Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-12-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 19/12/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Με αντιπαραθέσεις η συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό.
- Δεξίωση Στεφανόπουλου στα ΜΜΕ ενόψει των εορτών.
- Περιοδεία Καραμανλή σε Τρίκαλα-Μαγνησία.
- Ομιλία Παπαρήγα στο Σπόρτινγκ.
- Δηλώσεις ΟΗΕ για ανανέωση θητείας UNFICYP.
- Ψήφισμα ΟΗΕ για επιστροφή πολιτιστικής κληρονομιάς.
- Ευχές υπουργού Παιδείας προς τους μαθητές.
- Ωράριο καταστημάτων-ταχυδρομείων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Αήττητη έκλεισε η εθνική μας ποδοσφαίρου τα τρία φιλικά που έδωσε.
- Ο Σπόρτιγκ επικράτησε με 74-73 του Αρη στο Αλεξάνδρειο.
- Στον Α' Ομιλο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με αντιπαραθέσεις η συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό.

Συνεχίζεται στη βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2000 που θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης με ονομαστική ψηφοφορία. Ο ΥΠΕΘΟ κ.Παπαντωνίου είπε ότι ο προϋπολογισμός είναι ο πρώτος σε ευρώ, καθώς η Ελλάδα που συνδυάζει σταθερότητα, ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη θα ενταχθεί στην ΟΝΕ μέσα στο 2000. Κάλεσε επίσης τον επιχειρηματικό κόσμο να αναλάβει τις ευθύνες του για να επιτευχθεί και το κριτήριο του πληθωρισμού. Κριτική στην οικονομική πολιτικής της κυβέρνησης άσκησαν οι εισηγητές των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Δεξίωση Στεφανόπουλου στα ΜΜΕ ενόψει των εορτών.

Μας ανακούφισαν οι αποφάσεις του Ελσίνκι δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος στη διάρκεια της καθιερωμένης δεξίωσης ενόψει των εορτών, που παρέθεσε χθες προς τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Στη δεξίωση παρέστησαν ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, οι πρόεδροι του Συνασπισμού και του ΔΗΚΚΙ κύριοι Κωνσταντόπουλος και Τσοβόλας, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Χριστόδουλος και ο δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Περιοδεία Καραμανλή σε Τρίκαλα-Μαγνησία.

Στα θέματα της αδιαφάνειας και της διαφθοράς επανήλθε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος περιόδευσε χθες στο νομό Τρικάλων και σήμερα θα επισκεφθεί το νομό Μαγνησίας. Ο κ.Καραμανλής επισήμανε οτι το κόμμα του θα συνεχίσει να κτυπά τέτοιου είδους φαινόμενα καθώς όπως είπε, δεν έχει εξαρτήσεις και δεσμεύσεις απο τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εξαιτίας της ο αγροτικός πληθυσμός έχει φθάσει σε αδιέξοδο. Τέλος απηύθυνε εκ νέου προσκλητήριο ενότητας προς τα στελέχη της ΝΔ και τους διαγραφέντες.

Ομιλία Παπαρήγα στο Σπόρτινγκ.

Το καπιταλιστικό σύστημα δεν έχει πλέον να προσφέρει τίποτα στην ανθρωπότητα, ενώ αντίθετα ο 21-ος αιώνας θα είναι περίοδος ανασύνταξης και κοινωνικής επανάστασης και του σοσιαλισμού τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας χθες σε ανοιχτή εκδήλωση της ΚΝΕ στο Σπόρτινγκ. Αποτιμώντας τα αποτελέσματα της συνόδου του Ελσίνκι, είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι η εγγυήτρια των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι η διχοτόμηση της Κύπρου προχωρεί με γρήγορους ρυθμούς.

Δηλώσεις ΟΗΕ για ανανέωση θητείας UNFICYP.

Ο βοηθός γγ του ΟΗΕ για πολιτικές υποθέσεις Σερ Κίεραν Πρέντεργκαστ, χαρακτήρισε αυθαίρετο το συμπέρασμα του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφορικά με την προσθήκη στην έκθεση του Κόφι Ανάν για την ανανέωση της θητείας της UNFICYP. Επανέλαβε δε, την προσήλωση της γενικής γραμματείας στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας που καθορίζουν τους όρους εντολής της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης. Αυτό αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση η οποία εκδόθηκε μετά το πέρας συνάντησης του αξιωματούχου του ΟΗΕ με τον ΥΠΕΞ της Κύπρου Ιωάννη Κασουλίδη.

Ψήφισμα ΟΗΕ για επιστροφή πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ψήφισμα, το οποίο προώθησε η Ελλάδα, για την επιστροφή των θησαυρών πολιτιστικής κληρονομιάς στις χώρες προέλευσής τους ενέκρινε η Ολομέλεια της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ. Είναι η πρώτη φορά που το ψήφισμα τυγχάνει της απόλυτης συγκατάθεσης όλων ανεξαιρέτως των μελών του ΟΗΕ. Μετά την ψηφοφορία ο μονιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας Ηλίας Γούναρης κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να συνεχίσει τις προσπάθειές της για την προσώθηση της εφαρμογής του ψηφίσματος.

Ευχές υπουργού Παιδείας προς τους μαθητές.

Ο υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης απηύθυνε μήνυμα με πολλές ευχές για το 2000 σε όλους τους μαθητές εκ των οποίων 85.000 θα εισαχθούν ελεύθερα στα πανεπιστήμια της χώρας με το τέλος της χρονιάς. Την ευχή αυτή απηύθυνε ο υπουργός Παιδείας στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποίησε ο Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης σε κεντρικό πεζόδρομο της Αθήνας χθες το μεσημέρι.

Ωράριο καταστημάτων-ταχυδρομείων.

Εορταστικό ωράριο και σήμερα για τα εμπορικά καταστήματα όλης της χώρας τα οποία θα ανοίξουν στις 10.00 και θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα. Υπενθυμίζεται ότι ανοιχτά θα είναι σήμερα από τις 9 το πρωί μέχρι τη μιάμισυ μετά το μεσημέρι τα κεντρικά ταχυδρομεία Αθήνας Πειραιά και Θεσσαλονίκης καθώς και του Ανατολικού Αεροδρομίου για την αποστολή ευχητήριων καρτών και αλληλογραφίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αήττητη έκλεισε η εθνική μας ποδοσφαίρου τα τρία φιλικά που έδωσε.

Αήττητη αλλά χωρίς να ικανοποιήσει με τις εμφανίσεις της έκλεισε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου τον κύκλο των τριών αγώνων εντός πενθημέρου που έδωσε στην περιφέρεια. Το αντιπροσωπευτικό μας αναδείχθηκε ισόπαλο 2-2 με την Εσθονία στα Τρίκαλα, μετά από την ισοπαλία 1-1 με την Γκάνα την Τρίτη στο Καυταντζόγλειο και τη νίκη με 2-0 επί της Μολδαβίας την Πέμπτη στην Λάρισα.Με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση ο Κώστας Λουμπούτης και ο Γιώργος Χατζηζήσης.

Ο Σπόρτιγκ επικράτησε με 74-73 του Αρη στο Αλεξάνδρειο.

Ο Σπόρτιγκ δημιούργησε την μεγάλη έκπληξη στους αγώνες της 11ης ημέρας του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών. Οι Πατησιώτες, επικράτησαν με 74-73 του Αρη στο Αλεξάνδρειο και σημείωσαν την πρώτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.Σπουδαία νίκη πέτυχε και η Νήαρ Ηστ επί του ΠΑΟΚ στην Καισαριανή με 90-86, ενώ στους υπόλοιπους αγώνες σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Ηράκλειο-Εσπερος 101-77, Περιστέρι-Μαρούσι 74-57 και ΑΕΚ- Δάφνη 77-59.

Στον Α' Ομιλο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός.

Στον Α' Ομιλο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός, μετά από κλήρωση που έγινε στην Βιέννη. Οι``ερυθρόλευκοι`` θα αντιμετωπίσουν τις Τρεβίζο (Ιταλία),Πουατιέ (Γαλλία),Φριντρισχάφεν (Γερμανία), Σορία (Ισπανία), Βαρκάους (Φιλανδία), Νέφελς (Ελβετία) και Απελντορν (Ολλανδία). Από την πλευρά της, η ομάδα των Βριλησσίων κληρώθηκε στον Α' Ομιλο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών γυναικών. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν 11 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν 23 Φεβρουαρίου του 2000.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 328,36 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 531,15, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 319,26, ελβετικό φράγκο προς 209,08, τη λίρα Κύπρου προς 579,76, δολάριο Καναδά προς 222,91, δολάριο Αυστραλίας 211,68, το γερμανικό μάρκο προς 171,38, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,31, γαλλικό φράγκο προς 51,10, και το ευρώ προς 335,20 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες προβλέπονται σ'όλη τη χώρα και ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ισχυροί με τάση ενίσχυσης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 6 με 19, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 10 με 21 και στο Αιγαίο 13 με 22 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, μέτριοι νοτιάδες και θερμοκρασία 8 με 18 και 5 με 18 βαθμούς, αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 19 December 1999 - 9:00:17 UTC