Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-02-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αυστραλία-Μάρμαρα Παρθενώνα.
  • [02] Δηλώσεις ΥΠΕΞ για μειονότητα.
  • [03] Συνάντηση Καραμανλή-Κακλαμάνη.
  • [04] Πρωτοβουλία πρωθυπουργού για διαφάνεια.
  • [05] Νέα αύξηση στα υγρά καύσιμα.
  • [06] Ποδόσφαιρο-Κύπελλο-ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 1-1.

  • [01] Αυστραλία-Μάρμαρα Παρθενώνα.

    16/02/2000 20:59:04

    Η γερουσία της Αυστραλίας υιοθέτησε ομόφωνα ψήφισμα, με το οποίο απαιτεί από τη βρετανική κυβέρνηση να επιστρέψει στην Ελλάδα τα γλυπτά του Παρθενώνα. Το ψήφισμα θα σταλεί στην κυβέρνηση της Βρετανίας και στον πρόεδρο του κοινοβουλίου. "Η Ακρόπολη είναι παγκόσμιο σύμβολο πολιτισμού και τα γλυπτά είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Παρθενώνα. Πρέπει να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν", τονίζεται στο ψήφισμα. Πρωτοβουλία για την επιστροφή των μαρμάρων ξεκίνησε και ο πρωθυπουργός της αυστραλιανής πολιτείας της Βικτώριας Στιβ Μπρακς.

    [02] Δηλώσεις ΥΠΕΞ για μειονότητα.

    16/02/2000 20:48:19

    Η Ελλάδα σέβεται απολύτως τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης και η πολιτική της στηρίζεται στο πλαίσιο της ισονομίας και της ισοπολιτείας, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Μουφτή Ξάνθης και τον τοποτηρητή Κομοτηνής. Οι δύο θρησκευτικοί ηγέτες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και τόνισαν πως η μειονότητα μπορεί να γίνει γέφυρα ενότητας ανάμεσα στις δύο χώρες.

    [03] Συνάντηση Καραμανλή-Κακλαμάνη.

    16/02/2000 20:45:21

    Από την πλευρά του ο Κώστας Καραμανλής μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ακολουθεί το μοναχικό δρόμο του φανατισμού, της οξύτητας και των ύβρεων και επανέφερε τις προτάσεις του για περιορισμό των συγκεντρώσεων και έλεγχο των προεκλογικών δαπανών των κομμάτων. Ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε με τα μέλη του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, όπου κατήγγειλε σοβαρές παραβιάσεις των νόμων και του Συντάγματος από την κρατική τηλεόραση, όπως υποστήριξε.

    [04] Πρωτοβουλία πρωθυπουργού για διαφάνεια.

    16/02/2000 20:39:31

    Πρωτοβουλία για τη διασφάλιση της διαφάνειας και αξιοπιστίας στη λειτουργία των κομμάτων, δεσμεύθηκε ότι θα αναλάβει ο πρωθυπουργός αμέσως μετά τις εκλογές, μιλώντας στην επιτροπή εκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ. Ο κ.Σημίτης κατηγόρησε τη ΝΔ για προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας, παραποίησης των στοιχείων και της πραγματικότητας. Παράλληλα εξέφρασε για άλλη μια φορά τη βεβαιότητα ότι το ΠΑΣΟΚ θα νικήσει στις εκλογές της 9ης Απριλίου και ο λαός θα δώσει νέα εντολή στο ΠΑΣΟΚ να κυβερνήσει τη χώρα.

    [05] Νέα αύξηση στα υγρά καύσιμα.

    16/02/2000 20:38:13

    Αυξημένη κατά 4,3 δρχ το λίτρο θα είναι για το επόμενη επταήμερο η τιμής της βενζίνης, το ντίζελ θέρμανσης θα πωλείται ακριβότερα κατά 0,30 δρχ, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης θα πωλείται φθηνότερα κατά 0,40 δρχ το λίτρο. Οι αυξήσεις είναι συνέπεια της νέας αύξησης της διεθνούς τιμής του πετρελαίου, που έφτασε τα 30 δολάρια το βαρέλι. Η εξέλιξη αυτή δεν θα επηρεάσει την πορεία ένταξης της χώρας στην ΟΝΕ, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι η υπάρχει θέμα νέας μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

    [06] Ποδόσφαιρο-Κύπελλο-ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 1-1.

    16/02/2000 20:35:51

    Ισόπαλο 1-1 έληξε το ντέρμπι του κυπέλλου Ελλάδος, ανάμεσα στο γηπεδούχο Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Η ομάδα της Ενωσης προηγήθηκε στο σκορ με τον Λάκη στο 32ο λεπτό και οι ερυθρόλευκοι ισοφάρισαν με τον Αλεξανδρή στο 75ο λεπτό. Ο επαναληπτικός που θα κρίνει την πρόκριση θα γίνει στη Ν.Φιλαδέλφεια στις 8 Μαρτίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 February 2000 - 21:30:29 UTC