαίου του, καθώς θεωρείται δεδομένη η άρνηση του Σλοβένου να επιστρέψει στην Ελλάδα. Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Κόκκαλης, μία εβδομάδα μετά τα γεγονότα της Νέας Φιλαδελφείας και λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις του Βαρδινογιάννη για το παρασκήνιο του πρωταθλήματος, πέρασε στην αντεπίθεση υποστηρίζοντας ότι πολλά ΜΜΕ κάνουν πόλεμο στον Ολυμπιακό. Μάλιστα, ο πρόεδρος των ερυθρολεύκων κατανόμασε τα ΜΜΕ, αναφέροντας το συνδρομητικό κανάλι, την εφημερίδα "Σπορ Τάιμ" και τον τηλεοπτικό σταθμό "Σταρ Τσάνελ". Τόνισε δε, ότι ο Ολυμπιακός και ο κόσμος του, δεν πρόκειται να ανεχθούν τη συστηματική και ύπουλη μέθοδο που χρησιμοποιούν διάφοροι κύκλοι προκειμένου να πλήξουν τα συμφέροντά του και να ανακόψουν την πορεία του προς την κορυφή. Σε ότι αφορά τέλος στο ``σπίτι του Ολυμπιακού``, που θα στεγάσει στο Πασαλιμάνι όλα τα τμήματα και τις υπηρεσίες του Ολυμπιακού σε επαγγελματικό και ερασιτεχνικό επίπεδο, ο κ Κόκκαλης, έκανε λόγο για πρωτοποριακή κίνηση.

Στους αγώνες της 10ης ημέρας γιά το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: ΠΑΣ Γιάννινα-Ιάλυσος 3-0, Καλαμαριά-Αγιος Νικόλαος 2-0, Ολυμπιακός Β-Εθνικός 5-2, Πανελευσινιακός-Καλλιθέα 1-1, Πιερικός-Πανσερραϊκός 0-2, Βέροια -Λάρισα 1-0, Νάουσα-Αιγάλεω 0-1, Αναγ.Καρδίτσας-Παναιτωλικός 2-0 και Παναιγιάλειος-Αθηναϊκός 1-1. Στη βαθμολογία προηγούνται Αγιος Νικόλαος, Αθηναϊκός και ΠΑΣ Γιάννενα με 19 βαθμούς και ακολουθούν Πανσεραϊκός και Αιγάλεω με 18.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 323,68 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 522,90, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 305,41, ελβετικό φράγκο προς 208,37, τη λίρα Κύπρου προς 576,07, δολάριο Καναδά προς 220,23, δολάριο Αυστραλίας 206,57, το γερμανικό μάρκο προς 170,66, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,23, γαλλικό φράγκο προς 50,88, και το ευρώ προς 333,78 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει αύριο μεγάλες περιοχές της χώρας με βροχές, καταιγίδες κυρίως στα Δυτικά και Βόρεια, ενώ τα πρώτα χιόνια θα πέσουν στα Βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα πελάγη τοπικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 07 έως 15 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 10 με 20 και στο Αιγαίο 15 με 23 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις με βροχή και καταιγίδα μετά το μεσημέρι, μέτριους έως ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 14 με 19 και 11 με 15 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 21 November 1999 - 20:00:26 UTC