Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-03-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον Εισαγγελέα οι 8 νεαροί για τα επεισόδια στην Αθήνα
  • [02] Εκρηξη δυναμίτιδας σε γραφεία εφημερίδων στα Γιάννενα
  • [03] Συνάντηση ΥΠΕΞ Ελλάδας, Βουλγαρίας και Τουρκίας.
  • [04] Ομιλία υπουργού Αμυνας στη Θεσσαλονίκη.
  • [05] Αρθρο Σκανδαλίδη στην Καθημερινή.
  • [06] Εντοπίστηκε πλοίο με λαθραία τσιγάρα.
  • [07] Υπουργός Εργασίας για ασφαλιστικό
  • [08] Μέσα στην εβδομάδα η αίτηση της χώρας μας για ένταξη στην ΟΝΕ

  • [01] Στον Εισαγγελέα οι 8 νεαροί για τα επεισόδια στην Αθήνα

    05/03/2000 12:42:39

    Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκαν το μεσημέρι οι 8 νεαροί που συνελήφθησαν χθες στη διάρκεια επεισοδίων, στην πλατεία Κουμουνδούρου και στα Εξάρχεια στην Αθήνα. Ομάδα 30 ατόμων, που διαδήλωνε και ζητούσε την αποφυλάκιση δύο ομοϊδεατών τους, έσπασε βιτρίνες και προκάλεσε ζημιές σε λεωφορεία και ΙΧ, πριν επέμβει η αστυνομία. Οι νεαροί στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν στα Εξάρχεια, όπου επιτέθηκαν σε αστυνομικό και του έκαψαν το αυτοκίνητο. Η φωτιά επεκτάθηκε σε 3 ακόμη αυτοκίνητα, τα οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς.

    [02] Εκρηξη δυναμίτιδας σε γραφεία εφημερίδων στα Γιάννενα

    05/03/2000 12:42:33

  • Ποσότητα δυναμίτιδας που πυροδοτήθηκε με βραδύκαυστο φυτίλι, εξερράγη τα μεσάνυχτα στα ισόγεια γραφεία των εφημερίδων "ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ" και "ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ", στα Γιάννενα. Απο την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στα γραφεία των εφημερίδων, καθώς και σε ένα αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο και ανήκει σε κάτοικο της περιοχής. Οι υπόνοιες για τους δράστες στρέφονται σε ποδοσφαιρικούς παράγοντες της πόλης, στους οποίους οι εφημερίδες ασκούσαν σκληρή κριτική.

    [03] Συνάντηση ΥΠΕΞ Ελλάδας, Βουλγαρίας και Τουρκίας.

    05/03/2000 12:42:27

  • Τη Φιλιππούπολη, Αδριανούπολη και την Ορεστιάδα επισκέπτονται σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας, Βουλγαρίας και Τουρκίας όπου θα συζητήσουν για την ασφάλεια στην περιοχή, την υλοποίηση κοινών αναπτυξιακών σχεδίων και άλλα τριμερή θέματα. Ο εκπρόσωπος του βουλγαρικού υπουργείου Εξωτερικών, χαρακτήρισε την τριμερή συνάντηση "γεγονός που θα μείνει στα βιβλία της σύγχρονης ιστορίας".

    [04] Ομιλία υπουργού Αμυνας στη Θεσσαλονίκη.

    05/03/2000 12:42:20

  • Στο πλαίσιο των προεκλογικών εκδηλώσεων των κομμάτων, ο υπουργός Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος μίλησε το μσημέρι στο Παλαί Ντε Σπορ της Θεσσαλονίκης, με θέμα: "Θεσσαλονίκη-Ευρώπη-Πρωταγωνιστές στις Εξελίξεις". Ο κ. Τσοχατζόπουλος, σε συνέντευξή του στο "ΕΘΝΟΣ", εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση στο Κόσοβο και την μακροχρόνια παραμονή της διεθνούς στρατιωτικής και πολυεθνικής δύναμης στην περιοχή. Στη θεσσαλονίκη ολοκληρώνονται οι εργασίες του προσυνεδρίου της ΝΔ, με ομιλία του προέδρου του κόμματος, Κώστα Καραμανλή. Η κ. Παπαρήγα που περιόδευσε και σήμερα το δήμο Ιλίου, με συνέντευξή της στο "ΕΘΝΟΣ", επισημαίνει ότι η κυβέρνηση έχοντας μέσα και χρήμα προσπαθεί να χειραγωγήσει τους εργαζόμενους με ψέματα. Ο κ. Κωνσταντόπουλος περιοδεύει σήμερα στη Βοιωτία και Φωκίδα.

    [05] Αρθρο Σκανδαλίδη στην Καθημερινή.

    05/03/2000 12:42:14

  • Τις προσωπικές θέσεις του, για τις επικείμενες μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση στο ΕΣΥ και την κοινωνική ασφάλιση, διατυπώνει με σημερινό του άρθρο στην εφημερίδα "Καθημερινή", ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης. Μεταξύ άλλων, επισημαίνει τη συνεργασία των κλάδων υγείας του ΙΚΑ του ΟΓΑ και του Οργανισμού Ασφάλισης Απασχολουμένων και Εμπόρων και την ενοποίηση των κέντρων Υγείας των πολυιατρείων και των μικρών νοσοκομείων των τριών ασφαλιστικών αυτών οργανισμών. Επίσης ο κ. Σκανδαλίδης υπογραμμίζει την ανάγκη το δημόσιο νοσήλειο να διαμορφώνεται ελεύθερα μεταξύ νοσοκομείου και ασφαλιστικού ταμείου, ενω διατυπώνει την άποψη για ανακατανομή του πλεονάζοντος ιατρικού δυναμικού στο ΕΣΥ.

    [06] Εντοπίστηκε πλοίο με λαθραία τσιγάρα.

    05/03/2000 12:42:08

  • Εντοπίστηκε χθες το βράδυ απο περιπολικό του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κέας και Μακρονήσου, το με σημαία Ουκρανίας φορτηγό πλοίο "ZYUK", το οποίο μετέφερε 1370 κιβώτια τσιγάρα με πλαστά φορτωτικά έγγραφα. Το σκάφος οδηγήθηκε στο Λαύριο και κατασχέθηκε, ενώ συνελήφθη το 10μελές πλήρωμα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημελειοδικών Αθηνών κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

    [07] Υπουργός Εργασίας για ασφαλιστικό

    05/03/2000 12:42:02

  • "Περίοδο χάριτος" τεσσάρων ετών θα προβλέπει η ασφαλιστική μεταρρύθμιση ώστε να μη θιγούν οι ασφαλισμένοι που πλησιάζουν τα όρια συνταξιοδότησης, τονίζει ο υπουργός Εργασίας, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, όπως αποκαλύπτει σήμερα στο "ΒΗΜΑ". Υποστηρίζει ότι "οποιαδήποτε μέτρα ληφθούν εντός του 2001 για τα όρια ηλικίας θα ισχύσουν μετά το 2005", ξεκαθαρίζοντας τον ορίζοντα εφαρμογής τους και αποσαφηνίζοντας την ομάδα των ασφαλισμένων η οποία δεν θα επηρεασθεί απο την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

    [08] Μέσα στην εβδομάδα η αίτηση της χώρας μας για ένταξη στην ΟΝΕ

    05/03/2000 12:41:55

    Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται να υποβληθεί απο τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών επίσημως η αίτηση για την ένταξη της Ελλάδος στη ζώνη ευρώ. Η εφημερίδα "ΚΕΡΔΟΣ", επισημαίνει ότι στο ίδιο διάστημα διπλή παρέμβαση θα πραγματοποιήσει η Τράπεζα της Ελλάδος καθώς ο διοικητής του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα την έκθεση για τη νομισματική πολιτική και αφετέρου να λάβει την αναμενόμενη απο την αγορά και κρίσιμη απόφαση για τα επιτόκια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 5 March 2000 - 12:30:35 UTC