Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-11-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 26/11/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Το πρώτο χρυσό στην Ελλάδα έδωσε ο Δήμας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
- Διέψευσε τα περί πρόωρων εκλογών ο πρωθυπουργός.
- Πληθωρισμός και επιτόκια στις προτεραιότητες της κυβέρνησης.
- Απολογούνται αύριο οι υπεύθυνοι για την κατάρρευση της γέφυρας.
- Διήμερη περιοδεία στην Κρήτη πραγματοποιεί ο Κ.Σημίτης.
- Εξεταστική επιτροπή ζητάει η ΝΔ για το "προκαθορισμένο στοίχημα".
- Σε εγχείριση ανοιχτής καρδιάς θα υποβληθεί ο Σταμάτης Κόκοτας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Το πρώτο χρυσό στην Ελλάδα έδωσε ο Δήμας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ο Πύρρος Δήμας επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ότι είναι ο κορυφαίος αρσιβαρίστας του πλανήτη στην κατηγορία των 85 κιλών. Ο χρυσός μας Ολυμπιονίκης, ``σήκωσε`` στην δεύτερη προσπάθεια του στο αρασέ, 180,5 κιλά, επίδοση που αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ και φυσικά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην συγκεκριμένη κίνηση.

Διέψευσε τα περί πρόωρων εκλογών ο πρωθυπουργός.

Η παρούσα βουλή μπορεί και πρέπει να εκλέξει πρόεδρο Δημοκρατίας, δήλωσε από την Κρήτη ο πρωθυπουργός και κάλεσε τη ΝΔ να πιεί το πικρό ποτήρι, όπως είπε, και να πάρει ωφέλιμες αποφάσεις. Ο κ. Σημίτης κατέστησε σαφές πως το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να πάει σε πρόωρες εκλογές αποδίδοντας τις σχετικές φήμες σε εκείνους που θέλουν να αποφύγουν ορισμένες σημαντικές αποφάσεις. Πάντως ο κ. Σημίτης έθεσε σε ετοιμότητα τον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ, καθώς δεν αποκλείει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες με αφορμή την προεδρική εκλογή το Μάρτη.

Πληθωρισμός και επιτόκια στις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Η συγκράτηση του πληθωρισμού και η αποκλιμάκωση των επιτοκίων περιλαμβάνονται στις προτεραιότητες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, ενόψει της ΟΝΕ. Ο πρωθυπουργός έδωσε το πράσινο φως για μείωση των επιτοκίων και οι πρώτες κινήσεις αναμένεται να γίνουν στις αρχές Δεκεμβρίου, καθώς στενεύουν τα χρονικά όρια μέχρι την υποβολή της αίτησης ένταξης της χώρας στην ΟΝΕ, τον Μάρτιο. Παράλληλα η κυβέρνηση ανακοίνωσε μείωση κατά 7,5% των τιμολογίων της ΔΕΗ, για να αντιμετωπίσει τις πληθωριστικές πιέσεις που προκαλεί η άνοδος της διεθνούς τιμής του πετρελαίου.

Απολογούνται αύριο οι υπεύθυνοι για την κατάρρευση της γέφυρας.

Απολογούνται αύριο στην ανακριτή οι τρεις υπεύθυνοι του έργου της υπό κατασκευή γέφυρας στην Παιανία που κατέρρευσε με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άτομα. Εναντίον τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, σωματικές βλάβες από αμέλεια και για παράβαση κανόνων οικοδομικής. Τα αίτια κατάρρευσης της γέφυρας θα διερευνήσουν τρεις ανεξάρτητες επιτροπές.

Διήμερη περιοδεία στην Κρήτη πραγματοποιεί ο Κ.Σημίτης.

Διήμερη περιοδεία στην Κρήτη πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος θα επισκεφθεί το Ηράκλειο και το Λασίθι, όπου θα έχει επαφές με του εκπροσώπους της Τοπικής αυτοδιοίκησης, των παραγωγικών τάξεων και συνεταιριστικών οργανώσεων. Η Κρήτη είναι πρωτοπόρος στην ανάπτυξη της χώρας, τόνισε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στα έργα που κατασκευάζονται στην Κρήτη και όλη τη χώρα, καθώς και στα πάνω από 60 τρις δρχ, που θα διατεθούν μέχρι το 2006.

Εξεταστική επιτροπή ζητάει η ΝΔ για το "προκαθορισμένο στοίχημα".

Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τον διαγωνισμό για το "προκαθορισμένο στοίχημα" και την επιλογή ως αναδόχου της εταιρίας "ΙΝΤΡΑΛΟΤ", που ανήκει στον όμιλο του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη, ζητά η ΝΔ με πρόταση που κατέθεσε στη βουλή. Κατά τη ΝΔ η επιλογή της αναδόχου εταιρίας δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά τόσο προς τη νομιμότητά της όσο και για τη διαφάνειά της. Σύμφωνα με τη ΝΔ οι όροι του διαγωνισμού συνετάγησαν μετά από υπόδειξη στελεχών της εταιρίας "ΙΝΤΡΑΛΟΤ".

Σε εγχείριση ανοιχτής καρδιάς θα υποβληθεί ο Σταμάτης Κόκοτας.

Σε εγχείριση ανοιχτής καρδιάς θα υποβληθεί την προσεχή εβδομάδα στο Θεραπευτήριο Υγεία, ο λαϊκός τραγουδιστής Σταμάτης Κόκοτας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που προέκυψε μετά το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη. Σύμφωνα με τους γιατρούς του Υγεία, η κατάσταση της υγείας του δημοφιλούς τραγουδιστή παραμένει σταθερή.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Θίοντορ Εντουαρντς θα είναι οριστικά ο αντικαταστάτης του Κρις Μόρις στον Ολυμπιακό. Η διοίκηση του πειραϊκού συλλόγου, αν και πριν από 48 ώρες τον χαρακτήρισε ούτε λίγο, ούτε πολύ ..."σακάτη", καθώς στις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε αποδείχθηκε ότι το γόνατό του ήταν καταπονημένο από μια χειρουργική επέμβαση, προχώρησε σε συμφωνία μαζί του μέχρι το τέλος της περιόδου. Το επίσημο ντεμπούτο του με τα ``ερυθρόλευκα`` πιθανότατα θα γίνει στις 4 Δεκεμβρίου στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Εχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρωλίγκα, ενώ το συμβόλαιό του, έως το τέλος της περιόδου, θα του αποφέρει περίπου 500.000 δολλάρια.

Με "τσουχτερό" πρόστιμο τιμωρήθηκε αυτή τη φορά η ΑΕΚ, που από την Κυριακή θα αρχίσει να εκτίει την ποινή του αποκλεισμού της έδρας της για πέντες αγωνιστικές. Η Ενωση θα πρέπει να πληρώσει 800.000 δραχμές, σύμφωνα με απόφαση του αθλητικού δικαστή, για επεισοδιακή συμπεριφορά οπαδών της στον αγώνα με τον Αρη. Ακόμη, ο αθλητικός δικαστής επέβαλε και τα εξής πρόστιμα: Στον Παναθηναϊκό 500.000 δραχμές και στον Ολυμπιακό 200.000, για επεισοδιακή συμπεριφορά οπαδών τους στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ και στον ΠΑΟΚ 500.000 δραχμές για το ματς με τον Ιωνικό.

Με τον Μάτζικ Τζόνσον στη σύνθεσή της θ' αγωνιστεί η σουηδική "Μάτζικ Μ7" εναντίον της ΑΕΚ στο φιλικό παιχνίδι που έχει προγραμματιστεί μεταξύ των δύο ομάδων στην Αθήνα για τις 20 Φεβρουαρίου. Οπως ανακοίνωσε ο μάνατζερ της ομάδας του Μπόρας, Στιβ Χάνεϊ, ο Μάτζικ θα την ενισχύσει τον Ιανουάριο σε πέντε αγώνες του σουηδικού πρωταθλήματος και στη συνέχεια θα βρεθεί στην Ελλάδα, όπου θα παίξει στο φιλικό με την ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς.

Ανετη νίκη με 13-5, πέτυχε η ομάδα ανδρών του Ολυμπιακού επί της ουκρανικής Αζόφ, στον πρώτο αγώνα της για τον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ που διοργανώνει ο πειραϊκός σύλλογος στο κλειστό κολυμβητήριο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Τα τέρματα των ``ερυθρόλευκων`` πέτυχαν οι Χατζηθεοδώρου 4, Τζέρεμι 2, Πλατανίτης 2, Βαφειάδης 1, Σιμάκος 1, Ευάγγελος 1, Ψύχος 1 και Βλοντάκης 1.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 329,00 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 530,76, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 316,39, ελβετικό φράγκο προς 208,49, τη λίρα Κύπρου προς 580,53, δολάριο Καναδά προς 224,25, δολάριο Αυστραλίας 210,13, το γερμανικό μάρκο προς 170,73, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,24, γαλλικό φράγκο προς 50,90, και το ευρώ προς 333,93 δραχμές.

Δυναμική ανάκαμψη παρουσίασαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστήριου, με αποτέλεσμα η αγορά να ξεπεράσει και πάλι τα επίπεδα των 5.600 μονάδων. Μοχλός της ανόδου υπήρξαν οι μετοχές μεγάλης κεφαλοποίησης και κυρίως οι τραπεζικές αξίες, οι οποίες "ξύπνησαν" μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς παράγοντες, η άνοδος των "ισχυρών χαρτιών" οφείλεται σε τοποθετήσεις ξένων θεσμικών επενδυτών αλλά και εγχωρίων. Ομως, παρά την ισχυρή άνοδο των τιμών των μετοχών η αξία των συναλλαγών δεν εμφάνισε ανάλογη αύξηση. Ο Γενικός Δείκτης τιμών έκλεισε στις 5.616,89 μονάδες έναντι 5.418,60 μονάδων της προηγούμενης, καταγράφοντας άνοδο 198,29 μονάδων ή σε ποσοστό 3, 66%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Στα κεντρικά, ανατολικά και νότια προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά ασθενείς μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από - 1 έως 11 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 3 με 16 και στο Αιγαίο 8 με 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις και ενδέχεται να σημειωθεί ασθενής βροχή. Οι άνεμοι θα είναι μέτριοι και τοπικά ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος, οι άνεμοι ασθενείς έως μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 26 November 1999 - 20:00:14 UTC