Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-03-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αθήνα-Εμπρησμοί.
  • [02] Σύνοδος Πρυτάνεων για ΤΕΙ.
  • [03] Κόμματα-προεκλογική δραστηριότητα.
  • [04] ΟΝΕ- Ελληνική αίτηση.
  • [05] Τριμερής συνάντηση υπουργών Εξωτερικών.
  • [06] Δραστηριότητα κομμάτων
  • [07] Συνέντευξη Παπαντωνίου.
  • [08] Δημοσκόπηση V.PRC.

  • [01] Αθήνα-Εμπρησμοί.

    09/03/2000 13:38:15

    Σωρεία εμπρησμών σημειώθηκε στη διάρκεια της νύχτας. Αγνωστοι προκάλεσαν στη μιάμισυ μετά τα μεσάνυχτα, σοβαρές ζημιές στα γραφεία "Φίλων Αστυνομίας", στο Αιγάλεω όπου έριξαν βόμβα μολότοφ. Αλλοι δράστες, δέκα λεπτά αργότερα έριξαν μολότοφ σε γραφεία τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στην Ανω Κυψέλη. Εξάλλου, πυρπολήθηκαν έξι αυτοκίνητα δύο εκ των οποίων ανήκουν σε συνταξιούχους αστυνομικούς, στις περιοχές της Πετρούπολης, του Χολαργού και του Αμαρουσίου.

    [02] Σύνοδος Πρυτάνεων για ΤΕΙ.

    09/03/2000 13:37:25

    Πραγματοποιείται σήμερα η τακτική σύνοδος των πρυτάνεων των πανεπιστημίων με θέμα την τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για την αναβάθμιση των ΤΕΙ. Στις 7.30 θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας οι αναπληρωτές και οι αδιόριστοι δάσκαλοι. Στο μεταξύ, από σήμερα εως τις 17 Μαρτίου, θα γίνεται η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων και των δικαιολογητικών για τους αποφοίτους λυκείου που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις γενικές εξετάσεις με το σύστημα των δεσμών.

    [03] Κόμματα-προεκλογική δραστηριότητα.

    09/03/2000 13:36:29

    Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Το πρωί ο πρόεδρος του κόμματος Κ.Καραμανλής περιόδευσε στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με το προεδρείο της ΓΕΣΕΒΕ και συζήτησε τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο. Χθες το ΠΑΣΟΚ έδωσε στη δημοσιότητα το ψηφοδέλτιο επικρατείας του, επικεφαλής του οποίου είναι ο Παρασκευάς Αυγερινός, ενώ στην πέμπτη εκλόγιμη θέση τοποθετήθηκε ο Σπύρος Βούγιας. Εξάλλου, επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΚΕ έχει τεθεί ο ηθοποιός Κώστας Καζάκος. Τα ψηφοδέλτια του Συνασπισμού και του ΔΗΚΚΙ, αναμένεται να ανακοινωθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες. Το πρωί η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα επισκέφθηκε το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας και δήλωσε ότι η νεολαία πρέπει να είναι απείθαρχη και ανυπότακτη απέναντι στην παιδεία της αγοράς. Εξάλλου, ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, περιοδεύει στην Κρήτη.

    [04] ΟΝΕ- Ελληνική αίτηση.

    09/03/2000 09:28:21

    Η Ελλάδα υποβάλλει σήμερα την αίτηση ένταξής της στην ΟΝΕ. Η υποβολή θα γίνει στη διάρκεια επίσημης εκδήλωσης στη 1μμ στο Ζάππειο και με την αποστολή επιστολών του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη και του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, Γιάννου Παπαντωνίου, προς τους ομολόγους τους των άλλων χωρών μελών της ΕΕ. Ευπρόσδεκτη χαρακτήρισε χθες την αίτηση ένταξης της χώρας μας στο ευρώ ο Ισπανός κοινοτικός επίτροπος, Πέντρο Σόλμπες, αρμόδιος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις της κοινότητας.

    [05] Τριμερής συνάντηση υπουργών Εξωτερικών.

    09/03/2000 09:28:15

    Κοινή διακήρυξη θα υιοθετήσουν μετά το τέλος των συνομιλιών τους στην Κορυτσά της Αλβανίας οι τρεις υπουργοί Εξωτερικών, της Ελλάδας, της Αλβανίας και της ΠΓΔΜ. Η διακήρυξη σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές θα αναφέρεται στην περαιτέρω ανάπτυξη της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής συνεργασίας, καθώς και στην ανάγκη συνεργασίας για θέματα ασφάλειας και κυρίως για την πάταξη της εγκληματικότητας, ενώ αναμένεται επίσης οι τρεις υπουργοί Εξωτερικών να καταδικάσουν τη βία στο Κόσοβο, από όπου κι αν προέρχεται.

    [06] Δραστηριότητα κομμάτων

    09/03/2000 09:28:08

    Η συμμετοχή του Σπύρου Βούγια στην εκλόγιμη πέμπτη θέση ήταν η έκπληξη του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, που ανακοινώθηκε χθες και έχει ως επικεφαλή τον Παρασκευά Αυγερινό. Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ είναι ο ηθοποιός Κώστας Καζάκος. Η γγ του ΚΚΕ θα επισκεφθεί σήμερα το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας. Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΝ, ο πρόεδρος του οποίου περιοδεύει στο Ηράκλειο Κρήτης.

    [07] Συνέντευξη Παπαντωνίου.

    09/03/2000 09:28:02

    Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου, σε συνέντευξή του στην ΕΞΟΥΣΙΑ υπογραμμίζει οτι "τα δύσκολα είναι πίσω μας πλέον" και προβλέπει οτι η ελληνική οικονομία θα αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς και το εθνικό εισόδημα θα αυξηθεί κατά 20% τουλάχιστον μέχρι το 2004. Εκτιμά επίσης οτι η συναίνεση, που υπήρξε στην πορεία προς την ΟΝΕ θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

    [08] Δημοσκόπηση V.PRC.

    09/03/2000 09:27:56

    Το ΠΑΣΟΚ με 37% προηγείται της ΝΔ, που συγκεντρώνει 34,9% σε πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρίας VPRC, που πραγματοποιήθηκε απο 14 Φεβρουαρίου έως 5 Μαρτίου για τα ΝΕΑ. Το ΚΚΕ λαμβάνει 5,1%, ο ΣΥΝ 4,4%, το ΔΗΚΚΙ 4,5%, η ΠΟΛΑΝ 0,6% και οι Φιλελεύθεροι 0,3%. Απο τους ερωτηθέντες δήλωσαν Αλλο 2,8%, Αναποφάσιστοι 3,5%, Λευκό 1,8%, άκυρο - δεν ψηφίζουν 2,8% και δεν απαντώ 2,9%. Επίσης, το 57,2% εκτιμά οτι θα κερδίσει το ΠΑΣΟΚ έναντι 25,1% της ΝΔ. Ακόμη, το 32,4% είναι αρκετά εως πολύ ικανοποιημένο απο την κυβέρνηση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 9 March 2000 - 12:30:34 UTC