Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-03-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αττική-στάση εργασίας σε τρόλεϊ.
  • [02] Αττική-στάση εργασίας γιατρών.
  • [03] Παιδεία-κινητοποιήσεις.
  • [04] Δραστηριότητα πολιτικών αρχηγών.
  • [05] Δημόσια Διοίκηση.
  • [06] Τριμερής συνάντηση.
  • [07] Προεκλογική κίνηση κομμάτων.
  • [08] Απεργία εκπαιδευτικών.
  • [09] Αρσένης για ΑΕΙ- ΤΕΙ.

  • [01] Αττική-στάση εργασίας σε τρόλεϊ.

    02/03/2000 13:30:41

    Χωρίς τρόλεϊ είναι η Αθήνα και ο Πειραιάς καθώς από τις 12 οι εργαζόμενοι κατήλθαν σε τετράωρη στάση εργασίας διεκδικώντας την ικανοποίηση θεσμικών αιτημάτων. Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση του κλάδου.

    [02] Αττική-στάση εργασίας γιατρών.

    02/03/2000 13:27:50

    Τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν από τις 12 το μεσημέρι οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά με αίτημα την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων καθώς και την καταβολή δεδουλευμένων εφημεριών.

    [03] Παιδεία-κινητοποιήσεις.

    02/03/2000 13:26:07

    Σαρανταοκτάωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν από σήμερα οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί διεκδικώντας την ικανοποιήση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων του κλάδου. Παράλληλα στάσεις εργασίας πραγματοποιούν σήμερα και οι καθηγητές. Οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από το υπουργείο Παιδείας. Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

    [04] Δραστηριότητα πολιτικών αρχηγών.

    02/03/2000 13:25:05

    Το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής επισκέφθηκε τη θεραπευτική κοινότητα "Παρέμβαση" στη Ραφήνα. Ο κ.Καραμανλής τόνισε ότι ο έμπορος ναρκωτικών πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εγκληματίας και να εξαντλείται η αυστηρότητα του νόμου. Οι χρήστες, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ασθενείς. Το βράδυ ο κ.Καραμανλής θα μιλήσει σε συγκέντρωση νοσηλευτών και γιατρών σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα συναντήθηκε το μεσημέρι με το προεδρείο της οργάνωσης "Γιατροί του Κόσμου". Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος επισκέφθηκε το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, ενώ ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας το Πέραμα.

    [05] Δημόσια Διοίκηση.

    02/03/2000 09:10:18

    Εννέα ριζικές αλλαγές στη δημόσια διοίκηση προωθεί η κυβέρνηση. Οπως δηλώνει στο ΕΘΝΟΣ η αρμόδια υπουργός Βάσω Παπανδρέου, απαιτείται

    "διαρκής μεταρρύθμιση, μεταρρύθμιση παντού" και αυτό "προϋποθέτει τη δημιουργία σταθερών μηχανισμών διαβούλευσης με τους συλλογικούς φορείς, μακριά απο την πεπατημένη μονομερών διεκδικήσεων και της συντεχνιακής λογικής". Σύμφωνα με πληροφορίες, καθιερώνεται νέο σύστημα προαγωγών, τερματίζεται η πρόσληψη υπαλλήλων γενικών καθηκόντων, συνδέονται οι αποδοχές με κίνητρα αποδοτικότητας κα.

    [06] Τριμερής συνάντηση.

    02/03/2000 09:10:12

    Οι εξελίξεις στην πρώην Γιουγκοσλαβία και ιδιαίτερα στο Κόσοβο θα απασχολήσουν τους υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδας, Τουρκίας και Βουλγαρίας την προσεχή Κυριακή, που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Πλόβντιβ της Βουλγαρίας. Στο τέλος της συνάντησης, οι τρεις υπουργοί αναμένεται να υπογράψουν κοινό ανακοινωθέν και κατόπιν θα επισκεφθούν διαδοχικά την Ανδριανούπολη στην δυτική Τουρκία και την Αλεξανδρούπολη, αναφέρει το πρακτορείο.

    [07] Προεκλογική κίνηση κομμάτων.

    02/03/2000 09:10:05

    Ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης,παρουσιάζει το μεσημέρι το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την προσεχή τετραετία. Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, θα μιλήσει σήμερα στην Αθήνα σε εκδήλωση για τους γιατρούς. Η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία της οργάνωσης "Γιατροί του Κόσμου". Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, θα επισκεφθεί σήμερα το Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, ενώ ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας. θα περιοδεύσει στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος.

    [08] Απεργία εκπαιδευτικών.

    02/03/2000 09:09:59

    Σαρανταοκτάωρη απεργία έχουν εξαγγείλει απο σήμερα οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα με θεσμικά και οικονομικά αιτήματα, ενω στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα και οι καθηγητές. Εχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στις 11 έξω απο το υπουργείο Παιδείας, ενω παρόμοιες εκδηλώσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις της χώρας.

    [09] Αρσένης για ΑΕΙ- ΤΕΙ.

    02/03/2000 09:09:52

    Αντιδράσεις απο πλευράς των ΑΕΙ προκαλεί η ρύθμιση για τα ΤΕΙ. Οι πρυτάνεις των ΑΕΙ απειλούν με κινητοποιήσεις ενω το ΤΕΕ θα προσφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας. Αντίθετα, με τη ρύθμιση εξομαλύνεται η κατάσταση στα ΤΕΙ. Στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ο υπουργός Παιδείας, Γεράσιμος Αρσένης, διαβεβαιώνει οτι μετά τις εκλογές δεσμεύεται να προβεί σε συνολική αντιμετώπιση του θέματος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με ακριβή προσδιορισμό της φυσιογνωμίας της και των χαρακτηριστικών της στη χώρα μας. Δηλώνει δε οτι η αναβάθμιση των ΤΕΙ δε θίγει τα ΑΕΙ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 2 March 2000 - 12:30:48 UTC