Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-02-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκλογές-ΠΑΣΟΚ.
  • [02] Σύλληψη κακοποιού.
  • [03] Εγκλημα σε αρτοποιείο.
  • [04] Παράταση για υποβολή φορολογικών δηλώσεων.
  • [05] Εκλογές-κόμματα αντιπολίτευσης.
  • [06] Απεργιακό.
  • [07] Αγροτική πολιτική.
  • [08] ΑΣΕΠ - Προκήρυξη θέσεων.
  • [09] Ελληνοτουρκικά.
  • [10] Ελλάδα - Οικονομία.
  • [11] Εκλογές - Αντιπολίτευση.
  • [12] Εκλογές- ΠΑΣΟΚ.

  • [01] Εκλογές-ΠΑΣΟΚ.

    22/02/2000 13:23:19

    Ο διεθνής πρώην μπασκετμπολίστας Παναγιώτης Φασούλας, θα είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην πρώτη εκλογική περιφέρεια Πειραιά. Το θέμα αυτό συζητήθηκε το μεσημέρι κατά τη συνάντηση που είχε ο κ.Φασούλας με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Νωρίτερα ο κ.Σημίτης συναντήθηκε με τη Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου, η οποία δήλωσε ότι δεν θα είναι υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, αλλά θα συμβάλει στη νίκη του κόμματος. Το πρωί ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον υπουργό Ανάπτυξης Ευάγγελο Βενιζέλο, με αντικείμενο την τελική επεξεργασία του κυβερνητικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για την επόμενη τετραετία.

    [02] Σύλληψη κακοποιού.

    22/02/2000 13:20:56

    Από την αστυνομία συνελήφθη ο ένας από τους δύο δράστες της ένοπλης συμπλοκής με αστυνομικούς το περασμένο Σάββατο στην πλατεία Βάθη, όπου σκοτώθηκε ένας κακοποιός και τραυματίστηκαν σοβαρά τρεις αστυνομικοί. Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Πάσσαρη, του Ευαγγέλου, 25 ετών, σεσημασμένο για κλοπές και διαρρήξεις, ο οποίος απείλησε με χειροβομβίδα και πιστόλι τους αστυνομικούς οι οποίοι προσπάθησαν να τον συλλάβουν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι από την αστυνομία καταζητείται ένας Ρουμάνος, ο οποίος μετείχε στη συμπλοκή, κατά την οποία σκοτώθηκε ένας 20χρονος ομοεθνής του.

    [03] Εγκλημα σε αρτοποιείο.

    22/02/2000 12:48:41

    Νεκρός βρέθηκε τα ξημερώματα μέσα στο αρτοποιείο του, στην Αγία Παρασκευή στην Αθήνα, ο Διονύσης Χρονόπουλος 54 ετών. Το θύμα έφερε τραύματα στο στήθος από αιχμηρό αντικείμενο. Από την αστυνομία διεξάγονται έρευνες για τη διαλεύκανση των συνθηκών κάτω από τις οποίες έγινε το έγκλημα.

    [04] Παράταση για υποβολή φορολογικών δηλώσεων.

    22/02/2000 12:19:51

    Παράταση 15 ημερών στις προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων ελεύθερων επαγγελματιών και όσων έχουν εισοδήματα από ατομική εμπορική επιχείρηση, η οποία λήγει κανονικά την 1η Μαρτίου, δίνει το υπουργείο Οικονομικών. Η παράταση των προθεσμιών, οι οποίες θα ισχύσουν και για όσους έχουν γεωργικά εισοδήματα, δίνεται προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι στη συμπλήρωση και υποβολή των δηλώσεών τους. Στο μεταξύ, σήμερα θα δοθεί στη δημοσιότητα η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών στην οποία περιλαμβάνονται όλα τα δικαιολογητικά, οι αποδείξεις και οι βεβαιώσεις που πρέπει να συγκεντρώνουν οι φορολογούμενοι για να πιστοποιήσουν στην εφορία το ύψος του εισοδήματος που δηλώνουν και να εξασφαλίσουν τις εκπτώσεις δαπανών και τις μειώσεις φόρου που προβλέπει η φορολογική νομοθεσία.

    [05] Εκλογές-κόμματα αντιπολίτευσης.

    22/02/2000 12:13:21

    Τη 14-η εφορία Αθηνών, στο Γαλάτσι και το παράρτημα του ΟΑΕΔ της περιοχής, επισκέφθηκε το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ.Καραμανλής δήλωσε οτι το σημερινό σύστημα στις εφορίες προκαλεί αδικίες και ενισχύει την παραοικονομία. Για τον ΟΑΕΔ είπε ότι δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής. Στο ΚΚΕ, ένα απο τα ιστορικά του στελέχη, ο βουλευτής της β`Αθηνών Μήτσος Κωστόπουλος, ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της 9ης Απριλίου, επικρίνοντας ποαράλληλα, την επιλογή του ΚΚΕ σχετικά με τα πρόσωπα με τα οποία θα συνεργαστεί στις εκλογές. Εξάλλου ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος και ο εκπρόσωπος του ΑΠΟΑ Γιάννης Μπανιάς, ανακοίνωσαν το μεσημέρι τη συνεργασία τους για τις επόμενες εκλογές. Απο την πλευρά του ο Στέφανος Μάνος αναμένεται να ανακοινώσει την απόφαση για την αυτόνομη κάθοδο των Φιλελευθέρων στις εκλογές. Τέλος, δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο έγινε το μεσημέρι ο πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έχει ανακοινώσει ότι το κόμμα του δεν θα μετάσχει στις εκλογές.

    [06] Απεργιακό.

    22/02/2000 09:31:33

    Συνεχίζουν και σήμερα την απεργία τους οι γιατροί του ΙΚΑ σε όλη τη χώρα ζητώντας μονιμοποίηση των συμβασιούχων και την εξομοίωση των αποδοχών τους με τις αντίστοιχες των συναδέλφων τους στο ΕΣΥ. Στάσεις εργασίας έχουν προγραμματίσει για σήμερα και την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ. Οι στάσεις εργασίας θα είναι από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί, από τη 1 το μεσημέρι έως τις 3 και από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Την Τετάρτη και την Πέμπτη θα κάνουν στάση εργασίας όσοι έχουν διακεκομμένο ωράριο.

    [07] Αγροτική πολιτική.

    22/02/2000 09:31:26

    Οι επιδοτήσεις του 1999 θα έχουν δοθεί στους αγρότες μέχρι τις 15 Μαρτίου, διαβεβαίωσε ο υπουργός Γεωργίας, κ. Ανωμερίτης, σε επερώτηση βουλευτών της ΝΔ. Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Ανωμερίτης σημείωσε ότι η στρατηγική που επεξεργάστηκε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την επόμενη επταετία 2000-2006 είναι αυτή που θα ακολουθηθεί, από όποιο κόμμα κερδίσει τις εκλογές. Οι βουλευτές της ΝΔ τόνισαν οτι η κυβέρνηση διάκειται από πανικό και προσπαθεί να πράξει τις τελευταίες ημέρες όσα δεν έπραξε τα χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία.

    [08] ΑΣΕΠ - Προκήρυξη θέσεων.

    22/02/2000 09:31:20

    Απο αύριο και ως τις 8 Μαρτίου θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις για την πλήρωση 1.851 θέσεων διοικητικών και οικονομικών υπαλλήλων σε υπουργεία και περιφέρειες, που προκηρύχθηκαν από το ΑΣΕΠ. Τις θέσεις αυτές θα καταλάβουν ισάριθμοι επιλαχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του 1995. Κάθε υποψήφιος δικαιούται να δηλώσει όλες τις θέσεις της κατηγορίας και του κλάδου ή ειδικότητας όλων των νομαρχιών και επαρχιών της χώρας.

    [09] Ελληνοτουρκικά.

    22/02/2000 09:31:14

    Σε διάβημα προέβη η Τουρκία για δήθεν "παρενοχλήσεις" τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών από ελληνικά στο διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου.

    Ομως διαμαρτυρία υπήρξε και απο ελληνικής πλευράς για παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου εκ μέρους τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών.

    [10] Ελλάδα - Οικονομία.

    22/02/2000 09:31:08

    Εγκωμιαστικά σχόλια για την ελληνική οικονομία, έκανε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, κ. Μπράουν, ο οποίος δήλωσε οτι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες για σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Τη δήλωση αυτή έκανε μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Παπαντωνίου, ο οποίος βρίσκεται στο Λονδίνο, όπου μίλησε στο συνέδριο Εκόνομιστ. Ο κ. Παπαντωνίου τόνισε οτι τον Ιούνιο η Ελλάδα θα είναι το 12ο μέλος της ΟΝΕ. Αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που δημιουργούνται για επενδύσεις στην Ελλάδα.

    [11] Εκλογές - Αντιπολίτευση.

    22/02/2000 09:31:02

    Την Ερμούπολη της Σύρου θα επισκεφθεί αύριο ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής. Το μεσημέρι θα δώσουν συνέντευξη ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος και ο γραμματέας της Ανανεωτικής Κομμουνιστικής Αριστεράς, Γιάννης Μπανιάς, όπου θα ανακοινώσουν τη συνεργασία τους στις εκλογές. Ο Μήτσος Κωστόπουλος, μέχρι σήμερα κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Β' Αθηνών στο ΚΚΕ, ανακοίνωσε οτι δεν θα είναι υποψήφιος την 9η Απριλίου.

    [12] Εκλογές- ΠΑΣΟΚ.

    22/02/2000 09:30:54

    Στην τελική ευθεία κατάρτησης των συνδυασμών του εισήλθε το ΠΑΣΟΚ μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών εκλογών στις οργανώσεις με τους υποψηφίους. Οι συνδυασμοί θα οριστικοποιηθούν στη σύνοδο της ΚΕ του Κινήματος την Παρασκευή. Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί σήμερα με τη Δήμητρα Λιάνη και τον Παναγιώτη Φασούλα. Την κριτική τους υποστήριξη προς την κυβέρνηση και τη συστράτευσή τους με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές ανακοίνωσε η «Πρωτοβουλία πολιτών της Ανανεωτικής και Δημοκρατικής Αριστεράς και της Οικολογίας».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 February 2000 - 12:30:40 UTC