Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-12-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 27/12/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Μεγάλη άνοδος στη Σοφοκλέους, μετά την πτώση των τελευταίων ημερών.
- Ανήσυχοι οι επτά στους δέκα Ελληνες για τον ιό του 2000.
- Το ενδιαφέρον στην ηλεκτρονική ατζέντα του Α.Λεσπέρογλου.
- Τέσσερις μικροσεισμοί σε διαφορετικά σημεία της Ελλάδας.
- Μείωση της στρατιωτικής θητείας, σύμφωνα με ΤΟ ΒΗΜΑ.
- Το θετό του γιο προσπάθησε να σκοτώσει 65χρονος στην Κερατέα.
- Ξεκαθάρισμα λογαριασμών σε καφετέρια της Θεσσαλονίκης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μεγάλη άνοδος στη Σοφοκλέους, μετά την πτώση των τελευταίων ημερών.

Αλλαγή κλίματος παρατηρήθηκε στη Σοφοκλέους, καθώς τις πτωτικές τάσεις των τελεταυταίων συνεδριάσεων, διαδέχθηκε η σημαντική άνοδος του γενικού δείκτη, ο οποίος ξεπέρασε και πάλι τις 5.000 μονάδες, ενισχυμένος σε ποσοστό 4,98%. Χρηματιστηριακοί κύκλοι εκτιμού ότι οι προσεχείς συνεδριάσεις θα αποτελέσουν βαρόμετρο γιατί θα διαπιστωθεί αν θα επανέλθει το κλίμα ηρεμίας στη Σοφοκλέους.

Ανήσυχοι οι επτά στους δέκα Ελληνες για τον ιό του 2000.

Ανήσυχοι δηλώνουν επτά στους δέκα Ελληνες για τον ιό του 2000 και εκτιμούν ότι με το γύρισμα του χρόνου θα σημειωθούν διακοπές σε φώς, νερό και τηλέφωνο, ενώ θα υπάρξουν προβλήματα στ μισθοδοσία και την πληρωμή των συντάξεων. Την ίδια ώρα σε συναγερμό έχει τεθεί ο κρατικός μηχανισμός για να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα, ενώ η ομάδα δράσης που λειτουργεί στο υπουργείο εσωτερικών διαβεβαιώνει ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και δεν θα παρατηρηθούν δυσλειτουργίες στις δημόσιες υπηρεσίες.

Το ενδιαφέρον στην ηλεκτρονική ατζέντα του Α.Λεσπέρογλου.

Στην αποκρυπτογράφηση της ηλεκτρονικής ατζέντας του Αβραάμ Λεσπέρογλου, επικεντρώνουν αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας τις έρευνές τους, για να εντοπίσουν στοιχεία τα οποία θα τους βοηθήσουν να ξετυλίξουν το κουβάρι της τρομοκρατίας στην Ελλάδα. Ο Λεσπέρογλου οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ τις προσεχείς ημέρες θα παρουσιαστεί στον εισαγγελέα καθώς εις βάρος του εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή του σε δολοφονίες, ληστείες, απόπειρες ληστειών και άλλες αξιόποινες πράξεις.

Τέσσερις μικροσεισμοί σε διαφορετικά σημεία της Ελλάδας.

Μεμονωμένα φαινόμενα που εντάσσονται στη συνήθη σεισμική δραστηριότητα του Ελλαδικού χώρου, χαρακτηρίζουν οι σεισμολόγοι την Χριστουγεννιάτικη εμφάνιση του εγκέλαδου, ο οποίος έκανε αισθητή την παρουσία του το τελευταίο 48ωρο με πέντε δονήσεις, από τέσσερα έως 4,6 Ρίχτερ. Τα επίκεντρα τους ήταν στη Ζάκυνθο, τη Ρόδο, την Κρήτη και τη Ναύπακτο.

Μείωση της στρατιωτικής θητείας, σύμφωνα με ΤΟ ΒΗΜΑ.

Τη μείωση της στρατιωτικής θητείας κατά δύο μήνες, αναμένεται να επιφέρει η πρόσληψη περίπου 10.000 εθελοντών πενταετούς υποχρέωσης, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των Ενόπλων Δυνάμεων. Σύμφωνα με ΤΟ ΒμΜΑ, στα τέλη Φεβρουαρίου θα υπογραφεί η πρωτοποριακή διακήρυξη για τη συμμετοχή γυναικών αξιωματικών σε μάχιμες θέσεις, ύστερα από την εισαγωγή τους στις σχολές Ευελπίδων, Ικάρων και Ναυτικών Δοκίμων.

Το θετό του γιο προσπάθησε να σκοτώσει 65χρονος στην Κερατέα.

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοφορία άσκησε ο εισαγγελέας εναντίον του Ιωάννη Τασούλα, 65 χρόνων, ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε τον 40χρονο θετό γιό του Ιωάννη Μόσιο, στην Κερατέα Αττικής. Στη συνέχεια ο δράστης ταμπουρώθηκε στο σπίτι του και απειλούσε να πυροβολήσει οποιονδήποτε τον πλησίαζε, αλλά τελικά παραδόθηκε στους αστυνομικούς.

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών σε καφετέρια της Θεσσαλονίκης.

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών αποδίδει η αστυνομία την επίθεση με χειροβομβίδα σε καφετέρια στη Θεσσαλονίκη δίχως, ευτυχώς, να υπάρξουν θύματα ή τραυματισμοί. Αγνωστος μπήκε στην καφετέρια τη στιγμή που μέσα υπήρχαν περίπου 20 πελάτες και αφού πέταξε τη χειρομβοβίδα εξαφανίστηκε. Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίσθηκε.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετά την μεταγραφική επιτυχία του Χούτου, που κόστισε σύμφωνα με πληφορίες πάνω από τρία δις συνολικά, ο Ολυμπιακός κινείται τώρα και για την απόκτηση του θωρηκτού που λέγεται Αντρέας Λουντ και έγινε γνωστός στην Ελλάδα για τα τρία τέρματα που πέτυχε κόντρα στους ερυθρόλευκους φορώντας τη φανέλα της Μόλντε για τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ. Παράγοντες της ελληνικής ομάδας βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τη Μόλντε με αντικείμενο τον 24χρονο στράικερ, που θα ενισχύσει σημαντικά με τα φυσικά του προσόντα τους ερυθρόλευκους. Στο μεταξύ, ο Χούτος έκανε σήμερα την πρώτη του προπόνηση με τη νέα του ομάδα.

Τον Μιχάλη Κωνσταντίνου και τον Χάγκαν του Ηρακλή έχει βάλει στο στοχαστρό της η ΑΕΚ. Βέβαια, ο Κύπριος επιθετικός θεωρείται κλεισμένος από το καλοκαίρι, αλλά η διοικητική αναταραχή που επικρατεί στον Ηρακλή αναγκάζει την Ενωση να επισπεύσει τις εξελίξεις και να ολοκληρώσει τις δύο μεταγραφές. Κατά τ' άλλα στην ΑΕΚ υπάρχει ένας ολόκληρος κατάλογος με αρκετά ονόματα από το διεθνή και τον ελληνικό χώρο προς απόκτηση, αλλά είναι άγνωστο τι θα αποφασίσουν οι ιθύνοντες της ομάδας. Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό το εμπορικό μάνατζμεντ της ΑΕΚ πουλήθηκε σε αμερικανική εταιρία.

Ενώ οι φήμες για επικείμενη παραχώρηση του πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Ηρακλής, ``φουντώνουν`` καθημερινά, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Πέτρος Θεοδωρίδης εξακολουθεί να αρνείται να ``ανοίξει τα χαρτιά του``. ``Εγώ θα αποφασίσω πότε θα αλλάξει ιδιοκτήτη ο Ηρακλής. Αυτά τα θέματα δεν λύνονται από την μία ημέρα στην άλλη και ούτε μπορώ να πω περισσότερα αυτήν την στιγμή``, δήλωσε σχετικά ο κ Θεοδωρίδης, την ίδια ώρα που οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως η διοίκηση έχει ήδη ``αλλάξει χέρια``. Πιό συγκεκριμένα, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι το ``πακέτο των μετοχών`` έχει αγοράσει η εταιρία NETMED και η συμφωνία αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Στα ``κίτρινα`` φαίνεται πως θα ντυθεί και φέτος ο Τζο Αρλάουκας. Ο Αρης θα είναι ο επόμενος σταθμός, μετά την ΑΕΚ, για τον Αμερικανό σέντερ. Η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και απομένουν μόνο οι τελευταίες λεπτομέρειες για να οριστικοποιηθεί. Ο Αρλάουκας, που θα αντικαταστήσει τον Καλίντ Ριβς, θα κάνει το ντεμπούτο του στο ματς της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό, για τη 13η ημέρα της Α1.

Οριστικά απών από το Ευρωπαϊκό Ολ Σταρ, που θα γίνει αύριο στη Μόσχα, θα είναι ο Ζέλικο Ρέμπρατσα. Ο σέντερ του Παναθηναϊκού, συνεχίζει να ταλαιπωρείται από ίωση και υψηλό πυρετό, γεγονός που δεν του επέτρεψε να πάρει μέρος ούτε στο τουρνουά των Χριστουγέννων που διεξήχθη στη Μαδρίτη. Αντίθετα από το Ρέμπρατσα, στο Ευρωπαϊκό Ολ Σταρ θα μετέχουν κανονικά οι δύο άλλοι πράσινοι παίχτες, οι Κάτας και Μποντίρογκα. Από ελληνικής πλευράς θα αγωνιστεί ο Νίκος Οικονόμου, που παίζει στην Μπολόνια.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 331,14 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 534,64, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 322,98, ελβετικό φράγκο προς 208,88, τη λίρα Κύπρου προς 582,59, δολάριο Καναδά προς 225,00, δολάριο Αυστραλίας 213,25, το γερμανικό μάρκο προς 171,41, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,31, γαλλικό φράγκο προς 51,10, και το ευρώ προς 335,25 δραχμές.

Ανοδικό "ξέσπασμα" σημειώθηκε σήμερα στη χρηματιστηριακή αγορά μετά την παρατεταμένη φθορά των τιμών των μετοχών των προηγούμενων συνεδριάσεων, με αποτέλεσμα ο δείκτης να βρεθεί και πάλι πάνω από τις 5.000 μονάδες. Η κινητοποίηση των μεγάλων χαρτοφυλακίων που είχε αρχίσει στο τέλος των συναλλαγών την Παρασκευή, συνεχίστηκε και σήμερα κατά το άνοιγμα της συνεδρίασης. Το επενδυτικό ενδιαφέρον που αρχικά εκδηλώθηκε για τα blue chips, γρήγορα επεκτάθηκε και σε μετοχές μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης, οι οποίες είχαν δεχθεί μεγάλες πιέσεις στις προηγουμένες συνεδριάσεις. Η άνοδος της αγοράς ήταν σήμερα ομοιόμορφη για όλους τους κλάδους, οι δείκτες των οποίων έκλεισαν με μεγάλη άνοδο ενώ στο πλαφόν ανόδου του 8% έκλεισε η τιμή 100 μετοχών. Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο από τους επιμέρους δείκτες πέτυχαν οι δείκτες των εταιρειών Λήζινγκ, των Κατασκευών, και της Παράλληλης Αγοράς. Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε πάνω από τα 300 δισεκατομμύρια δραχμές, ένα μεγάλο μέρος των οποίων όμως οφείλεται σε "γυρίσματα" πακέτων των ΚΑΕ, της ΕΒΖ και της Αγροτικής Ασφαλιστικής. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 5.040,95 μονάδες,έναντι 4.801,76 μονάδων της προηγουμένης, καταγράφοντας άνοδο 239,19 μονάδων ή σε ποσοστό 4, 98%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός με νεφώσεις και τοπικές βροχές στη δυτική και βόρεια Ελλάδα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα πελάγη θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 4 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 8 με 18 και στο Αιγαίο από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Παροδικές νεφώσεις με μέτριους έως ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 12 με 18 βαθμούς θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να βρέξει, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 28 December 1999 - 11:17:30 UTC