Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-12-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

INTERNET-1-ΕΙΔΗΣΕΙΣ 25/12/1999

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 25/12/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εορτασμός γέννησης Θεανθρώπου
- Γεύματα αγάπης σε άπορους και άστεγους
- Ινδία - Αεροπειρατία - Νεκρός
- Στο Αυτόφωρο ο Λεσπέρογλου
- Χριστουγεννιάτικα κάλαντα, έψαλαν χορωδίες, στους πολιτικούς
- Θρασύτατη ληστεία στο Π. Φάληρο
- Βουλγαρία - Τροχαίο - Δυο Ελληνες τραυματίες
- Λήστεψαν παιδάκια που έλεγαν τα κάλαντα

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εορτασμός γέννησης Θεανθρώπου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάζεται σήμερα σε όλο τον κόσμο, η γέννηση του Θεανθρώπου. Χιλιάδες πιστοί, μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Μαρία Ανθάρ, παρακολούθησαν τη λειτουργία των Χριστουγέννων στην εκκλησία της Γέννησης στη Βηθλεέμ. Στην Ιταλία ο Πάπας Ιωάννης Παύλος τέλεσε την ιερή ακολουθία στην Αγία Πύλη της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου, την οποία άνοιξε όπως επιβάλει η παράδοση. Η αποψινή λειτουργία σηματοδοτεί επίσης και την έναρξη των εορτασμών του Ετους του Ιωβηλαίου της Καθολικής Εκκλησίας, που γιορτάζεται κάθε 25 χρόνια. Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν περίπου 8000 πιστοί, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ιταλικής Δημοκρατίας, Κάρλο Αζέλιο Τσιάμπι. Στην πρωτεύουσα του Κοσσυφοπεδίου, Πρίστινα, τη λειτουργία των Χριστουγέννων παρακολούθησαν εκατοντάδες Κοσοβάροι μαζί με τους ηγέτες του πρώην απελευθερωτικού στρατού του Κόσοβου και στρατιωτών της ειρηνευτικής δύναμης.

Γεύματα αγάπης σε άπορους και άστεγους

Γεύματα αγάπης σε άπορους και άστεγους προσφέρει σήμερα ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Το φαγητό θα διανέμεται από τις 11 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι στην οδό Τρίτης Σεπτεμβρίου 21. Επίσης ο δήμος Αθηναίων στο Σαράφειο Κολυμβητήριο θα μοιράζει για όλες τις ημέρες των εορτών φαγητό σε άστεγους και άπορους. Στην Ομόνοια βρίσκεται κινητή μονάδα σίτισης του δήμου Αθηναίων.

Ινδία - Αεροπειρατία - Νεκρός

Στο αεροδρόμιο της πόλης Κανταχάρ του νότιου Αφγανιστάν προσγειώθηκε το αεροσκάφος των ινδικών αερογραμμών, στο οποίο εκδηλώθηκε χθες αεροπειρατεία απο 5 ένοπλους. Νωρίτερα, οι 5 Ινδοί Σίχ, που το κατέλαβαν, απελευθέρωσαν 25 από τους συνολικά 189 επιβάτες, ενώ παρέδωσαν στις αρχές τη σορό ενός από τους ομήρους. Μέχρι στιγμής τα αιτήματα των αεροπειρατών δεν έχουν γίνει γνωστά.

Στο Αυτόφωρο ο Λεσπέρογλου

Στο Αυτόφωρο οδηγείται σήμερα το μεσημέρι ο καταζητούμενος για υποθέσεις τρομοκρατίας Αβραάμ Λεσπέρογλου, 44 ετών, που συνελήφθη χθες στο αεροδρόμιο του Ελληνικού. Σε βάρος του Λεσπέρογλου, ασκήθηκε χθές δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για πλαστογραφία, παράνομη είσοδο στη χώρα και πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων. Σε βάρος του κατηγορούμενου εκκρεμούν τρία εντάλματα σύλληψης, που αφορούν εξι δολοφονίες και μια απόπειρα δολοφονίας. Ο Λεσπέρογλου τη Δευτέρα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών, προκειμένου να ενεργοποιηθούν τα εντάλματα σύλληψης που εκκρεμούν εναντίον του.

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα, έψαλαν χορωδίες, στους πολιτικούς

Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα έψαλαν χθες χορωδίες στους πολιτικούς, αρχής γενομένης από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο επισκέφθηκαν μαθητές και άτομα με ειδικές ανάγκες. Η Εμπορική Τράπεζα αντί των καθιερωμένων δώρων διέθεσε 1.200 ηλεκτρικά καλοριφέρ για τους σεισμοπαθείς, που διαμένουν σε οικίσκους.

Θρασύτατη ληστεία στο Π. Φάληρο

Θρασύτατη ληστεία έγινε χθες το μεσημέρι σε διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο. Δύο άγνωστοι πέρασαν από το μπαλκόνι διπλανού διαμερίσματος στο διαμέρισμα της Χρυσούλας Στυλιανέλη, 60 χρόνων, την ακινητοποίησαν με την απειλή πιστολιού, την έδεσαν και άρπαξαν χρυσαφικά άγνωστης αξίας. Την ώρα που οι ληστές ήταν ακόμα στο διαμέρισμα, επέστρεψε ο σύζυγος της γυναίκας, τον οποίο οι δράστες πυροβόλησαν, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν. Οι δράστες διέφυγαν ενώ ο σύζυγος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Ασκληπιείο Βούλας.

Βουλγαρία - Τροχαίο - Δυο Ελληνες τραυματίες

Μια γυναίκα ρουμανικής καταγωγής έχασε τη ζωή της και 25 άτομα τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και δύο Ελληνες, σε τροχαίο δυστύχημα, που έγινε χθες στην πόλη Μπάλια της Βουλγαρίας. Σύμφωνα με τις αρχές, ελληνικό τουριστικό λεωφορείο, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Βουκουρέστι - Κράιβα, λόγω υπερβολικής ταχύτητας, ξέφυγε απο την πορεία του και έπεσε σε χαράδρα. Οι αρχές ανακοίνωσαν οτι την ώρα του δυστυχήματος στην περιοχή υπήρχε παγετός και ο δρόμος ήταν ολισθηρός. Με σπασμένο πόδι νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ο Ελληνας, Γιώργος Βακουλίδης και ο Βίκτορ Χρήστου με ελληνική και ρουμανική υπηκοότητα. Η κατάσταση των δύο δεν χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Λήστεψαν παιδάκια που έλεγαν τα κάλαντα

Εννέα χιλιάδες δραχμές που είχαν συγκεντρώσει απο τα κάλαντα, άρπαξε χθες το μεσημέρι άγνωστος, απο δύο αγόρια στην περιοχή Τούμπα της Θεσσαλονίκης. Ο δράστης, που σύμφωνα με την αστυνομία είναι πιθανόν αλλοδαπός, απείλησε τα δυο αγόρια με μαχαίρι στην είσοδο πολυκατοικίας και τους εξανάγκασε να του δώσουν τις εισπράξεις τους. Στο μεταξύ, θύμα ληστείας απο εναν 20χρονο άνδρα, έπεσε μια ηλικιωμένη γυναίκα στην Ανω Πόλη Θεσσαλονίκης. Ο νεαρός χτύπησε τη πόρτα του σπιτιού της 84χρονης Ζαφειρίας Χατζηριστείδου και προσφέρθηκε να τις πει τα κάλαντα. Ο νεαρός ζήτησε απο την ηλικιωμένεη γυναίκα ένα ποτήρι νερό και εκμεταλλευόμενος την απουσία της άνοιξε ένα μικρό συρτάρι, πήρε 200.000 και κατάφερε να διαφύγει.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παίκτης του Ολυμπιακού είναι πλέον ο Λάμπρος Χούτος. Ο νεαρός επιθετικός, συναντήθηκε με τους διοικούντες την ΠΑΕ Ολυμπιακός και συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στους πρωταθλητές. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο Χούτος θα υπογράψει εντός των ημερών συμβόλαιο συνεργασίας για 4,5 χρόνια και οι απολαβές του θα πλησιάσουν το 1,3 δισ δραχμές. Οπως είναι γνωστό, ο Ολυμπιακός έχει συμφωνήσει με την Ρόμα, στα 5 εκατομμύρια δολλάρια.

Στον τελικό του τουρνουά Χριστουγέννων της Ρεάλ Μαδρίτης θα αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός, καθώς επικράτησε με 65-60 της Ζαντάρ, στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της διοργάνωσης. Πρώτος σκόρερ για τους πρωταθλητές Ελλάδας ήταν ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα με 18 πόντους, ενώ πολύ καλά πήγε και ο Αντώνης Φώτσης, που πέτυχε 14. Από τούς Κροάτες, καλύτερος ήταν ένας πρώην ``πράσινος``, ο Αριαν Κόμαζετς που σημείωσε 18.

Μία ακόμη απρόσμενη ήττα γνώρισε ο Ολυμπιακός. Μετά από τις νίκες επί του Παναθηναϊκού, της Βαρέζε και του Πανιωνίου, οι ερυθρόλευκοι γνώρισαν την ήττα στην Θεσσαλονίκη από τον Ηρακλή με 82-81 στην παράταση και έμειναν δύο βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Ο αγώνας, στο πλαίσιο της 12η ημέρας της Α1, έγινε στο "άδειο" Ιβανώφειο, λόγω τιμωρίας του Ηρακλή.

Αναβλήθηκε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Αρη, που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί την Τετάρτη, στο πλαίσιο της 12ης ημέρας για το πρωτάθλημα της Α' εθνικής. Αιτία της αναβολής ήταν οι κακές γηπεδικές συνθήκες, καθώς ο αγωνιστικός χώρος του Καυτατζογλείου σταδίου ήταν σκεπασμένος από χιόνι. Το παιχνίδι μετά από απόφαση της ΕΠΑΕ θα διεξαχθεί την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 331,30 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 535,25, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 322,42, ελβετικό φράγκο προς 209,39, τη λίρα Κύπρου προς 580,31, δολάριο Καναδά προς 225,12, δολάριο Αυστραλίας 213,00, το γερμανικό μάρκο προς 171,57, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,33, γαλλικό φράγκο προς 51,15, και το ευρώ προς 335,57 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών βροχών το πρωί στα ανατολικά, προβλέπονται για σήμερα σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στα δυτικά έως μέτριοι, στα ανατολικά έως ισχυροί και τοπικά στο νότιο Αιγαίο πολύ ισχυροί με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -7 με 9 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο -3 με 13 και στο Αιγαίο 4 με 15 βαθμούς. Τοπικές νεφώσεις αναμένονται σήμερα στην Αθήνα, που γρήγορα θα διαλυθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν έως ισχυροί με γρήγορη εξασθένηση, ενώ η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί 2 με 13 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις, αρκετή ηλιοφάνεια, μέχρι μέτριους βοριάδες και θερμοκρασία -3 με 8 βαθμούς θα έχει σήμερα η Θεσσαλονίκη.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 28 December 1999 - 11:15:47 UTC