Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-11-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 22/11/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Στενότερη συνεργασία σε ειδικούς τομείς αποφάσισαν Ελλάδα-ΗΠΑ.
- Δηλώσεις Τούρκου υπουργού για τα ελληνοτουρκικά.
- Συνάντηση σήμερα Σημίτη - Κληρίδη.
- Απεργούν σήμερα και αύριο οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών.
- Οδηγούνται στον ανακριτή οι συλληφθέντες για τα επεισόδια.
- Αυξάνεται η αστική μονάδα του ΟΤΕ.
- Σεισμός 3,7 Ρίχτερ χθες με επίκεντρο την Πάρνηθα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού με 2-0.
- Οι Αμερικάνοι νικητές στο 8ο Ολ σταρ μπάσκετ, που έγινε στο ΟΑΚΑ.
- Την Πέμπτη ο αγώνας Παναθηναϊκού - Κορούνια, για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στενότερη συνεργασία σε ειδικούς τομείς αποφάσισαν Ελλάδα-ΗΠΑ.

Ετήσιες διμερείς συνομιλίες υψηλού επιπέδου, ανάμεσα στα υπουργεία Εξωτερικών, οι οποίες θα αφορούν ευρωπαϊκά περιφερειακά θέματα, αντιτρομοκρατία και την οικονομική συνεργασία, αποφάσισαν ο πρωθυπουργός, κ. Σημίτης και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, κ. Κλίντον, στις συνομιλίες που είχαν το Σάββατο. Επίσης συμφώνησαν στην ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών, που θα αφορούν την τεχνολογική συνεργασία των δύο χωρών στα Βαλκάνια, μέτρα για την ανάπτυξη του τουρισμού και την ενίσχυση των αμερικανικών επενδύσεων στα Βαλκάνια.

Δηλώσεις Τούρκου υπουργού για τα ελληνοτουρκικά.

"Η Τουρκία προσεγγίζει τα ζητήματα με καλή διάθεση, αλλά αυτή δεν είναι αρκετή και πρέπει να γίνουν συγκεκριμένα βήματα", δήλωσε ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας, αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, προτού αναχωρήσει για το Λουξεμβούργο, όπου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος υπουργών Αμυνας της Δυτικοευρωπαϊκής Ενωσης και στο περιθώριο της οποίας θα έχει συνάντηση με τον Ελληνα ομόλογό του, κ. Τσοχατζόπουλο.

Συνάντηση σήμερα Σημίτη - Κληρίδη.

Συναντώνται στις 12μμ στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης και ο πρόεδρος της Κύπρου, Γλαύκος Κληρίδης, οι οποίοι θα συζητήσουν τις εξελίξεις, που διαγράφονται στο Κυπριακό ενόψει της επανάληψης των συνομιλιών υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας δήλωσε χθες οτι ο νέος γύρος των συνομιλιών που ξεκινά στις 3 Δεκεμβρίου δεν θα έχει τίποτε το κοινό με τους προηγούμενους.

Απεργούν σήμερα και αύριο οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Νέα 48ωρη απεργία έχουν εξαγγείλει για σήμερα και αύριο οι εφοριακοί υπάλληλοι, αντιδρώντας στη δημιουργία των τοπικών ελεγκτικών κέντρων που προωθεί η κυβέρνηση. Οι εφορίες θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Οδηγούνται στον ανακριτή οι συλληφθέντες για τα επεισόδια.

Στον ανακριτή οδηγούνται σήμερα οι 26 από τους 30 συλληφθέντες για τα επεισόδια της περασμένης Παρασκευής και εναντίον τους έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Το ΚΚΕ οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το μέγαρο της Ασφάλειας, καθώς ορισμένοι από τους συλληφθέντες είναι μέλη του κόμματος. Στο μεταξύ, το υπουργείο Ανάπτυξης έχει ήδη κινήσει τη διαδικασία για τη διαπίστωση των ζημιών και την καταβολή των αναγκαίων αποζημιώσεων στις επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές απο τις ταραχές της Παρασκευής.

Αυξάνεται η αστική μονάδα του ΟΤΕ.

Νέα τιμολόγια για τον ΟΤΕ ισχύουν απο σήμερα. Η αστική μονάδα αυξάνεται απο 6 σε 7 δραχμές ανά λεπτό. Μειώνονται τα υπεραστικά τηλεφωνήματα γύρω στο 15%, ενώ παράλληλα μειώνονται και τα διεθνή τηλεφωνήματα. Επίσης απο σήμερα τα τηλεφωνήματα στα όρια του νομού θα χρεώνονται ώς αστικά, ενώ μειώνεται απο 15.000 σε 10.000 δραχμές το τέλος νέας σύνδεσης.

Σεισμός 3,7 Ρίχτερ χθες με επίκεντρο την Πάρνηθα.

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, καταγράφηκε στις 17.55 χθες το απόγευμα από τους σεισμογράφους του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στον εστιακό χώρο της Πάρνηθας και αποτελεί μετασεισμό του κυρίως σεισμού της 7ης Σεπτεμβρίου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού με 2-0.

Την κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος Α' εθνικής απολαμβάνει πλέον ο Παναθηναϊκός, που πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση και νίκησε με 2-0 τον Ολυμπιακό, στο μεγάλο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής. Την μεγάλη όμως έκπληξη έκανε ο Απόλλωνας που επικράτησε στην Πάτρα της Παναχαϊκής με 2-1. Σε άλλους αγώνες, ο Ηρακλής νίκησε δύσκολα την Καλαμάτα με 2-1, ο ΠΑΟΚ 3-0 στην Τούμπα τον Ιωνικό, ο Εθνικός Αστέρας τον Πανηλειακό με 3-1, ο ΟΦΗ τα Τρίκαλα με 2-0 και η Προοδευτική τον Πανιώνιο με 1-0. Υπενθυμίζεται ότι σε αγώνες που έγιναν το Σάββατο, η ΑΕΚ νίκησε τον Αρη με 2-0 και η Ξάνθη την Καβάλα με 1-0.

Οι Αμερικάνοι νικητές στο 8ο Ολ σταρ μπάσκετ, που έγινε στο ΟΑΚΑ.

Οι Αμερικάνοι ήταν οι νικητές στο 8ο Ολ σταρ του μπάσκετ, που έγινε στο ΟΑΚΑ, αφού επικράτησαν 119-118 των Ευρωπαίων. Ετσι οι δύο ομάδες έχουν από 4 νίκες. Πολυτιμότερος παίκτης αναδείχθηκε ο Ντέγιαν Μποτιρόγκα του Παναθηναϊκού, ενώ νικητής στο διαγωνισμό τριπόντων αναδείχθηκε ο Νίκος Χατζής της ΑΕΚ και στα καρφώματα ο Χένρι Τέρνερ του Αμαρουσίου.

Την Πέμπτη ο αγώνας Παναθηναϊκού - Κορούνια, για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Την πρωτοπόρο του ισπανικού πρωταθλήματος θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη ο Παναθηναϊκός, στον Γ' γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Η Κορούνια βρίσκεται σε φόρμα, κάτι που φάνηκε και από την άνετη επικράτησή της επί της Σεβίλης με 5-2 στο "Ριαθόρ". Το δεύτερο γκολ της Σεβίλης σημείωσε ο Βασίλης Τσάρτας με πέναλτι. Η Κορούνια έφτασε τους 24 βαθμούς και βρίσκεται μαζί με τη Θέλτα Βίγκο στην κορυφή.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 323,68 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 522,90, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 305,41, ελβετικό φράγκο προς 208,37, τη λίρα Κύπρου προς 576,07, δολάριο Καναδά προς 220,23, δολάριο Αυστραλίας 206,57, το γερμανικό μάρκο προς 170,66, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,23, γαλλικό φράγκο προς 50,88, και το ευρώ προς 333,78 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφελώδης καιρός προβλέπεται σ'όλη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Το βράδυ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέχρι πολύ ισχυροί και στα πελάγη τοπικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 7 με 15, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 10 με 20 και στο Αιγαίο 15 με 23 βαθμούς. Νεφώσεις με βροχή το απόγευμα,νότιοι ισχυροί άνεμοι και θερμοκρασία 14 με 19 και 11 με 15 βαθμούς, αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 22 November 1999 - 8:00:15 UTC