Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-12-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 17/12/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Νεκρός λαθρομετανάστης σε βυτιοφόρο στο "SUPER FAST II".
- Οι Ελληνες βιομήχανοι αισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας μας.
- Απο σήμερα και ένα μήνα αναστέλλονται οι πλειστηριασμοί απο δάνεια.
- Περιορισμοί μέχρι το Μάρτιο στη χορήγηση καταναλωτικών δανείων.
- Στεγάστηκαν ολοι οι δικαιούχοι σεισμόπληκτοι σε οικίσκους-λυόμενα.
- Τουρκικά μαχητικά παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο στο Αιγαίο.
- Απεργούν εκτός Αθηνών οι φαρμακοποιοί σε όλη τη χώρα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Παναθηναϊκός έχασε από την Αλμπα Βερολίνου για την Ευρωλίγκα.
- Η εθνική μας ποδοσφαίρου νίκησε με 2-0 σε φιλικό την Μολδαβία.
- Θρίλερ με τη μεταγραφή του Λάμπρου Χούτου.
- Ο Γκόγκιτς βρίσκεται στο "μεταγραφικό στόχαστρο" του Πανιωνίου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Νεκρός λαθρομετανάστης σε βυτιοφόρο στο "SUPER FAST II".

Ενας λαθρομετανάστης αγνώστων στοιχείων, που ήταν κρυμμένος μαζί με άλλους 26, σε βυτιοφόρο όχημα στο επιβατηγό - οχηματαγωγό "SUPER FAST II" έχασε τη ζωή του,πιθανόν απο τις αναθυμιάσεις. Οι λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν μετά την αναχώρηση απο το λιμάνι της Πάτρας και εν πλω προς Αγκώνα. Οι δύο Ελληνες οδηγοί του βυτιοφόρου δήλωσαν άγνοια για την ύπαρξη των λαθρομεταναστών στο αυτοκίνητό τους και υποστήριξαν οτι ίσως μπήκαν κατά την στάθμευσή τους πριν εισέλθουν στο πλοίο.

Οι Ελληνες βιομήχανοι αισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας μας.

Αισιόδοξοι για την πορεία της ελληνικής βιομηχανίας, αλλά και της ελληνικής οικονομίας γενικότερα δηλώνουν οι Ελληνες βιομήχανοι λίγο πριν την αυγή του 2000 και την επικείμενη ένταξη της χώρας μας στην ζώνη των χωρών του ευρώ. Η ελληνική βιομηχανία βρίσκεται στην καλύτερη θέση να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος και οι προοπτικές των εταιριών του κλάδου είναι οι καλύτερες των τελευταίων 35 ετών, σύμφωνα με έρευνα της ICAP.

Απο σήμερα και ένα μήνα αναστέλλονται οι πλειστηριασμοί απο δάνεια.

Ανεστάλησαν απο σήμερα και για ένα μήνα, οι πλειστηριασμοί ακινήτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων απο ληξιπρόθεσμα δάνεια και πανωτόκια. Στο πρώτο νομοσχέδιο μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, που θα συζητηθεί στη Βουλή θα κατατεθεί και η τροπολογία για τη ρύθμιση των πανωτοκίων, όπως είχε αποφασιστεί σε πρόσφατη κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό.

Περιορισμοί μέχρι το Μάρτιο στη χορήγηση καταναλωτικών δανείων.

Μέχρι και τον Μάρτιο τουλάχιστον θα διατηρηθούν τα περιοριστικά μέτρα που έχει επιβάλλει η Τράπεζα της Ελλάδος στις εμπορικές τράπεζες στη χορήγηση των καταναλωτικών δανείων. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Λουκάς Παπαδήμος, επισήμανε την ανάγκη να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στο ιδιαίτερα κρίσιμο διάστημα μέχρι την υποβολή από τη χώρα μας της αίτησης για την ένταξή μας στη Νομισματική Ενωση.

Στεγάστηκαν ολοι οι δικαιούχοι σεισμόπληκτοι σε οικίσκους-λυόμενα.

Πλήρως καλύφθηκαν οι ανάγκες στέγαστης με οικίσκους και λυόμενα όλων των δικαιούχων σεισμόπληκτων οικογενειών. Επίσης, μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου είχαν υποβληθεί 22.382 αιτήσεις για επιδόμα ενοικίου ή συγκατοίκησης από τις οποίες έχουν ελεγχθεί όσον αφορά την πληρότητα των δικαιολογητικών τους 15.029. Τέλος, μέχρι τις 15 του μηνός είχαν υποβληθεί 510 αιτήσεις για επισκευές και ανακατασκευές. Από αυτές 170 αφορούν σε ανακατασκευές και 440 σε επισκευές.

Τουρκικά μαχητικά παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο στο Αιγαίο.

Οι πρώτες παραβάσεις και παραβιάσεις στον εθνικό μας εναέριο χώρο απο τουρκικά αεροσκάφη μετά τη σύνοδο του Ελσίνκι σημειώθηκαν χθες. Επτά σχηματισμοί τουρκικών αεροσκαφών F-16 και Φάντομ εισήλθαν στον εναέριο χώρο μας και αναχαιτίστηκαν απο ελληνικά μαχητικά. Σε τρεις περιπτώσεις η αναχαίτιση εξελίχθηκε σε εμπλοκή.

Απεργούν εκτός Αθηνών οι φαρμακοποιοί σε όλη τη χώρα.

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία έχει κηρύξει για σήμερα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. Στην απεργία δεν μετέχει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών. Οι φαρμακοποιοί ζητούν απο την κυβέρνηση την άμεση εξόφληση των χρεών προς αυτούς των ασφαλιστικών ταμείων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Παναθηναϊκός έχασε από την Αλμπα Βερολίνου για την Ευρωλίγκα.

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να ολοκληρώσει με το απόλυτο ``10 στα 10`` τις υποχρεώσεις του στην Α' φάση της Ευρωλίγκα. Οι πρωταθλητές έχασαν με 72-70 από την Αλμπα Βερολίνου στην τελευταία αγωνιστική της Α' φάσης, ωστόσο τερμάτισαν πρώτοι στον Β' όμιλο, εξασφαλίζοντας παράλληλα και την πρωτιά στην επόμενη φάση. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός, που πριν τέσσερις ημέρες ``χρέωσε`` τους ``πράσινους`` με την πρώτη τους ήττα αυτή την περίοδο, ολοκλήρωσε την πρώτη φάση της Ευρωλίγκας με μία μεγάλη νίκη, καθώς επικράτησε εκτός έδρας της Βαρέζε με 74-57 και έφτασε τους 15 βαθμούς, καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση στον Γ' Ομιλο.

Η εθνική μας ποδοσφαίρου νίκησε με 2-0 σε φιλικό την Μολδαβία.

Μέσα σε ένα δίλεπτο η εθνική μας ομάδα ``καθάρισε`` τον φιλικό αγώνα της με την αντίστοιχη της Μολδαβίας, που έγινε στην Λάρισα, καθώς επικράτησε 2-0 χάρη σε τέρματα των Γεωργιάδη (60') και Φρατζέσκου (62'). Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με το οποίο έκανε την πρώτη του εμφάνιση αγωνιζόμενος στο β' ημίχρονο ο Λάμπρος Χούτος, ήταν καλύτερο σε όλη την διάρκεια της συνάντησης και έχασε σημαντικές ευκαιρίες μεταξύ των οποίων και τέσσερα δοκάρια.

Θρίλερ με τη μεταγραφή του Λάμπρου Χούτου.

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της μεταγραφής του Λάμπρου Χούτου στην ΑΕΚ ή τον Ολυμπιακό. Πιό συγκεκριμένα, ο πατέρας και μάνατζερ του παίκτη, που συζητά με τους ``ερυθρόλευκους``, φαίνεται ότι επιμένει στα 400 εκατομμύρια δραχμές σαν ετήσια αποζημίωση του γιού του, ενώ οι πρωταθλητές δεν είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν περισότερα από 250. Ετσι, η πλάστιγγα φαίνεται να γέρνει και πάλι προς την πλευρά της ``Ενωσης``, καθώς έγινε γνωστό ότι ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Πέτρος Στάθης βρίσκεται στην Ιταλία και πιθανότατα θα συναντηθεί με παράγοντες της Ρόμα για την μεταγραφή του Χούτου.

Ο Γκόγκιτς βρίσκεται στο "μεταγραφικό στόχαστρο" του Πανιωνίου.

Ο Σίνισα Γκόγκιτς βρίσκεται στο ``μεταγραφικό στόχαστρο``του Πανιωνίου. Η νεοσμυρνιώτικη ΠΑΕ, σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να κάνει κρούση στον Ολυμπιακό για την παραχώρηση του 36χρονου επιθετικού. Οσον αφορά τον Νικολά Ντικουμέ, η μεταγραφή του ``φρενάρει`` στις απαιτήσεις της Ξάνθης, που ζητά από τους ``κυανέρυθρους`` 35 εκατομμύρια δραχμές.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 330,52 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 534,31, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 320,90, ελβετικό φράγκο προς 209,43, τη λίρα Κύπρου προς 579,56, δολάριο Καναδά προς 222,69, δολάριο Αυστραλίας 210,98, το γερμανικό μάρκο προς 171,35, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,30, γαλλικό φράγκο προς 51,09, και το ευρώ προς 335,13 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται σ'όλη τη χώρα και μόνο στα βορειοδυτικά θα υπάρχουν νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέχρι πολύ ισχυροί και στα πελάγη θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 6 με 18,στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 9 με 21 και στο Αιγαίο 12 με 20 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις,μέτριοι νοτιάδες και θερμοκρασία 14 με 20 και 10 με 18 βαθμούς, αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 17 December 1999 - 11:16:29 UTC