Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-02-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πλοία-απαγόρευση απόπλου.
  • [02] Αθήνα-πορεία συμβασιούχων.
  • [03] Εθνική Αθηνών-Λαμίας-καραμπόλα.
  • [04] Επίσκεψη Ισμαήλ Τζεμ.
  • [05] Εκλογές στις 9 Απριλίου.
  • [06] Πρόωρες εκλογές στις 9 Απριλίου.
  • [07] Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος. (ΗΣΑΠ)
  • [08] Ελεγχόμενη στάθμευση.
  • [09] Καθηγητές - Απεργία.
  • [10] Μηννιγίτιδα.
  • [11] Επίσκεψη Τζέμ.

  • [01] Πλοία-απαγόρευση απόπλου.

    04/02/2000 13:51:25

    Απαγορεύθηκε από το μεσημέρι ο απόπλους όλων των επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας για τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

    [02] Αθήνα-πορεία συμβασιούχων.

    04/02/2000 13:50:26

    Σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα προκλήθηκε το πρωί στο κέντρο της Αθήνας όταν ομάδα συμβασιούχων του δημοσίου έκλεισε την οδό Ακαδημίας, στη συμβολή με την οδό Πινδάρου, ζητώντας την κατάθεση της τροπολογίας για τη μονιμοποίηση περίπου 15.000 συμβασιούχων στο δημόσιο. Πάντως η υπουργός Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου, δήλωσε ότι μετά την άρνηση της ΝΔ να συναινέσει στην κατάθεση της τροπολογίας η κυβέρνηση θα επανέλθει στο θέμα αυτό, μετά τις εκλογές.

    [03] Εθνική Αθηνών-Λαμίας-καραμπόλα.

    04/02/2000 13:50:21

    Καραμπόλα λεωφορείου του ΚΤΕΛ με τρία φορτηγά κι ένα ΙΧ σημειώθηκε το πρωί στο 32-ο χιλιόμετρο Αθηνών-Λαμίας στη Μαλακάσα στο ρεύμα προς Αθήνα. Τραυματίες είναι οι δύο οδηγοί των φορτηγών, τρεις επιβάτες του λεωφορείου και ο οδηγός του ΙΧ, οι οποίοι διακομίστηκαν με ασθενοφόρα στον Ευαγγελισμό όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τροχαίας, λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου το λεωφορείο παρεξέκλινε της πορείας του, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί διαδοχικά με το επιβατικό αυτοκίνητο και τα φορτηγά.

    [04] Επίσκεψη Ισμαήλ Τζεμ.

    04/02/2000 13:48:35

    Υπογράφηκαν στο υπουργείο Εξωτερικών οι υπόλοιπες τέσσερις συμφωνίες επί θεμάτων χαμηλής πολιτικής από τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας. Ο κ.Τζεμ έγινε δεκτός το πρωί από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος δήλωσε ικανοποιημένος για τις μέχρι σήμερα επαφές ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. Ο Τούρκος υπουργός επισήμανε ότι οι συμφωνίες θα δώσουν νέα προοπτική στις διμερείς σχέσεις. Νωρίτερα ο κ.Τζεμ κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη. Στη μιάμισυ έγινε δεκτός απο τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

    [05] Εκλογές στις 9 Απριλίου.

    04/02/2000 13:47:30

    Την απόφασή του να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές στις 9 Απριλίου ανακοίνωσε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ο κ.Σημίτης εξήγησε ότι κύριος λόγος για την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών είναι να προκύψει η ισχυρότερη δυνατή κυβέρνηση που θα συζητήσει με τους ευρωπαίους εταίρους το πλαίσιο άσκησης της πολιτικής μας για τα επόμενα χρόνια και μετά την ένταξη στην ΟΝΕ. Τόνισε ότι την είσοδο στην ΟΝΕ την έχουμε πετύχει και αυτό που θα εξετασθεί θα είναι η διατηρησιμότητα, των ελληνικών επιδόσεων.

    [06] Πρόωρες εκλογές στις 9 Απριλίου.

    04/02/2000 13:19:55

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ανακοίνωσε το μεσημέρι ότι θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο την προκήρυξη εκλογών στις 9 Απριλίου. Ο κ.Σημίτης δήλωσε ότι έχει ήδη ενημερωθεί για τις προθέσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε ότι κατέληξε στην απόφαση αυτή γιατί όσο πλανάται η εκλογολογία θα πλανάται στους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση η αμφιβολία για την τήρηση του προγράμματος σύγκλισης για την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ.

    [07] Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος. (ΗΣΑΠ)

    04/02/2000 09:32:03

    Λόγω έργων αναβάθμισης που θα γίνουν στο σταθμο της Κηφισιάς η διοίκηση των Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων ανακοίνωσε ότι απο τις 10 το βράδυ σήμερα έως τη λήξη κυκλοφορίας θα διακοπεί ο συρμός από το σταθμό Ειρήνης προς Κηφισιά και αντίστροφα. Αύριο και μεθαύριο η κυκλοφορία των συρμών θα διεξάγεται από τον Πειραιά μέχρι το σταθμό Ειρήνης. Η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού από το σταθμό Ειρήνης προς Κηφισιά και αντίστροφα θα πραγματοποιείται με τοπικούς συρμούς ανά 21 λεπτά της ώρας.

    [08] Ελεγχόμενη στάθμευση.

    04/02/2000 09:31:58

    Την επαναφορά του συστήματος ελέγχου στάθμευσης στο κέντρο της πρωτεύουσας εξετάζει ο δήμος Αθηναίων σε συνδυασμό με τη δημιουργία έξι υπόγειων γκαράζ στα όρια του δακτυλίου με στόχο να διευκολυνθεί η κυκλοφορία. Το θέμα της παράνομης στάθμευσης, καθώς και το κυκλοφοριακό πρόβλημα αποτέλεσε το αντικείμενο της χθεσινής συνάντησης του δημάρχου Αθηναίων, Δημήτρη Αβραμόπουλου, με την επικεφαλής του συνδυασμού "Πρωτεύουσα - Δύναμη" Μαρία Δαμανάκη.

    [09] Καθηγητές - Απεργία.

    04/02/2000 09:31:53

    Κλειστά θα είναι και σήμερα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας, στο πλαίσιο της διήμερης απεργίας των εκπαιδευτικών, που ζητούν την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων. Ο υπουργός Παιδείας, Γεράσιμος Αρσένης, χαρακτήρισε αναγκαία τη μισθολογική αναβάθμιση των καθηγητών. Ο ΣΥΝ καταθέτει σήμερα στη Βουλή πρόταση για προ ημερησίας συζήτηση για την κατάσταση στην εκπαίδευση και για επανεξέταση του συνολικού θεσμικού πλαισίου για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

    [10] Μηννιγίτιδα.

    04/02/2000 09:31:48

    Ενα ακόμη θανατηφόρο κρούσμα μηνιγγίτιδος. Ενα βρέφος 15 μηνών εξέπνευσε χθες στο νοσοκομείο Παίδων. Το βρέφος είχε μεταφερθεί με συμπτώματα κεραυνοβόλου μηνιγγίτιδας.

    [11] Επίσκεψη Τζέμ.

    04/02/2000 09:31:39

    Με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό θα συναντηθεί σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Ισμαήλ Τζεμ, που πραγματοποιεί απο χθες επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας. Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, κ. Παπανδρέου, υποδεχόμενος τον Τούρκο ομόλογό του αναφέρθηκε στις ελπίδες, τα ερωτηματικά που έχει ο ελληνικός λαός για το μέλλον της ελληνοτουρκικής προσέγγισης, αλλά και στο Κυπριακό. Ο πρόεδρος της ΝΔ επέκρινε την κυβέρνηση οτι δεν ενημερώνει τη Βουλή για τις προθέσεις της.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 February 2000 - 12:30:48 UTC