Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-01-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο-Ζάχοβιτς-Κουαντρίνι
  • [02] Σημίτης-Σεισμόπληκτοι
  • [03] Διεφθαρμένοι "Ράμπο" του ΣΔΟΕ
  • [04] Απάντηση Λαλιώτη σε Χριστόδουλο
  • [05] Κυβερνητικός εκπρόσωπος-Κυπριακό
  • [06] Στην Αγκυρα ο ΥΠΕΞ
  • [07] Καραμανλής:Σύγχρονη ντροπή τα πανωτόκια
  • [08] Χαλκιδική-αγνοούνται ψαράδες.
  • [09] Απεργία ιδιοκτητών ταξί.
  • [10] Αύξηση τιμών στα καύσιμα-μείωση στο ντίζελ.
  • [11] Προβλήματα στην Αττική απο κακοκαιρία.
  • [12] Καταστροφές απο έκρηξη στα Χανιά
  • [13] Προσφυγές Κυπρίων κατά της Τουρκίας.

  • [01] Ποδόσφαιρο-Ζάχοβιτς-Κουαντρίνι

    19/01/2000 20:46:16

    Η επανένταξη του Ζάχοβιτς στον Ολυμπιακό, επισημοποιήθηκε σήμερα μετά τις εξηγήσεις που έδωσε ο Σλοβένος άσος στη διοίκηση της ερυθρόλευκης ΠΑΕ. Ο Κόκκαλης χαρακτήρισε την απουσία του Ζάχοβιτς "κακό όνειρο" και τόνισε πως "τον δεχόμαστε με ανοικτές αγκάλες". Επίσης, έπλεξε το εγκώμιο του Μπιγκόν. Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, για την ερχόμενη Δευτέρα αναβλήθηκε η άφιξη στην Αθήνα του μεσοαμυντικού νεαρού Ιταλού παίχτη της Ρόμα Κουαντρίνι, μετά από ένα μικρό πρόβλημα που προέκυψε στις διαπραγματεύσεις για την ένταξή του στην ΑΕΚ. Οσον αφορά το θέμα του Μιχάλη Κωνσταντίνου, η ΑΕΚ συνεχίζει τις προσπάθειες για την απόκτησή του, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ουσιαστική εξέλιξη.

    [02] Σημίτης-Σεισμόπληκτοι

    19/01/2000 20:36:51

    Στην αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης βρίσκεται η παράδοση των περίπου 2.500 αδιάθετων έως σήμερα οικίσκων που έχει εγκαταστήσει η πολιτεία για τους σεισμόπληκτους της Αττικής, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΔΗΚΚΙ Δημήτρη Τσοβόλα, σχετικά με τα μέτρα της κυβέρνησης μετά το σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου. Σημείωσε, ωστόσο, ότι η ζήτηση για οικίσκους φαίνεται πως έχει υπερκαλυφθεί καθώς αρκετοί από τους σεισμόπληκτους έχουν εκμεταλλευτεί άλλα προγράμματα στέγασής τους όπως αυτό του επιδοτούμενου ενοικίου.

    [03] Διεφθαρμένοι "Ράμπο" του ΣΔΟΕ

    19/01/2000 20:34:17

    Διεφθαρμένοι αποδείχθηκαν τελικά οι... αδιάφθοροι "ράμπο" του ΣΔΟΕ που πήγαν να κάνουν έλεγχο σε επιχείρηση στη Ρόδο. Πρόκειται για τρείς υπαλλήλους του ΣΔΟΕ, που ζήτησαν από επιχειρηματία δύο εκατομμύρια δρχ για να μη βεβαιώσουν φόρους. Εναντίον τους ασκήθηκε δίωξη για δωροδοκία και εκβιασμό.

    [04] Απάντηση Λαλιώτη σε Χριστόδουλο

    19/01/2000 20:30:06

    Δεν μπορούμε να πνίξουμε ανθρώπους στο όνομα του Θεού, δήλωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, σχετικά με τις καταγγελίες του αρχιεπισκόπου, ότι δεν δίνεται άδεια για επέκταση του ναού του Αγίου Αντωνίου στο Χαλάνδρι. Ο κ. Λαλιώτης τόνισε ότι ο ναός βρίσκεται επάνω σε ρέμα και πρόσθεσε ότι ο αρχιεπίσκοπος δεν πρέπει να αυτοπαγιδεύεται στον εύκολο τρόπο της καταγγελίας και του αφορισμού. Ο αρχιεπίσκοπος δεν ζήτησε να πνιγούν άνθρωποι, αλλά να διευθετηθεί το θέμα, απάντησε εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου.

    [05] Κυβερνητικός εκπρόσωπος-Κυπριακό

    19/01/2000 20:29:25

    Δεν αλλάζει η κυβερνητική πολιτική στο Κυπριακό, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε οτι είναι εκτός πραγματικότητας οι σχετικές φήμες. Ο κ. Ρέππας απέδωσε σε παρανόηση τις υποτιθέμενες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών ότι είναι ενδιαφέρουσες οι ιδέες του Ντενκτάς. Ο δαίμων του τυπογραφείου παρέλειψε ένα "δεν" απο το κείμενο , πράγμα που όπως είπε ο κ. Ρέπας, η εφημερίδα αναγνώρισε και διόρθωσε το λάθος.

    [06] Στην Αγκυρα ο ΥΠΕΞ

    19/01/2000 20:26:55

    Στην Άγκυρα βρίσκεται ο Γιώργος Παπανδρέου, για τετραήμερη επίσημη επίσκεψη, την πρώτη έλληνα υπουργού Εξωτερικών τα τελευταία 30 χρόνια. Ο κ.Παπανδρέου θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Τουρκίας και τον πρωθυπουργό, στον οποίο θα μεταφέρει προφορικό μήνυμα του Κώστα Σημίτη και θα έχει συνομιλίες με τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών Ισμαήλ Τζέμ. Στη διάρκεια της επίσκεψης θα υπογραφούν οι πέντε συμφωνίες χαμηλής πολιτικής, όπως χαρακτηρίσθηκαν, ενώ οι υπόλοιπες θα υπογραφούν κατά την επίσκεψη του κ.Τζέμ στην Αθήνα.

    [07] Καραμανλής:Σύγχρονη ντροπή τα πανωτόκια

    19/01/2000 20:26:26

    Σύγχρονη ντροπή που δεν μπορεί να συνεχιστεί, χαρακτήρισε τα πανωτόκια ο Κώστας Καραμανλής και κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει λύση. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος τόνισε ότι με την κυβερνητική ρύθμιση εντείνεται η τοκογλυφική εκμετάλλευση.

    Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι δεν αλλάζει η τροπολογία για τα πανωτόκια, διευκρινίζοντας ότι ο υπολογισμός του ποσού θα γίνεται όχι στο αρχικό κεφάλαιο, όπως ζητούν οι δανειολήπτες, αλλά στο οφειλόμενο ποσό.

    [08] Χαλκιδική-αγνοούνται ψαράδες.

    19/01/2000 13:58:21

    Δύο ερασιτέχνες ψαράδες αγνοούνται στη θαλάσσια περιοχή Παλιούρι Κασσάνδρας της Χαλκιδικής. Πρόκειται για τους Ιωάννη Χατζή, 28 χρόνων και Γεώργιο Νταμπού, 34 χρόνων, οι οποίοι ψάρευαν με μικρή πλαστική βάρκα. Παρά τις έρευνες, που συνεχίζονται από σκάφη του Λιμενικού Σώματος και αλιευτικά, δεν έχει βρεθεί ίχνος από τους δύο ψαράδες.

    [09] Απεργία ιδιοκτητών ταξί.

    19/01/2000 13:58:01

    Χωρίς ταξί είναι και σήμερα η χώρα λόγω της 48ωρης απεργίας των ιδιοκτητών τους, η οποία λήγει αύριο στις 5 τα ξημερώματα. Το πρωί περίπου 50 οδηγοί ταξί έκαναν συμβολική διαμαρτυρία στο υπουργείο Μεταφορών με αίτημα την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων του κλάδου.

    [10] Αύξηση τιμών στα καύσιμα-μείωση στο ντίζελ.

    19/01/2000 13:57:41

    Αυξάνονται από τα μεσάνυχτα οι τιμές των καυσίμων. Η βενζίνη θα πωλείται ακριβότερη κατά 5 δραχμές το λίτρο και κατά μισή δραχμή το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης. Παράλληλα μειώνεται κατά 4 δραχμές το λίτρο το ντίζελ.

    [11] Προβλήματα στην Αττική απο κακοκαιρία.

    19/01/2000 13:57:23

    Προβλήματα έχει προκαλέσει στην Αττική η κακοκαιρία ενώ χιόνια έχουν πέσει στα ορεινά του νομού. Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα που κινούνται στην Πάρνηθα, το Διόνυσο και την παλαιά εθνική όδό Αθηνών-Θηβών στο ύψος της Κάζας. Στην κεντρική Μακεδονία, παρά την ηλιοφάνεια, επικρατεί τσουχτερό κρύο, ενώ χιόνισε χθες το βράδυ σε αρκετές περιοχές. Στη Φλώρινα και σε πολλές περιοχές της κεντρικής χώρας, τα αυτοκίνητα χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.

    [12] Καταστροφές απο έκρηξη στα Χανιά

    19/01/2000 13:47:07

    Σοβαρές υλικές ζημιές σε καταστήματα, σπίτια και την ολοσχερή καταστροφή ενός ΙΧ αυτοκινήτου προκάλεσε η έκρηξη μεγάλης ποσότητας δυναμίτιδας που είχε τοποθετηθεί κάτω απο ΙΧ το οποίο βρισκόταν σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης σούπερ-σάρκετ, στη Σούδα Χανίων. Το αυτοκίνητο ανήκει στην Αργυρώ Μαρινάκη και μετατράπηκε σε μάζα σιδηρικών. Μεγάλα κομμάτια του εκσφενδονίστηκαν σε απόσταση 200 μέτρων, πάνω σε στέγες σπιτιών και σε αυλές. Απο την έκρηξη, έσπασαν τζάμια και προκλήθηκαν καταστροφές σε σπίτια και καταστήματα. Εκτός απο τις ζημιές επικράτησε και πανικός, αφού οι κάτοικοι της περιοχής ακούγοντας τη δυνατή έκρηξη βγήκαν απο τα σπίτια τους για να δουν τί συνέβη. Τα κίνητρα του δράστη ή των δραστών μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα, δεν αποκλείεται όμως η βομβιστική επίθεση να έγινε για προσωπικές διαφορές. Προανάκριση για το συμβάν ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σούδας.

    [13] Προσφυγές Κυπρίων κατά της Τουρκίας.

    19/01/2000 13:07:30

    Στο σκαμνί και πάλι η Τουρκία για την κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο. Μετά τη Τιτίνα Λοϊζίδου, τρείς απόδημοι Κύπριοι, μέσα στη γή των οποίων κατασκευάστηκε απο τις δυνάμεις κατοχής το παράνομο αεροδρόμιο του Λευκονοίκου, προσφεύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εναντίον της Τουρκίας για τη συνεχιζόμενη παραβίαση του δικαιώματος "ειρηνικής απόλαυσης της περιουσίας τους". Ο δικηγόρος τους είπε οτι οι νέες αυτές προσφυγές παρουσιάζονται πιο ισχυρές απο εκείνη της Τιτίνας Λοϊζίδου, λόγω του οτι οι περιουσίες των τριών Κυπρίων χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς σκοπούς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 19 January 2000 - 19:30:48 UTC