Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-01-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Καραμανλή-Αβραμόπουλου
  • [02] TELETEXT - 2 - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • [03] Καταγγελίες Χριστόδουλου-Δικαιοσύνη
  • [04] Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του μοιραίου Φάντομ
  • [05] ΕΕ-πρόγραμμα σύγκλισης ελληνικής οικονομίας
  • [06] Μετασεισμός 3,7 Ρίχτερ στην Πάρνηθα
  • [07] Συνάντηση πρωθυπουργών Ελλάδας-Ολλανδίας
  • [08] Συνάντηση υπουργών Αμυνας Ελλάδας-Βρετανίας
  • [09] Απεργία ιδιοκτητών ταξί
  • [10] Αρκαδία-κάηκε 77χρονος
  • [11] Κανένα ίχνος του μαχητικού F- 4 .

  • [01] Συνάντηση Καραμανλή-Αβραμόπουλου

    18/01/2000 14:17:00

    Συναντήθηκαν τελικά σήμερα, στις 2.00 μετά το μεσημέρι, σε εστιατόριο απέναντι απο την Ακρόπολη, ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Καραμανλής και ο δήμαρχος Αθηναίων Δ. Αβραμόπουλος, με αντικείμενο τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και το ενδεχόμενο συμμετοχής του κ.Αβραμόπουλου στις εθνικές εκλογές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ.Αβραμόπουλος δεν αναμένεται να ανακοινώσεις τις οριστικές του αποφάσεις για τις ενέργειές του ενόψει των εκλογών.

    [02] TELETEXT - 2 - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    18/01/2000 14:16:53

    ΤΙΤΛΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

    Εντοπίστηκαν το πρωί τα συντρίμμια του μοιραίου πολεμικού αεροσκάφους

    Στην Κομισιόν το πρόγραμμα σύγκλισης της ελληνικής οικονομίας

    Μετασεισμός 3,7 Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί στην Πάρνηθα

    Με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας συναντήθηκε ο Κώστας Σημίτης

    Συνάντηση των υπουργών Αμυνας Ελλάδας-Βρετανίας

    Σήμερα τελικά, η συνάντηση Καραμανλή-Αβραμόπουλου

    Προκαταρκτική εξέταση για καταγγελίες Χριστόδουλου

    Σαρανταοκτάωρη απεργία απο σήμερα των ιδιοκτητών ταξί

    10ε

    ΤΙΤΛΟΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

    Προβληματισμός στην Ισπανία απο τις πτώσεις μεγάλων κομματιών πάγου

    Αγνωστα παραμένουν τα αίτια της δολοφονίας του Αρκάν

    Ολομέτωπες επιθέσεις εξαπολύουν οι ρωσικές δυνάμεις στο Γκρόζνι

    Συντρίμμια F-4

    Εντοπίστηκαν το πρωί τα συντρίμια του μοιραίου Φάντομ, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί χθες το πρωί ενώ πετούσε από την Ανδραβίδα προς η Σκύρο. Τα συντρίμμια εντοπίστηκαν στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Ξεροβουνίου, σε χαράδρα κοντά στο Δίστομο, σε ύψος 1.400 μέτρων. Επί τόπου βρίσκονται άνδρες των ειδικών δυνάμεων οι οποίοι εντόπισαν και τις σορούς των δύο άτυχων πιλότων, του κυβερνήτη, σμηναγού Ευστράτιου Γκόλια και του συγκυβερνήτη υποσμηναγού Νικόλαου Νέζη. Πλήγμα για την Πολεμική Αεροπορία χαρακτήρισε το τραγικό συμβάν ο υπουργός Αμυνας.

    ΕΕ-ελληνική οικονομία

    Στο Στρασβούργο συζητείται σήμερα από την Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το πρόγραμμα σύγκλισης της ελληνικής οικονομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα αναμένεται να εγκριθεί, ενώ στην έκθεση της Επιτροπής θα διατυπώνονται σχόλια τα οποία θα επιβεβαιώνουν ότι η χώρα μας βρίσκεται στο σωστό δρόμο για συμμετοχή στην ΟΝΕ. Στο μεταξύ, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος. Παπαντωνίου δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει νέα ρύθμιση για τα πανωτόκια. Το θέμα θα εξετάσει το απόγευμα ο τομέας κοινοβουλευτικού έργου του ΠΑΣΟΚ.

    Πάρνηθα-μετασεισμός

    Από τον εστιακό χώρο της Πάρνηθας προέρχεται η ασθενής μετασεισμική δόνηση μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε τρία λεπτά μετά τις 10 το πρωί. Οι σεισμολόγοι ανέφεραν ότι η δόνηση αυτή που έγινε αισθητή στην Αθήνα, εντάσσεται στη μετασεισμική ακολουθία του καταστροφικού σεισμού της 7ης Σεπτεμβρίου.

    Συνάντηση Σημίτη-Κοκ

    Με τον Ολλανδό ομόλογό του Βιμ Κοκ συναντήθηκε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Κατά τη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ενωση, την πορεία ένταξης της χώρας μας στην ΟΝΕ καθώς και οι διμερείς σχέσεις. Το απόγευμα ο κ.Κοκ ο οποίος επισκέπτεται επίσημα τη χώρα μας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή.

    Συνάντηση Τσοχατζόπουλου-Χουν

    Ο υπουργός Αμυνας Α.Τσοχατζόπουλος συναντήθηκε το μεσημέρι με το Βρετανό ομόλογό του Τ.Χουν και συζήτησαν εξοπλιστικά θέματα και θέματα που αφορούν στην ευρωπαϊκή ασφάλεια. Το απόγευμα ο Βρετανός υπουργός θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Γ.Παπανδρέου. Ο κ.Τσοχατζόπουλος στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του, που δημοσιεύεται σήμερα στα ΝΕΑ, θεωρεί απαραίτητες τις κοινωνικές και πολιτικές συγκλίσεις στο νέο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται.

    Συνάντηση Καραμανλή-Αβραμόπουλου

    Σε εστιατόριο απέναντι απο την Ακρόπολη συναντήθηκαν τελικά σήμερα, ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Καραμανλής και ο δήμαρχος Αθηναίων Δ. Αβραμόπουλος, με αντικείμενο τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και το ενδεχόμενο συμμετοχής του κ.Αβραμόπουλου στις εθνικές εκλογές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ.Αβραμόπουλος δεν αναμένεται να ανακοινώσεις τις οριστικές του αποφάσεις για τις ενέργειές του ενόψει των εκλογών. Το πρωί στη Ρηγίλλης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των τομεαρχών της ΝΔ για τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις.

    Καταγγελίες Χριστόδουλου

    Τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελείας Ποινικής Αγωγής Ισίδωρος Ντογιάκος για όλα όσα ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος κατήγγειλε απο τον άμβωνα χθες σχετικά με το φακελάκι που αξίωσε αρμόδιος υπάλληλος της υπηρεσίας Πολεοδομίας του δήμου Χαλανδρίου προκειμένου να διευθετηθεί το γνωστό θέμα που εκκρεμεί για ανέγερση του ιερού ναού Αγίου Αντωνίου στα Βριλήσσια Αττικής.

    Απεργία ταξί

    Χωρίς ταξί είναι από τα ξημερώματα και για δύο ημέρες η χώρα. Οι ιδιοκτήτες τους πραγματοποιούν 48ωρη πανελλαδική απεργία ζητώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων. Κατά τη διάρκεια της απεργίας θα κινηθεί μόνο ο απόλυτα αναγκαίος αριθμός ταξί σε όλη τη χώρα, με ευθύνη και εποπτεία των τοπικών σωματείων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα έκτακτα περιστατικά υγείας των πολιτών.

    11ε

    Ισπανία-κομμάτια πάγου

    Προβληματισμό στους επιστήμονες, προκαλούν οι μυστηριώδεις πτώσεις μεγάλων κομματιών πάγου, άγνωστης προέλευσης, στην Ισπανία. Συνολικά δέκα κομμάτια πάγου, βάρους απο μισό έως και τέσσερα κιλά το καθένα έχουν πέσει τις τελευταίες ημέρες σε διάφορες περιοχές της χώρας και ήδη έχει συγκροτηθεί ομάδα επιστημόνων για έρευνα του φαινομένου. Οι επιστήμονες πάντως, απορρίπτουν θεωρίες ότι τα μυστηριώδη κομμάτια μπορεί να προέρχονται από την υγρασία στα αεροσκάφη ή να οφείλονται σε κλιματολογικά αίτια.

    12ε

    Δολοφονία Αρκάν

    Αγνωστα παραμένουν μέχρι στιγμής, τα αίτια της δολοφονίας του καταζητούμενου απο το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα πολέμου, Σέρβου παραστρατιωτικού ηγέτη Αρκάν. Ορισμένοι κύκλοι στη Σερβία, υποστηρίζουν, οτι ο Αρκάν, εκτελέστηκε για να μην κάνει γνωστά όσα ήξερε, καθώς υπάρχει φήμη οτι βολιδοσκοπούσε το Διεθνές Δικαστήριο για να εξασφαλίσει κάποια ευνοϊκή συμφωνία. Η εφημερίδα "Πολίτικα" αναφέρει σήμερα, οτι ο Αρκάν γνώριζε το δολοφόνο του και το συνεργό του και είχε μιλήσει μαζί τους πριν από την επίθεση.

    13ε

    Τσετσενία-ρωσική επίθεση

    Τον έλεγχό τους, στο κέντρο της πρωτεύουσας της Τσετσενίας Γκρόζνι, επεκτείνουν σταδιακά οι ρωσικές δυνάμεις, εξαπολύοντας ολομέτωπες επιθέσεις, εναντίον των ισλαμιστών ανταρτών. Σύμφωνα με δηλώσεις Τσετσένου αξιωματούχου, σφοδρές συγκρούσεις Ρώσων στρατιωτών και Τσετσένων αυτονομιστών μαίνονται και σήμερα στο Γκρόζνι, ενω το πρωί οι ρωσικές δυνάμεις, κατέλαβαν μία γέφυρα στρατηγικής σημασίας στην περιοχή. Την ίδια ώρα, περίπου 40.000 άμαχοι, παραμένουν παγιδευμένοι στα υπόγεια των σπιτιών τους.

    [03] Καταγγελίες Χριστόδουλου-Δικαιοσύνη

    18/01/2000 14:06:13

    Τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελείας Ποινικής Αγωγής Ισίδωρος Ντογιάκος για όλα όσα ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος κατήγγειλε απο τον άμβωνα χθες σχετικά με το φακελάκι που αξίωσε αρμόδιος υπάλληλος της υπηρεσίας Πολεοδομίας του δήμου Χαλανδρίου προκειμένου να διευθετηθεί το γνωστό θέμα που εκκρεμεί για ανέγερση του ιερού ναού Αγίου Αντωνίου στα Βριλήσσια Αττικής. Τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης ο κ.Ντογιάκος την ανέθεσε σε πταισματοδίκη.

    [04] Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του μοιραίου Φάντομ

    18/01/2000 13:52:55

    Στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Ξεροβουνίου, σε χαράδρα κοντά στο Δίστομο, σε υψόμετρο 1.400 μέτρων, εντοπίστηκαν το πρωί τα συντρίμια του μοιραίου πολεμικού αεροσκάφους, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί χθες το πρωί ενώ πετούσε από την Ανδραβίδα προς η Σκύρο. Επί τόπου βρίσκονται άνδρες των ειδικών δυνάμεων οι οποίοι εντόπισαν και τις σορούς των δύο άτυχων πιλότων. Πρόκειται για τον κυβερνήτη, σμηναγό Ευστράτιο Γκόλια και τον συγκυβερνήτη υποσμηναγό Νικόλαο Νέζη. Πλήγμα για την Πολεμική Αεροπορία χαρακτήρισε το τραγικό δυστύχημα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος εξέφρασε τα συλληπητήριά του προς τις οικογένεις των θυμάτων.

    [05] ΕΕ-πρόγραμμα σύγκλισης ελληνικής οικονομίας

    18/01/2000 13:48:44

    Την έγκρισή της στο πρόγραμμα σύγκλισης της ελληνικής οικονομίας αναμένεται να δώσει σήμερα η ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο Στρασβούργο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην έκθεση της Επιτροπής θα διατυπώνονται σχόλια τα οποία θα επιβεβαιώνουν ότι η χώρα μας βρίσκεται στο σωστό δρόμο για συμμετοχή στην ΟΝΕ. Στο μεταξύ, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος. Παπαντωνίου δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει νέα ρύθμιση για τα πανωτόκια. Το θέμα θα εξετάσει το απόγευμα ο τομέας κοινοβουλευτικού έργου του ΠΑΣΟΚ.

    [06] Μετασεισμός 3,7 Ρίχτερ στην Πάρνηθα

    18/01/2000 13:48:39

    Από τον εστιακό χώρο της Πάρνηθας προέρχεται η ασθενής μετασεισμική δόνηση μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε τρία λεπτά μετά τις 10 το πρωί. Οι σεισμολόγοι ανέφεραν ότι η δόνηση αυτή που έγινε αισθητή στην Αθήνα, εντάσσεται στη μετασεισμική ακολουθία του καταστροφικού σεισμού της 7ης Σεπτεμβρίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 18 January 2000 - 12:19:05 UTC