Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-12-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 18/12/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αντιπαραθέσεις στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2000.
- Σε ετοιμότητα για εκλογές η κυβέρνηση.
- Επιφυλάξεις διαγραφέντων από άνοιγμα Καραμανλή.
- Μητσοτάκης:συμφέρει την Ελλάδα ο εξευρωπαϊσμός της Τουρκίας.
- Γ.Παπανδρέου για τουρκικές παραβιάσεις στον εναέριο χώρο.
- Διαμαρτυρία Κύπρου στον ΟΗΕ για τουρκικές προκλήσεις.
- Ματαιώσεις πτήσεων λόγω απεργίας συνοδών Αεροπλοϊας.
- Στάση εργασίας τη Δευτέρα στα μπλε λεωφορεία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Την "υπόσχεσή" του για αποκαλύψεις, πραγματοποίησε ο ΓΓ της ΕΠΟ.
- Την Πέμπτη θα διεξαχθεί τελικά ο αγώνας Ηρακλή - Αρη.
- Το Νορβηγό επιθετικό της Μόλντε Λούντ, φλερτάρει ο Ολυμπιακός.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αντιπαραθέσεις στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2000.

Παρουσία του πρωθυπουργού κ.Σημίτη και των πολιτικών αρχηγών άρχισε χθες στη Βουλή η 5νθήμερη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2000 η οποία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης 21 Δεκεμβρίου με την ψηφοφορία. Η κυβέρνηση έχει χαρακτηρίσει τον τελευταίο προϋπολογισμό της χιλιετίας ως μοχλό για την ανάπτυξη της χώρας και ένταξή της στην μεγάλη οικονομική οικογένεια της Ευρώπης. Επικρίσεις για τον προϋπολογισμό διατυπώθηκαν από τους εισηγητές των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Σε ετοιμότητα για εκλογές η κυβέρνηση.

Σε εκλογική ετοιμότητα, κάλεσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, τα μέλη της κυβέρνησης στη διάρκεια του χθεσινού υπουργικού συμβουλίου. Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εάν η ΝΔ ψηφίσει τον κ.Στεφανόπουλο για πρόεδρο Δημοκρατίας, επαναλαμβάνοντας οτι η κυβέρνηση επιθυμεί οι εκλογές να διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας. Υπέρ της επανεκλογής Στεφανόπουλου τάχθηκε ο πρώην πρωθυπουργός, Γεώργιος Ράλλης, τονίζοντας οτι εάν ήταν βουλευτής θα τον ψήφιζε με τα δύο χέρια.

Επιφυλάξεις διαγραφέντων από άνοιγμα Καραμανλή.

Με επιφυλάξεις υποδέχθηκαν οι διαγραφέντες αλλά και στελέχη που βρίσκονται εντός ΝΔ το άνοιγμα Καραμανλή να ενταχθούν στην προεκλογική μάχη. Η Ρηγίλλης επιμένει ότι σύντομα ο κ.Καραμανλής, που από σήμερα περιοδεύει στη Θεσσαλία, θα κάνει κινήσεις προς τους κυρίους Σουφλιά, Μάνο και Αβραμόπουλο, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ ή στην περίπτωση Σουφλιά επιστροφής του στο κόμμα.

Μητσοτάκης:συμφέρει την Ελλάδα ο εξευρωπαϊσμός της Τουρκίας.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του τόνισε ότι η Ελλάδα έχει συμφέρον να υποστηρίξει και να ενθαρρύνει τη στροφή της Τουρκίας προς την Ευρώπη, με τη βεβαιότητα ότι όσο ταχύτερα ολοκληρωθεί αυτή η στροφή τόσο ταχύτερα θα αφήσουμε πίσω μας τις αντιφάσεις και τα αδιέξοδα που μας κληρονόμησε ο 20-ος αιώνας. Τόνισε ακόμη ότι η Τουρκία με αφορμή ότι βρίσκεται σε διαρκή θέση διπλωματικής άμυνας και απομόνωσης από το 1974 και μετά εφευρίσκει λόγους για ελληνοτουρκικές διαφορές.

Γ.Παπανδρέου για τουρκικές παραβιάσεις στον εναέριο χώρο.

Μεμονωμένο περιστατικό στο οποίο δεν πρέπει να σταθούμε,χαρακτήρισε ο ΥΠΕΞ Γ.Παπανδρέου τις τελευταίες τουρκικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, τονίζοντας οτι θα χάσουμε το δάσος, αν βλέπουμε το δέντρο. Την εκτίμηση οτι ξεκινά μία περίοδος μόνιμης ειρήνης και συνεργασίας μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, εξέφρασε από την πλευρά του ο τούρκος ομόλογός του Ισμαήλ Τζεμ. Για αρνητική στάση της Τουρκίας, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ η ΝΔ κατηγόρησε τη γείτονα χώρα οτι δεν δεσμεύεται από τις αποφάσεις του Ελσίνκι.

Διαμαρτυρία Κύπρου στον ΟΗΕ για τουρκικές προκλήσεις.

Τη διαμαρτυρία της κυπριακής κυβέρνησης εξέφρασε ο ΥΠΕΞ της Κύπρου κ.Κασουλίδης στον βοηθό του γγ του ΟΗΕ, αρμόδιο για ειρηνευτικές υποθέσεις Μπέρναρντ Μιγιέ, για την προσπάθεια της Τουρκίας να χρησιμοποιήσει τη γγ του οργανισμού για να προβάλει ότι δήθεν ο ΟΗΕ πλησιάζει την τουρκική θέση για αποδοχή ξεχωριστής τουρκοκυπριακής οντότητας με διεθνή υπόσταση. Ο κ.Μιγιέ τον διαβεβαίωσε ότι καμιά ενέργεια δεν πρόκειται να γίνει που να υποδηλοί αναγνώριση ή να προσδίδει οποιαδήποτε μορφή διεθνούς υπόστασης στο ψευδοκράτος.

Ματαιώσεις πτήσεων λόγω απεργίας συνοδών Αεροπλοϊας.

Προβλήματα θα αντιμετωπίσουν και σήμερα, δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας της Ενωσης Συνοδών Ολυμπιακής Αεροπλοίας, οι επιβάτες της εταιρίας, αφού δεν θα πραγματοποιηθούν έξι από τις 28 προγραμματισμένες πτήσεις. Πρόκειται για πτήσεις: από Αθήνα προς Λήμνο, Χίο και Μυτιλήνη. Οι επιβάτες των πτήσεων για Χανιά και για Ηράκλειο θα μεταφερθούν με άλλες πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Στάση εργασίας τη Δευτέρα στα μπλε λεωφορεία.

Ταλαιπωρία τη Δευτέρα για τους επιβάτες των μπλε λεωφορείων (ΕΘΕΛ) λόγω της στάσης που θα πραγματοποιήσουν οι οδηγοί από τις 11.00 ως τις 16.00 και παράλληλα γενική συνέλευση. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν άμεση υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την "υπόσχεσή" του για αποκαλύψεις, πραγματοποίησε ο ΓΓ της ΕΠΟ.

Την "υπόσχεσή" του για αποκαλύψεις, πραγματοποίησε ο ΓΓ της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης σε δηλώσεις του σχετικά με τις καταγγελίες του πρόεδρου της ΕΠΣ Μακεδονίας Διανύση Ψωμιάδη για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο γνωστός παράγοντας, υποστήριξε ότι ο Ψωμιάδης, του είχε ζητήσει το 1997,να μεσολαβήσει, ώστε να γνωρίσει τον Θωμά Μητρόπουλο. Ο νυν ΓΓ της ΕΠΟ ήταν τότε νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο κ Μητρόπουλος, μέλος της. Μάλιστα, ο κ Γκαγκάτσης παρουσίασε στο ΔΣ της ΕΠΟ, επιστολή με την οποία αποδεικνύεται το παραπάνω περιστατικό.

Την Πέμπτη θα διεξαχθεί τελικά ο αγώνας Ηρακλή - Αρη.

Την Πέμπτη θα διεξαχθεί τελικά ο αγώνας ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Αρη γιά την 12η ημέρα του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής κατηγορίας. Αυτό αποφάσισε η ΕΠΑΕ, χωρίς όμως να ορίσει την έδρα διεξαγωγής του αγώνα, καθώς αναμένεται η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, που θα συνεδριάσει την Κυριακή.

Το Νορβηγό επιθετικό της Μόλντε Λούντ, φλερτάρει ο Ολυμπιακός.

Ο μάνατζερ του Αντρέας Λουντ έχει ξεκινήσει επαφές με τη διοίκηση του Ολυμπιακού, προκειμένου ο Νορβηγός επιθετικός της Μόλντε να συνεχίσει την καριέρα του στους πρωταθλητές. Οι ``ερυθρόλευκοι`` παράγοντες βλέπουν με ``καλό μάτι`` ένα τέτοιο ενδεχόμενο και τις επόμενες ημέρες, αναμένονται εξελίξεις.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 328,36 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 531,15, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 319,26, ελβετικό φράγκο προς 209,08, τη λίρα Κύπρου προς 579,76, δολάριο Καναδά προς 222,91, δολάριο Αυστραλίας 211,68, το γερμανικό μάρκο προς 171,38, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,31, γαλλικό φράγκο προς 51,10, και το ευρώ προς 335,20 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται σ'όλη τη χώρα και μόνο στα δυτικά θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και τοπικά στα δυτικά νότιοι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 6 με 20, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 9 με 22 και στο Αιγαίο 13 με 22 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 12 με 21 και 8 με 20 βαθμούς, αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 18 December 1999 - 8:00:20 UTC