Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-01-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο-ΑΕΚ-Αλλαγές
  • [02] Στη Λευκωσία ο ΥΠΕΞ
  • [03] Ρέππας-Εκλογολογία
  • [04] Στο 2,7% ο πληθωρισμός
  • [05] Σύσκεψη για εθνικά θέματα
  • [06] Συνεδρίαση Εκτελεστικής Επιτροπής ΝΔ
  • [07] Αθήνα-ενισχύθηκαν οι περιοπολίες αστυνομικών
  • [08] Αγρια δολοφονία φύλακα εργοστασίου στη Θεσσαλονίκη
  • [09] Λήστεψαν 16-χρονο στο κέντρο της Αθήνας

  • [01] Ποδόσφαιρο-ΑΕΚ-Αλλαγές

    10/01/2000 21:02:13

    Στα χέρια του πρώην άσου του Απόλλωνα και του ΠΑΟΚ Γιάννη Παθιακάκη

    βρίσκεται η ΑΕΚ, μετά την απόλυση του Τουμπάκοβιτς. Ο Παθιακάκης, από τους ανερχόμενους Ελληνες προπονητές, μέχρι χθες ήταν προπονητής του πρωτοπόρου στη Γ΄εθνική Ακράτητου, ενώ είχε εργαστεί με επιτυχία και στον Απόλλωνα. Θεωρείται ικανός προπονητής, αλλά με μικροπροβλήματα υγείας. Ο Παθιακάκης, που θα έχει ως βοηθό έναν άλλο παλαιό παίχτη του Απόλλωνα, τον Κώστα Βρετό, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας 2,5 χρόνων, αν και όλα θα εξαρτηθούν από το πως θα τα πάει η ομάδα. Στο μεταξύ, η ιδιοκτήτρια εταιρία της ΑΕΚ "Νέτμεντ" φαίνεται αποφασισμένη να προχωρήσει σε σοβαρές αλλαγές στο διοικητικό σχήμα της ΠΑΕ. Ο πρόεδρος Μαματζής βρίσκεται υπ΄ατμόν, όπως και ο αντιπρόεδρος Μ.Αγγελόπουλος, ενώ για τη θέση του προέδρου αναζητείται επιχειρηματίας που θα συμμετέχει και στο μάνατζμεντ της ΠΑΕ. Τέλος, από κύκλους της διοίκησης έγινε γνωστό ότι η μετεγγραφή του Μιχάλη Κωνσταντίνου είναι θέμα λίγων ημερών.

    -->

    [02] Στη Λευκωσία ο ΥΠΕΞ

    10/01/2000 20:56:11

    Στη Λευκωσία μεταβαίνει αύριο ο υπουργός εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, για συνομιλίες με την Κυπριακή ηγεσία, σχετικά με την πορεία του διακοινοτικού διαλόγου. Στις 20 του μηνός ο κ. Παπανδρέου θα επισκεφθεί την Αγκυρα, όπου θα υπογράψει με τον ομόλογό του κ. Τζέμ τις 4 από τις 8 συμφωνίες, στο πλαίσιο του ελληνοτουρκικού διαλόγου. Η προετοιμασία των ταξιδιών αυτών ήταν το αντικείμενο σύσκεψης του πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπουργείου εξωτερικών.

    -->

    [03] Ρέππας-Εκλογολογία

    10/01/2000 20:53:16

    Δεν πρόκειται να θέσουμε σε κίνδυνο την ένταξης της χώρας στην ΟΝΕ, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με αφορμή την εκλογολογία που αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν κάνει καιροσκοπική πολιτική με τεχνάσματα. Η ΝΔ κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τη θέση της για το χρόνο των εκλογών και έκανε λόγο για σκόπιμη ασάφεια και κρυφτούλιο μικροκομματικών σκοπιμοτήτων. Ο Μιλτιάδης Εβερτ τόνισε πως οι εκλογές ή πρέπει να γίνουν άμεσα, ή μετα την ένταξη στην ΟΝΕ.

    -->

    [04] Στο 2,7% ο πληθωρισμός

    10/01/2000 20:51:10

    Στο 2,7% έκλεισε τελικά ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο, έναντι 2,6% το Νοέμβριο. Ωστόσο, το οικονομικό επιτελείο δεν ανησυχεί ιδιαίτερα για την πορεία ένταξης στην ΟΝΕ, καθώς εκτιμά ότι ο τιμάριθμος θα επανέλθει σε πτωτική τροχιά, τόσο εξαιτίας της μείωσης των τιμών των καυσίμων, όσο και των εκπτώσεων που άρχισαν τα εμπορικά καταστήματα.

    -->

    [05] Σύσκεψη για εθνικά θέματα

    10/01/2000 13:32:21

    Σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών πραγματοποίησε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, εξετάστηκε η πορεία των εθνικών μας θεμάτων και της εξωτερικής πολιτικής ενόψει και της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου στις 20 του μηνός στην Τουρκία.

    -->

    [06] Συνεδρίαση Εκτελεστικής Επιτροπής ΝΔ

    10/01/2000 13:32:13

    Συνεδρίασε στη Ρηγίλλης υπό την προεδρία του Κώστα Καραμανλή η Εκτελεστική Επιτροπή της ΝΔ και εξέτασε τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις καθώς και τις διαδικασίες για το έκτακτο συνέδριο του κόμματος, που όπως ανακοινώθηκε, θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαρτίου. Το απόγευμα ο κ.Καραμανλής θα παραστεί στην κοπή της πίτας των γυναικών του κόμματος.

    -->

    [07] Αθήνα-ενισχύθηκαν οι περιοπολίες αστυνομικών

    10/01/2000 13:32:00

    Αλλοι 1300 αστυνομικοί βρίσκονται από το πρωί στους δρόμους της Αττικής για ενίσχυση των περιπολιών.

    Παράλληλα, εντείνονται και οι έλεγχοι της Τροχαίας για αυστηρή εφαρμογή του πόιντ σύστεμ.

    -->

    [08] Αγρια δολοφονία φύλακα εργοστασίου στη Θεσσαλονίκη

    10/01/2000 13:31:44

    Αγρια δολοφονία φύλακα εργοστασίου σημειώθηκε τη νύχτα στη Σίνδο Θεσσαλονίκης. Οι δράστες μπήκαν στο εργοστάσιο της ΜΑΚ ΜΕΤΑΛ την ώρα που ο 59χρονος φύλακας Βασίλειος Πετρούσης, απο το χωριό Μικρό Μοναστήρι, κοιμόταν και τον χτύπησαν με σιδηρολοστό στο κεφάλι. Στη συνέχεια έψαξαν στο χρηματοκιβώτιο, που όμως δεν περιείχε χρήματα και εξαφανίστηκαν. Τον άτυχο φύλακα βρήκαν το πρωί οι εργαζόμενοι του εργοστασίου. Η στυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών.

    -->

    [09] Λήστεψαν 16-χρονο στο κέντρο της Αθήνας

    10/01/2000 13:31:25

    Θύμα ληστείας από πέντε άτομα έπεσε τα μεσάνυχτα στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Σταδίου, ένας 16χρονος. Οι δράστες απείλησαν τον ανήλικο και του απέσπασαν 9.000, το μπουφάν και τα παπούτσια του. Μετά από έρευνες της αστυνομίας συνελήφθησαν οι Κώστας Κωστόπουλος, 27 ετών και Σωκράτης Κωνσταντόπουλος 32 ετών, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν τα κλοπιμαία.

    -->


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 January 2000 - 19:30:37 UTC