Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-02-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο-Ντέρμπι ΠΑΟ-ΑΕΚ.
  • [02] Διαμαρτυρία συμβασιούχων Δημοσίου.
  • [03] Αναβλήθηκε η δίκη του Καραμηνά.
  • [04] Βέβαιος για νίκη της ΝΔ ο Καραμανλής.
  • [05] Κινητικότητα στα κομματικά επιτελεία.
  • [06] Επανεκλογή Κ.Στεφανόπουλου.

  • [01] Ποδόσφαιρο-Ντέρμπι ΠΑΟ-ΑΕΚ.

    08/02/2000 20:49:46

    Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Κυράστας, στη σημερινή συνάντηση του με τους δημοσιογράφους, αναφέρθηκε σε χαμηλούς τόνους στον αγώνα με την ΑΕΚ, που θα διεξαχθεί την Κυριακή στο Ολυμπιακό στάδιο. Το χαρακτήρισε ντέρμπι, ενώ επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν φαβορί στα ματς αυτά, τα οποία κρίνονται στις λεπτομέρειες και στην εκμετάλλευση των λαθών του αντιπάλου. Από την πλευρά του, ο προπονητής της ΑΕΚ Γιάννης Παθιακάκης χαρακτήρισε το ντέρμπι αγώνα επιβίωσης, ενώ επεσήμανε ότι οι πράσινοι βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση από τους παίχτες του.

    [02] Διαμαρτυρία συμβασιούχων Δημοσίου.

    08/02/2000 20:46:04

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν έξω από το υπουργείο Προεδρίας και τη Βουλή, οι συμβασιούχοι του Δημοσίου οι οποίοι ζητούν την άμεση κατάθεση της τροπολογίας που ρυθμίζει το θέμα της μονιμοποίησής τους. Εκπρόσωποι τους συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Εργασίας, Λεωνίδα Τζανή, ο οποίος επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να καταθέσει την τροπολογία αμέσως μετά τις εκλογές. Στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα πραγματοποιούν αύριο οι γιατροί του ΙΚΑ σε Αθήνα και Πειραιά.

    [03] Αναβλήθηκε η δίκη του Καραμηνά.

    08/02/2000 20:42:40

    Λόγω απουσίας ουσιωδών μαρτύρων αναβλήθηκε σήμερα στο τριμελές πλημμελειοδικείο Αθηνών η δίκη του τέως βουλευτή της ΝΔ Κ. Καραμηνά, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια και για παραβάσεις διατάξεων του ΚΟΚ. ο Κ. Καραμηνάς την 1η Ιουνίου 1998 στη λεωφόρο Υμμητού στην Αθήνα προκάλεσε το γνωστό θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, στο οποίο σκοτώθηκε η φίλη του 26χρονη Ελλη Πυλίδη. Στη συνέχεια αρνήθηκε να υποβληθεί στο αλκοτέστ της τροχαίας επικαλούμενος τη βουλευτική του ασυλία. Η νέα δίκη ορίστηκε για τις 30 Ιουνίου του 2000.

    [04] Βέβαιος για νίκη της ΝΔ ο Καραμανλής.

    08/02/2000 20:41:28

    Βέβαιος για τη νίκη του κόμματός του, εμφανίσθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, καλώντας παράλληλα σε συστράτευση τα στελέχη. Ο κ.Καραμανλής κατηγόρησε επίσης την κρατική τηλεόραση οτι έχει μεταβληθεί σε κομματική. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος

    χαρακτήρισε πετυχημένο δήμαρχο και χρήσιμο στην παράταξη τον κ.Αβραμόπουλο, τονίζοντας οτι δεν γνωρίζει τί θα κάνει, ούτε θέλει να προκαταβάλει οποιαδήποτε απόφασή του.

    [05] Κινητικότητα στα κομματικά επιτελεία.

    08/02/2000 20:39:38

    Πυρετός επικρατεί στα επιτελεία των κομμάτων, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 9ης Απριλίου. Σύσκεψη της επιτροπής εκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ υπό τον κ.Σημίτη, πραγματοποιήθηκε σήμερα, ενώ ο κ.Ρέππας διευκρίνισε οτι οι εκλογές θα γίνουν με τον ισχύοντα νόμο. Η Βουλή, σύμφωνα με την υπουργό Εσωτερικών, θα διαλυθεί στις 14 Μαρτίου. Το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων, θα συζητηθεί αύριο μεταξύ του πρωθυπουργού και της υπουργού Εσωτερικών.

    [06] Επανεκλογή Κ.Στεφανόπουλου.

    08/02/2000 20:37:07

    Με συντριπτική πλειοψηφία επανεξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κωστής Στεφανόπουλος. Στη διάρκεια της αποψινής ψηφοφορίας που διενεργήθηκε στη Βουλή, ψήφισαν 298 βουλευτές. Υπέρ του κ.Στεφανόπουλου ψήφισαν 269 βουλευτές. Τον Λεωνίδα Κύρκο ψήφισαν 10 βουλευτές του Συνασπισμού, ενώ παρόντες δήλωσαν 19 βουλευτές του ΚΚΕ και του ΔΗΚΚΙ. Η ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα γίνει στη Βουλή στις 11 Μαρτίου. Σε δηλώσεις του μετά την ψηφοφορία, ο πρωθυπουργός τόνισε οτι με το σημερινό αποτέλεσμα αναδεικνύεται μία γνήσια και με ουσιαστικό περιεχόμενο συναίνεση. Τις ευχαριστίες του για το αποτέλεσμα, εξέφρασε στον πρόεδρο της Βουλής που τον επισκέφθηκε ο κ.Στεφανόπουλος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 8 February 2000 - 21:30:33 UTC