Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-11-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 24/11/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σεισμική δόνηση 5 βαθμών το πρωί στη Θεσπρωτία.
- Δεν θα ληφθούν έκτακτα μέτρα για αύξηση της τιμής του πετρελαίου.
- Θετικές εκτιμήσεις για αποτελέσματα επίσκεψης Κλίντον.
- Η ελληνική στάση στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.
- Καταθέτει ο Μητσοτάκης για τυχόν "μίζες" στα δημόσια έργα.
- Μειώνεται η παρακράτηση φόρου σε μισθούς και συντάξεις.
- Οι ελληνικές θέσεις για το Μουσείο της Ευρώπης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Δύο αργυρά κατέκτησε ο αρσιβαρίστας Λεωνίδας Σαμπάνης.
- Η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Μονακό για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ.
- Αύριο ο αγώνας του Παναθηναϊκού με την Κορούνια,για το ΟΥΕΦΑ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σεισμική δόνηση 5 βαθμών το πρωί στη Θεσπρωτία.

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 5.38πμ με επίκεντρο την περιοχή της Ηγουμενίτσας. Η δόνηση έγινε αισθητή τόσο στην Ηπειρο όσο και στην Κέρκυρα. Ζημιές δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής. Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, δήλωσε στο ΑΠΕ οτι το μέγεθος αυτό του σεισμού θέλει προσοχή και παρακολούθηση αν και κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για κύριο σεισμό.

Δεν θα ληφθούν έκτακτα μέτρα για αύξηση της τιμής του πετρελαίου.

Με ψυχραιμία αντιμετωπίζει τη σημαντική άνοδο των διεθνών τιμών του πετρελαίου η κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του υπογράμμισε οτι η οικονομική πορεία της χώρας είναι σταθερή και αν προκύπτουν ζητήματα, όπως η άνοδος της τιμής του πετρελαίου, μπορούμε να τα ξεπεράσουμε. Επίσης, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, κ. Παπαντωνίου, τόνισε ότι δεν θα επηρεαστεί η πορεία πρός την ΟΝΕ και δεν πρόκειται να ληφθούν έκτακτα μέτρα. Πληροφορίες αναφέρουν οτι οι τιμές των καυσίμων θα αυξηθούν από 2 έως και 4 δρχ το λίτρο.

Θετικές εκτιμήσεις για αποτελέσματα επίσκεψης Κλίντον.

Θετικά αποτιμάται απο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό η επίσκεψη του Αμερικανου προέδρου Κλίντον στην Αθήνα. Ο κ. Στεφανόπουλος σε δηλώσεις του κατά τη χθεσινή συνάντηση, που είχε με τον πρωθυπουργό, εξέφρασε την ελπίδα να φέρει θετικά αποτελέσματα η επίσκεψη Κλίντον. Απο την πλευρά του ο κ. Σημίτης συμμερίστηκε την άποψη του προέδρου της Δημοκρατίας και ανέφερε ότι υπήρξαν σαφή μηνύματα, αλλά - οπως επεσήμανε - δεν αρκεί η καλή διάθεση. Εχουμε μπροστά μας δύσκολες μέρες, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Η ελληνική στάση στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.

Σκληρές διαπραγματεύσεις διεξάγονται ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ στο Ελσίνκι, όπου θα συζητηθεί η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε οτι είναι ίσες οι πιθανότητες για τη συμφωνία ή μη της χώρας μας, η οποία θα εξαρτηθεί, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απο τη θέση των άλλων πλευρών. Επισήμανε δε οτι έχει διατυπωθεί η θέση της χώρας μας για το θέμα αυτό. Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, τόνισε οτι απαιτείται επιθετική πολιτική πρωτοβουλία.

Καταθέτει ο Μητσοτάκης για τυχόν "μίζες" στα δημόσια έργα.

Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης αναμένεται να καταθέσει το μεσημέρι στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χρ. Αναστασόπουλο, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης για προμήθειες και "μίζες" στα δημόσια έργα. Η εισαγγελική έρευνα έχει διαταχθεί από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ύστερα από σχετική παραγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης, μετά από σχετικές καταγγελίες του βουλευτή της ΝΔ Δημ. Κωστόπουλου, που δημοσιεύθηκαν σε απογευματινή εφημερίδα.

Μειώνεται η παρακράτηση φόρου σε μισθούς και συντάξεις.

Μειωμένη θα είναι η παρακράτηση φόρου για τους μισθούς και τις συντάξεις από την 1/1/2000, καθώς θα υπολογίζεται με νέο αυξημένο αφορολόγητο ποσό σε σχέση με φέτος το οποίο θα είναι 2.300.000 δρχ.

Οι ελληνικές θέσεις για το Μουσείο της Ευρώπης.

Τις ελληνικές αντιρρήσεις για τη δημιουργία "Μουσείου της Ευρώπης", όπου παραγνωρίζεται ο ρόλος του ελληνικού πολιτισμού και της ιστορίας μας στη διαμόρφωση του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι εξέφρασε στο Συμβούλιο των υπουργών Πολιτισμού των "15" χθές στις Βρυξέλλες η υπουργός Ελισάβετ Παπαζώη. Η παρέμβαση της υπουργού απέτρεψε την επιχορήγηση του μουσείου από την ΕΕ, δεδομένου ότι οι αποφάσεις απαιτούν ομοφωνία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δύο αργυρά κατέκτησε ο αρσιβαρίστας Λεωνίδας Σαμπάνης.

Δύο αργυρά μετάλλια κατέκτησε ο Λεωνίδας Σαμπάνης στην κατηγορία των 62 κιλών του παγκοσμίου πρωταθλήματος Αρσης Βαρών. Ο Ελληνας πρωταθλητής ήταν δεύτερος στο αρασέ (με 145 κιλά) και στο σύνολο (με 315 κιλά) ενώ κατετάγη πέμπτος στο ζετέ με 170 κιλά. Στην κίνηση του ζετέ μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Κινέζος Λε Μαοσένγκ που με 180,5 κιλά πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ. Ο ίδιος ήταν νικητής και στο σύνολο με 320κ,ενώ στο αρασέ το χρυσό μετάλλιο πήρε ο συμπατριώτης του Σι Ζιγιόνγκ με 147,5κ.

Η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Μονακό για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Η ατυχία και ο Δανός διαιτητής, στέρησαν τη νίκη από την ΑΕΚ που αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τη Μονακό στο ``Νίκος Γκούμας`` στον πρώτο αγώνα του Γ' γύρου του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 41ο λεπτό δεν είχε μετρήσει κανονικό γκολ του Τσίριτς, ενώ στο 65' δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ της ``Ενωσης`` όταν σε σουτ του Μπιέκοβιτς η μπάλα βρήκε στο απλωμένο χέρι του Ντιετού. Τέλος, η ΑΕΚ είχε και ένα δοκάρι σε κεφαλιά του Δέλλα στο 55'.

Αύριο ο αγώνας του Παναθηναϊκού με την Κορούνια,για το ΟΥΕΦΑ.

Μια εμφάνιση ανάλογη με αυτή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, θέλει ο Παναθηναϊκός την Πέμπτη εναντίον της Κορούνια, για τον Γ' γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Κατά την αναχώρηση των "πρασίνων" για την Ισπανία, ο Γιάννης Κυράστας δήλωσε: "Αντιμετωπίζουμε μια πολύ καλή ομάδα,που είναι πρωτοπόρος στο ισπανικό πρωτάθλημα.Αν παίξουμε όπως στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τότε όλα θα πάνε καλά καλά. Στόχος μας είναι ένα σκορ, που θα μας δίνει ελπίδες για πρόκριση"

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 323,09 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 525,08, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 308,62, ελβετικό φράγκο προς 208,44, τη λίρα Κύπρου προς 577,53, δολάριο Καναδά προς 219,82, δολάριο Αυστραλίας 206,09, το γερμανικό μάρκο προς 170,63, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,23, γαλλικό φράγκο προς 50,87, και το ευρώ προς 333,73 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σ'όλη τη χώρα και μόνο στα δυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με λίγες βροχές. Οι κνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά στα νότια θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 2 με 10, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 6 με 15 και στο Αιγαίο 10 με 18 βαθμούς. Αίθριο καιρό, βορειοδυτικοί ισχυροί άνεμοι και θερμοκρασία 9 με 15 και 5 με 10 βαθμούς, αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 24 November 1999 - 7:00:21 UTC