Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-02-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο-Ολυμπιακός-Μπιγκόν.
  • [02] Παράταση υποβολής δηλώσεων στην Εφορία.
  • [03] Δηλώσεις Καραμανλή για ΙΚΑ.
  • [04] Τραγικό δυστύχημα στις Ενοπλες Δυνάμεις.
  • [05] Διατήρηση του σημερινού καθεστώτος στα ΤΕΙ.
  • [06] Ανοδος στο Χρηματιστήριο.

  • [01] Ποδόσφαιρο-Ολυμπιακός-Μπιγκόν.

    24/02/2000 21:21:52

    Απατώντας σήμερα στις πρόσφατες δηλώσεις του προπονητή του Παναθηναϊκού, ο οποίος υποστήριξε ότι η ομάδα του έπρεπε να είναι πρώτη και με διαφορά, ο τεχνικός του Ολυμπιακού υποστήριξε ότι συνήθως η βαθμολογία δεν λέει ψέματα και όσους βαθμούς πήρε η ομάδα του τους κατέκτησε με κόπο, χωρίς να κλέψει κανένα. Επίσης, ο Μπιγκόν παραδέχθηκε ότι το ντέρμπι με τους πράσινους είναι πολύ σημαντικό για την κατάκτηση του τίτλου.

    [02] Παράταση υποβολής δηλώσεων στην Εφορία.

    24/02/2000 20:53:44

    Παρατείνεται μέχρι τις 14 Μαρτίου η προθεσμία υποβολής δηλώσεων απο τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις που δεν τηρούν βιβλία Α και Β κατηγορίας και για εισοδήματα από συμμετοχή σε ΕΠΕ. Επίσης μέχρι τις 13 Απριλίου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων απ'όσους έχουν γεωργικά εισοδήματα και εισοδήματα από εκμίσθωση γεωργικής γης.

    [03] Δηλώσεις Καραμανλή για ΙΚΑ.

    24/02/2000 20:52:26

    Απαράδεκτη και προκλητική χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΝΔ την κατάσταση που επικρατεί στο ΙΚΑ, στη διάρκεια της επίσκεψής του στο υποκατάστημα του Ιδρύματος στην Καλλιθέα. Ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για κομματισμό, κακοδιοίκηση και χαμηλά επίπεδα υπηρεσιών. Ευχάριστο γεγονός χαρακτήρισε ο Κώστας Μητσοτάκης τη συνεργασία του Στέφανου Μάνου με τη ΝΔ, ενώ ο ίδιος ο κ.Μάνος δήλωσε αιφνιδιασμένος από την απόφαση του κ. Καραμανλή να αποδεχθεί τους όρους που του έθεσε

    [04] Τραγικό δυστύχημα στις Ενοπλες Δυνάμεις.

    24/02/2000 20:49:40

    Τραγικό θάνατο βρήκαν δύο αυτοδύτες των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια εκπαιδευτικής κατάδυσης στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας. Πρόκειται για τους Κώστα Γιόκα, κελευστή στη φρεγάτα ΕΛΛΗ και Λάμπρο Λάμπρου, ανθυπολοχαγό του Μηχανικού και οι δύο 24 ετών, οι οποίοι συμμετείχαν στην άσκηση μαζί με άλλους έξι αξιωματικούς. Τα ακριβή αίτια του θανάτου τους θα διαπιστωθούν κατά τη νεκροψία, ενώ διατάχθηκε έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα.

    [05] Διατήρηση του σημερινού καθεστώτος στα ΤΕΙ.

    24/02/2000 20:48:26

    Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα προβεί σε όλες τις ενέργειες για τη διατήρηση του σημερινού νομοθετικά κατοχυρωμένο καθεστώτος στα ΤΕΙ, έδωσε ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Ανθόπουλος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη βουλή, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ο κ. Ανθόπουλος άσκησε αυστηρή κριτική σε μέλη του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου που διέρρευσαν πριν δημοσιεύσουν την απόφασή τους για τα ΤΕΙ και μάλιστα ενόψει εκλογών.

    [06] Ανοδος στο Χρηματιστήριο.

    24/02/2000 20:45:20

    Ιδιαίτερα θετική ήταν η αντίδραση του Χρηματιστηρίου, στην ανακοίνωση του Γιάννου Παπαντωνίου ότι στις 9 Μαρτίου θα υποβληθεί η ελληνική αίτηση για ένταξη στην ΟΝΕ. Ο γενικός δείκτης σημείωσε άνοδο 2,68% μετά τις δηλώσεις του κ. Παπαντωνίου για ρυθμούς ανάπτυξης 5% τα προσεχή χρόνια, επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων και εισροή ξένων κεφαλαίων, αφού οι διεθνείς επενδυτές έχουν ιδιαίτερα θετική γνώμη για την απήχηση και την προοπτική της ελληνικής οικονομίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 24 February 2000 - 21:30:33 UTC