Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-02-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απολογήθηκε ο Ναξάκης για το θέμα Οτσαλάν.
  • [02] Ποδόσφαιρο-ΠΑΟ-Κυράστας.
  • [03] Μετά τις εκλογές η αναβάθμιση της Σοφοκλέους.
  • [04] Μέτρα για πυρκαγιές-Προσλήψεις.
  • [05] Καραμανλής-κριτική για δημόσιες υπηρεσίες.
  • [06] Αιματηρή συμπλοκή-Ενας νεκρός.
  • [07] Σεισμική δόνηση στην Κρήτη.

  • [01] Απολογήθηκε ο Ναξάκης για το θέμα Οτσαλάν.

    22/02/2000 20:45:44

    Προσωρινα ελεύθερος με εγγύηση 2 εκατ. δραχμών, αφέθηκε με ομόφωνη γνώμη του τρίτου τακτικού ανακριτή και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο αρχιπλοίαρχος εν αποστρατεία Αντώνης Ναξάκης ο οποίος πέρυσι τον Ιανουάριο όπως είναι γνωστό μαζί με 17 άλλα άτομα έφεραν κρυφά από τη Ρωσία στην Ελλάδα τον Κούρδο ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Στην απολογία του ο Ναξάκης υποστήριξε οτι δεν διέπραξε κανένα αδίκημα και ότι ωθήθηκε από πατριωτικά αισθήματα, για να σώσει τον Οτσαλάν από την τουρκική κυβέρνηση.

    [02] Ποδόσφαιρο-ΠΑΟ-Κυράστας.

    22/02/2000 20:25:11

    "Ο Παναθηναϊκός, κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε να είναι πρώτος και με διαφορά", τόνισε ο προπονητής των πρασίνων Γιάννης Κυράστας, ο οποίος επεσήμανε ότι η ομάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο κι έχει βάλει τις βάσεις για τον τίτλο, τον οποίο αν δεν κατακτήσει εφέτος αυτό θα γίνει σίγουρα του χρόνου. Ο Παναθηναϊκός, είπε ο Κυράστας, έχει την καθολική αναγνώριση, γιατί παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο, αλλά όπως λέει ο κόσμος και ο Τύπος, ο Ολυμπιακός θα πάρει τον τίτλο..."

    [03] Μετά τις εκλογές η αναβάθμιση της Σοφοκλέους.

    22/02/2000 20:18:41

    Για μετά τις εκλογές μετατίθεται τόσο η αναβάθμιση τη Σοφοκλέους, όσο και οι επενδύσεις στην Ελλάδα, από θεσμικούς επενδυτές, όπως προκύπτει από τις έπαφές που είχε στο Λονδίνο ο Γιάννος Παπαντωνίου με εκπροσώπους διεθνών χαρτοφυλακίων. Στην κυβέρνηση πάντως επικρατεί προβληματισμός για τη συνεχή αρνητική εικόνα που παρουσιάζει το Χρηματιστήριο, παρά τη θετική πορεία της οικονομίας. Ο γενικός δείκτης σημείωσε και νέα μεγάλη πτώση κατά 1,47%, εντείνοντας την αγωνία αυτών που έχουν εγκλωβιστεί στη Σοφοκλέους.

    [04] Μέτρα για πυρκαγιές-Προσλήψεις.

    22/02/2000 20:14:43

    Πάνω από 5000 άτομα θα προσληφθούν φέτος για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών, ανακοινώνοντας πακέτο μέτρων για την πρόληψη των πυρκαγιών. Η κυρία Παπανδρέου διευκρίνισε ότι οι προσλήψεις θα γίνουν μετά τις εκλογές και πρόσθεσε ότι θα εκσυγχρονιστούν και οι εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης με αγορά νέων αεροσκαφών και ελικοπτέρων. Πέρυσι κάηκαν περίπου 190.000 στρέμματα, ενώ η αντίστοιχη έκταση το 1998 ανέρχεται στα 963.000 στρέμματα.

    [05] Καραμανλής-κριτική για δημόσιες υπηρεσίες.

    22/02/2000 20:13:21

    Επίθεση στην κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί στις δημόσιες υπηρεσίες, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος επισκέφθηκε την εφορία και τον ΟΑΕΔ στο Γαλάτσι και υποσχέθηκε πως αν κερδίσει τις εκλογές θα θέσει τέλος σε αυτή την κατάσταση. Ο Στέφανος Μάνος ανακοινώνει σύντομα την αυτόνομη κάθοδο των Φιλελευθέρων στις εκλογές, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς που επισκέφθηκε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κάλεσε τους ψηφοφόρους της ΠΟΛΑΝ να ψηφίσουν κατά συνείδηση και με γνώμονα το συμφέρον της χώρας.

    [06] Αιματηρή συμπλοκή-Ενας νεκρός.

    22/02/2000 20:12:06

    Αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε το απόγευμα σε κεντρικό δρόμο της Πετρούπολης. Περιπολικό της αστυνομίας πήγε να ελέγξει υποκατάστημα της Ιονικής Τράπεζας, στο οποίο νωρίτερα είχε χτυπήσει συναγερμός. Την ώρα εκείνη ένας άγνωστος έβγαινε από ένα ΙΧ, ο οποίος νομίζοντας οτι οι αστυνομικοί θέλουν να τον ελέγξουν, πυροβόλησε εναντίον τους με πολεμικό όπλο. Οι αστυνομικοί αν και αιφνιδιάστηκαν ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα ο άγνωστος να δεχθεί μια σφαίρα στο μάτι και να πέσει νεκρός. Στο μεταξύ, στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας από τους τρεις δράστες της αιματηρής συμπλοκλής στην πλατεία Βάθης, μεταξύ αστυνομικών και κακοποιών, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας Ρουμάνος και να τραυματιστούν τρεις αστυνομικοί. Πρόκειται για τον 25χρονο Κώστα Πάσσαρη, ο οποίος είναι σεσημασμένος.

    [07] Σεισμική δόνηση στην Κρήτη.

    22/02/2000 15:00:50

    Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13.56 μετά το μεσημέρι, στο Ηράκλειο Κρήτης. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στα νότια του νομού Ηρακλείου, 390 χιλιόμετρα, νότια, νοτιανατολικά της Αθήνας. Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην πόλη του Ηρακλείου. Από την αστυνομία δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 February 2000 - 21:30:31 UTC