Browse through our Interesting Nodes for Internet Searching Tools & Sources Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-12-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 24/12/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνελήφθη ο Α.Λεσπέρογλου που κατηγορείται για τρομοκρατία.
- Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα των πολιτικών.
- Αυξημένη σήμερα η κίνηση στην αγορά.
- Γεύματα αγάπης σε απόρους από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.
- Θρασύτατη ληστεία το μεσημέρι σε διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο.
- Τραγικό θάνατο βρήκε 60χρονη Ρωσίδα στην Αθήνα.
- Ποινική δίωξη κατά λαθρομεταναστών, που έχασαν τα παιδιά τους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνελήφθη ο Α.Λεσπέρογλου που κατηγορείται για τρομοκρατία.

Δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για πλαστογραφία, παράνομη είσοδο στη χώρα και πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων, άσκησε ο εισαγγελέας κατά του Αβραάμ Λεσπέρογλου, υπ'αριθμόν ένα καταζητούμενο για τρομοκρατικές ενέργειες, ο οποίος συνεληφθη χθες βράδι στο ανατολικό αεροδρόμιο του ελληνικού προερχόμενος από Ολλανδία μέσω Παρισίων. Ο Λεσπέρογλου καταζητείται από το 1982 ως μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης και εναντίον του εκκρεμούν τρία εντάλματα σύλληψης.

Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα των πολιτικών.

Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα έψαλαν χορωδίες στους πολιτικούς, αρχής γενομένης από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο επισκέφθηκαν μαθητές και άτομα με ειδικές ανάγκες, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ επισκέφθηκε το Ασκληπιείο Βούλας, η Εμπορική Τράπεζα αντί των καθιερωμένων δώρων διέθεσε 1.200 ηλεκτρικά καλοριφέρ για τους σεισμοπαθείς που διαμένουν σε οικίσκους.

Αυξημένη σήμερα η κίνηση στην αγορά.

Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν σήμερα η κίνηση στην αγορά, καθώς πολλοί προτίμησαν να κάνουν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους την τελευταία στιγμή. Σύμφωνα με αρμόδιους παράγοντες, υπάρχει επάρκεια αγαθών στην αγορά, ενώ οι τιμές κυμαίνονται στα περυσινά περίπου επίπεδα, εκτός από τις τιμές στα αμνοερίφια που είναι ελαφρώς αυξημένες. Αυξημένη ήταν και η κίνηση στα δύο εθνικά δίκτυα, ενώ η Τροχαία είχε τεθεί σε επιφυλακή για την ομαλή έξοδο των εκδρομέων για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Γεύματα αγάπης σε απόρους από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Γεύματα αγάπης σε άπορους και άστεγους προσφέρει σήμερα και αύριο ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Το φαγητό θα διανέμεται από τις 11 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι στην οδό Τρίτης Σεπτεμβρίου 21. Επίσης ο δήμος Αθηναίων στο Σαράφειο Κολυμβητήριο θα μοιράζει από σήμερα και για όλες τις ημέρες των εορτών φαγητό σε άστεγους και άπορους. Στην Ομόνοια βρίσκεται κινητή μονάδα σίτισης του δήμου Αθηναίων. δήμου.

Θρασύτατη ληστεία το μεσημέρι σε διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο.

Θρασύτατη ληστεία έγινε το μεσημέρι σε διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο. Δύο άγνωστοι πέρασαν από το μπαλκόνι διπλανού διαμερίσματος στο διαμέρισμα της Χρυσούλας Στυλιανέλη 60 χρόνων, την ακινητοποίησαν με την απειλή πιστολιού, την έδεσαν και άρπαξαν χρυσαφικά άγνωστης αξίας. Την ώρα που οι ληστές ήταν ακόμα στο διαμέρισμα, επέστρεψε ο σύζυγος της γυναίκας, τον οποίο οι δράστες πυροβόλησαν, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν. Οι δράστες εξαφανίσθηκεν ενώ ο σύζυγος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Ασκληπιείο Βούλας.

Τραγικό θάνατο βρήκε 60χρονη Ρωσίδα στην Αθήνα.

Τραγικό θάνατο βρήκε μία 60χρονη Ρωσίδα, η οποία στην προσπάθειά της να γλυτώσει από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο διαμέρισμα όπου εργαζόταν ως οικιακή βοηθός στην Κυψέλη, πήδηξε από τον τέταρτο όροφο. Πρόκειται για την Καλίνα Σαμπριλίνα, ενώ ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος Ιωάννης Φιλίππου, η σύζυγός του και τα δύο τους παιδιά καθώς και η μητέρα του Σοφία 80 ετών, δεν έπαθαν τίποτα. Μόνο η 80χρονη νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό με αναπνευστικά προβλήματα.

Ποινική δίωξη κατά λαθρομεταναστών, που έχασαν τα παιδιά τους.

Ποινική δίωξη για παράνομη είσοδο στη χώρα μας άσκησε ο εισαγγελέας στους λαθρομετανάστες, γονείς των τριών παιδιών, που έχασαν τη ζωή τους από την ταλαιπωρία και το κρύο κατά τη μετακίνησή τους από τον Εβρο στην Αθήνα. Επίσης ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη κατά αγνώστων για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στον τελικό του τουρνουά Χριστουγέννων της Ρεάλ Μαδρίτης θα αγωνιστεί αύριο ο Παναθηναϊκός, καθώς σήμερα επικράτησε με 65-60 της Ζαντάρ, στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της διοργάνωσης. Πρώτος σκόρερ για τους πρωταθλητές Ελλάδας ήταν ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα με 18 πόντους, ενώ πολύ καλά πήγε και ο Αντώνης Φώτσης, που πέτυχε 14. Από τούς Κροάτες, καλύτερος ήταν ένας πρώην πράσινος, ο Κόμαζετς που σημείωσε 18, ενώ ένας άλλος παλιός παίκτης του Παναθηναϊκού, ο Ντίνο Ράτζα, προτίμησε να κάνει διακοπές στις δαλματικές ακτές και δεν ταξίδευσε καν, στη Μαδρίτη.

Θέμα ωρών είναι πλέον η μεταγραφή του Λάμπρου Χούτου στον Ολυμπιακό. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι "ερυθρόλευκοι" συμφώνησαν με την Ρόμα στα 5 εκ. δολλάρια και τώρα αυτό που απομένει, είναι να μειωθούν οι απαιτήσεις του πατέρα και μάνατζερ του διεθνή άσου, που ζητά 450 εκ. δραχμές το χρόνο, ενώ ο Ολυμπιακός επιμένει στα 350 εκ. Πάντως, όλα συνηγορούν στο ότι το θέμα έχει τελειώσει, όμως απομένει η οριστική συμφωνία, που θα ολοκληρωθεί σήμερα.

Χαμηλούς τόνους κράτησε ο Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς και μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί της Προοδευτικής με 4-1. Ο Σέρβος τεχνικός επιμένει στις απόψεις του ότι χρειάζεται δουλειά σε βάθος για να φτάσει η ομάδα στα επιθυμητά επίπεδα, τονίζοντας: "Με ευχαρίστησε η πολύ καλή απόδοση της ομάδας, που αποτέλεσε την συνέχεια στα τελευταία μας παιχνίδια. Το πιό σημαντικό είναι να εξακολουθήσουμε την ανοδική μας πορεία. Πιστεύω ότι έχουμε τις δυνατότητες να γίνουμε πολύ καλύτεροι".

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 331,30 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 535,25, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 322,42, ελβετικό φράγκο προς 209,39, τη λίρα Κύπρου προς 580,31, δολάριο Καναδά προς 225,12, δολάριο Αυστραλίας 213,00, το γερμανικό μάρκο προς 171,57, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,33, γαλλικό φράγκο προς 51,15, και το ευρώ προς 335,57 δραχμές.

Δύο πρόσωπα παρουσίασε η χρηματιστηριακή αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση η οποία άρχισε με τους πωλητές να κυριαρχούν κια με την έλλειψη αγοραστών, γεγονός που οδηγήσε το δείκτη σε κάθετη πτώση 2,98%, στις 4.646 μονάδες. Στο τελευταίο ημίωρο οι σημαντικές τοποθετήσεις σε αρκετά blue chips, κυρίως στο χώρο των τραπεζών, είχαν ως αποτέλεσμα όχι μόνο να ανακοπούν οι ισχυροί πτωτικοί ρυθμοί του δείκτη αλλά στο κλείσιμο να παρουσιάσει οριακή άνοδο. Παρά τα σημάδια ανάκαμψης που παρουσίασε ο δείκτης, η πλειοψηφία των μετοχών έκλεισε με απώλειες ενώ Κατασκευές, Παράλληλη Αγορά, και εταιρίες Λήζινγκ κατέγραψαν μεγάλη πτώησ η οποία "άγγιξε" το 8%. Στο πλαφόν ανόδου έκλεισε η τιμή 5 μετοχών, ενώ στο "limit down" έκλεισε η τιμή 65 μετοχών. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 4.801,76 μονάδες,έναντι 4.789,37 μονάδων της προηγουμένης, καταγράφοντας μικρή άνοδο 12,39 μονάδων ή σε ποσοστό 0,26%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Συννεφιά αναμένεται αύριο στην ανατολική και νότια Ελλάδα και υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών στη βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος και μόνο αργά το απόγευμα θα συννεφιάσει στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα δυτικά μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά μέχρι ισχυροί και τοπικά στο νότιο Αιγαίο πολύ ισχυροί με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -7 με 9 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά -3 με 13 και στα νησιά του Αιγαίου 4 με 15 βαθμούς Κελσίου. Τοπικές νεφώσεις αναμένονται αύριο στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι ισχυροί με γρήγορη εξασθένηση, ενώ η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί 2 με 13 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Λίγες νεφώσεις, αρκετή ηλιοφάνεια, μέχρι μέτριους βοριάδες και θερμοκρασία -3 με 8 βαθμούς θα έχει αύριο η Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 28 December 1999 - 11:14:43 UTC