Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-01-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μπάσκετ-Πρωτάθλημα-ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ
  • [02] Κτηνωδία λαθροκηνυγών
  • [03] Υποχωρεί το ψύχος
  • [04] Δ.Ρέππας:Εκλογές το Σεπτέμβριο
  • [05] Εγκαίνια Μετρό
  • [06] Επερώτηση Κωνσταντόπουλου για εκλογές.
  • [07] Συνάντηση Στεφανόπουλου-Εβερτ.
  • [08] Επίσκεψη Καραμανλή στο Μετρό.
  • [09] Αθήνα-εμπρησμοί αυτοκινήτων στο Βύρωνα.
  • [10] Αθήνα-νεκρός Αλβανός.

  • [01] Μπάσκετ-Πρωτάθλημα-ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ

    27/01/2000 21:14:54

    Με άνεση επικράτησε ο Ολυμπιακός του ΠΑΟΚ με 76-58 στο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1. Οι ερυθρόλευκοι, μετά τη νίκη αυτή εξασφάλισαν ουσιαστικά το πλεονέκτημα για την πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος. Από τους γηπεδούχους, που στο ημίχρονο προηγήθηκαν με δέκα πόντους, διακρίθηκαν οι Μπλου Εντουαρτς και Τάρλατς, ενώ από τους φιλοξενούμενους, που αγωνίστηκαν με σημαντικές απουσίες, διακρίθηκαν οι Νικολαϊδης και Μασλαρινός.

    [02] Κτηνωδία λαθροκηνυγών

    27/01/2000 21:01:41

    Τις συνθήκες του παγετού που επικρατούν στη Βόρεια Ελλάδα, βρήκαν κάποιοι ασυνείδητοι για να επιδείξουν την κτηνωδία τους στα πουλιά.

    Έξι λαθροκηνυγοί συνελήφθησαν από άνδρες του Δασαρχείου Καβάλας, τη στιγμή που είχαν στήσει ολόκληρη επιχείρηση όπου κυνηγούσαν πάπιες, βράδυ, εκμεταλλευόμενοι την παγωνιά εξαιτίας της οποίας τα πτηνά αυτά δεν μπορούν να πετάξουν. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Καβάλας.

    [03] Υποχωρεί το ψύχος

    27/01/2000 20:59:43

    Σταδιακή υποχώρηση θα σημειώσει από αύριο το τσουχτερό κρύο, καθώς σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία θα υπάρξει σαφής βελτίωση της Θερμοκρασίας, τόσο ώς προς τις ελάχιστες, όσο και ως προς τις μέγιστες. Ωστόσο στη Βόρεια Ελλάδα θα συνεχιστούν οι συνθήκες κατάψηξης, καθώς σε πολλές περιοχές το θερμόμετρο θα είναι σταθερά κάτω από το μηδέν με αποτέλεσμα να παραμείνουν τα προβλήματα στις οδικές συγκοινωνίες, εξαιτίας του παγετού που έχει καλύψει τους δρόμους.

    [04] Δ.Ρέππας:Εκλογές το Σεπτέμβριο

    27/01/2000 20:57:49

    Επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό για να ενημερωθεί αν θα γίνουν πρόωρες εκλογές και με ποια επίκληση εθνικού θέματος, κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος. Η κυβέρνηση εμμένει στη θέση της για εκλογές το Σεπτέμβριο, επανέλαβε ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου. Την εκτίμηση ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν μετά την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, τον Ιούνιο, διατύπωσε ο Μιλτιάδης Εβερτ, μετά την επίσκεψή του στον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    [05] Εγκαίνια Μετρό

    27/01/2000 20:55:07

    Παρουσία της πολιτικής ηγεσίας εγκαινιάζεται αύριο επίσημα η λειτουργία του Μετρό της Αθήνας, ενός από τα μεγαλύτερα έργα στην περιοχή της Αττικής. Το Μετρό επισκέφθηκαν σήμερα όπου ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Βουλής και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι κύριοι Στεφανόπουλος και Κακλαμάνης εξέφρασαν την ικανοποιησή τους για την υλοποίηση του έργου, ενώ ο κ. Καραμανλής το καθυστερημένο, αποσπασματικό και ημιτελές και διεκδίκησε την πατρότητα από το κόμμα του. Το Μετρό θα είναι ανοιχτό για το κοινό τα Σαββατοκύριακο και οι μετακινήσεις θα γίνονται δωρεάν για όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

    [06] Επερώτηση Κωνσταντόπουλου για εκλογές.

    27/01/2000 14:35:23

    Το ερώτημα αν θα γίνουν εκλογές, πότε και με ποιά επίκληση εθνικού θέματος εξαιρετικής σημασίας, ζητά να πληροφορηθεί ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον πρωθυπουργό. Ο κ. Κωνσταντόπουλος αναφέρει ότι "η ακατάσχετη εκλογολογία φθείρει την πολιτική ζωή ακόμη περισσότερο και βλάπτει τη χώρα και γι'αυτό έχει την αποκλειστική ευθύνη η κυβέρνηση που δεν ξεκαθαρίζει το πολιτικό κλίμα". Ο πρόεδρος του ΣΥΝ τονίζει οτι οι θεσμικές ανοχές δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά το δοκούν για τα μικροκομματικά συμφέροντα της κυβέρνησης, η οποία δεν μπορεί να συμπεριφέρεται με καθεστωτική νοοτροπία.

    [07] Συνάντηση Στεφανόπουλου-Εβερτ.

    27/01/2000 13:55:34

    Οι εκλογές πρέπει να διενεργηθούν μετά την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, η οποία θα οριστικοποιηθεί στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Μιλτιάδης Εβερτ, μετά την επίσκεψή του στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο. Ο κ. Εβερτ είπε ότι το νωρίτερο που μπορεί να προκηρυχθούν οι εκλογές είναι μετά απο τρείς μήνες, δηλαδή τον Απρίλιο. Επισήμανε ότι είναι ανάγκη τα δύο μεγάλα κόμματα, μετά τις εκλογές, να συμφωνήσουν ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει το δικαίωμα να συγκαλεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, για να στέλνεται ένα μήνυμα ενότητας και σύμπνοιας σε εχθρούς και φίλους για μεγάλα εθνικά θέματα.

    [08] Επίσκεψη Καραμανλή στο Μετρό.

    27/01/2000 13:25:59

    Τους σταθμούς του Μετρό στην Ομόνοια, την Πανεπιστημίου και το Σύνταγμα επισκέφτηκε το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής. Ο κ. Καραμανλής ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ για την εξέλιξη του έργου και ξεναγήθηκε στους χώρους. Σε δηλώσεις του τόνισε ότι το Μετρό δρομολογήθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ και πρόσθεσε πως ο σχεδιασμός του προέβλεπε έναν ολοκληρωμένο Μετρό που θα αντιμετώπιζε το κυκλοφοριακό. Το έργο είπε είναι καθυστερημένο, ημιτελές και αποσπασματικό. "Είναι μία αρχή", είπε, "δεν ενδείκνυται για πανηγυρισμούς".

    [09] Αθήνα-εμπρησμοί αυτοκινήτων στο Βύρωνα.

    27/01/2000 12:51:26

    Στοχος εμπρηστών έγιναν τα ξημερώματα άλλα δύο αυτοκίνητα στην Αθήνα. Ειδικότερα άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό με δύο γκαζάκια, κάτω από αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στο Βύρωνα. Την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση ``Σιδηρογροθιά``. Επίσης στην ίδια περιοχή άγνωστοι τοποθέτησαν γκαζάκια κάτω από σχολικό λεωφορείο της εταιρίας Γιαννακόπουλου.

    [10] Αθήνα-νεκρός Αλβανός.

    27/01/2000 12:50:42

    Νεκρός, χτυπημένος στο κεφάλι από πυροβόλο όπλο, βρέθηκε το πρωί 22χρονος Αλβανός, στο αυτοκίνητό του, που ήταν σταθμευμένο σε λούνα παρκ στο Γαλάτσι. Η αστυνομία αποδίδει την ενέργεια αυτή σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 27 January 2000 - 21:30:39 UTC