Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-11-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 26/11/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Μειώνεται κατά 7,5% το τιμολόγιο της ΔΕΗ.
- Σημαντική μείωση των επιτοκίων ζήτησε ο πρωθυπουργός.
- Ανακοινώθηκε η μείωση της εξεταστέας και διδακτέας ύλης στο Λύκειο.
- Ανοικτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τον Μάρτιο.
- Περιοδείες Σημίτη-Καραμανλή σε Κρήτη και Πελοπόννησο αντίστοιχα.
- Δήλωση Γ. Παπανδρέου για το Κυπριακό.
- Εκκληση κυβέρνησης σε ΟΤΑ για συγκράτηση των δημοτικών τελών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Αλλα δύο ασημένια μετάλλια από τον αρσιβαρίστα Βίκτωρα Μήτρου.
- Ελπίδες στον Παναθηναικό μετά το 4-2, που έχασε από την Κουρούνια.
- Ηττα Ολυμπιακού με 3-1 από τη Γιουβέντους στο ΟΑΚΑ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μειώνεται κατά 7,5% το τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Πακέτο μέτρων, που θα οφελήσει άμεσα τους καταναλωτές και θα συμβάλει στη μείωση του πληθωρισμού κατά 0,15%, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, προκειμένου να εξουδετερωθούν οι πληθωριστικές πιέσεις που ασκεί η άνοδος της τιμής του πετρελαίου. Συγκεκριμένα, απο την ερχόμενη Τετάρτη μειώνονται κατά 7,5% τα οικιακά τιμολόγια της ΔΕΗ και κατά 50% ο συντελεστής του ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου, που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος.

Σημαντική μείωση των επιτοκίων ζήτησε ο πρωθυπουργός.

Στο 6-7% απο 12 εως 13% που είναι σήμερα, θα μειωθούν εντός του νέου έτους τα επιτόκια, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο είχε ζητήσει την επίσπευση της μείωσής τους ενόψει της αίτησης ένταξης στην ΟΝΕ. Επίσης, αποφασίστηκαν μέτρα για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, τόνισε ότι η Ελλάδα οφείλει να εισέλθει έγκαιρα στην ΟΝΕ και να συμμετέχει σε οποιοδήποτε σκληρό πυρήνα πολιτικής δημιουργείται κατά περίπτωση.

Ανακοινώθηκε η μείωση της εξεταστέας και διδακτέας ύλης στο Λύκειο.

Μείωση κατά 10% της εξεταστέας ύλης και έως 50%, της διδακτέας για τη Β' και Γ' Λυκείου, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η μεγαλύτερη μείωση, περίπου 50% έγινε στα μαθηματικά, τη Γλώσσα και τις Φυσικές Επιστήμες. Οπως δήλωσε ο υπουργός παιδείας, στόχος του υπουργείου, είναι στο μέλλον η εξεταστέα ύλη να είναι ίση με με τη διδακτέα. Θετικό χαρακτήρισε το μέτρο η ΟΛΜΕ, σημειώνοντας όμως ότι οι μαθητές διδάσκονται μαθήματα που δεν έπρεπε, ενώ άλλα μαθήματα που είναι αναγκαία, δεν τα διδάσκονται.

Ανοικτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τον Μάρτιο.

Πιθανό θεωρεί το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τον Μάρτιο ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης. Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ, όπου κάλεσε σε εκλογική ετοιμότητα όλα τα στελέχη και τα μέλη του Κινήματος. Στο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός ζήτησε απο τους υπουργούς του να δίνουν σαφείς, άμεσες και επιθετικές απαντήσεις στη σκανδαλολογία που επιχειρεί να συντηρήσει η ΝΔ.

Περιοδείες Σημίτη-Καραμανλή σε Κρήτη και Πελοπόννησο αντίστοιχα.

Διήμερη περιοδεία στο Ηράκλειο και στο Λασίθι της Κρήτης πραγματοποιεί σήμερα και αύριο επικεφαλής πολυμελούς κυβερνητικού κλιμακίου ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης. Ο κ. Σημίτης θα συναντηθεί με τοπικούς φορείς, ενω θα μιλήσει σε εκδηλώσεις. Επίσης, περιοδεία στην Κορινθία και στην Αργολίδα θα πραγματοποιήσει αύριο και μεθαύριο ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος σήμερα το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση στελεχών στο Κιάτο.

Δήλωση Γ. Παπανδρέου για το Κυπριακό.

Οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί στο Ελσίνκι πρέπει να προωθήσει ένα βήμα μπροστά την υπόθεση της Κύπρου, να φέρει πιο κοντά τη λύση και την Κύπρο πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ενωση, υπογράμμισε ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, αμέσως μετά τις συνομιλίες που είχε χθες στη Λευκωσία με τον Κύπριο ομόλογό του, Ιωάννη Κασουλίδη. Σχετικά με τη σύνοδο του Ελσίνκι, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε οτι η απόφαση της Ελλάδας για την Τουρκία δεν είναι δεδομένη, καλώντας την Αγκυρα να προβεί σε συγκεκριμένα βήματα.

Εκκληση κυβέρνησης σε ΟΤΑ για συγκράτηση των δημοτικών τελών.

Η κυβέρνηση κάλεσε τους δήμους να περιορίσουν τις αυξήσεις τους στα δημοτικά τέλη στο ύψος του πληθωρισμού και να μην προβαίνουν σε αυξήσεις, που μπορούν να θέσουν προβλήματα στην πορεία της οικονομίας ενόψει της ένταξής της στην ΟΝΕ. Επίσης, η υπουργός Εσωτερικών, Βάσω Παπανδρέου, προανήγγειλε οτι θα δοθούν στους δήμους επιπλέον 75 δισ. δρχ. Παρόλα αυτά πολλοί δήμοι προβαίνουν σε υπέρμετρες αυξήσεις με μεγαλύτερες των δήμων Πύργου (30%), Ρόδου (20%), Καστοριάς, Αλεξανδρούπολης (10%), Θεσσαλονίκης, Καβάλας (8%) και Αθήνας (9%).

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλλα δύο ασημένια μετάλλια από τον αρσιβαρίστα Βίκτωρα Μήτρου.

Ο Βίκτωρας Μήτρου ήταν αυτός που πρόσθεσε άλλα δύο ασημένια μετάλλια στην συγκομιδή της Ελλάδας, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα άρσης βαρών που διεξάγεται στο ΣΕΦ. Ο πρωταθλητής μας, αγωνιζόμενος στην κατηγορία των 77 κιλών, κατετάγη δεύτερος στο ζετέ (205κ.) και στο σύνολο (370κ.),ενώ ήταν έκτος στο αρασέ (165κ.).Οι επιδόσεις του Μήτρου αποτελούν πανελλήνια ρεκόρ.

Ελπίδες στον Παναθηναικό μετά το 4-2, που έχασε από την Κουρούνια.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να έχασε από την Κορούνια στο "Ριαθόρ_",όμως το τελικό 4-2 αφήνει ανοιχτή την υπόθεση-πρόκριση στους ``16`` του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Περίπου 15.000 θεατές παρακολούθησαν τον αγώνα του Γ' γύρου της διοργάνωσης και τα τέρματα των γηπεδούχων πέτυχαν οι Ολιβάρες (9' αυτογκόλ), Παουλέτα (12'), Τζαλμίνια (14'), Ντονάτο (30'). Για τον Παναθηναϊκό σκόραραν οι Βαζέχα (17'), Γκαλέτο (66').

Ηττα Ολυμπιακού με 3-1 από τη Γιουβέντους στο ΟΑΚΑ.

Αντίθετα, ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε ουσιαστικά τη διοργάνωση μετά την ήττα του με 3-1 από τη Γιουβέντους στο ΟΑΚΑ. Τα τέρματα της ``Γηραιάς Κυρίας`` σημείωσαν οι Τούντορ (27`), Κοβάτσεβιτς (68`) και Ιντζάγκι (88`), ενώ για τον Ολυμπιακό το σκορ είχε ανοίξει ο Στέλιος Γιαννακόπουλος στο 15ο λεπτό.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 326,71 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 528,51, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 313,12, ελβετικό φράγκο προς 208,47, τη λίρα Κύπρου προς 579,20, δολάριο Καναδά προς 223,03, δολάριο Αυστραλίας 207,78, το γερμανικό μάρκο προς 170,53, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,22, γαλλικό φράγκο προς 50,84, και το ευρώ προς 333,52 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σ'όλη σχεδόν τη χώρα και μόνο στις ανατολικές ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές θα έχει νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -2 με 9, στα δυτικά 0 με 16 και στην υπόλοιπη χώρα 2 με 14 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, μέτριοι βοριάδες και θερμοκρασία 7 με 13 βαθμούς θα έχει η Αθήνα. Γενικά αίθριο καιρό, μέτριους βοριάδες και θερμοκρασία 2 με 9 βαθμούς θα έχει η Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 26 November 1999 - 7:00:15 UTC